Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 8:51 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 168 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
TROLL

hany81 Zunia jest cudna i jaka ma rewelacyjną czapeczkę ostatnio nawiedzona doktorka w przychodni wydarła na mnie ze tucze dziecko aż złapałam doła nie uważam by Maja jadła dużo wiec mnie to poirytowało mocno i zmieniłam przychodnie i tam mi lekarz powiedział ze dziecko w tym wieku je tyle ile potrzebuje i że zgubi to jak zacznie brykać Dzisiaj moja mała jakas ochrypnięta i taka niewyraźna mam nadzieję że nic z tego sie nie wykluje a jutro kończy 11 miechów jak ten czas leci

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

elizabeth87 pisze:
hany81 Zunia jest cudna i jaka ma rewelacyjną czapeczkę ostatnio nawiedzona doktorka w przychodni wydarła na mnie ze tucze dziecko aż złapałam doła nie uważam by Maja jadła dużo wiec mnie to poirytowało mocno i zmieniłam przychodnie i tam mi lekarz powiedział ze dziecko w tym wieku je tyle ile potrzebuje i że zgubi to jak zacznie brykać Dzisiaj moja mała jakas ochrypnięta i taka niewyraźna mam nadzieję że nic z tego sie nie wykluje a jutro kończy 11 miechów jak ten czas leci

Witaj
Trafiłaś na jakąś głupią babę :twisted: Widocznie Maja ma tak wyglądać :wink: a drugi lekarz dobrze powiedział, że zgubi jak zacznie chodzić. Dla porównania powiem ci że mój synio starszy o prawie 2 miesiące waży coś koło 10,5kg i ma wzrostu około 80cm a je tak:

między 8 a 10 - śniadanie - kaszka, jogurt lub coś innego ale zazwyczaj jest to posiłek mleczny bo mały nie chce kanapek przez ciągłe ząbkowanie i bolące dziąsełka :( je w ilości 250-300

12-13 obiad też taka sama ilość

15-16 drugi obiadek, taka sama ilość

18-19 deserek (nie musze dodawać, że taka sama ilość :wink: )

21-22 kaszka z 240ml wody więc po dodaniu mleka i kaszki (robię bardzo gęste bo je łyżeczką) wychodzi koło 300ml

nooooo to ja tucze swoje dziecko :lol: ale on wiecznie głodny hehe i jak zje np 4 posiłki i kolację wcześniejszą to mam murowane nocne karmienie :wink: a szczuplutki jest, tylko brzusio wystający :lol: ...także widzisz nie ma reguły, twoja je mniej a musi mieć taką budowę ciała...mój mąż też był taki pulpet a ja chudzina i synio chyba po mnie

Pozdrawiam
Listopadówka 2009

a i ci powiem, że ja swojej lekarki nie zamieniłabym na żadną inną :wink: ma ponad 60/70 (nie wiem dokładnie) ale ona leczy mnie od mojego 2 roku życia :wink: teraz chodzimy do niej z syniem w trójkę bo to lekarz rodzinny i ona zawsze podchodzi rzeczowo i przede wszystkim ludzko do wszystkich problemów :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
TROLL

maliwian-st dzieki odrazu mam lepszy humor haha

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

nie ma za co :wink: zdjęcia synia są w galerii listopadówek, jak byś byłą ciekawa jak mój żarłoczek wygląda :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dokładnie ;). Moja Zunia tez wyglądała papusnie . Taka bułeczka do schrupania. ALe nawet mi przez myśl nie przeszło żeby jakomś diete stosować. I wyobraźcie sobie ,że dużo zgubiła jak zaczęła chodzić. Może wagowo jest tak samo ale jakoś się zrobiło mniej tłuszczyku ;).
elizabeth87 więc nic się nie martw bo jak widzisz my karmimy znacznie więcej. Zacznie chodzić to zgubi. Nie martw się .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
TROLL

ech u Nas był dzisiaj "tatuś" podziałał mi na psychikeczyli dzisiaj mam niezbyt dobry dzień ale u mojej Majki kolejne wspaniałe osiągnięcie
nauczyła się zasypiać w łóżeczku. Oczywiście tylko wieczorem, ale to i tak dużo :) W dzień nadal, niezależnie od pogody, trzeba w celach drzemki wyjść na spacer. Czasem myślę, że jestem najbardziej dotlenioną młodą matką :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jeju co zrobił "tatusiek"? Nie przejmuj się ...
Bardzo fajnie,że Majeczka zasypia w łóżeczku. U nas na szczęście z tym nigdy nie było problemu. 19 godzina i Zuzia chrapie w łóżeczku sama .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
TROLL

hany sam fakt ze przyjechał już mnie poddenerwował mnie traktuje jak powietrze do małej przyjechał nie do mnie juz tak jest dobre 6 miesiecy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Z tego wnioskuję ,że małżeństwem nie jesteście tak?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
TROLL

nie nie jesteśmy małżenstwem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

oj kochana tak bywa. Czasami wydaje się ,że to miłośc na zawsze a okazuję sie, że kompletna pomyłka. Czasami zwykła wpadziocha ustawia nam całe życie. Najważniejsze to zapewnić dziecku spokój. Lepiej bez ojca w domu niż ciagłe awantury i brak miłości do mamusi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
TROLL

z łaski swojej wyslał smsa ale mniejsza z nim .
Dzisiaj moja Maja konczy 11 miesięcy i powiem Wam że cuda się zdarzają
Pierwszym cudem był dla mnie czas ciąży. To podskórne istnienie Kogoś, kto był trochę nierzeczywisty, mimo, że namacalny (szczególnie wyraźnie w ostatnich miesiącach ;).
Drugim cudem - Jej narodziny. Bolesne, ale zarazem mistyczne przeżycie. Pamiętam moje myśli po porodzie - jeszcze do niedawna jej nie było, a teraz już jest: prawdziwa, mająca rysy twarzy, linie papilarne. Wcale nie tabula rasa. Jedyna w swoim rodzaju. Z wnętrza mnie.
Kolejne cuda zdarzają się każdego dnia. Bo jak inaczej nazwać to, że jeszcze do niedawna nie umiała przewrócić się z brzuszka na plecy, a teraz już pędzi do świata na tych swoich malutkich stópkach? Wszystko rozumie, jest w stanie dużo powiedzieć, pokazać co lubi, a co nie, co ją interesuje, a co nudzi, co ją zachwyca i czego się boi...
Leżę wieczorem i przed zaśnięciem słucham jej oddechu. Czasem złapię ją za cieplutką rączkę i wtedy wiem, że właśnie to jej najważniejsze. Tak bym chciała żeby zawsze była taka szczęśliwa jak w tych ostatnich dniach!
Kiedy pojawiło się we mnie pragnienie posiadania dziecka, wymarzyłam sobie siebie jako mamę córeczki. I od razu wiedziałam, że moja córka będzie miała na imię Maja Marzenia się spełniają.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oj ale się wzruszyłam.....pięknie to napisałaś. MAjeczka jest śliczną dziewczynką. MAła księżniczka.
To prawda - narodziny dziecka to największy cud . JA teraz sobie myślę- jak mogłam żyć bez Zuzi?? Nie wyobrażam sobie .
Moc buziaczków dla Majeczki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ciekawe czy elizabeth sama takie piekne slowa wymyslila? :evil:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie bardzo rozumiem? Jakaś aluzja ? :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Elizabeth najwyrazniej podaje sie za kogos, kim nie jest.

Cytuje maila od pewnej Pani,ktora mnie o to prosila.

Witam wszystkie mamy, nazywam się Izabela Stawicka, jestem mamą 3 letniej Helenki. Z przerażeniem dowiedziałam się, że jedna z użytkowniczek tego forum ukrywająca się pod nickiem: elizabeth87 bezprawnie skopiowała i zamieściła zdjęcia mojej córki z naszego bloga, który znajduje się pod adresem www.helenacorkaizabeli.blogspot.com pisząc, że na zdjęciach jest jej córeczka Maja. Nie wiem jaki był cel tego działania, powiadomiłam już właścicieli serwisu o tym zajściu i mam nadzieję, że konsekwencje zostaną wyciągnięte. W razie czego zawiadomię policję."

Obrazek

Ostatnio zmieniony ndz lis 28, 2010 10:56 am przez patiku, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

patiku Administracja forum już się tym zajmuje ;)

[*] [*] [*] [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no to gratulacje, lepiej póżno niż wcale
ciekawe czym jeszcze zajmuje sie administracja oprócz pilnowania żeby nie pisać posta pod postem
pozdrawiam wszystkich zdegustowanych użytkowników

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

oż kurczę ......wiecie,że mi na nawet przez myśl nie przeszło aby coś takiego zrobić?? Po co??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

a elizabeth87 troll pewnie juz sie nie odezwie albo zaloguje pod innym nickiem ........

A ja tez jestem grudniowa mama jak widac w suwaczku .Ale prawdziwą ze swoimi prawdziwymi dziećmi :lol: :lol: :lol:

17.03.09 ANIOŁEK

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 168 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]