Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 2:20 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 425 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Nie polecam 3 trymestru ciąży na okres czerwiec - sierpień :D Było strasznie :D ;)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Cupcake88 domyślam się, że ciężki okres, no ale kto wie kiedy się zafasolkujemy? Może być w tym cyklu a może być za 6 cykli więc nawet nie celuje na miesiąc. W pierwszej myśli chciałam 2 lata różnicy a teraz się zastanawiam czemu od kwietnia nie zaczęliśmy starań :P Więc wiesz. A już na czerwiec nie urodzę w sensie terminu nie będzie więc może lipiec :) Przeżyje to jakoś :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Sandruus ja się śmieję, wiem dobrze że to nie tak łatwo zajść w ciążę, szczególnie jak się chce. My przestaliśmy się zabezpieczać w styczniu na zasadzie "oj jak będzie to będzie" a poważnie starać się od sierpnia. W ciąże zaszłam dopiero w listopadzie więc nie jest to takie hop-siup ;) Oficjalnie mówię że zaszłam w ciążę w 4 cyklu starań ale nieoficjalnie w 11 ;)
3 trymestr w lecie ma swoje plusy - są świeże owoce (pochłaniałam je tonami), przyjemna pogoda do spacerów a wiadomo że ruch sprzyja i co ważne! Ubrania - klapeczki czy baletki na nogi i nie trzeba się schylać a do tego przewiewne sukienki :D

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

cześć dziewczyny.
Przepraszam że malo się udzielam, ale mam totalny kryzys i jestem wykonczona..
Mały mi sie budzi w nocy co 3h, w dzien sypia dwa razy po 30 minut..
Postanowiłam że odstawiam go od piersi, bo od stycznia do pracy, to padne na ryj..
także czeka mnie jeszcze wieksza katorga..

Pozdrawiam Was!

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Luna co 3 godziny to luzik- co byś powiedziała jakby co 1h się budził?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Luna współczuję choć dla mnie to norma... ale wiem że ciężko jest gdy robi się "krok do tyłu". Przetrzymasz!

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Co tu tak cicho? Wszystkie wpadły w deprechę jesienną czy jak, że nie piszecie?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Sandruś Jestem :D U mnie nic nowego...35 dc dzisiaj i okresu brak, zupełnie wszystko po ciąży mi się rozregulowało - nawet nie wiem kiedy i czy w ogóle owulka była! :evil:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Lila choć na wątek staraczek- Będę Mamą 2014 :D
A jak się czujesz??
Właśnie dostałam maila o testowaniu dwóch rzeczy-kojca i fotelika samochodowego :D

No i konkurs na blogu ruszył dla chętnych info na priv :D

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Sandruś Czuję się całkiem normalnie, wątpię w to abym była w ciąży...jedyne co zaobserwowałam, to - to, że śluz płodny miałam bardzo późno, dosłownie kilka dni temu, nie wiem o co chodzi?!
Coś czytałam o tym testowaniu, wysyłają Ci daną rzecz, a Synek ją testuje i później odsyłasz to na ich koszt wraz z opinią? Tak? Szymuś pewnie zadowolony :mrgreen:
No to dawaj info na priv o konkursie, poczytam :mrgreen:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Lilla84 pisze:
Coś czytałam o tym testowaniu, wysyłają Ci daną rzecz, a Synek ją testuje i później odsyłasz to na ich koszt wraz z opinią? Tak? Szymuś pewnie zadowolony :mrgreen:

Wysłałam zgłoszenie z miesiąc temu i się nie spodziewałam tak szybkiego wybrania do testów. Nie koniecznie zabierają na BO dostajesz na własność, BoboVita też mnie zaszczyciła testowaniem no to ciężko oddać byłoby kaszki etc :P
A teraz z firmy Caratero nam się trafił fotelik i kojec :) Jest w regulaminie, że odbierają ale zdarza się danie na własność lub odkupienie za 50% zobaczymy jak u nas będzie i kiedy przybedą te dwie rzeczy do nas :) Fotelik do 13 kg to się mieścimy mimo że mamy już normalny od 9-18 bo poprzedni kończył się przy 10 kg więc po testujemy :D a kojec się przyda bo jest kwadratowy zobaczymy czy fajny i czy warto kupić :D

U nas dziś pogoda mieszana :(

Offline Wyświetl profil  

u nas ok. zimno. pada deszcz :) kocham jesień :) już za chwil pare listopad. fajnie. bo potem juz święta. jeszcze fajniej :)

luna czytałam twojego bloga. trochę ordynarnie opisałaś warsztaty mamo to ja. jak to czytam to myślę sobie iż nie ma w tobie za grosz tolerancji. i brzydko się wyrażasz.

to tak na marginesie. bo mi się przypomniało.

Dziewczyny czy Wy juz myślicie o prezentach gwiazdkowych? w sumie nie wiem co kupic dla mojego synka. :| pozdrawiamy

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

de la hoya Nad prezentem gwiazdkowym to się jeszcze nie zastanawiałam. Mój Synek będzie miał w tedy praaaawie roczek, nie wiem czy coś będzie z tego wiedział hihi :P: Wiem, że moja Babcia kupiła mu już dresik pod choinkę (taki większy, na wiosnę będzie w sam raz :mrgreen: ), ale co ja mu kupię? Hmm...bladego pojęcia nie mam :wo: Dawajcie pomysły!!! Tylko jakieś takie z umiarem, bo 2 tyg. po Świętach, moje Dziecko ma pierwsze urodzinki, więc znowu dostanie prezencik hihi :P:
Sandruś Co trzeba zrobić, żeby testować BoboVitę? Trzeba być zalogowanym na ich stronie?

Pozdrawiam ciepło, pa :papa:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

de la hoya to nie czytaj, skoro Ci przeszkadza.
Inni czytają i mówią, że fajny styl. Także są gusta i guściki.

U nas raz lepiej, raz gorzej.
A ja mam dylematy karmieniowo-piersiowe i łeb już mi od tego pęka.
Pogoda jesienna i byłoby ładnie, gdyby nie wiatr. Synek znów ma niechęć do wózka i jęczy w nim.

Sandruus a gdzie to zgłoszenie wyslałaś? :)
Ja myślałam nad kojcem, ale Młody by nie usiedział w nim. Pękł by chyba w szwach :P

Uciekam konczyc obiadek, zaraz mąż z pracy wróci.
Miłego dnia!

Offline Wyświetl profil  

luna wybacz ale gdzie ty tu widzisz jakiś styl? stylowe jest określanie dziecka lafiryndą? ty w ogóle znasz znaczenie tego słowa? wiesz,ze 3 letnie dziecko jeszcze nie do końca rozumie ,ze moze zrobic drugiemu dziecku krzywdę? takiemu dziecku mogłaś to wytłumaczyć a nie wydzierać się po nim. bloga masz bardzo płaczącego , zajrzałam bo linkowałaś , tak więc zaglądam tam gdzie chcę. i nie chodzi o to ,ze mi coś przeszkadza tylko ta treść taka niestosowna :shock:

co do kojców to ja mam i polecam :) synek lubi posiedzieć i zrobić przegląd zabawek :) a ja mam czas na obiad i sprzątanie :) a na swięta myślałam by kupić taki pchacz z vtecha. dzisiaj sobie chyba jakiś film zobaczymy z męzem :) czuć jesień za oknem :) miłej soboty

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Luna co do Twojego Bloga- jest hmm jak dla mnie bardzo negatywny. Negatywnie jesteś nastawiona do wszystkiego. Będąc Mamą powinnaś brać nie które rzeczy na klatę- Ty tego nie umiesz. Naoglądąłaś się Makóweczek i myślisz, że wszystko takie różowe.

Co do testów: Lilla na BoboVitę się zarejestrowałam, wypełniałam ankiety, konkursy etc. no i śledzę FB i tam często szukają do testów lub sponsorują wyprawkę.
Co do testowania innych rzeczy- trochę się nagimnastykowałam, napisałam tu i tam, wypełniałam ankiety i inne bzdety i tak czekam czy ktoś się odezwie czy nie. W każdym bądź razie aktywnie opisuje na blogu zabawki, obiadki, sprzęty oraz czasem książeczki, mam logo kilku firm- teraz szykuję się do MAM więc zobaczymy jak to będzie :)

Co do prezentów Świątecznych u nas jest kilka rzeczy które chciałabym:
jeździk/pchacz
rowerek biegowy
laptop dla dzieci ale tych bardziej dla niemowlaka- nasz rwie się do naszych komputerów
puzzle piankowe duże ze zwierzątkami
polecam: http://ksiegarnia.poltax.waw.pl/product_info.php?products_id=13650 nie jest to reklama sklepu tylko produktu :) z tej serii karty są super zamiast książeczek obrazkowych, nam się fajnie z nimi siedzi i bawi już.
Garnuszek na klocuszek- super sprawa my już ammy
klocki Lego Duplo lub drewniane też fajna sprawa
huśtawka drewniana na sznurkach i do tego najlepiej haki w framudze lub drążek (przymierzam się do kupna)
Muzyczne Bongosy z FisherPrice lub stolik edukacyjny dla niemowlaków
jest fajna hulajnoga z siedziskiem podpatrzone u Makóweczek mogę podesłać linka prywatnie jak ktoś chce.
no i ewentualny kurs pływania dla niemowląt wykupić na basenie- super sprawa
-część z tego na roczek może być pomysłem.

Co do Kojca- planowałam kupno i tak akurat nam się trafi do testów jak się spodoba mogę kupić taniej to może się skuszę :) A fotelik zobaczymy.

Co do wieczoru obejrzałam Pingwiny z Madagaskaru dziecię poszło już 1h temu spać, siedzę popijam drinka i szukam kreatywnego zajęcia na dziś.
A jak Wam mija wieczór?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

A co to są makowieczki? Nie wiem, nie widziałam więc nie trafiłas.
Co do brania na klate to zdziwiłabyś się jak dużo biorę.. Ale nie będę się licytować. Dobrze że wy uważacie się za idealne matki, że ze wszystkim idealnie dajecie sobie radę. Podziwiać tylko!
.
Co do tej trzy letniej..
Zajmowałam się z swoim życiu wieloma dziećmi i wiem że dziecko w każdym wieku można nauczyć wielu rzeczy. Rozsądku też.. Tymbardziej że młoda ma młodsza siostrę więc raczej powinna być świadoma że wśród leżących dzieci nie biega się bo można im zrobić krzywdę.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Hej,
ja jakoś wsiąkłam w moje małe hobby i każdą wolną chwilę tak spędzam (robię bransoletki). Poza tym nie wiem czy Wam pisałam ale mój mąż na szczęście dostał pracę na miejscu, uf, kamień z serca!

My prezenty gwiazdkowe robimy tylko sobie z mężem nawzajem i Hani kupimy coś i na Mikołaja i na BN choć ona jeszcze nie czająca ale ja chcę mieć z tego radochę. Jeszcze w zeszłym roku robiliśmy sobie sekretnego Mikołaja na Gwiazdkę ale w tym roku pewnie nie będzie bo w marcu zmarła moja ukochana Mama a to ona była inicjatorką całego przedsięwzięcia... W ogóle to będą strasznie smutne święta i na razie nie chcę o nich myśleć. Wystarczy mi że w poniedziałek Mama kończyłaby 59 lat...

Dobra nie zamulam :) Miłej niedzieli mamuśki i nie kłócić się! Pozytywnej energii potrzebujemy żeby dawać radę przy maluchach ;)

Offline Wyświetl profil  

luna ja się nie uważam za idealną matkę ale czytając twojego bloga ty szukasz u siebie idealnej rodziny. dziecko ci jęczy w wózku. to co? takie prawo dziecka. pisząc to jakbyś narzekała ,że nie jest idealne. zobacz,że nie tylko ja mam takie odczucie po przeczytaniu kilku wpisów. bo sandruus napisała podobnie. czyli odbiór jest jeden.
co do trzyletniej to wiem,że dziecko można wielu rzeczy nauczyć, bo sama mam w domu ośmiolatkę. mi się nie spodobało określenie którego użyłaś czyli lafirynda. może teraz to przeanalizujesz i np będziesz żałowała. a może jesteś nazbyt idealna by przyznać się do błędu?! odsyłam do przeanalizowania słowa:
Cytuj:
lafirynda obraźl. «prostytutka lub kobieta mająca przygodne kontakty seksualne z mężczyznami»
http://sjp.pwn.pl/slownik/2477219/lafirynda

coś spać nie umiem, strasznie wieje a ja jestem migrenowcem. dzisiaj idziemy na urodziny, oj nie chce mi się nosa na podwórko wystawiać. cupcake to super jak mąż dostał pracę :) i nikt się nie kłóci :) taka ot drobna wymiana zdań :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Luna nie jestem idealna ale żadnego dziecka nie wyzywam, zwracam uwagę, że nie powinno tak się robić. Mam 4 latkę w rodzinie, ostatnio rzuciła piłką od fitnessu prosto w głowę Szymka, nie krzyczeliśmy tylko powiedzieliśmy na spokojnie, że tak nie wolno, że teraz krzywda się nie stała ale mogłaby się stać, że trzeba uważać itd.
Do idealności mi daleko ale nie piszę jak to ciężko i źle mam bo zdaję sobie sprawę, że nie które dziewczyny mają ciężej- np od 2 miesięcy wstają co 1h do dziecka w nocy i inne rzeczy się zdarzają. Też miałam okres z jakieś 1,5 miesiąca temu gdzie po 3 miesiącach spania minimum 6h ciągiem nagle Szymon wstawał co 2h bo był skok rozwojowy i zęby mu szły i nie robiłam z tego halo- normalna kolej rzeczy. No i jeśli męczy Cię karmienie piersią to po co karmisz? Unieszczęśliwiasz siebie, dziecko i wszystkich w koło.

Cupcake88 wymiana zdań, nie kłócimy się jeszcze.
Przykro mi z powodu Twojej Mamy. Ale jest w Twoim sercu i zawsze będzie. A święta powinny być radosne masz największego Skarba - swoje Dziecko i warto by atmosfera była radosna :) Dzieci takie rzeczy czują.

De la Hoya ja jestem zaś homeopatką. U nas szaroburo i nijak. Nie chcę mi się wychodzić. Dzieć zasnął i chyba spacerniaka dziś nie będzie bo pogoda mi nie pasi za bardzo choć wczoraj wiało i byłam nad morzem z nim ;)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 425 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]