Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 2:42 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772 ... 794  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
#

no a u nas ogólnie "wesoło" :hil:
Łuki przechodzi bunt dwulatka i wszystko jest na NIE ;) a słowo NIE z mojej strony jest przez niego olewane :roll: zdarzenia typu rzucanie się na ziemię i walenie nogami w podłogę to chleb powszedni :)
Madzia za to ma dni, gdzie jest aniołkiem, ale są dni gdy za chiny ludowe nie chce leżeć ani w wózku, ani na macie, ani w leżaczku, ani na podłodze - tylko chce być noszona! no mała cwaniara ;) a jak wiadomo, nie ma szans bym ją nosiła cały dzień, więc włącza jej sie marudzenie
śpi 3-4 razy w dzień po pół godziny :roll:
w dzień potrafi jeść co 4h, ale w nocy za to co 2-3h z zegarkiem w ręku :?
dziś mieliśmy istny krzyk w nocy bo prądu nie było i musiałam wodę gotować w garnuszku :? no 3minuty wycia do księżyca :roll: :evil:

codziennie mam parę razy wycie wspólne - no i nie wiem którym się zająć pierwszym :evil:

dziś dostałam pierwszy @ -dokładnie w rocznicę zrobienia testu ;)
no i zaraz lecę wykupić tabsy :)
bierze któraś z Was Yasminelle? jak się sprawdzają?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ajeczka pisze:

codziennie mam parę razy wycie wspólne - no i nie wiem którym się zająć pierwszym :evil:

Olać i zająć się sobą 8) :bbb:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

Aaasi@ pisze:
ajeczka pisze:

Olać i zająć się sobą 8) :bbb:

no widzisz! o tym nie pomyślałam ;) a gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta :heh:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Łomatko to do rękoczynów dochodzi? Łuki bije Madzię czy odwrotnie :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

dobrze wiedziec ze nie tylko ja czuję sie do bani...
Iga ryczy mi na rekach wiec nawet nie mam jak sie rozpisac :(:(. pisze jedna reka. Leb mi pęka i ogólnie klapa.

Yasminelle to ponoc bardzo dobre tablrtki, lagodne dla organizmu. ja chce spiralkę założyc ale ta zwykłą bez hormonow (nie mirenę) bo ja źle hormony toleruję. która z was ma? jak sie sprawuje?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ajeczka !! :mis:
Aaasi dobrze radzi ,żeby zająć się sobą ;) Ja przy złych dniach Szpaka ciąglę się leszczę ,że to dalej skok- wyjątkowo długi skok :wink:

Ja brałam Yasminelle kilka lat i wg mnie super (poza ceną) dobrze się czułam, i działały , bo wtedy mi się jeszcze chciało :lol:

Aaasi
rany ! Ale słodziak z Amelki a czemu Maja nadrabia?

Dalia mam nadzieję ,że powiedziałaś pani co myślisz?

Justyna popieram Dalię prawko to super sprawa (robiłam w wieku 17 lat i zdałam za 1 razem na szczęście) ale wiem też ,że utrzymanie auta to duży wydatek zwłaszcza jeśli to stare auto. Wiesz ,że opony wymienia się osiowo? Tzn nie można zmienić jednej tylko trzeba dwie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czar_na pisze:
Ja przy złych dniach Szpaka ciąglę się leszczę ,że to dalej skok- wyjątkowo długi skok :wink:

I ja sobie tak tłumaczę. I skoro po skoku dziecko nabywa nowych umiejętności to moja Majka po tym, trwającym już ze 3 tygodnie to pewnie zacznie chodzić i śpiewać piosenki :]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czarna wiem niestety :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kacperku 1000 lat !!!!!!!!!!!!!!!!!

Rany Julek ten czas gna jak szalony !!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nikt tu za mną nie tęskni :foch:

Kapselku!!!!!!!!! :bal: ROŚNIJ MAMUSI NADAL PIĘKNIE!!!! (a niech się nadźwiga :twisted: )

DZIĘKUJĘ PIĘKNIE ZA ŻYCZENIA!!! Któraś pytała które to - piękne, ostatnie z dwójką z przodu :jk;:

Asi79 biznes do przodu. Nie chcę na razie zapeszać :wink: cuś się toczy.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

askela pisze:
(a niech się nadźwiga :twisted: )

:brv: :lol2:
Gdzie bywasz Skarbie ach gdzie? ;) (ja tęsknię)

Aaasi
ten skok to od 14 do prawie 20 tż więc naprawdę jest długi :? liczę ,że po nim moja królewna odbrazi się na jedzenie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aaasi, Czarna u nas skok trwa nieustannie od ok trzech miesiecy :twisted:
a Blanka od wczoraj prawie wsaje do siadu z lezenia SZOK

askela :bum: ja Ci dam - nikt za mna nie teskni. sama poszlas precz na kilka dni :( :wink: i nie wiadomo gdzie sie podziewasz :ysz:

ajeczko
podziwam Cie podwojna mamo - jak Was wszystkie dwojeczki :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kapselku :bal: :bal: :gift: :gift: :puk: !00 lat :P
Blanka pobiła rekord 10 razy się obudziła w nocy :ddd: :ddd: :ddd: u nas dochodzi jeszcze nie moc ruszania nogami i dodatkowe nerwy.

No i se popisałam obudziła się ...........

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

marchewka1219 pisze:
No i se popisałam obudziła się ...........

Taa u mnie to norma albo kończę posta na syrenie albo piszę go i piszę aż w końcu walnę skróta zapominając połowę wypowiedzi :g^^:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

heh wiecie ze naprawde mi sie morda cieszy :lol: jak czytam ze u ktorejs z Was choc jeden dzien taki jak u nas na co dzien 8) nie, zebym Wam zle zyczyla ale musi byc jakas rownowaga w przyrodzie, nie? :wink:

bo u nas to codziennie Blanka skupia uwage w
dwustu %, nie mozesz po tylku sie podrapac czy nawet odwrocic w druga strone bo ryk - jakas mala "lanserka" rosnie ;/ ciagle ale to ciagle trzeba sie nia zajmowac inaczej taaaaaaaaaaaaka znudzona, zaczyna marudzic a po chwili bek bo ona chce jeszcze jak na chwile koncze zabawe

edit i zeby byla jasnosc nie ciesze sie ze Wy tez macie czasem przes....e ale dlatego ze dobrze wiedziec ze nie tylko ja mam czasem serdecznie dosc
bo wiecie w jakich czasach zyjemy - opnia publiczna kaze nam poswiecic sie w stu% dziecku i nie wolno narzekac czy jawnie okazywac ze jest sie np zmeczonym. statystyczna mama z reklamy jest zawsze usmeichnieta i wyglada jakby przed chwila wrocila z tygodniowego pobytu w salonie odnowy bilogoicznej wrrrrrrrrrrrrrrrrrr
nam Polkom nie wolno pogledzic a na temat macierzynstwa juz zwlaszcza
no bo przeciez ono same uroki niesie, zadnych cieni... ;>

wczorajwyszlam na spacer po dwudziestej drugiej - tak mi B dala w dupe :evil: jak tylko zasnela, ubralam sie i wio przed siebie, do psiapisoly dokladnie i tak sie blakalysmy po osiedlu noca, dwie zmarnowane macochy :wink: narzekajace na trudy i znoje zycia :wink:

musialam odreagowac
:im:

i czasem tak mysle ze najbardziej kocham B kiedy spi 8)

a zis bidula tak sie meczy z powodu zebow, juz nawet jej goraczke panadolem zbijalam i oczywiscie gdy jestem u mamy i moglabym chwile odpczac jak ona ja nianczy to B ryczy w nieboglosy i uspokaja sie tylko u mnie

:ddd:

tak narzekam ale zarazem uwielbiam ten moment gdy milknie jak przytulam ja do swojej piersi :wink:

nikt nie koi smutkow i marudkow jak mama 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ajeczka ja bralam przed ciaza yasminelle,i bylam bardzo zadowolona,@ jak w zegarku,nie zatrzymuje wody w organizmie,skuteczne :P chociaz chyba mi sie po nich odechcialo tego i owego ;)
teraz tez chcialam zeby mi przepisala moja lekarka to podobno teraz zamiast yasminelle przepisuja yaz-ze niby wznowione yasminelle,mam poki co opakowanie jeszcze nie zaczete...i bierze je sie 28 dni z czego 4 ost. tabletki to placebo,pozatym skladnik ite same co yasminelle...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ahoj!
Dziękujemy za życzenia. Bardzo!
Kapsel całuje wszystkie e-ciotki i e-rodzeństwo!
Askela, dzięki szczególne, cholero jedna! Na kawę przyjedź a nie dogryzaj!

Powiem wam, że co do skoków, to kiedyś się o tym nie słyszało i dzieci po prostu byłe marudne albo po prostu niegrzeczne. Teraz naukowo można wyjaśnić, że przechodzą skoki rozwojowe. :wink:

M. na imprezie firmowej, a ja sama z Kapselkiem. Jem kolację i piję karmi, a potem może się winka napiję. I taki mam jakiś spokój, nie latają mi po telewizorze głupole w majtkach za piłką. Obrazek Błoga cisza.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

Zazula a u mnie będą latać za piłką :sese: no ale my z Z. lubimy oboje futbol :D

czarna drogie czy tanie te tabsy wsjo rawno, bo trzecie dziecko jest przy tym mega drożyna :twisted: nie wspominając o załamaniu nerwowym Z. gdyby nam sie coś trafiło

monisqq dzięki za odp.! ja tam i tak nie mam ochoty na seksy, więc na mnie to odechciewanie i tak nie podziała :hil:

askela spóźnione życzenia ode mnie :flo: STO LAT :hbd: :bal:

no ale mam problem :? rano poleciało mi trochę krwi, włożyłam tampon, no a potem go wyjęłam i włożyłam sobie wkładkę by sprawdzić czy to napewno okres; no i teraz do tej pory nic ze mnie nie wyleciało! no i się głowię czy wziąć dziś tę tabletkę czy nie?
jak u Was wyglądała pierwsza @ bo kurde nie pamiętam poprzednio jak było...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zazula to Ty wcale nas nie chciałaś bo marzył Ci się święty spokój :twisted:

Ajeczka
jak się już zacznie to leci i nie ma zmiłuj :roll: najprawdopodobniej "zranię" się centralnie na chrzest szlak by to ! :evil:
Strzelam focha :P mnie to za odpowiedź nie podziękowałaś :( ;)

Ja wiem ,że teraz wszystko lepiej tłumaczyć skokami ale z tego co czytałam to w trakcie skoków dziecko może gorzej jeść i spać i jedzenie u nas by się zgadzało.

Alimak to ja odwołuję wszystko co mówiłam o Magdzie :shock: bez problemu wszystko przy niej robię, dziś nawet zafarbowałam włosy jak spała a później nie wiem nawet kiedy się obudziła bo leżała cichutko w łóżeczku, bawiła się zabawką i gadała do karuzeli.

Zazdroszczę Mamom karmiącym piersią tych chwil tylko Waszych. Dziś Magda cały dzień śpi po 15-30 min. Aż popołudniu wzięłam ją do łóżka a ona poprostu się odwróciła do mnie i wtuliła we mnie mocno i tak spała od 18 do 20 kiedy to poszłam z psami i zostawiłam ją z Tatusiem. Jak się tak we mnie wtulała to poprostu odpływałam - moja kruszynka kochana :puk:

W związku ze sprzedażą wózka głębokiego kupiliśmy nowy fotelik do samochodu. Dziś przyszedł- fajowy !

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

czarna my chrzest mamy 11.07 ;) a słyszałaś te zabobony, że dzieci grzecznieją po chrzcie ? no więc ja się tak łudzę... :im:

no to oba dzieci śpią :$%^: :yea: nie wierzę normalnie, że tak łatwo poszło dzisiaj!
PS. zdjęłam Madzi ochraniacz z łóżka i jest wniebowzięta :aq:
PS2. a ja sobie drinka wypije przy meczu, a co! :pho:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772 ... 794  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]