Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 2:35 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8650 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 429, 430, 431, 432, 433
Autor Wiadomość

heja, ja te zyje, Majka ma się dobrze.Mówi praktycznie wszystko, a jak coś chce ,najczęściej używa bezokoliczników, ulubione to: czytać, pisac, tańcić, kładać, piciu,nawet sisiać i kupciać jest :D jak chce na nocnik....zaczęła też łączyc wyrazy ze sobą....wczoraj Agata pyta gdzie jest tata, a Majka wołą'' tatuś placi(tatuś w pracy)
w ciąży nie jestem;) hehe, to był tylko taki żarcik podchwycony od Honey z facebooka :P.., chodziło o to,że spodziewamy się...ale... mikołaja, 6 grudnia.. :P: stąd to nieporozumienie :P :wink:
ogólnie to chciałąm Wam się pochwalic,że ponad 2 tygodnie temu całkowicie udało mi się przestackarmic cycem...pierwsza nocka była traaaagiczna! myslaląm,że skapituluję!dopiero dowiedziałam się jak mała często ciągnęła tego cyca i ile zjadała :shock: :shock: :shock: , musiałam odciągnąc w pierwszej dobie, taki ból miałam...masakra.
wpadłam na chwilkę, ostatnio w ogóle czasu jakoś braknie na wszystko, jeśli któraś ma ochotę zapraszam na mój profil na fb...tam będziemy mogły spokojnie powymieniac się fotkami .buziole kochane!

Offline Wyświetl profil  

Dziewczyny, byłyście już ze swoimi maluchami u ortopedy? Możecie polecić kogoś dobrego w Warszawie albo Łodzi? Ja muszę sie wybrać, bo moj synek dostał od dziadków buciki <reklama>, ktore maja taka scieralna podeszwe i u mojego syna starla sie taka, co moze oznaczac powazna wade... biedactwo moje:(

edytowano/fifolek13

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

to w łodzi, czy w warszawie? nie widzę powodów do obaw mówiąc szczerze. chyba, ze to reklama butów ;)

Ewek, a jak CIę znaleźć na Fb? daj link na priv może.

ładnie Majeczka nadaje!

Agnese, łobuziara, co? ;)

Offline Wyświetl profil  

Witam Was kochane!

Przepraszam nie miałam kiedy czytać i pisać...

Lusi bardzo mi przykro :( jestem z Tobą myślami i modlitwą. Poukładasz sobie to w głowie.Z czasem uda Ci się o tym aż tak często nie myśleć. Masz dwóch wspaniałych synów i trzecie maleństwo w niebie. ja mam pierwsze w niebie, Tomka mam tu i teraz no i czekam na tego szkraba sierpniowego.
Ściskam Cię i życzę abyś doszła do siebie i fizycznie i w głowie sobie to poukładała. ja sobie zawsze tłumaczyłam że lepiej tak niz jakby maluszek miałby być ciężko chory.

Ja odpukać Czuję się bardzo dobrze. Maluch też ma się ok. 1,5 tyg. temu byliśmy na usg, na tym na przezierność karku i wszystko prawidłowo wyszło.

Nie mam kiedy zaglądać bo jestem zarobiona. praca praca dom, do tego jeszcze doszło mi szukanie osoby na moje zastępstwo w pracy... ostatnio byłam kilka dni w Poznaniu, a w Warszawie nie ma tygodnia bym nie miała jakiejś konferencji do"obskoczenia". chwilami nie mam czasu myślec że jestem w ciąży.

EWEKoczywiście się pokapowałam o co chodziło, ale pierwsza reakcja była szokowa. Swoją droga masz niezłe tempo na sprostowania :) z tym cyckiem dałaś czadu :) koniecznie idź na kontrolne badanie piersi! polecam od razu usg. mi w samobadaniu moim i lekarza nie wyszło że mam guzy.
Cieszę się że Majusia ma się tak świetnie i tyle mówi.
Tomek nic nie mówi nadal ... zastanawiam sie nad konsultacją logopedy, chociażby po to aby móc coś babciom odpowiadać dlaczego on tak milczy :)

Agnese mi niestety nie otwierają się te linki. czy są aktualne?Bardzo bym chciała obejrzec :)

Nanusiana sierpnióweczkach nie zawitam . zastanowiłam sie i nie mam czasu pisać. do końca czerwca mam pracować co się równa mega zmęczenie i non stop przed kompem. w domu już nie mogę patrzeć na monitor.
moj komputer ( ten piękny czerwony nowy dodaż że firmowy dellik :) chyba też już ma mnie dość bo się w tym tyg dwa razy zepsuł. w piątek padł totalnie, najprawdopodobniej płyta główna.

Kochane, może byśmy tak wypiły jakiegoś drinasa?
ja mogę piwko bezalkoholowe, ale zawsze coś :)
Kto ma ochotę ręka do góry :) umówimy dzień i zrobimy chlup i fote na forum :)

ściskam Was w pasie i wszędzie indziej! całuski! trzymajcie się cieplutko!

Offline Wyświetl profil  

karolina - niestety link juz nieaktywny
raczej ci nic logopeda nie powie, bo w tym wieku dzieci maja prawo nie mówić - na to mają czas do 3 -lat , chyba ze w ogóle dźwięków nie wydaje to wtedy warto skonsultować i dla świętego spokoju w sumie też :)
są dzieci w co okolicach 2 lat mówią zdaniami i takie, które nie mówią nic konkretnego :) to jak z chodzeniem jedna w wieku 10 miesięcy inne opanowują sztukę w wieku 18 miesięcy :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Karolina nie wiedizalam, ze i ty masz aniolka w niebie ehh tyle osob
to spotyka..
ja jutro wracam do pracy, lekki stres jest ale juz pora wrocic do normalnego
trybu dnia :wink: odebralam wyniki badan i przyczyna poronienia nieznana..
11 marca ide na kontrole do gina
Karolina
b. sie ciesze ze u ciebie wszystko ok i niech tak zostanie :D
odnosnie mowienia to u mnie Bogdan w wielu 2 lat powiedzial tata i tak naprawde
jak sokczyl 3 lata to zaczal mowic.. teraz to gada non stop..
A Mikolaj to juz teraz ladnie mowi idzie sie z nim dogadac powtarza tez slowa.
W ogole Mikolaj to jest bezproblemowym dzieckiem troche taki mamisynek i placzek
ale nachwalic sie go nie idzie :wink:
czyli w domu mam 2 przeciwkienstwa starszy "ma charakter" i jest bojowo
nastawiony do wszystkiego a mlodszy aniolek.. zobaczymy jak dalej to bedzie :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

heja, jak tam zaciążone kolezanki? Karolinka jak się czujesz?...a Móiłam wam ,że znów karmię piersią?... :oops: :oops: :oops: oj długo by gadac.Majeczka dostała prawie 41stopniowej gorączki, oczywiscie jak to przy jej goraczkach, w ogóle nie dało jej zbic na poczatku...:(...dopiero wieksza dawka ibumu(forte 3,5ml) na zmiane z paracetamolem i kąpielami schładzjacymi zbijały temperaturę do 37,5,37 i znów rosła...myslałąm ze umre z rozpaczy i niemocy...zrobili majce badania oczywiscie z krwi wyszła leukocytoza, czyli zakazenie bakteriami, ale gdzie?dopierro z moczu wyszło ,ze to drogi moczowe...chcieli ja zabrac do szpitala,ale szczescie w nieszczesciu miejsc nie było;)...jeszcze by sie tam czyms gorszym zaraziła,,,brrr...po 2 dniach antybiotyku goraczka zeszła a na mnie spłynęła nieopisana ulga ...w koncu odetchnełam...ehhh
juz pierwszego dni choroby majka nie chciała pic ani wody ani soku, w nocy płakała i jakos tak wyszło ze dałam jej cyca, a jak załapała, to w zyciiu takiej szczesliwosci u niej nie widziałam...hehe...i tak przez całą chorobę...gorączka...-cyc...majaki nocne- cycuś...
no i tak się urzadziłam, ze córcię mam juz zdrową , która przed zasnieciem i raz w nocy domaga się co jej...a ja mniej szczesliwa szykuję plan odstawiania nr,2...nie wiem, moze po weekendzie...?
co tam u Was laseczki.pisac marsz!!!!buziole kochane!
w dalszym ciągu zapraszam dziewczynki, które mają konto na fb....odzywajcie sie do mnie na pv...kilka juz nas tam jest:P

Offline Wyświetl profil  

Hej kochane!!! Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie:(
Widzę że nasze majowe forum "wymiera" ale cóż się dziwić patrząc chociażby na mnie! 2 lata mnie Tu nie było... Nie to że nie pamiętałam czy coś... tak jakoś wyszło... smutno mi i pisząc tego posta wyję jak głupia bo wspominam jak miło było razem wspierać się w okresie porodu i potem...
Opowiem może trochę o Lenulce:)
Lenulek jest słodką gadułką wyjątkowo kochliwą! Tysiąc razy dziennie powtarza jak bardzo mnie kocha!
Jest typową małą mamusią uwielbia dziedziusie, lale i zabawe w gotowanie...
Karmiłyśmy się piersią prze 2 lata i 5msc:) (karmiłabym najchętniej dłużej ale musiałam zacząć brać leki)
Mogłabym jeszcze pisać i pisać o moim skarbku:)
U mnie w zasadzie za wiele się nie zmieniło mieszkamy dalej z rodzicami...choć już najchętniej poszlibyśmy na swoje...
Wrzucam zdjęcia Lenki co by się moim łobuzem pochwalić:)
http://imageshack.com/a/img546/7814/70ih.jpg
http://imageshack.com/a/img41/3075/fwmd.jpg
http://imageshack.com/a/img199/5834/l0u9.jpg
Wrzucam też link do filmiku na fb:)
https://www.facebook.com/photo.php?v=60 ... =3&theater
http://imageshack.com/a/img839/6162/bz6d.jpg

Pozdrawiam Was Dziewczyny cieplutko!!!
I ściskam Was i Wasze maluchy!!!!!

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witaj Zoe, wspaniale, że wróciłaś!

Lenka cudna i podobna do samej siebie, tej małej ;)

Napisałam do Ciebie pw, zajrzyj koniecznie!

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Hej wam dziewczyny mój mały Konradek wszystkich pilnuje. Przyzwyczajamy go do informacji, że będzie miał młodsze rodzeństwo. Karmiłam go 1.5 roku, a przestałam jak musiałam pójść do pracy. Ciesze się że mogę z nim spędzać teraz trochę więcej czasu, bo przy pracy na 3 zmiany wypadały całe tygodnie kiedy się nie widzieliśmy. Przy 2 maleństwie nie chce pracować na 3 zmiany, więc pewnie będę szukać czegoś innego lub negocjować godziny pracy w obecnej firmie.

Jak tam wasze pociechy i jak Wy się czujecie?

Obrazek [*] 27.11.2014 - 01.12.2014 - nasz aniołek Grzegorz Wiktor - tęsknimy za Tobą

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8650 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 429, 430, 431, 432, 433

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]