Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 10:30 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 530 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Silvie
najważniejsze, że wiesz już w czym problem no a teraz musisz wierzyć, że się uda - trzymam kciukasy :ok:

A z tym wyłączeniem myślenia o dzidzi, owulacji, temp, itp wiem, że trudno a wręcz niemożliwe jeśli bardzo się chce. Ale byłoby super gdyby jakoś można było to zrobić :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki

nusia83 pisze:
Póki co luty nam obfituje w czerwień, szkoda że w takim wykonaniu :evil: Kurcze, ktoś wreszcie musi przerwać tą passę !!! Miesiąc miłości ech... :?

Obrazek

ojjj.... :( smutno że tu tak czerwono w tabelce...
Ale na pewno w końcu będą uśmiechnięte buźki! wierzę w to ;) i trzymam kciuki za was mocno

pozdrawiam serdecznie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dziewczynki :)

u nas nic nowego, dzien jak codzien..

widze nowe staraczki dolaczyly- trzymam mocno kciuki za II kreseczki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja się poddałam i nie staram się...jakoś tak wyszło i smutno, ale tu zaglądam i trzyma kciukasy za was, a ta tabelka powala na kolana, same @!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki

nusia wpadam do was jak tylko mam czas naprawdę. też mi dziwnie bez was:) ale pamietaj że ja was czasami tylko podczytuję;) buziak
figafiga a czemu taka decyzja? :-{: tulam

pozdrawiam was wszystkie

widzę że dołączyło kilka nowych staraczek wiec powodzenia zyczę! :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć :)

Dzień jak każdy inny.

Mam nadzieję, że złamie się zła passa i w lutym miesiącu miłości pojawią się każdej z nas 2 kreseczki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :)
Melduja że żyję i zaczyna mnie test z szafki w łazience wołać...narazie cichutkim szeptem :wink:
Ale trzeba byc twardym nie "miętkim" hehe :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ano tak wyszło jakoś....jak sie ostatnio napalałam to było niemiłe rozczarowanie, teraz nie kupiłam żadnych testów i bezstresowo podchodzę do tego, ze okres niedługo będzie...dziś 24 dc....ale będzie też przykro jak pojawi się @, ale mniej niż ostatnio...trzymam kcukasy i oby te czerwone napisay w tabelce zamieniły sie na 9 - cio miesięczne oczekiwanie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Figafiga to jest dobry sposób, odpuścić, a zobaczysz zajdziesz nawet nie wiedząc kiedy :)

Pasia trzymam kciuki za brak @ i 2 kreseczki :)

A ja dziś pojechałam na zakupy humor sobie poprawić i poprawiłam. W końcu od tygodnia wyszłam z domu.

Ja nie mierzę tempki, bo :oops: nie mam odpowiedniego termometra :oops:
a ten co mam niestety ani wagi.. ani ana.. nie dam rady wsadzić :oops:

Więc pomiędzy 13 a 22 dc będę "maltretować" mojego m :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

maltretuj efektywnie ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :)

W mojego M to jakby siły nadprzyrodzone wstapiły, albo tak sie przejął że tyle miesięcy i nic, bo zyć mi nie daje :oops:
Wykończy mnie :lol:

Dzisiaj ostatni dzień lenistwa, jutro do pracy.
Do tego synek zaczął brzydko kaszleć :evil:
Mielismy jechac na zakupy, no ale jak chory to nie będę go ciągnąć, na szczęście moja mama stęskniona wnuka zgodziła sie przyjechać :D

Figafiga luz i odstresowanie sprzyja zafasolkowaniu, ja w tym miesiącu nie liczyłam dni płodnych i nie uzywałam testów owu, tylko staralismy sie kochac co dwa dni, coprawda różnie nam to wychodziło, bo raz było codziennie a raz co trzy dni, ale mam nadzieje że metoda okaże sie skuteczna...a napewno duzo przyjemniejsza od kochania sie w wyliczonym czasie :wink:

Misuchatek ja wogóle nie mierzyłam nigdy temp., bo warunków brak... moje dzieciątko nadal robi czasami pobudki w nocy, więc pomiar byłby zaburzony, a do tego nie wiem o której miałabym mierzyc, bo o 6 do pracy wstaje...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale cisza na forum!

Ja nie zaglądałam, bo córeczka mi się rozchorowała. Miała prawie 40 stopni gorączki, a ja zaliczałam w tym momencie zawał :( Nie ma nic gorszego, gdy dziecko choruje, tym bardziej, że to jej pierwsza taka poważna choroba i dostała antybiotyk :( No ale już się czuje o niebo lepiej, dokazuje więc bardzo się nie martwię. Niestety strasznie się stresowałam te kilka dni i ciekawa jestem, czy nie będzie to miało wpływu na efekt naszych starań... Zobaczymy. Dzisiaj chciałam robić test, ale standardowo poleciałam się szybko rano wysiurać i już mi przeszło :lol:
Do tego mam lekkie objawy choroby :?

pasia godzina zero zbliża się wielkimi krokami :D jeszcze mocniej zaciskam kciuki !!! Niech te Walentynki będą dla Was najpiękniejsze w życiu :wink:

figafiga może to "odpuszczenie starań" będzie owocne. Po prostu cieszcie się sobą i tyle. Może gdy nie będziesz miała tej "presji" w końcu zaskoczysz. W pierwszą ciążę po prostu zaszłam. Nic nie liczyłam, nic nie mierzyłam, po prostu się kochaliśmy i od razu się udało. Teraz boję się, że przez te moje "obserwacje" coś nie pójdzie. Trzymam kciuki, za miłą niespodziankę !

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nusia witaj :) Dobrze z małej juz lepiej, mój własnie zaczyna byc chory, co nie przeszkadza mu demolowac mieszkania :twisted:
A Ty kiedy testujesz? Zgodnie z suwaczkiem?[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pasia testuję w Walentynki, czyli dzień wcześniej, niż wskazuje na to suwaczek :) Mam mieszane uczucia :roll:

No a moja mała bywała przeziębiona, ale właśnie ten pierwszy raz, nie miała siły nawet na demolkę, stąd tak strasznie się denerwowałam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nusia to testujemy w tym samym dniu :D Tez nie jestem pewna czy dobrze robię, bo mam rózne cykle, czasami po 32 dni i wtedy wypadałoby dopiero w poniedziałek... :roll: no ale juz postanowiłam, najwyżej powtórzę :wink:
Narazie bez stresu do tego podchodze :D

A co do choroby, to mój łobuz potrafi robic demolke mimo gorączki :shock: Dzieci są wytrzymalsze niż nam sie wydaje... To my bardziej przeżywamy ich chorobe, niż one same.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam miłe Panie .

Mimo iż praca nie pozwoliła mi tu zaglądać przez ostatnie dni to trzymam za Was kciuki :ok:

Ja postanowiłam wspomagać moje starania Castangusem -zobaczymy co będzie ,jak mi nie pomoże na dzidziulka ,to może przynajmniej pozbędę się PMS-u i bolących miesiączek - tak przynajmniej pisze na dołączonej ulotce :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć :)

Pasia przy pierwszym mierzyłam temperaturę, liczyłam, celowałam i nie wychodziło nic a nic, 40 miesięcy, 40 rozczarowań. Dopiero jak odpuściłam, zaplanowałam wakacje "wpadłam". Bardzo bym chciała teraz w lutym zajść i urodzić w listopadzie bo mam urodziny w listopadzie, ale to też różnie bywa, syna miała rodzić 15 czerwca a urodziłam 1 lipca. A na kaszelek możesz podawać syrop z babki lancetowatej 2x na dzień po łyżeczce. Jest bez recepty, bezpieczny i skuteczny.

Nusia83 Dobrze że córeczka ma się już lepiej :) Nie wiem ile lat ma twoje córeczka, ale na gorączkę rewelacyjny jest podobno nurofen w syropie. Piszę podobno bo jeszcze nie mieliśmy gorączki.

Robaczek a ten castangus to bez recepty jest?

Lecę bo synek demoluje wszystko do okoła.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam sie i ja ale niestety w okropnym humorze :(

Dzis dostałam @ w 26dc... temp. spadła gwałtownie z 37 na 36,6 :(
Teraz to juz wogóle mam pomieszane cykle :? Nie wiem czy będa kolejne staranka :(

3mam kciuki za pozostałe dziewczyny :) Oby Wam się udało.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

elena strasznie mi przykro :( Faktycznie strasznie wcześnie przyszła @. Nie poddawaj się Kochana :-{:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Misuchatek podaje młodemu syrop prawoślazowy.
Wyliczylam sobie że jakby nam sie teraz udalo to termin mialabym na 25.10 czyli dokladnie w urodziny M :D a co do rodzenia w terminie to ja mialam odwrotnie jak ty - termin mialam na 2.07 a urodzilam 21.06

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 530 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 27  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]