Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 8:26 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 221 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Yola witaj :)
Ooo wspolczuje zlamanej nogi...az mnie boli na sama mysl!!!!
Polskimi znakami sie nie przejmuj bo ja tez nie mam :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: witamy witamyy

Yola witaj!

Twoja noga przypomniała mi, że tez muszę się wyremontować przed ciążą kolejną.
Zęby wiadomo- i tak sie posypią w ciąży..
Ja jak juz pisałam muszę zbadać przeciwciała WZW B oraz ....chlamydię, bo teściowa przywlokła z pracy paskudztwo w gardle... no to teraz chyba wszyscy mamy? nie wiem jak to jest.

przepisy mazurkowe w tygodniu zamieszczę- dostałam zlecenie pilne i dziubię całe dnie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

misuchatek 2 mi zjadło :lol: mój syn urodził sie 29 czerwca :lol:

Z podanych dziwnych imion znam Domicelę, Euzebiusza, Erwina, Inez, Melanię. A oprócz tych wymienionych Ariela i Rubena :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kurcze nogi z d... mi dzisiaj wychodzą, pojechałam na uczelnie i promotorka przyjęła mi ankietę więc juuuuuupi :D
Mąż dostał bony świąteczne, wiadomo koniecznie musiałam go naciągnąć na zakupy, gdzie młody urządził popisowy bunt dwulatka bo nie chciał wyjść z tego zakupowego auta....... darł się tak, że cały sklep go słyszał i jeszcze na parkingu, a że się tak wkręcił to darł w aucie na każdym czerwonym świetle i na koniec w domu darł się, że drzwi z domu mają być otwarte i że on pod żadnym pozorem nie ściągnie butów, uuuuuuuuuuuuuuuf dobrze, że poszedł spać :lol:
On jest z tych raczej nie buntowych dzieci, ale jak se wkręci raz na jakiś czas to za to na całego :wink:
aha i zapisałam dzisiaj łobuza na szkółkę pływacką bo zrobili promocje wiosenną 50 % :D

Enja
- ja za to jestem dość młoda a wszyscy dają mi ze 3 lata więcej :lol: Współczuje bólu głowy... ja ostatnio przechodziłam mega migrene :?

Yola
- witaj witaj :)... matko , ale się załatwiłaś z ta nogą! jak to się stało? ..... ja jakoś w lutym szybko leciałam do domu i na przystanku autobusowym tak "pizgłam", że nie umiałam się pozbierać. Cały tyłek i kolano stłuczone, ale na szczęście bez złamania. Ledwo do domu się dowlokłam.

a-wro - mi się w ciąży zrobiło zapalenie dziąsła, matko ale cierpiałam i do dzisiaj teraz się z tym męczę. O chlamydię spytałam się mamy jeśli chcesz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć Dziewczyny :)
Dziękuje za mile przyjecie.
Uff obiad na jutro ugotowany, a nie jest to proste skacząc na jednej nodze :) Bedzie losos w sosie koperkowym, ktory Michal bardzo lubi :)

Jesli chodzi o "przeglad" przed ciaza, to ja robilam zanim zaszalam w ciaze
z Michasiem: odnowialam czesc szczepien, sprawdzalam przeciwciala na rozyczke (mam :)) i toxoplazmoze (tez mam przeciwciała).
Chlamydie robili mi w ciazy. Zeby :? ... remontowalam przed i po ciazy.

Najgorsza sprawa to ta noga, mialam operacje 4 tygodnie temu. Mam 7 srub i blaszke. powinnam to wyjąć po 1.5 roku.
Noge zlamalam na chodniku, ktory ktos zapomnial odśnieżyć i to co najmniej 3-4 dni z rzedu.
Pośliznęłam się, noga się wykręciła, poczułam, ze coś się przemieściło. Liczylam, ze to tylko skrecenie.
Nawet próbowałam isc na tej nodze :), ale szybko zrezygnowałam.
Pobyt w szpitalu wspominam koszmarnie. Zapomnieli mnie poinformować, ze niema wolnych miejsc i postawili moje lozko na korytarzu.
3 godziny prosilam o znieczulenie po niemiecku, polsku, angielsku i rosyjsku. Piguly byly glownie z Rosji, a nawet jedna z Polski.
Dopiero jak moj maz zrobil awanture to dostalam kroplowke ze srodkiem znieczulajacym, a noc spedzilam.. w lazience do fizjoterapii...
Pare dnie po operacji dostalam gorączki (39-40) i nikt nawet nie sprawdził mojej nogi, a srodki zbijajace temperature przywiozl moj maz z domu.
Dodam, ze to nie opis albańskiego szpitala, ale niemieckiego...
Wiecie co bylo najsmieszniejsze.., pare dni po zlamaniu nogi ogladalam polskie wiadomosci.
Mowili tam o tym jak to zle sa odsniezane polskie drogi i pokazali kawalek ulicy, super odczyszczonej
z komentarzem ze jak widac Niemcy potrafia sobie poradzic z atakiem zimy :twisted:...
Myslalam, ze spadne z kanapy jak to ogladalam.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Lorelain- nie pytam kim jest mama, ale ją koniecznie zapytaj o co mam sie martwić- sprawa wygląda tak- teściowa w teście z krwi ma określoną chmalydię- bardzo chorowała tej zimy- non stop jakies infekcji dróg oddechowych...
no i jak sie okazało jej córka też ma chlamydie ( równiez chorowała)- my jakos w zasadzie byliśmy zdrowi- Młody miał troszke kataru zimą...a my z mężem - no jak to w sezonie- jakaś 2-3 dniowa grypa i tyle

teraz teściowa chce na siłę w Młodego wmusic antybiotyki- bo twierdzi, ze na 100% ma chlamydię, no i my też- nawet nie dyskutuję z nią na ten temat- bo mi ciśnienie skacze

jeśli możesz popytaj mamę jakie jest prawdopodobieństwo że mamusia nas poczęstowała tym syfem- i czy skoro nie mamy żadnych obajwów, robic badania i podejmowąć leczenie jakieś?
no słowem co się dowiesz to super!!
z góry dzięki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki

witam was

z mężem również pragniemy aby nasz syn miał w końcu rodzeństwo:)
mamy za sobą już kilkanascie mies starań bezowocnych... róznie to widac bywa.. niektórzy muszą dłużej czekać

ostatnio odpuściliśmy sobie
i bardziej liczymy na miłą wpadkę ;)

pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mileczka, Yola witajcie na forum.
[/b]Enja[b] alles gute zum geburtstag :D
Moja mala zaczela nawijac jak miala 18 miesiecy, teraz jak rozwinie temat to nie mozna jej zatrzymac,gada jak najeta :lol:
Yola z jakiego miasta jestes, jesli mozna spytac.
Nie bylo mnie dzisiaj bo musialam pozalatwiac sprawy w urzedach, potem wzielam sie za sprzatanie w domku, i ani sie obejrzalam musialam kapac moja mala gadule,mam nadzieje ze jutro juz bede tutaj obecna :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki

witam się z wami wtorkowo :)
u nas w iławie słonecznie

dziś ruszam z młodym na zakupy, wczoraj adidasy kupiliśmy dziś kurtka w planie..
ja może sobie jakieś pantofelki kupię :roll:

zona Roberta moj syn też zaczął gadać nawet nie wiem w którym momencie heh.. teraz to tylko gada i gada nasza gadułka :) widzę że nasze dzieci w podobnym wieku sa

Enja my to się znamy;) jak samopoczucie dzis?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

miłeczka hej kochana :) znamy sie ze staraczek tyle ze ja malo zagladam...a raczej prawie wcale :lol: jakos za malo mnie na forum i wbic sie ciezko :roll:
Yola o matko to az tak zlamana??? Ze sruby i blaszka?? Masakra!! Wspolczuje przejsc!!! Brrrr
zona Roberta :lol: to widze ze obia mamy katarynki w domu :lol: Michal ma to po mnie :lol: :roll:
a-wro to epidemie macie z ta chlamydia :lol: ....ja nawet nie wiem jakie objawy ma ta choroba...nigdy na nia chyba nie bylam badana...
Przed starankami zrobilam jedynie cytologie.
Lorelain ooooo pamietam ten bunt 2 latka...masakra...czasem sie Michal tak darl ze az sie balam zeby nikt nie pomyslal ze go bije albo cos.... :roll: Teraz ten bunt przechodzi syn siory...u nas sie juz skonczyl ale czasem wychodze z siebie normalnie bo potrafi byc gnojek niegrzeczny!!!
A co za szkolka plywacka???
Rybuś Melania z tych "dziwnych" jest najladniejsze :) I wcale nie dziwne :)

Dzis mnie glowa juz nie boli :)
Za chwile idziemy do szkoly...tzn na przystanek bo mlody jezdzi autobusem do szkoly...kurcze katar ma juz kilka miesieci i nie pamietam kiedy on ostatnio oddychal normalnie...meczy mnie to juz....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki

a mnie brzuch boli ://

dziś 33d.c.
pewnie zaleje mnie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej Obrazek

Dzisiaj cudna pogoda, za godzinkę wybędziemy na plac zabaw 8) Obrazek

Na wczorajszych zakupach upatrzyłam sobie buty wiosenne, teraz muszę tylko męża na nie naciągnąć :lol: Obrazek

Ładnei wyrosła mi rzeżuszka i pomidorki Obrazek

Miłeczka
- kiedy testujesz? :D Ja na wczorajszych zakupach znalazlam tylko dla młodego czapkę wiosenną, a tak poza tym to nic mi się nie podobało, w któryś dzień ( może jutro) pojedziemy jeszcze do smyka.

Enja - może porób mu jakieś inhalacje żeby udrożnić drogi oddechowe :roll:

awro - jutro koniecznie się mamy spytam bo beda z nia gadac pzrez telefon :wink:

żona Roberta
- trzymam cię za słowo z tą dzisiejszą obecnością :D

Yola
- jak to czytałam to to wyglądało jak scenariusz paskudnego koszmaru, bardzo ci współczuje z ta nogą.

miłego dnia wszystkim!Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lorelain Michal jest alergikiem...i najprawdopodobnieij tez na kurz i takie pierdoly...nic nie daje utrzymywanie czystosci w domu bo my mamy ogrzewanie przez szyby wentylacyjne czy jak sie to mowi. Wydmuchuje nam cieple powietrze przy suficie......i tym samym kurzy....nic z tym nie da sie zrobic. Dostalam od lekarza krople ale nie bardzo pomagaja w sezonie zimowym..... :roll:
U nas pogoda do D!!! Ide chyba za chwile pocwiczyc :)
Ja ostatnio zakupy na ebayu robie :) uwielbiam to :)
mileczka a jak dlugie masz normalnie cykle??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:kit: Witam wtorkowo!!!
U mnie dzisiaj tez przepieka pogoda, chyba wezme sie za mycie okien jak mnie wena najdzie :lol:
Maz w pracy, mala oglada swoje ulubione bajki wiec mam spokuj na jakas godzinke.

mileczka tez tak patrzylam na nasze smyki, chyba roznica miedzy nimi nie bedzie wieksza jak 2 miesiace.

Lorelain melduje sie :lol:

Ja na szczescie zaopatrzylam mala juz w buciki, kurteczka i inne rzeczy, musze tylko poszukac jakies fajne spodniczki, bo te ktore widzialam to nic a nic mi sie nie podobaly.

Jak uporam sie z oknami to znowu wpadne, :papa:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki

ObrazekObrazek
i butki: Obrazek

czapki też ma 3 pary wiec spoko luz mam:) jutro jeszcze po spodnie idziemy, rozłozyłam sobie na pare dni zakupy aby sobie pospacerować ;) heh

narazie zmykam bo padnieta jestem

żona roberta nawet nie 2miesiace a miesiac z kawałeczkiem różnicy ;)
enja moje cykle różne 25-34 wiec jeszcze czekam spokojnie
poza tym ja nie licze na ciążę teraz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

miłeczka - szkoda, że kurteczki za bardzo na zdjęciu nie widać, a butki super. Jaka to firma? mi się wczoraj podobał adidaski w reserved , ale nie mieli akurat jego rozmiaru :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki

coś zły link dałam do kurtki że nie można powiększyć :? sory..

u nas już obiadowo:)
miłego popołudnia życzę wam!

Enja jak ty sie czujesz bo chyba 27go testujesz co

Offline Wyświetl profil  

Młody właśnie pierwszy raz w życiu zrobił zamiast kupy śluz- przezroczysty, lepki odrobina kału do tego.
Nie wiem o co chodzi?
Chyba podam probiotyki i dietke mu dam. Myślicie, że to zęby? Czwórki tuz pod skórą są a trójki się przez kość przebijają...
Bo jak nie to nie wiem...
Zdenerwowałam się

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mileczka kurteczka super!!! Buciki tez oczywiscie ale kurtka mi sie strasznie strasznie podoba :)

Hmmm...jak sie czuje.....nic nadzwyczajnego sie nie dzieje....pobolewa mnie czasem podbrzusze...cos kluje....cycki zaczynaja bolec...ale nie szukam objawow bo to rownie dobrze na @ moze byc :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a-wro ja bym powiedziała że na 90% zęby... mój mały zawsze ma luźne, wodniste kupki jak zeby idą, jakby więcej było to podaj smectę tylko ile ma miesięcy??

Witam się z wami i się podłączam :lol: mam synka i właśnie zaczynamy staranka o rodzeństwo :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 221 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]