Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:14 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4710 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226 ... 236  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
.
Awatar użytkownika

kleik jest delikatniejszy niż kaszka... więc zacznij od kleiku i najlepiej ryżowego...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Piegusku dziękuje za odpowiedź!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Neti moje samopoczucie ok, mdłości mnie trochę męczą - co ciekawe bierze mnie wieczorami :D Mam nadzieję, że Majusia już całkowicie doszła do siebie.

Ja dzisiaj jakoś przespałam cały dzień. Wyśpię się za wsze czasy przyda się potem :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Elise oj przyda się przyda wyspanie na zapas... bo później długo nie będziesz normalnie spać :P

Neti. tylko na początku zacznij od 1-2 łyżeczek i powoli zwiększaj ilość kleiku...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej
witam się weekendowo-dołkowo. We wtorek Tomek dostał na adres rodziców jakiś list z pracy. Wczoraj to otworzyliśmy a tam rozwiązanie umowy o pracę :cry: w sumie umowę już ma wypowiedzianą i jest na 2-tygodniowym okresie wypowiedzenia. Umowa się rozwiązuje 26 marca... normalnie nic tylko płakać mi się chce ;(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej laseczki

U nas znowu małe piekło :( przedwczoraj i wczoraj Klaudunia miała lekką biegunkę więc zaczełam podawać jej leki na zatrzymanie i przez całą noc nic się nie działo ale obudziła się z płaczem i tłumaczyła że boli ją dupka i brzuszek :( aż w końcu zaczeło z niej "lecieć" Płakała przy tym niemiłosiernie,a kupka była wodnista obrzydliwie śmierdząca i czarna (ale to przez węgiel który wczoraj jej podałam). Teraz jakby jej zupełnie ulżyło :roll: cieszy się normalnie, je, bawi jakby nigdy nic :roll: Mam nadzieje że już jej ulżyło i skończy się ten koszmar :evil:
Jak przez 1,5 roku wcale nie chorowała, tak teraz popada z jednej choroby w drugą :(

Inko strasznie mi przykro kochana :( mam nadzieje że szybko się uporacie z tym problemem.

Neti wydaje mi się że ta biegunka Klauduni to jakiś kolejny wirus z powietrza bo naprawdę nie miała po czym się rozchorować :roll:
A wracając do rozszerzania diety, to ja prawde mówiąc odrazu zaczełam od kaszek ryżowych bobovity, bo są bardzo delikatne i smaczne, ale podobno kleik ryżowy jest lepiej przyswajany :roll:

Madii kochana mam pytanko jak podowałaś Sandrusi SMECTE bo moja niunia nie chce tego za nic wypić :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Ewelka lekarze twierdzą, że prędzej czy później na każdego przychodzi pora z chorowaniem... jedne dzieci już od samego początku chorują a inne później... albo w wieku przedszkolnym albo wczesnoszkolnym... ponoć nie ma od tego ucieczki...
Zdrówka dla Niuni... teraz wirus w powietrzu krąży więc pewnie to to...

Inka no to ładne wieści... jak chcecie kredyt na mieszkanie brać skoro mąż pracę stracił??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Piegusku no teraz to już mam pewność że to wirus, bo właśnie D wrócił z pracy i mówi że ma rozwolnienie :? czyli zaraził się od niuni :roll:
Klaudyna narazie dobrze się czuje i żadnych kupek ani boleści od rana nie było, narazie poszła spać, ale mam nadzieje że najgorsze już za nami :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Piegusku sprawa mieszkania chwilowo odłożona, dopóki nie będziemy mieć stabilnej sytuacji finansowej. Może jeszcze wyjdzie tak, że nie będziemy kupować większego mieszkania tylko od razu zainwestujemy w budowę domu.

ewelko mam nadzieję, że wirus szybko minie. Nie wiem co się teraz pałęta w tym powietrzu, że tak wszyscy chorują :/

my właśnie wróciliśmy z 2 godzinnego spacerku. Młoda przespała praktycznie cały i dobrze, bo sobie pooddychała świeżym powietrzem z naszego parku ;) a mi się troszkę humor poprawił i mam siły na gotowanie obiadu :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Inka ja jakbym miała wybierać to wolała bym dom budować niż kupować mieszkanie...

Ewelka zdrowia dla Was...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Witam się z rana... nocka do 4 ok a później tragedia - Bartosz miał 39,5 stopnia temp. ...wielki płacz i zbijanie tempki... teraz dziecko jak gdyby nic wstało i się bawi... ale zaczyna brzydko kaszleć - schodzi na oskrzela...

...kurrrr auto nam nie odpaliło (A* do kościoła miał jechać)... a jutro chciałam do lekarza jechać z młodym grrrr - chyba akumulator

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej :)

U nas jest bardzo cieplutko, w słonku 18 st. :) Właśnie T robi obiad, niunia ma drzemkę, po obiedzie idziemy na spacer :wink:
Dziś Sandruśka obudziła się ok. 2 w nocy i dobrą godziną nie mogła zasnąc, musiałam ją wziąść do siebie, bo inaczej musiałabym wisieć nad łóżeczkiem i ją lulać... :roll: Ach i muszę się pochwalić, że moja córunia powtórzyła za mną cały wierszyk:" W pokoiku na stoliku... " :P :)
Poza tym rozrabia jak chłopak... Do południa była z T na spacerze i zaprowadziła go do parku do rybek, a potem gdy wracali to musiał ją nieść kawał drogi... :wink:

EWELKO ojjj przykro mi, że niunie znowu jakiś wirus dopadł no i męża :? Ja podawałam Sandrunia smektę miarką, tą z panadolu... i piła, choć przy tym płakała, ale za każdym razem było z tym lepiej :wink:
Może podaj niuni elektrolity (humana elektrolit), jeśli miała ostrą biegunkę... :( My byliśmy na kropolówce... :(
Mam nadzieję, że już jest OK :?: Całuję Was...

PIEGUSKU zdrówka dla Bartusia...

ELISE Dobrze wiedzieć, że u Was OK :) odpoczywaj dużo teraz... :)

Ja teraz zmykam na obiadek... Udanej i ciepłej niedzieli życzę! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej ja wpadłam tylko na chwilkę bo narazie nie mam czasu ale chcę wam przekazać że dostałam sms od PIEGUSKA

są w szpitalu i czekają na przyjęcie na oddział bo Bartoszek ma zapalenie płóc :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

PIEGUSKU współczuje Wam... :( Całuję i życzę zdrówka Bartkowi!

A my dziś byłyśmy na mieście i nogi mi do d.... wchodzą... :twisted: :wink: Kupiłam niuni tylko 4 pary skarpet, sobie i T :wink: No i upatrzyłam sobie legginsy czarne z kieszeniami na pupce :lol:

A to nasz niedzielny spacer... :)

Podryw :P z kolegą za rączkę :wink: :lol:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

meldujemy się z domu u rodziców

Ewelka dzięki za przekazanie wieści...

...pokrótce pulmonolog skierował nas z zapaleniem płuc na izbę przyjęć... na izbie seria różnych badań, opisanie zdjęcia rtg (bo nie mieliśmy)... okazało się, że jest lekkie zapalenie z dusznościami ale spytali czy będziemy kupować nebulizator.... jak powiedzieliśmy,że tak i jak usłyszeli, że możemy siedzieć u rodziców koło szpitala to puścili nas do domu z zaleceniami inhalacji... nie ma miejsc na oddziałach i kogo się da odsyłają...
mama pojechała kupić nebulizator i wieczorem będziemy się inhalować przed spaniem...
...młody jest dzielny ale aż żal patrzyć jak się męczy... może teraz przy używaniu tego inhalatora będzie mniej chorował...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

PIEGUSKU inhalacje Wam pomogą!! Zobaczysz. Zdrówka dla niunia i wytrwałości dla Ciebie, wiem co czujesz, jak patrzysz jak Bartek męczy się... :( dobrze w sumie, że jesteście w domku, u rodziców... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

...dzisiaj już o wiele lepiej.... no i co najważniejsze przestał gorączkować... inhalacje robi sobie sam :P hehe siedzi i trzyma sobie ustnik :)
...idę za chwilę do teściowej na kawę bo ma wolne a młody się przy okazji rozerwie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

PIEGUSKU to dzielny facet z niego ;)
A możecie chodzi po dworku... ?

A my z niuńka czekamy na koleżankę, ma wpaść na kawkę, a potem idziemy po zakupy :wink:
Cholera ja już nie mam słów na moje dziecko, taka jest niegrzeczna :evil:
Czy Wasze maluchy też tak broją :?: Przy niuńce nic nie może nawet na meblach stać... nawet zaczyna bawić się porcelaną w witrynie, na tłumaczenia nie reaguje... :evil: :evil:
Nie wiem co w nią wstąpiło... :roll: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

MADII pisze:
PIEGUSKU to dzielny facet z niego ;)
A możecie chodzi po dworku... ?

A my z niuńka czekamy na koleżankę, ma wpaść na kawkę, a potem idziemy po zakupy :wink:
Cholera ja już nie mam słów na moje dziecko, taka jest niegrzeczna :evil:
Czy Wasze maluchy też tak broją :?: Przy niuńce nic nie może nawet na meblach stać... nawet zaczyna bawić się porcelaną w witrynie, na tłumaczenia nie reaguje... :evil: :evil:
Nie wiem co w nią wstąpiło... :roll: :roll:

no co Ty przy zapaleniu płuc na polu?? nieeeee ...ale teściowie mieszkają 2 pietra wyżej nad moim rodzicami - więc tylko przez klatkę przejść...
...młody czasem niegrzeczny ale już wie co wolno ruszać a co nie.... chyba, ze jakieś nowości to wtedy sprawdza czy może...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

PIEGUSEK aaaacha :wink: No to faktycznie, macie dwa kroki do teściów :wink: A swoją drogą to z A mieszkaliście w tej samej klatce... ? :lol:
A jak Bartek ?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4710 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226 ... 236  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]