Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 7:40 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

hej kochane :wink:
my sobie chorujemy troche.
mlody po sylwestrze postanowil zlapac grype.
ale zostal juz tylko kaszel w nocy i katarek.
dajemy rade.
chaos mi robi na okraglo.
sprzatania mam jak po armi przedszkolakow.
a co tam u was?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Kobitki

U nas też poświąteczny chaos.
Nie było nas dośc długo w domu i teraz nadrabiam zaległosci z praniem prasowaniem itd.
Sylwestra spędziliśmy sami w domku. Mieliśmy iśc na większą imprezę, ale bałam się, że nie wytrzymam.
I chyba podjęciśmy słuszną decyzję, bo miałam spory problem żeby dotrwac do północy.

Zocha mnie dzisiaj rozwaliła....
Robiłam porządki z ciuszkami i Zosia wyszperała jakaś czapkę, szalik rękawiczki, ubrała się w nie, porwała moją torebkę, w swoim pokoju coś do niej spakowała, wychodzi i mówi:
"Mama, ide na zakupy, chcesz coś?"
I za chwilę mówi 'o przepraszam, dzwoni" wyjęła telefon z torebki i mówi "o, kuba dzwoni, czesc Kuba gdzie jesteś. Taaak?-aha, no to pa"
Od rana serwuje mi takie scenki.
Przynajmniej nie nudzi mi się dzięki niej.

Asiu jeśli chodzi o przedszkole, nie powiem Ci zbyt wiele.
Wiem tylko że u nas "rekrutacja" zaczyna się w kwietniu.
Nie wiem jakie są zasady, jeśli podobne jak do żłobka to można się spodziewac że pierwszeństwo maja dzieci, których obojga rodziców pracują.
Zosia dostała się do żlobka, miała od września 10 r. chodzic, ale rozmyśliliśmy się i została w domu z nianią. No a teraz ani niania ani żłobek nie są potrzebne ;)

Aguś kurujcie się!!!
A co do bałaganu, to ja wolę nie zaglądac dziś do pokoju Zosi.
Wczoraj wspólnie posprzątałyśmy go, a dzisiaj słyszałam już szum wysypywanych klocków, i zawartosci innych skrzyń.
Chyba nie warto się denerwowac ;)

Karolinko pozazdrościc wyprzedaży, współczuc kolejek ;)
Ja raczej unikam teraz większych zakupów, a raczej stania w kolejkach.
Bo w PL kasy pierwszeństwa to niestety tylko mit :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hejka!

A u nas biegunki. Najpierw Maksa dopadło a od wczoraj Cleo. Masakra, na dodatek poparzyłam se dzis ręke podczas gotowania zupy :evil:
Bepanthen na szczęście działa cuda.
Jutro idę z Maksem na kontrolę- mierzenie, warzenie. Zapytam się o tę biegunkę, może coś skutecznego mi lekarka poradzi.

aga zdrówka dla Michasia!

joasia
ależ Zosia slicznie mówi. Moja Koza pod tym względem jest daleko w tyle

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moje dziecko wstalo o 5 i przywloklo mi wszystkie zabawki do pokoju.oczywiscie rozwalilo je wszedzie i po 5 minutach stracilo zainteresowanie. :roll:
teraz interesuje go bajka wiec chwilke mam na kawe i forum.
chorowanie troche mniejsze.
apetyt pomalu odzyskuje kaszle juz cora mniej kata tez sie mniejszyl.

co do mowienia.michal dalej tylko podstawowe slowka po polsku.i 3 niemieckie(nie,choc i patrz)-nie pisze po niemiecku bo nie jestem pewna czy nie walne gafy :P :twisted:
ale bestia inteligentna strasznie.
w sumie porozumiewamy sie bezproblemu.bo jak nie powie to pokaze.i wiekszosc polecen rozumie. inna sprawa ze zadko chce je wykonac :wink:
no i chlopczyk moj w koncu ma wszystko na swoim miejscu :oops: w zeszlym tygodniu w koncu jaderka trafily tam gdzie ich miejsce-duuuzy facet :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej :)

Aguś no to pogratulowac, że wszystko trafiło na swoje miejsce :)

Karolinko
a jak dzieciaczki dzisiaj?
Mam nadzieję że jest już lepiej.

U nas też coś chorowicie.
Zosia mi kaszle od wczoraj i z noska się jej leje.

Jeśli chodzi o mówienie, to Zosia sporo jeszcze przekręca.
Np. "zakupy" to dla niej "pakupy"
Aaa, no i ma taki dziwny nawyk że nie mówi np. do babci tylko ba babci, cio cioci, ma mamy...

Moja dzidzia dziś strasznie rozrabia.... cały brzuch mi skacze <lol>

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bry dziewczynki!

Max dziś miał kontrolę. Wsio ok. Waga mimo biegunki i grudniowej choroby sporo podskoczyła. Rozwój motoryczny jak u 12-15 miesiecznego dziecka. Babka pokazywała mi wykresy i faktycznie Maksiu jest sporo nad normą jeśli chodzi o przemieszczanie się i inne takie. Nie wiem czy wam pisałam ale on już od jakiegos czasu ładnie smiga na nóżkach przy sofie czy innym meblu. Siedzieć potrafi, ale nie chce. Ciągle jest w ruchu.
Biegunka pomału mija. Smecta działa.
Cleo przez albo dzięki chorej pupci zaczęła korzystać z kibelka. Wytłumaczyłam jej, ze jak się załatwi w ten sposób to nie będzie ją bolało no i poskutkowało. Sama woła " Mama pupa (kupa, cleo nie mówi "k") albo " mama situ"

aga to masz wesoło...współczuję

joasiu hehehe ale se Zosia radzi. W sumie to jeszcze nie słyszałam, że by dziecko tak mówiło. Spryciula

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mlody spi jeszcze to wpadlam na chwilke.sama pewnie tez bym jeszcze spala ale obudzil mnie kretynski mini sen wiec tyle z mojej drzemki.cale 20 min :lol: :lol:
wspolczuje chorobska kochane.ja tylko czekam az to cholerswo minie bo jestem juz pozadnie zmeczona.dzisiaj padlam poprostu razem z mlodym po obiedzie.
Asik kurcze jak ja bym chciala zeby mi cos w brzuszku poskakalo :P ciagle pamietam to slodkie uczucie :wink:
Karolka gratki dla Cleo.mam nadzieje ze jej tak juz z kibelkiem zostanie :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aga to na co czekacie z tym skakaniem...w brzuszku?
A co w koncu było z tą sukienką na swieta?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karolka czasami nie wszystko jest takie proste.czy ja mowilam ze czekamy?tzn wlasciwie w sumie to i dobre slowo..
a sukienka poczeka do wakacji.mam nadzieje ze kiedys bede miala okazje ja nalozyc :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aga no to POWODZENIA!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzień Dobry Wszystkim :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bry, bry!

U nas dziś kiepska noc była. Spałam moze 3 godziny. Max się budził co chwilę, Cleo na dobre zasnęła po 02.00. Wysiadam

joasia kiedyś pisałaś, ze chcesz wystawić swoje zdjęcia. Juz wiesz kiedy, gdzie?

asia i co wybrałas jakąś bransoletkę?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to i ja się witam w Nowym Roku, dopiero teraz bo miałyśmy szaleństwo chorób, nadal nie jest super ale już dużo lepiej, zobaczymy co będzie na kontroli.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karolinko cały czas nad tym pracuję.
Najpierw muszę miec komplet zdjęc, prawdopodobne miejsce też już mam, termin zależy od tego jak szybko skompletujemy zdjęcia.
Tematyka dośc specyficzna więc z modelkami jest mały problem...

U nas ze zdrowiem też nie ciekawie.
Nocki też nie mogę zaliczyc do udanych :(

Cath witaj w nowym roku :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Joasiu a jaka tematyka, jesli moge wiedzieć?

cath witaj

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kaolinko tematyka... "ciążowo"
Dlatego trudno o modelki.

Trzy godziny spędziłam z Zosią na pogotowiu.
Złapała adenowirusa.
Bidula, męczy się strasznie.
Oczy ma czerwone jak królik a bez kaszlenia nie wytrzyma pięciu minut.

Słyszała któraś z Was coś więcej o tym dziadostwie?
Ja zdołałam się tylko dowiedziec , że lubi się nawracac w ostrzejszej formie przerzucając się na oskrzela, płuca, węzły chłonne lub gardło.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej. No co Wy chorowitki,tylko my zdrowi? tfffuu odpukać :roll:
Asiu jak Zosia?mam nadzieję że lepiej,co za świństwo się bidulce przyplątało,pierwsze słyszę :shock: ale z tego co piszesz wygląda nieciekawie :?
Karolinko nocki nie zazdroszczę,dobrze że chociaż biegunki minęły :) no i gratulacje dla Cleo niech ta "pupa i situ" lecą już gdzie trzeba;) A co do bransoletek to chyba się wstrzymam narazie,może na wiosnę,drogi interes a te tańsze nie wyglądają już tak fajnie :roll:
Aga,Cath jak dzieciaczki?
U nas spokój narazie i mam nadzieję ze tak zostanie :) Byłam na zakupach ale z wyprzedaży udało mi się zakupić tylko jedną bluzeczkę,resztę kupowałam w normalnych cenach :x wszystko wymiecione.
Życzymy zdrówka dla Wszystkich,buziole

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej

U nas bez zmian.
Kolejna noc bez snu.
Zosia ma jeszcze gorsze oczka, apetytu prawie wcale, leków nie chce brac, wymiotuje, oczków nie chce nawet pokazac a co dopiero przemyc czy zakropic.

No...czyli ...kolorowo :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czyli Asiu możemy sobie podać rękę, moja też za żadne skarby nie chce leków i nie daje sobie zakroplić uszu a bez tego czeka nas operacja.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No hej laski!!!!!!!!!!!!
Ja pierdziele - kawal czasu!!!
W końcu się zebrałam i dzieki Aguśce na nowo tu wlazłam :)
Jak widzicie zresztą - nick nowy, nieco starszy hehe... Dopiero sobie uświadomiłam, że właściwie to powinnam jako Edi33 się logowac ;)

Bardzo milo mi Was widzieć i czytac po czasie.... długim czasie laski...
Widzę, że nadal coś nas łaczy - m.in choróbska dzieciaków hehe...
Poczytałam co u Was i postaram do każdej się odnieść - tylko mam nadzieję, że mi posta nie wciągnie tak jak Darii....

Zacznę do AGUŚKI reanimatorki tego forum - wielkie dzięki za ten gest :) Mam nadzieję, że Cie nie zawiodę i pomimo notorycznego braku czasu - dam radę zaglądac w miare systematycznie....
Agus widzę, że zadowolona i chyba szczęśliwa też jesteś - zatem domniemuję, że pobyt w Niemczech Ci służy. Michaś po niemiecku się dogaduję, a jak Ty? Jakiś kurs sobie tam walnęłaś czy obywasz się na codzień z językiem w maire kontaktu z Niemcami w sklepie itp?

JOASIU już wpisałyśmy się z Ninką na NK ;) No kurde napisze i już - zazdrościmy Wam obie tego dzidziusia :) Ninka bardziej - bo od prawie pól roku prosi o siostrzyczkę - autentycznie... a ja - już bym chciała, ale , że mam pecha zyciowo - zawodowego to znowu to samo - jak ciąża to po robocie, a jak nie będzie roboty bo umowy nie przedłużą - to i ciąży nie będzie.... Nie potrafie się zdecydowac na drugie wiedząc jak ciężko mi było znaleźć pracę po Nince.. :( a z jednej pensji żyć to marnie to widze. A jak u Ciebie w tej kwestii? Masz umowę na nieokreślony i potem spokojnie wracasz po macierzyńskim?
Zosia to już fajna dziewczynka i mam przeczucie, że charakterem podobna do mojej kozy ;)

MARRYNKO u Ciebie widzę równiez fajnie się układa - dzieciaki już coraz większe, masz czas dla siebie i tylko te paskudne choróbska psują całą sielankę...
A z tym przedszkolem Cleo to fajna sprawa - Nina bardzo chce isc do przedszkola i jej sztandarowe haslo w ty6m temacie brzmi " Mamo Edyto! No kiedy ja w końcu pójde do tego przedszkola??!! Bo w tym dmu to mi się juz strasznie nudzi... :( Mam nadzieję, że jej się spodoba chociaż tak jak u Was wolałabym żeby przyzwyczaila się do tej zmiany takim własnie 2 dniowym pobytem w przedszkolu... Biedne te dzieciaki kurde bo tak na głęboką wode potem 1 wrzesnia są rzucane - same nieznane twarze....

EMPI gratuluje pracy i chyba nie jest tak źle w tych Biedronkach co? Mam koleżanke która pracuje w tym dyskoncie i ogólnie jest zadowolona - nawet Ci powiem z kasa nieźle wychodzi... Opowiadała mi tylko o jakimś tam "anonimowym kliencie" którym to przelożeni straszą pracowników :)
A Julka do żłobka chodzi? Choruje Ci przez to czesciej - jak to wygląda?

CATH trzymam kciuki za zdrówko małej ni i zyczę Wam powodzenia w starankach... i masz rację - luz i spokój to najlepiej służy tym tematom ;)
Co do podawania leków - odpukac nie mamy z tym najmniejszego problemu - nie wiem jakim cudem ale Nina nawet najgorsze gó@#$o mi połknie....

Dziewczyny puszczam częściowo, żeby nie skasowało ;)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]