Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:15 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 311  Następna
Autor Wiadomość
1 żółta kartka

My tez witamy wtorkowo. Nad Krakowem słoneczko:)
Brzuch boli, choć pewności nie mam czy nie z głodu bo wczoraj nic nie mogłam prawie zjeść.
Próbuje właśnie ze śniadaniem na raty, ale mdłości nie pozwalają o sobie zapomnieć....
Czekam z utęsknieniem na 2 trymestr. Będę tez spokojniejsze o malucha.
Tez jestem jak Ty Rudbekia łapie dziwne smutne nastroje... A tak pragnelismy Malenstwa...
Mąż ma cieżko ze mną.
Pozdrawiamy

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witam i ja :)

U mnie mdłości i wymioty na porządku dziennym.

Jestem tak zmęczona że kilka razy w ciągu dnia robię sobie drzemki.

Pozdrawiam z ciepłego Mazowsza :-)

Offline Wyświetl profil  

Witamy środowo!Jakoś nam się tu smutnawo zrobiło.
Dziewczyny to normalne w ciąży,że pojawiają się małe daprechy.Hormony w nas szaleją. Ja np.bardzo szybko się wzruszam i ostatnio strasznie się w kinie na bajkach spłakałam..Wkurza mnie też to,że wszystko robię wolniej,jak za dlugo stoję to robi mi się słabo.A o mdłościach i bulgocie w brzuchu nawet nie wspomnę. :wink: Wiem jednak,że to minie,a nasze bobaski wynagrodzą nam wszelkie niedogodności.
Główki do góry-jakoś razem to przetrwamy :-{: Miłego dzionka!

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witajcie!!!
Depresję odpychamy, mamy być szczęśliwe i tyle :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

No jakoś tak pustawo u Nas sie zrobiło. Ciekawe czy jeszcze ktoś do Nas zawita i kiedy pojawia sie mamy z terminem marcowym:) my we dwójkę siedzimy na słoneczko z książka. Macie jakiś ulubionych autorów przyszłe mamy??

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witam,

ale nam się nastroje udzieliły... chyba sobie tą złą energię przekazałyśmy - u mnie też jakoś tak strasznie sennie, rano mnie mdliło ( a to nowość, bo przy poprzednich tak nie miałam!) itp.itd.

Do tego w Katowicach nieziemski upał! Z perspektywy biura bez klimatyzacji jest nie do zniesienia.

Ok. Koniec marudzenia :)

Hanusia jak chodzi o czytanie to już dawno temu mój umysł ogarnia tylko prasę brukową i ewentualnie jakieś krótkie bajeczki. Ostatnio mój synek zakochał się w bajkach grajkach, więc odpadło mi już prawie w zupełności czytanie :)

Dziewczyny zacznę drażliwy temat - jak wasza waga? :) zmieniło się już coś ? Ja czuję się ociężała i mój brzuch zaczyna się powoli zaokrąglać....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

Hej Dama. Ja chudne.... Wystartowalam z 54, teraz już 53... Martwi mnie to bo do koniet z zapasem nie naleze, a zupelnie nie mam ochoty jesc. A Wy jak??

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Hanusia marcóweczki już są :D

Co do wagi to jakieś 3 tygodnie temu ważyłam się i miałam 48,8 a dziś waga pokazała 47,9 jeść zbytnio nie mogę, jedynie coś posmakuję bo to jedzeniem nie można nazwać i już pełna jestem :P

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

Już tez marcoweczki "namierzylam" :D
Rozumiem ze z ta waga tak to już jest.... Choć ja to już bym chciała żeby najlepiej Maluszek sie miał jutro urodzic :D tez tak macie??

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Hanusia może jutro to nie ale mógły być już luty :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Hej!

U nas w Słupsku było wczoraj 34 stopnie w cieniu-żar się z nieba lal,a ja myślałam,że się żywcem ugotuję :shock: :shock: .Dopiero koło 17 zerwał się wiatr i przywiał burzę,co wreszcie ostudziło ten ukrop.dziś święci słonko,ale czuć rześkie powietrze.Mnie pasuje,bo fanką upałów nie jestem.

W środę byłam na wizycie tym razem u innego gina.Dobre wieści są takie,że dzidzia rośnie-ma już 18 mm,serduszko bije.Znalazł też drugi pęcherzyk,ale niestety bez echa zarodka.Trochę się przestraszyłam,ale uspokoił mnie twierdząc,ze na tym etapie ciąży nie zagraża to zdrowemu dzidziusiowi.Z drugiej strony"znikający bliźniak" tłumaczy tez bóle brzucha,które męczą mnie od samego początku ciąży.Bardzo żałuję, że drugi bąbelek nie przetrwał,choć z drugiej strony taka ciąża mnoga jest bardziej zagrożona niż pojedyńcza,a moje ostatnio jakoś wyjątkowo problemowe się stają.Dostałam skierowania na morf. ,mocz, cukier,vrdl,combsa(NFZ)-TSH (zrobiłam prywatnie już wczesniej),pytał tez czy w poprzednich ciążach miałam robione Toxo-wyniki wskazują,ze przechorowałam,więc nie ma potrzeby powtarzać. Powinna też wykonać test potrójny(pisalam o tym wczesniej),ale to też prywatnie, bo wiekowo trochę mi zabraknie miesięcy :P: Chcę jeszcze zbadać hbs,HCV i HIV,może uda się wydębić skierowanie od poz,jeśli nie to zrobię prywatnie.

Jeśli chodzi o czytanie-to u mnie masakra.A książki uwielbiam i kiedyś dosłownie je pożerałam :lol: .Teraz od gwiazdki leży jak wyrzut sumienia "Miłość i inne dysonanse"J.Wiśniewskiego i nawet jej nie otworzył am,a to prezent od teściowej po pierwsze, a po drugie jeden z moich ulubionych autorów.Polecam też Barbarę Wood "Płomień duszy czyta się super, inne jej książki też są świetne.Anita Plumińska-Mieloch 'Widok na taras' jedyna pozycja,ale moim zdaniem warta przeczytania.Bardzo podobał mi się 'Chichot losu'Lemańskiej,szkoda że już więcej nic nie napisze.Zauroczył mnie też "Dom nad Rozlewiskiem",ale tu to oryginalna nie będę.Podobała mi się też "Ostatnia podróż Valentin"Santa Montefiore. Się rozpisałam, a tu nadszedł czas na zastrzyk.

Jeszcze krótko o wadze,u mnie -2,5kg od początku ciąży.Martwi mnie,ze chudnę,ale apetyt mam słaby,ciągle meczą mnie biegunki, niestrawność, mega wzdęcia.Do końca I trymestru nie ma mowy o farmakologicznym leczeniu,tylko lekkostrawna dieta-jakbym było gorzej to mam się meldować na patologii ciąży.Póki co pogryzam sucharki popijam kisielem i wyrzucił am z jadłospisu wszystko co surowe.Mam nadzieję,ze niebawem wszystko się unormuje.

Odmeldowuję się życząc wszystkim miłego dzionka.

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

Hej
w Krakowie na odmianę gorac...
Czeka mnie dzien spędzony na sprzątaniu, bo mąż nam na jutro zafundował gości, sam sie na kilkanaście godzin ewakulujac do Wrocławia.
Nie mam siły stać nad deska do prasowania dłużej niż 2 minuty więc musze opatentowac jakiś sposób na siedzaco :D
Książki pozerane to ostatnio głównie Wankowicz, polecam serdecznie, zwłaszcza w temacie dzieciowym "ziele na kraterze".
Miłego piątku zyczymy

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witam i ja!
U nas też gorąco!
Na nic siły nie mam, w dodatku to łóżko ze mnie całą energię wyssało :P

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

hej moge dolaczyc do was termin na 11 luty
to moja 4 ciaza i mam jednego synka nie udzielalam sie bo dzi wyszlismy ze szpitala trafilam z krwawieniem ale maluszek oki

25.06.2008[*]
04.07.12-11tc[*]

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

ewelina333 witaj w naszym gronie i trzymam kciuki aby dalej bylo dobrze :)
Ja jakos nie mam weny do pisania,w nocy spac nie moge a wdzien jestem senna jak diabli a po za tym bez sil.Pogoda u nas taka sobie mialo byc slonce ale nie ma jak zwykle wyjdzie po poludniu ale przynajmniej nie pada i jest cieplo.
Dzisiaj bylam u ginki i bylo widac,ze serduszko bije tylko nie szlo zmierzyc groszka bo jest z tych co sie chowaja(eckenhocker).Tak wiec we wtorek musze znowu isc na podgladanie.Dostalam ksiazeczke ciazy a zdjecie usg we wtorek jak groszek sie lepiej ujawni.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

Ewelina w witamy :D
Bedzie dobrze :)
Gosia troszkę Ci zazdroszczę tego ciągłego podgladania... Ja czekam jeszcze 2,5 tygodnia. Ale i tak już długo wstrzymalam bo 1,5 tyg za mna :D
Zamykam ogarnąć nasze mieszkanko.
Miłego dziewczyny

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witam, na podkarpaciu duszno 25 stopni i bez słońca, lezę i oddaje się lekturze pt"50 twarzy Greya"El James, dostałam ją od koleżanki z pracy i powiem ciekawa i pikantna. Co do wagi ja mam 1 kg+ mam straszny apetyt, wręcz ciągłe ssanie w żołądku, nie wymiotuję, rano mam tylko mdłości a potem ten wilczy głód i tak zapycham sie warzywami, owocami i waflami ryzowymi, bo jak tak dalej będzie to bede jak kula, a gdzie to do końca.
Moze w poniedziałek uda mi się podglądnąć moją dzidzie, juz nie mogę sie doczekać.
Dziewczyny stosujecie juz jakieś kremy na brzuch czy piersi?ja chyba będe musiała bo miseczka z b poszła na duże c? co polecacie?

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

Polecić trudno, bo to zaprezentowane od siostry, która twierdzi ze genialne, a ja przecież jestem w pierwszej ciazy :D mustela :D wszystkie znajome stosowały chwała. Tylko wg mnie średnio pachnie...

Offline Wyświetl profil  

Witaj Ewelina!Miło że do nas dołączyłaś moja imienniczko :D. Najważniejsze,że z Tobą i dzidzią wszystko ok.
Gosia też muszę się przyznać,że zazdroszczę Ci tego częstego podglądania Maleństwa.Może gdybym miała non stop po. dgląd to bym była spokojniejsza.
Hania współczuje samotnego przygotowywania sie do przyjcia gości(też uwielbiam jak mnie tak mąż wmanewruje :wink: .Patent z prasowaniem na siedząco testowałam i polecam,choć u mnie trochę wydłuża czas jego trwania
Co do czytania to autor i tytuł są mi nieznani,ale poszukam i spróbuję :wink:

Powoli zaczynam ogarniać segregację śmieci. :D
A poczatki byly trudne.A Wy jak sobie z tym radzicie?

Co do smarowania skóry to póki co używam zwykłego Garnieraa do suchej skóry.W ciąży z Martyśką używałam oliwki dla niemowląt i nie uchroniło mnie to przed rozstępami na piersiach i udach,ale moim zdaniem to kwestia genów i szybkości tycia.
Jeśli chodzi o staniki to polecam firmę ava-super wygodne,trwale ja jestem z nich bardzo zadowolona.
Znowu się rozpisałam,a w piekarniku dochodzą już cukinie faszerowane mięsem na obiad dla rodzinki.Pachnie bosko,nieskromnie mówiąc :wink: . Zmykam :papa:

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Dzień dobry :)

teraz dobry, bo przeszły mi mdłości... :roll: jestem zaskoczona, bo w pierwszych dwóch ciążach tego nie miałam i muszę przyznać, że jest to strasznie męczące i ... irytujące. No ale takie uroki ciąży.

Ja chyba jestem na plusie jak chodzi o wagę, niestety nie wiem ile (może to i lepiej). Widzę zaokrąglony brzuch i czuję dokładnie jak spodnie stają się cora ciaszniejsze w pasie ;)

~~Ec~~
u mnie póki co to abstrakcja. Mam niby segregować, ale pod blokiem jak stał tak soi jeden kontener. Ponoć przetarg nie został jeszcze rozstrzygnięty :wo:

agul6a jak nie zasypiam pod prysznicem to wcieram oliwkę. Ale zgadzam się z Ec, że to głównie predyspozycje danego organizmu. Kremy, oliwki, balsamy napewno nei zaszkodzą, ale efektów "łał" nie spodziewałabym się po nich.

ewelina333witaj!! Miło, że jesteś z nami :)

Mój synek pojechał na wakacje z dziadkami, więc mamy labę ;) i w związku z tym będziemy malować :)
Póki co czeka mnie ogarniecie szaf i komód z ubraniami i kosmetykami... Zaczynamy od sypialni :)

Miłej soboty i pogłaskajcie brzuszki od e-ciotki :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 311  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]