Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 1:45 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość

Witajcie!

Bardzo Was proszę o rady czy też informacje, bo mimo "obeznania" w temacie czuje się niepewnie.
Staramy się o dziecko od 2 lat. Mam za sobą leczenie PRL, dużo monitoringów, potwierdzone owulacje, testy i rozczarowania.

Ostatnią @ miałam 9.07, natomiast 9dc byłam na monitoringu, gdzie wykazało wcześniejszą owulację - odbyła się 19.07 (co daje 11 dc). Cykle mam bardzo regularne 27-28 dni. W tym wyjątkowo owulacja wcześniejsza, ponieważ biorę Inofolic.

Wczoraj zrobiłam dwa testy - jeden z porannego moczu, czułość 25, pokazał drugą bladą kreskę (cień) po 10 minutach od wykonania. Popołudniu zrobiłam drugi test (innej firmy), czułość 10 - pokazał drugą bladą kreskę po 5 minutach. Obie kreski były bardzo jasne, trzeba było się przypatrzeć.

Dziś rano zrobiłam kolejny test (czułość 10) z porannego moczu - była kreska! Wyraźniejsza niż wczoraj, nadal bardzo blada ale już nie trzeba było się przypatrywać - po prostu był cień.
Poszłam na betę, gdyż za 2 dni wyjeżdżamy i muszę mieć pewność.
Właśnie przyszły wyniki - negatywne :( mniej niż 0,1.

Rozczarowana i zdziwiona, zrobiłam kolejny test o czułości 10. Teraz, przed chwilą. I co? I jest kreska, zdecydowanie bledsza niż dziś rano ale nieco wyraźniejsza niż wczorajsze.

Wiem, że beta jest decydująca ale...
Bardzo proszę Was o opinie, na pewno spotkałyście się z taką sytuacją. Z góry dziękuję.

P.S. Próbowałam zrobić zdjęcie tego testu, który wykonałam przed chwilą i niestety jakość jest straszna (telefonem robione). Na żywo jest bardziej widoczne.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

secondline nic nie widac w tym linku...

a po ilu dniach robiłas test z moczu?
moze za wczesnie?
w dniu @ czy przed?

najlepiej zrobic w dniu kiedy powinnas dostac albo dzien pozniej.

mi sie wydaje ze beta tutaj ma wieksze znaczenie.
tym bardziej ze wyniku testu nie odczytujesz po 10min a po 5,tak jak napisane w ulotce.

byc moze to wczesna ciąża ktora za tydz juz bedzie widoczna :)
kiedy powinnas dostac @??

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

secondline2 pisze:
Witajcie!

Bardzo Was proszę o rady czy też informacje, bo mimo "obeznania" w temacie czuje się niepewnie.
Staramy się o dziecko od 2 lat. Mam za sobą leczenie PRL, dużo monitoringów, potwierdzone owulacje, testy i rozczarowania.

Ostatnią @ miałam 9.07, natomiast 9dc byłam na monitoringu, gdzie wykazało wcześniejszą owulację - odbyła się 19.07 (co daje 11 dc). Cykle mam bardzo regularne 27-28 dni. W tym wyjątkowo owulacja wcześniejsza, ponieważ biorę Inofolic.

Wczoraj zrobiłam dwa testy - jeden z porannego moczu, czułość 25, pokazał drugą bladą kreskę (cień) po 10 minutach od wykonania. Popołudniu zrobiłam drugi test (innej firmy), czułość 10 - pokazał drugą bladą kreskę po 5 minutach. Obie kreski były bardzo jasne, trzeba było się przypatrzeć.

Dziś rano zrobiłam kolejny test (czułość 10) z porannego moczu - była kreska! Wyraźniejsza niż wczoraj, nadal bardzo blada ale już nie trzeba było się przypatrywać - po prostu był cień.
Poszłam na betę, gdyż za 2 dni wyjeżdżamy i muszę mieć pewność.
Właśnie przyszły wyniki - negatywne :( mniej niż 0,1.

Rozczarowana i zdziwiona, zrobiłam kolejny test o czułości 10. Teraz, przed chwilą. I co? I jest kreska, zdecydowanie bledsza niż dziś rano ale nieco wyraźniejsza niż wczorajsze.

Wiem, że beta jest decydująca ale...
Bardzo proszę Was o opinie, na pewno spotkałyście się z taką sytuacją. Z góry dziękuję.

P.S. Próbowałam zrobić zdjęcie tego testu, który wykonałam przed chwilą i niestety jakość jest straszna (telefonem robione). Na żywo jest bardziej widoczne.

Czyli dziś jest 23 dc - chyba dobrze policzyłam. Wydaje mi się, że poziom bety mógł być jeszcze niski jak robiłaś badanie i mogło wskazać na negatyw. Poczekałabym jeszcze kilka dni i dopiero zrobiłam ponownie betę. U mnie w 26 dniu cyklu i jak się okazało ciąży było 109, a testy z moczu, które robiłam w 24 dniu wskazywały na bardzo, ale to bardzo bladziutką drugą kreskę. Czekanie....wiem, że w tym momencie dla ciebie katorga, ale nic niestety tutaj nie przyspieszysz. PoWoDzEnIa!!! Napisz jak się sytuacja potoczy.

Offline Wyświetl profil  

niektore testy maja to do siebie, ze pokazuja druga kreske-cien i daja falszywy wynik dodatni. ja tak mialam z pretestem i testami za 1zl z allegro. nie ma sensu robic 10-tka. beta daje wiarygodny wynik. u mnie 25dc przy owu 11dc beta wyszla 145 a test ledwo zabarwiona kreske pokazal.

moje Aniołki--- IV.2000, XII 2005, 6-01-2013, 4-02-2013

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]