Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 1:16 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Hellga pisze:
maa4 pisze:
Helga - ile macie dziec?? i czy nie dasz rady sama z dziećmi zostać??

Dwoje plus trzecie w drodze.

Może i bym dała rady sama,ale ze swojej pensji nie jestem w stanie wynająć mieszkania i się utrzymać z dziećmi.
A on będzie robił wszystko,aby unikać alimentów. To mieszkanie jest wspólne i jeszcze na kredyt.
On się nie wyprowadzi,a ja tez nie mam kasy, aby go spłacić i tu się pierwszy problem zaczyna :( .

HELLGA, widzę, że Ty gościowi ustępujesz na każdym kroku. Przepraszam, ale nie jestem w stanie pojąć, związku już nie ma a tu nagle ciąża. Widzę, że on chyba nie widzi problemu, jest nieświadomy, że problem istnieje, tylko Ty go widzisz a nie uświadamiasz faceta.
Facet nie może unikać alimentów, jeśli to robi idzie do paki, a jak nie płaci - to dostajesz pieniądze z FA.
Mieszkanie możecie sprzedać z kredytem, powinnaś zapytać prawnika, bo nielogiczne by było, gdybyście poszli na pół. bo Ty zostajesz z dziećmi przecież.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karola78 nie każdy jest na tyle silny,aby od razu i w porę podjąć odpowiednie kroki :( .

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiem HELLGA, bo pamiętam siebie, kiedy miałam takie dylematy i nie miałam siły na nic, nie miałam siły zrobić podstawowych rzeczy, tak mnie kłopoty przytłaczały.
Dużo czasu minęło...
HELLGA a jak Ty się czujesz? Który to tydzień ciąży?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hellga - przykro mi bardzo... nawet z 3jką dzieci mogłabyś byś odejść od niego, ale to już ciężko zrobić, bo takich sytuacji człowiek się boi... bo są jednak dzieci... poprostu go nie kochasz, czy coś się dzieje u was złego??

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Samotne wychowywanie dziecka czy toksyczny związek? Ale przecież to nie jedyny wybór, można jeszcze na przykład nie zakładać rodziny z toksycznym partnerem...

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Żyję w takim toksycznym związku i z roku na rok jest gorzej, ale z roku na rok jest trudniej odejść.
Standardowy układ: matka w domu, pieprze, sprząta, wychowuje, daje... żeby przytrzymać te resztki miłości, przez przypadek zachodzi w kolejną ciążę, przez nieuwagę? Zapomnienie? Zmęczenie?
Może tak ma być, a tu kłótnie, bo ty nie masz prawa się źle czuć! Nie masz prawa mi nie wyprać, nie masz prawa się odezwać. Masz robić, a jak ci nie pasuje - to zamknij mordę. Dzięki Panie, że nie wypowiadane słowa przy dzieciach.
Nie jestem szczęśliwa! NIE! Nie jestem szczęśliwa - wydaje mi się, że każda w moim życiu podjęta decyzja jest ZŁA! Że nie tak przecież miało być. Ostatnio w biegu życia, sobie to uświadomiłam, że nie jestem kobietą ani szczęśliwą, ani docenioną, ani spełnioną.

Tak mi smutno, tak mi zawaliście przykro, że mam takie życie, chodź z dwójką cudownych maluszków, gdy trzecie w drodze (tak właśnie przez ten cholerny przypadek), jeszcze parę tygodni temu żeśmy się cieszyli, a teraz znów jestem "sama". I będę tak trwać koło tego "chama" !

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Zoka pisze:
Żyję w takim toksycznym związku i z roku na rok jest gorzej, ale z roku na rok jest trudniej odejść.
Standardowy układ: matka w domu, pieprze, sprząta, wychowuje, daje... żeby przytrzymać te resztki miłości, przez przypadek zachodzi w kolejną ciążę, przez nieuwagę? Zapomnienie? Zmęczenie?
Może tak ma być, a tu kłótnie, bo ty nie masz prawa się źle czuć! Nie masz prawa mi nie wyprać, nie masz prawa się odezwać. Masz robić, a jak ci nie pasuje - to zamknij mordę. Dzięki Panie, że nie wypowiadane słowa przy dzieciach.
Nie jestem szczęśliwa! NIE! Nie jestem szczęśliwa - wydaje mi się, że każda w moim życiu podjęta decyzja jest ZŁA! Że nie tak przecież miało być. Ostatnio w biegu życia, sobie to uświadomiłam, że nie jestem kobietą ani szczęśliwą, ani docenioną, ani spełnioną.

Tak mi smutno, tak mi zawaliście przykro, że mam takie życie, chodź z dwójką cudownych maluszków, gdy trzecie w drodze (tak właśnie przez ten cholerny przypadek), jeszcze parę tygodni temu żeśmy się cieszyli, a teraz znów jestem "sama". I będę tak trwać koło tego "chama" !

Uważam, że taki związek powinnaś jak najszybciej zakończyć. To jest zwykła męczarnia. Warto znaleźć kogoś innego z kim będziesz szczęśliwa. A jak stworzyć idealny związek, dowiesz się z artykułu na temat psychologii związków

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]