Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:31 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2538 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Bunia Proszę
A ja znowu w szpitalu byłam dziś....zobaczyłam rano parę kropelek brązowych i się wystraszylam. Lekarz zbadał. Powiedział ze sluzowka ukrwiona ze tak się dzieje czasami w momencie kiedy powinna być @ niby w 4,8,12 tc a ja jestem w 10 ale też i @ nie miałam regularne wiec może być. Leżę i odpoczywam. Chłopcy poszli na dwór. Wczoraj sobie pofolgowalam. Narobilam się bo gości miałam. No więc może to też to było.... Zrobił lekarz usg popłakałam się aż jak zobaczyłam moja dziecinke. Ruszala się i tuptala nóżkami.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Kurczaczku, dobrze że wszystko ok. Ja też miałam plamienia 2 razy. Raz już jechałam na izbę i myślałam że po ciąży, ale okazało się że to z nadżerki. Po pierwszym trymestrze wszystko się uspokoiło. U Ciebie też tak będzie.

31.08.2017 3930g i 56cm
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Hejka :)

my dziś kładziemy się do szpitala. Jutro rano mały będzie miał zabieg: usuną mu trzeci migdał, podetną podniebne i zrobią drenaż uszu. W zależności jak będzie wyglądała sytuacja po drenażu, być może będzie miał założone dreny do uszu, ale nie koniecznie.

Trzymajcie za nas kciuki..

31.08.2017 3930g i 56cm
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Kurczaczku,

ja zajrzałam, żeby napisać ci, żebyś się tyle nie martwiła, wszystko będzie dobrze! :)
Stres tez w niczym nie pomaga :)
Trzymaj się dzielnie, maluch niech sobie spokojnie rośnie!
A jak Igor? Rozumie już, że w brzuszku dzidzia?
Dla pocieszenia napiszę Ci, że ja w ciąży z Klarsonem nie miałam jak się pooszczędzać, Kuba dopiero co rok skończył kiedy zaszłam i jeszcze nie raz trzeba go było na ręce wziąć, czy wózek z zakupami.. :)
Trzymam mocno kciuki za Twojego malucha w brzuszku :)
Hehe, czasem tak sobie myślę, że jeszcze nie mam "wszystkich dzieci w domu" ;) aż się sama boję tych myśli... ;)

Offline Wyświetl profil  

Kurczaczku ja tez chce cie na duchu podniesc :D
Na sobie sie przekonałam ze kazda ciaza inna.
Corka urodzona 35/36 tc
Z synem cala ciąża lezaca i pessar od 20 tc
A teraz 30 tc a ja moge smigac :lol:
Szyjka dość dluga mimo tego ze syna nosze i ogolnie malo się oszczędzam. Ciagle nosze przy sobie wysterylizowany pessar tak w razie W ale juz raczej potrzebny nie będzie! A tak sie balam ze znów bede musiala leżeć cala ciążę a w domu dwoje dzieci....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Tylko dziewczyny ja miała plamienia...3 ciąże straciłam....

Bunia myślałam wczoraj o Was gorąco....jak po zabiegu?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

bunia jak po zabiegu?
Ja od soboty jestem ciocia. Porod sn, bardzo ciężki, zakończony krwotokiem u dzielnej mamy, juz po przetoczeniu, z młodym tez coraz lepiej.
To mi uświadamia jak niebezpieczny jest porod....

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Hej,

my od wczoraj w domu. Zabieg bez komplikacji. Udało się odessać cały płyn z uszu i na szczęście nie trzeba było zakładać drenów.
Mały dochodzi do siebie, najgorzej jak przestają działać przeciwbólowe, zaczyna marudzić. Dziś w nocy było kiepsko, ale to ponoć normalne, bo organizm dochodzi do siebie.

Powiem Wam, że chyba najgorsze przeżycie do tej pory w moim życiu to widok, jak mały wyjeżdżał z sali pooperacyjnej, zakrwawiony i płaczący. Nie da się opisać co wtedy czułam..

31.08.2017 3930g i 56cm
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Bunia dobrze że to już za Wami.
Niech synuś dochodzi do siebie.

Haniu gratki ciociu. Cieszę się że wszystko skończyło się dobrze.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

będzie już tylko lepiej :) najgorsze za wami

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

Hej,
Co tu taka cisza?
Kurczaczku jak sie czujesz? Kiedy jakaś wizyta? Prenatalne?
Co u reszty?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Dobry,
Haniu odpukać w niemalowane od 2 dni czuję się lepiej, mam jakieś mdłości ale nie wymiotuję, więcej energii i w ogóle rewelacyjnie się czuję....
Czuję też w dole brzuszka jakby jakieś bańki mi pękały, myślę że to dzidziuś, prawda jest z tym ze w 2 ciąży brzuszek widać szybciej....
Wizytę miałam 8.04 i wszystko ok, a prenatalne mam 25.04 wiec proszę o kciuki i modlitwę.

A jak Janinka?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

Trzymam kciuki o otaczam modlitwa.
Jaśka dobrze, wreszcie moze wylazimy z przeziębień. W sb na wakacje a potem kontrola w poradni pulmonologicznej i w Prokocimiu.
Mi za to od wczoraj daje w kość nie do końca wyrżnięta ósemka....
Chyba jeszcze teraz czeka mnie chirurg szczękowy.... Z godizny na godzine jest gorzej....

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Nie wiem czemu mi się skojarzyło że Wy już na wakacjach.
Ja codziennie w modlitwie pamiętam o Janince....
Wiem że ona potrafi zdziałać cuda!
Róbcie dużo zdjęc to chociaż sobie pooglądam i pomarzę :D
Kontrola będzie tylko formalnością.
Co do ósemek, ja się musiałam wszystkich 4 pozbyć...mi się nie wybiły siedziały w dziąsłach i niestety wpadłam w ręce chirurga szczękowego i mam spokój.
Mam nadzieję ze na wakacjach Ci nie będzie dokuczać!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Bunia, super, że już po wszystkim!

Obrazek Jaśminka ma 18 ząbków:-)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

hejka :roll:
udalo mi sie w koncu znalezc chwilke na kompa wiec ogarniam internety na szybko zanim krasnal wstanie :wink:
bycie mama czworki jest nawet ciekawe.o dziwo radze sobie lepiej niz myslalam.malo tego jestem lepiej zorganizowana niz przy trojce :lol:
tak sobie ustawilam dzien ze w zasadzie wieczory mam wolne..o ile tak to mozna nazwac :lol:
w koncu robi sie ladna pogoda wiec juz sie nie moge doczekac calych popoludni spedzanych na powietrzu,moim malpiszonkom to sie przyda bo energii maja chyba za caly pulk wojska :twisted:
Wikus jest przeslodki.zaczal sobie gaworzyc i wkladac raczki do buzi.udaje mu sie juz nawet cos tymi lapkami zlapac i wtedy robi takie smieszne minki.
nocki przesypia prawie cale bo karmimy sie juz glownie butelka.5 godzin snu mam zagwarantowane.
teraz troche marudny bo ma brzuszkowe problemy ale mam nadzieje ze juz niedlugo mina.kolki tez nas dopadly.na szczescie krople dosc szybko sobie z nimi radza.o dziwo tylko w ciagu dnia jest problem :shock:
starszaki nie mialy problemu z zaakceptowaniem braciszka na dluzsza mete.balam sie ze bedzie problem jak juz pierwsze dni mina ale tragedii nie bylo.moja ksiezniczka co prawda wymagac zeczela wiecej uwagi,tak samo jak junior ale generalnie jest ok.
Robercik przyzwyczail sie juz do pokonywania drogi do przedszkola i spowrotem na nogach a nie w wozku i moze troche moje plecy odetchna.do tej pory glownie musialam go nosic bo meczyl sie po kilkunastu metrach.dobrze ze do przedszkola jest tylko kilometr bo noszenie tych 13 kg.dalo mi troche w kosc :twisted: tak sobie mysle ze jak Wiktorek skonczy te 3 miesiace to bede go w nosidelku nosic a juniora do spacerowki wrzuce do popoludniowego odbioru starszakow.wtedy jest najgorzej bo Robert najczesciej juz zmeczony i nieraz zasypia mi pol godziny przed wyjsciem.oczywiscie trzeba go wtedy niesc bo marudny..
od 1 sierpnia juniorek idzie do przedszkola wiec znow bede miec cztery godzinki wzglednego spokoju. :lol: znajac zycie bede je spedzac na spacerowaniu po sklepach z wiktorem :P:
o.i juz krzykacz sie budzi wiec sobie dalej nie popisze :lol: nic wrzucam fotki moich diabelkow i ide robic mleczko :wink: moze na weekend uda sie napisac cos wiecej :lol:
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Aguśka super masz dzieciaczki....jejku już Wiktorek ma 2 miesiące skończone, przecież dopiero się urodził.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Aguska, jesteś wielka!

Obrazek Jaśminka ma 18 ząbków:-)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Aguśka podziwiam Cie, jesteś wielka. Ja sobie nie wyobrażam, że dałabym rade. Czasem mi przy 1 cieżko, a co dopiero 4.. :)

A nas dopadło przeziębienie. Małego musiało zawiać gdzieś i do tego idą mu piątki więc jest ogólnie osłabiony. Na szczęście dziś jest już trochę lepiej.

Wczoraj miałam USG, żeby sprawdzić czy wszystko ok z blizną no i dziś lub jutro powinnam mieć owulację, bo miałam pęcherzyk ok. 15mm. Szkoda, że nie mogę przekonać męża, żeby zacząć się starać...

A co tam u Was? Kurczaczku jak się czujesz?

31.08.2017 3930g i 56cm
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Bunia no szkoda ze nie udało się męża przekonać, może za jakiś czas?
A ja niby dobrze, mam mdłości i wczoraj jeszcze obejmowałam białą damę, niby kilka dni spokoju z wymiotami a później od nowa...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2538 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]