Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:47 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 351 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Następna

Jakich pieluszek używacie?
Pampers 60%  60%  [ 252 ]
Huggies 20%  20%  [ 84 ]
Tetrowe 1%  1%  [ 6 ]
Inne 19%  19%  [ 80 ]
Liczba głosów : 422
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

anu chyba ci sie zdaje chociaz.....

jaki rozmiar uzywasz??my uzywamy 4-rek.... ale sa dwa rodzaje tych rozmiarów te do 20 kg sa jakby grubsze....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dla mnie huggies - klapa

dada - za twarde i tez klapa- kupa na naszym lozku :D

Pampers - w miare ok ale moejgo synka gumki sciskaly nawet jak przecinalam... ale tak to wszystko ladnie wsiakalo...

i teraz mamy Happy i przy tym zostaniemy :D chcialam jeszcze przetestowac babydream ale amz mowi ze synek nie jest krolikiem :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja używam pampersa i są dla mnie świetne!!!
Czasami kupuję Happy i też są dla mnie OK

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

Ja kupowałam dość długo Huggisy, a teraz tylko Wickies (z kauflandu)

[*] [*] [*] [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anu zgadza się, w 4+ dołożyli buzie dzieci na obrazkach, a czy cieńsze... chyba nie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

huggies -KLAPA,sztywne są według mnie,siuśki bywały w odwiedzinach na naszym łóżku a i kupa też wpadła kiedyś,gdy Kuba leżał w bodach.Pierwsze odparzenie zaliczyliśmy z tymi pieluchami,a rzepy ocierały uda.

Pampers wydawała mi się mało chłonną piluchą,często zmieniałam,bo ciągle była pełna,a synek spory to i więcej robi :lol:

Kupiłam potem Dada i myśłam,że kolejna klapa bo wydawały się twarde,ale po rozłożeniu pieluchy i lekkim wymiętoleniu jest mięciutka,synek otarć nie ma i jeszcze nie przeciekła.Narazie testuje !

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dostałam raz od znajomej pare pieluszek Dada,,,,,były tak sztywne i twarde ze odrazu je z pupy Alanka ściągłam.....

Pampers sa bardzo chłonne.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

pluszaczek pisze:
Dostałam raz od znajomej pare pieluszek Dada,,,,,były tak sztywne i twarde ze odrazu je z pupy Alanka ściągłam.....

Pampers sa bardzo chłonne.....

no tak zgodzę się,ale ja bym chyba brała pożyczki w banku na pieluchy hehe

mnie się wydawały dada te najmniejsze bardzo sztywne,te kolejne są już mniej sztywne,Kuba nie ma nic odciśniętego po nich,pampersy znowu u nas nie zdały egzaminu,kupka tak mu wyciekła,że aż plecki miał w kupce :wink: i nie podoba mi się jedna rzecz w pampersach,że jak zmieniam Kubie np.śpiochy czy rajstopki a ma siusiu w pieluszce to czuje ten mocz przy sciąganiu ubranka...w dada tego nie czuje

Ostatnio znowu kupiłam pampersy i żałuje,bo bardzo często je muszę zmieniać,nocy mi nie wytrzymuje taka pielucha,a dada wytrzymuje mi 7 goddzin snu.Więc doszłam do 1 wniosku-pampersy na dzień,a dada na noce i poranki (wtedy Kuba robi i kupke i bardzo dużo siusiu,bo z rana pije mega posiłek :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

calineczko widzisz kazdy ma swoje..........chce zmienic pieluchy ale nie umiem sie przekonac do innych......niewiem czemu.......

pampersa sa wg mnie najlepsze.......uzywamy je od pierwszego dnia narodzin i niewiem jak to działa ale nie umiem kupic innych....mam ogromne zaufanie do tych pieluszek i wydaje mi sie ze inne by były nie odpowiednie.....kiedys kupiłam Pampers Sleep and play chyba tak sie nazywały...to wyzywałam jak niewiem.....na koncu ich wcale nie uzywałam.......ale zużyć musiałam.......i powiedziałam sobie zadnych zmian pieluch....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

pluszaczek pisze:
calineczko widzisz kazdy ma swoje..........chce zmienic pieluchy ale nie umiem sie przekonac do innych......niewiem czemu.......

pampersa sa wg mnie najlepsze.......uzywamy je od pierwszego dnia narodzin i niewiem jak to działa ale nie umiem kupic innych....mam ogromne zaufanie do tych pieluszek i wydaje mi sie ze inne by były nie odpowiednie.....kiedys kupiłam Pampers Sleep and play chyba tak sie nazywały...to wyzywałam jak niewiem.....na koncu ich wcale nie uzywałam.......ale zużyć musiałam.......i powiedziałam sobie zadnych zmian pieluch....

o tych pampersach też źle słyszałam :wink: chyba są niewypałem :wink:

Ja wiem dlaczego boimy się zmiany pieluchy,bo nie wiemy co nasz czeka i wolimy być przy tym co nie sprawia problemu,ja używam pampersów tylko by je zużyć,bo nie mam co z nimi zrobić i "lecą jak woda" bo jak Kuba zrobi siusiu to jest to mega siku :D ale na noc dada,bo pampers 2 razy mi przeciekł tak,że ubranko i pościel była żółta od kupki która została wypłukana przez siuśki :lol: heh ale fakt mięciutkie są :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jednak to fakt ze dla kazdego dziecka pasuje co innego hehe

ja np jak zaloze Nadii pieluszke Pampers na noc, to moze przeciekla mi 2 razy, a uzywamy ich od urodzenia, zawsze ma jedna przez cala noc... nigdy nic takiego sie nie przytrafilo, a ma ja nieraz i 13 godz :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

niewiem jak to z tym przeciekaniem bo ja nigdy nie dopusciłam do tego zeby pielucha przeciekła.......nawet w nocy mi nie przeciekła......

z waszego opowiadania widze ze te Dada nie sa złe...moze zaryzykuje i na spróbe kupie....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pluszaczku - tu nie ma co dopuszczać bo byś musiała cały czas dziecię na rękach trzymać, po prostu Ci się nie zdarzyło
Happy - co zmiana ubranka to za chwilę mokre plecy, kupiłam Huggies bo akurat tylko takie były w lokalnym sklepie w tym rozmiarze - nie przeciekła ani jedna chociaż jakościowo wydawały mi się gorsze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Do pół roku stosowaliśmy Pampersa pieluszki, ale potem spróbowaliśmy Huggies i tak już zostało. Jak dla mnie są wygodniejsze (mają szersze boczki, które lepiej trzymają pieluchę), są bardziej chłonne. U na to teraz numer 1.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej!! wiecie co...kupiłam te Dada...i mam i szczerze mówiac nie sa takie złe ale tez zalet nie maja......tzn......prócz tego ze sa bardzo sztywne szorstkie grube i mało rozciagliwe.to nie jest tragicznie....ale to jest pierwsza i ostatnia paczka.....jednak pampers dla nas to nr 1

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no to Dada ida do kosza........masakra.....okropne.....juz wiecej ich nie kupie...co kupa to ubranko brudne....nie wspominajac o tym ze tej kupy nie czuc przez pieluche......i nawet jak sa same siuski to smierdzi jak niewiem co......sa grube mało chłonne praktycznie wcale.......co z tego ze oszczedziłam 20 zł...jak tyle wydałam na bepanthen bo pupa czerwona.......jednak pampers to pampers pieluszki nr 1!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

ja niedawno dałam Dadzie drugą szansę ;) i nie jest źle...wytrzymują noc i się z nich nie wylewa a co najważniejsze Młodej nie odparzają ;)

Co do Pampersów, jedyne co mi się nie podoba - któraś już pisała chyba o tym - to to, że po pierwszym siuśku wiszą na dupce jak za duże gacie :roll:

Huggies'y też są ok

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

M używaliśmy już chyba wszystkich pieluszek i tak:
Pampers- strasznie Tymka odparzały, od razu dostaje od nich uczulenia itp.
Bella- do bani, w ogóle nie chłonne, cały czas pupa zaczerwieniona
Huggies- najdłużej przy nich byliśmy, jednak nie wytrzymywały nocy, siuśki bokiem wylatywały
Dada- w sumie za tą cenę nie są złe, fakt faktem śmierdzą niemiłosiernie (pampersy w sumie też), ale nie przeciekają i nie odpażają
Całkiem niezłe są też te z Tesco, ale po przeliczeniu ceny w porównaniu do Huggies w promocji- żadna rewelacja.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie Dziewczyny,
również mogę podzielić się z Wami moją opinią co do pieluszek,których używałam bądź używam i które znam, i tak:
PAMPERS - u mojego synka przeciekały, czasem kilka razy w tygodniu,bez znaczenia czy w dzień czy w nocy,ale faktem jest,że są niesamowicie mięciutkie.Wersja sleep&play wiele się nie różni,po prostu nie posiada elastycznych gumeczek po bokach,tylko takie nierozciągliwe taśmy,ogólnie są znacznie cieńsze i są bardzo dobre latem,polecam.
HUGGIES premium - bardzo chłonne, suche w środku, lepiej trzymają po bokach z uwagi na szersze zapięcia i czytałam,że są to jedyne pieluchy,które mają pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka,a nie wiem czemu - wg mnie są w dotyku takie "papierowe" podczas gdy Pampersy są jakby z materiału.
TOUJOURS - moje odkrycie z Lidla - absolutna rewelacja, tak suche i chłonne jak pampersy, dodatkowo z ekstraktem z zielonej herbaty działającym antybakteryjnie i neutralizującym brzydkie zapachy (to działa!),mięciutkie, elastyczne zapięcia, ładne obrazki,a to dla mnie ma znaczenie,bo jedną pieluszkę zawsze daję dziecku,aby się czymś zajęło,gdy go przebieram,a obrazki w przeróżne morskie stworzonka (rybki, koniki morskie itd.) Cenowo za szt. o,53gr (rozmiar 4 używam),ale przy mniejszych rozmiarach cena wychodzi jeszcze korzystniejsza. Generalnie w sklepie jest jedna cena na wszystkie rozmiary: 26,99.
VIBELLE - z Aldiego, mięciusieńkie, super chłonne, z obrazkami z przodu i z tyłu, cienkie jak pampersy, suche w środku, nawet gdy są porządnie obsikane. Za 32 szt. zapłaciłam 16zł.
BABYDREAM - generalnie ok.,ale jak dla mnie troszkę za grube i za sztywne, np. przy tym kolorowym paseczku są sztywne. Kupiłam kiedyś rozmiar 2 i były sztywne i niedawno rozmiar 4 i te były troszkę miękciejsze lecz wcale nie cieńsze,ale wkład mają bardzo dobry: suchy i chłonny, mi nie przeciekły. Mają rozciągliwe zapięcia,są fajne,ale cenowo ok. 0,80gr za szt. Natomiast wersja najnowsza Premium Windeln jest fatalna, ciągle są wewnątrz mocno wilgotne, za każdym razem,gdy zmieniałam pieluszkę była autentycznie mokra,co nigdy mi się nie zdarzyło przy innych pieluszkach.
I na koniec: dostałam parę szt. na próbę tych pieluch z Auchan, tzn. BabyComfort i okazały się porażką. Gdy wzięłam do ręki obsikaną pieluchę, ta - nie dość, że była mocno wilgotna, to jeszcze jak gdyby całe wnętrze pieluszki było ruchome, tzn. cała wata w środku czy cokolwiek tam jest przesunęło się całkowicie na jedną stronę pieluszki i porobiły się takie grudki i miejsca "puste"- porażka.[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Chciałabym jeszcze tutaj dodać,że ta nowa wersja Babydream, czyli Premium Windeln jest ulepszona o tyle,że te pieluszki są bardzo mięciutkie (jak pampersy),mają elastyczne zapięcia,tylko ten wkład...hmm...gdzieś słyszałam,że są 2 rodzaje chłonnych wkładów w pieluszkach,a jeden z nich jest żelowy bodajże.Więc Premium Windeln są z żelowym wkładem,bo za każdym razem,przy zmianie pieluszki mój syn miał w okolicach intymnych "poprzyklejanych" troszkę takich grudek żelowych,ale łatwo się je zdejmuje :wink:

Natomiast Pampersy sleep&play są na lato fantastyczne,a przez to,że są cieńsze,wcale nie znaczy,że są mniej chłonne,myślę,że dla dziecka jest dużym komfortem noszenie w upalne dni tych pieluszek,a z myślą o nocy kupiłabym grubsze Pampersy,bądź Huggies lub jakieś inne. Ale na upalne dni - tylko sleep&play.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 351 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]