Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 7:58 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 885 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 45  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

kaktus Biedulko nie bierz wszystkiego do siebie , ja jestem zakochana w brzuszkach ciążowych , teraz mam swój i jestem z niego dumna . Mam juz +7 kg .i podejrzewam ze teraz to się zacznie dodawanie 8) , ale co tam teraz mam prawo do rośnięcia tak samo jak i Ty i powinniśmy być z siebie dumne że mamy w brzuszkach małych lokatorów o których tak bardzo sie starałyśmy :)

Dziewczynki pomóżcie mi w sprawie wózka .Sponsorują nam go moi rodzice ale nie wiemy na co się zdecydowac . Cenowo do ok 3tys .

Obrazek

Mikołaj 20 tc . Okruszek 9 tc.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

malina78 pisze:

Dziewczynki pomóżcie mi w sprawie wózka .Sponsorują nam go moi rodzice ale nie wiemy na co się zdecydowac . Cenowo do ok 3tys .

Maxi Cosi

ja mam X-landera i tak jak wszyscy się zachwycają tak dla mnie to kompletny niewypał, z resztą połamała się rączka, więc w ogóle nie znoszę tego wózka, nie prowadzę go bo się natyram jak porąbana, a zimą to była masakra, dla mnie te co to zachwyty pod niebiosa nad nim wyjękiwały to zwyczajnie ściemniały :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Malina musicie przedyskutować na czym by wam zależało, ja np. nie chciałam gondoli bo miałam fotelik rozkłądany i kupiłam tylko spacerówkę , ale teraz okazało się że i tak jest troszkę za ciężka i dokupiłam jeszcze jeden. Reasumując mamy 3 :roll: jeden duży koło domu taki stary tako, drugi jest super casualplay ten na miasto ( ma duże pompowane koła, lekko się prowadzi, jak dla mnie super na miasto, ale troszkę za ciężki do mojedo autka) i teraz dokupiłam następny ale go jeszcze nie mam więc nie wiem czy się sprawdzi.
Widzisz trudno tak doradzić bo każda z nas potrzebuje innego. Jak coś to mogę opowiedzieć o tych co mam :D

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Kaktus a ty się nie przejmuj zobaczyś za jakiś czas będziesz miło wspominać ten czas w dwupaku i na pewno wyglądasz ślicznie

Tomuś 11.05.08 20tc
Sebatianek 14.05.09 39tc 4260 i 57cm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Malinka, ja mysle tak - na spacery gleboki, duze wygodne kola, gleboka godolka, duza budka. Pozniej jak maly podrosnie to leciutka parasolka, zeby Ci bylo latwo do bagaznika zapakowac. Ja kupilam takie cos, wsadza sie fotelik, nie trzeba dziecka wybudzac jak wychodzisz z samochodu na zakupy, tylko wyciagasz fotelik i wpinasz w ta rame: http://www.amazon.com/Graco-SnugRider-I ... B0007KMUH4 Wiec to juz 3 wozki :D , a pewnie na tym sie nie skonczy. Na razie kup sobie super gleboki i taka rame na szybkie zakupy i do samochodu, a spacerowke pewnie dopiero na wiosne, cos praktycznego i lekkiego. Te wszystkie zestawy mi sie osobiscie nie podobaja.

Obrazek
2 Aniołki, za ktorymi bardzo tesknie [*][*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kika a nie mowiłam ze x-lander jest przereklamowany, to mnie nei słuchałas :P
Mi sie one strasznie opatrzyły, bo na ostródzie tego pełno jeździ jakby sie zmówili normalnie i nawet wizualnie mi sie nie podoba jedynie czerwony ujdzie w tłoku, ale reszta kolorów to jest masakra, do tego kosztował jak dla nie za duzo.

Malina zastanów sie czy tyle chcesz wydac na wózek. W gruncie rzeczy zalezy czego potrzebujesz, ale za 3 tysie mozesz kupic wózio super i do tego jeszcze pare drobiazgów.
Wg mnie niektore wózki sa dość nowoczesne i niepraktyczne zazwyczaj. Dzidzi ma byc w nim wygodnie a tobie dobrze sie prowadzic, ewentualnie jeszcze w twoim ulubionym kolorze, nie powinien zbyt cieżki.
Wszystko zależy od tego czy sie chce wozic dziecko i szpanowac na ulicy. Wózek taki uzywa sie na ogoł przez 2 lata, potem idzie w odstawke i zastpuje go parasolka, a czasem dzieje sie to wczesniej.
Koleżanka moja wydała na wózek prawie 2 tysiace a jak mały mial około 9 miesiecy kupila parasolkę za 120 zl z komisu... a jej wymarzony wózio gnije w piwnicy.
Ja chciałam tanszy wózek, zeby potem kupic lepsza spacerówke, myslałam wczesniej nawet o takim za 300-500 zł, ale ostatecznie staneło na Jedo Fyn z ktorego jestem bardzo zadowolona i nie zamieniłabym go na żadenego innego koniec i kropka ;) Cena przystepna, ciezki jest owszem jak na spacerówke, ale nie ma drogi po której bym nim nie przejechała.
Mam na niego nawet kupca, ale nie sprzedam, bo nie wiem jak bym sobie w zimę bez niego dała rade to raz a dwa chce jeszcze jedno dziecko i napewno bedzie jeździło własnie w nim.
jedynym minusem jak dla mnie w tym wózku jest to ze materiał na barierce z przodu nie jest niczym impregnowany, wiec jak Micha ma brudne łapy to robi plamy i takim sposobem codzienie odczepiam to i piore, bo nie moge patrzec jak taki uciapane to jest hehe ;)

No wiosna ja w tym Twoim a raczej Wojtusiowym zakochana jestem i choc nie podobaja mi sie czarne wózki taki byłabym skłonna kupić i to własnie spacerówkę! I nie przeszkadza mi nawet ze ma 3 koła, co od razu wykluczyłam przy kupnie wózka :) Bo mi sie nie podobaja trójkołowe, ale ten jest inny ;) Czterokołowy wyglada dużo gorzej, bo też taki widuje na miescie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej wszystkim - ja nareszcie po powrocie :) I chyba wystarczające były te nasze wakacje, bo już chciałam wracać :D

Poczytam później i napiszę jakieś konkrety, bo teraz pranie za praniem leci, mam nadzieję, że praleczka wytrzyma tę akcję :lol:

i na zawsze w naszych sercach: nasz Aniołek - [*] ok. 14 t.c. - 05.2007 [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mask0 No nareście ileż można się włóczyć po świecie . Witamy :D

A tak to jest z tymi wózkami, ale ja jakbym miała tak duuuuuuuuuużżżżżżoooo kasy to kupiłabym sobie taki starego typu, a co podobają mi się
http://allegro.pl/silver-cross-balmoral ... 77149.html,

http://tablica.pl/oferta/inglesina-clas ... DdSi7.html,

a tak niestety musiałam kalkulować :roll: na co stać

Tomuś 11.05.08 20tc
Sebatianek 14.05.09 39tc 4260 i 57cm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

malgora to nie jest tak ze my koniecznie chcemy aż za 3 tysie karoce :wink: Taka propozycja padła od mich rodziców ze chcą zakupic i to do takiej kwoty . Więc szukamy .

Wiosna nie otwierają sie te linki :roll: ale jesli to takie klasyczne to moja siostra ma Emaljunge i bardzo sobie chwali . Jeśli chodzi o spacerówkę to obstawiamy http://maclaren.pl/product_thumb.php?im ... =117&h=150 podobny do twojego , jedyny minus to te 3 koła . Mieszkamy na wsi więc małe kółka odpadaja ze względu na brak utwardzonych terenów na spacery .

Kika właśnie duzo myśleliśmy o XLanderze bo tak go chwalą , ale chyba gondolka jest mała -co?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiosna, linki sie nie otwieraja :(

Kika, z ta parasolka to masz racje, ja kupilam jak maly mial 5 miesiecy, tylko wybralam taka, zeby fajnie sie rozkladala na plasko i mozna bylo podniesc to pod nozki, wiec jak mlody chcial, to mogl spac. A teraz kupilam taka parasokle dla malutkiej- http://www.amazon.com/Graco-Cleo-Stroller/dp/B000VZCOEE

Malina, odradzam 3 kolka, mialam Jeepa dla Briana, fatalnie sie prowadzi.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kaktus superowa ta spacerówka i pewnie poręczna do auta . U nas niestety musimy zakupic coś bardziej terenowego :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

malina78 pisze:
Kika właśnie duzo myśleliśmy o XLanderze bo tak go chwalą , ale chyba gondolka jest mała -co?

nie wierz w te bzdury, jest dokładnie taka sama jak wszystkie inne, na słuchałam się o tych małych gondolach, a wszystko to o kant było roztrzaskać, bo w końcu poszłam i pomierzyłam, my zeszliśmy z gondoli bo jednak jesienne dziecko to jesienne i to gruby koc grube ubranko, a Cyprian też bardzo szybko rósł na początku, zatrzymał się nam w wieku 6 miesięcy, ale miejsca jeszcze było tylko, ze ja kalkulowałam jeszcze miejsce na guzik on miał fazę odpychania się nóżkami i bałam się, ze za którymś razem jak za blisko będzie to rozwali sobie go na amen

a poza tym patrz perspektywicznie, wcale nie powiedziane, że w ogóle będziesz korzystać z parasolki ja nie zamierzam, jak młode nauczy się chodzić no to nóżkami ma zaiwaniać, a najgorszy okres bo od roku- 1,5 to zima będzie, a później mało które dziecko da się ujarzmić, dlatego zakładanie z góry, ze wózek się przyda na tyle i na tyle jest ruletką, nie wiesz na ile, może będzie leniwe albo tak bardzo niegrzeczne że inaczej sie nie da do 4 roku życia, albo w ogóle jak zacznie chodzić to już zacznie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

temat wozkow.... ja kupilam wozek turbo niby wielka gondola z miara mezul latal a moje dziecko w wieku 3 miesiecy i 3 tygodni juz sie w nia nie miesci i jezdzimy sopacerowka tak tak mam malego wielkoluda ;) Wydalam raz 1tysiak na wozek a potem 500zl bo cos mnie trzeplo i kupilam wielofunkcyjny zeby jeszcze malego w glebokim wozic a teraz stoi yhhh...

Nasze Serduszko 07.04.2010r - 9 tc (*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jankesowa ile teraz Gracjan ma wzrostu i wagi?? :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Co do wózków u nas w dwóch przypadkach na trzy gondolka sprawdziła się aż do 9 m-ca!!! Syn i młodsza córa długo nie chcieli samodzielnie siadać, a ja raczej nie sadzałam, bo bałam się o kręgosłupy (czy słusznie czy nie to nie wiem ;)), także spacerówka odpadała; jeździli w gondolce na brzuszkach - przodem do kierunku jazdy żeby wszystko widzieć - wyglądali jak czołgiści (Jankesowa - widzę, że Twój synek też tak jeździ).
Natomiast spacerówki mam dwie: jedną "domową" (jeszcze po starszej córce) - taką na dużych kołach - na ew. wertepy, a drugą w samochodzie złożoną - dość małą z graco. Nie są to żadne mercedesy, co najwyżej fiaty, ale w zupełności wystarczyły :D Chociaż przyznam się, że czasem jak widzę taki fajniutki wózeczek to sobie myślę, że przy czwartym dziecku sobie taki sprawię 8) :lol: ale czwartego już nie planuję :lol:

Natomiast co do chęci mojej prawie trzylatki do jeżdżenia jeszcze w wózku to jest różnie w zależności pod nastroju. Zwykle chce sama iść, czasem jak mi bardziej na czasie zależy rozkładam wózek, a czasem sama o niego prosi.

Kaktusik - nie przejmuj się jakimś gadaniem, ja się przejmowałam w drugą stronę, bo mi wszyscy mówili, że mam małe brzuszki, ale mój lekarz mnie uspokoił, przecież wielkość tutaj zależy m.in. od ułożenia się dziecka, a mnie tak się wciskali pod żebra, że zgagę miałam od 5-go miesiąca do końca bez przerwy.

i na zawsze w naszych sercach: nasz Aniołek - [*] ok. 14 t.c. - 05.2007 [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oj Wy pizdolindy!!! tu żescie mi się ukryły :P: :P: :P:
wiem, wiem, to ja d***y dałam, ale jakos dziwnie mi się wchodziło ostatnio na nasze forum, po prostu jakos nie potrafiłam się tam odnalzc, no ale juz nie bijcie tylko piszcie co u Was? u dzieciaczków?...a Ty Malinko
looo matko!!! :shock: ależ Ci suwaczek zasuwa!, a wiesz co juz bedziesz miała?synuś czy córcia?
ale fajnie znów nas widziec wszystkie w kupie;)
Kikuś gratuluję cyprusiowi raczkowania!...a pamiętam jak się martwiłas czy wszystko z nim wporzadku.
Wiosenko a twój wojtulk to pewnie przystojniejszy niz go ostatnio widziałam, kawaler mały...
oj bedzie miała w czym moja Majucha wybierac;)
Małgosiu hop, hop1 jestes gdzies tu?przyznaję bez bicia ,że Cię podejrzałam dzis na nk i w szoku jestem jaka Miska juz duza kobietka:D
a co u Kaktusa i Meg?
dobra ,dobra...ja tu sto pytan do, jak lepiej sobie co nieco podczytam i bede wiedziała...
a u mnie? Ł. na nocce, całkiem fajnie nam się zyje ostatnio, poza epizodami moich bezsensownych humorów...Ł. pyta czasem czy ja nadal wciązy jestem, bo to własnie nia sie zawsze zasłaniałam :oops: :lol:
moje dziewuchy spią, Majeczka to koło 20 zasypia juz na noc , wtedy ogarniam chate, robię zaprawy(mój najnowszy bzik)...zaglądam na Majówki, myje gary etc...bo w dzien to moje dziecię prawie nie spi .cyborg mały..
to tak pokrótce o mnie.dodam jeszcze ,że jestem najszczesliwsza mama na swiecie!!!, poza moimi schizami dotyczacymi zdrowia mojej rodziny, to chyba nigdy nie minie i non stop się czyms martwię...ech
chccie jakąs fotkę Majuchy?
masko a co u Ciebie?
jankesowa jeziuniu jak fajnie, całkiem zapomniałam(głupia blondynka) ,że nasze dzieciaczki w podobnym wieku ;)
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ewek1507 pisze:

nie, daj nam dalej żyć w niepewności :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewek, dawaj Majuche! A swoja droga to w doopsko Ci sie nalezy za takie zaniedbywanie nas!! :bum:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewek dawaj Majcie!!! Już babo, no!!
Fajnie ze jesteś, bo juz myslałam, ze masz nas gdzieś :P

Ja na zachete dam wam troche mojej ksieżniczki :)
Kto na fb mnie ma ten juz pewnie widział, ale co tam ;)

Na grzybkach
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I to uwielbiam ;)
Zobaczyła sarenkę!
Obrazek
Plażowanie
Obrazek
I idziemy na plac zabaw :)
Obrazek

Dziekuję za uwagę ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

malgora Michasia to już pannica że ho,ho . Super grzybiareczka :)

Ewek dawaj Maję :!:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kika84 pisze:
ewek1507 pisze:

nie, daj nam dalej żyć w niepewności :twisted:

oj juz nie bądz taka :P: :P: :mrgreen:
wiem , zreszta juz pisałam ze dupy dałam po całosci, ale się poprawię, a jak nie to mogą mnie ...hmmmm....zezrec myszy :wink: no i w koncu to prawda bo Malinka cięzarna a jej tez obiecywam...
a na wkupienie się ponownie, mała porcyjka fotek malutkiej;)

tu po pierwszym szczepieniu z Rokulem(znacie go przeciez;))

Obrazek
tu chwilę pozniej około 2 m-ca ze swoją fredotą-matką, która o swoich e-psiapsiółach zapomniała... :roll:

Obrazek
a tutaj, Majucha zwałę ma bo gondolka się robi za mała... :shock:

Obrazek
a tu ze starym, razem mecze ogladamy ;)
Obrazek
chrzciny

Obrazek
a tutaj ''malutka'' jeszcze byłam, z najkochansza agatka

Obrazek
dobra laseczki uciekam, bo mi się kołyska wydziera...po długiej 15-minutowej drzemce...hahah...do wieczorka :*
Obrazek

Ostatnio zmieniony czw sie 18, 2011 5:06 pm przez ewek1507, łącznie zmieniany 3 razy

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 885 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 45  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]