Dzisiaj jest sob paź 04, 2025 11:56 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: dziwne objawy
Awatar użytkownika

Czesc dziewczyny,mam jeden maly problem,otoz jak pisalam ostatnio dostalam w sobote @ ale zastanawie mnie jedno,skad u mnie takie ssanie???no mowie wam jem poprostu za trzech,jesli chodzi o @ przebiega jak na razie normalnie ale jakby co to powtorze test za pare dni,pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Prosze podpowiedzcie mi cokolwiek bo nie wiem,czy moge byc w ciazy pomimo tego,ze dostalam @,nigdy mi sie wczesniej nie zdazalo by miec takie ssanie jakie mam teraz nawet jak mialam ta dawke 50 a teraz mam 75 (euthyrox),nie wiem co o tym myslec,ale jak juz napisalam powtorze w sobote znowu test bo dalam sobie tydzien,czasami sie zastanawiam czy nie mam nic tak jakby urojone tak zwana "ciaza urojna "pozdrawiam i czekam na odp

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasiula .. jedzenie za 2 czy trzech wystepuje najczesciej w pozniejszym okresie ciazy, choc niewykluczone, ze u niektorych moze sie pojawic wczesniej. A mialas normalna @?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasiu,

takich pytań jest mnóstwo na tym forum, następnym razem użyj opcji szukaj albo dopisz swój post do istniejącego już wątku.

Rada dla Ciebie: możesz być w ciąży mając okres, ale objawy jakie masz mogą być również urojone.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jesli chodzi o @ jaka wystapila jak narazie jest normalna ale strasznie bolesna,no martwi mnie wlasnie to jedzenie za trzech oraz lekkie mdlosci,ktore chwilami wystepuja i lekkie zawroty glowy,nie sa one non stop ale ze 3 razy w ciagu dnia sie pojawiaja:(nie wiem co mam myslec o tym,ale jak juz wspomnialam test dla pewnosci powtorze sobie w sobote,pozdrowionka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiula 26a masz jeszcze jakieś objawy?Wiesz,miesiączka może wystęować,a możesz powiedzieć długo trwała?Mam więc rozumieć,że jeśli podejrzewasz,że jesteś w ciąży to odbył się z stosunek.W takim razie kiedy,w którym dniu cyklu i jaką długość mają Twoje cykle?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Moim zdaniem wmawiasz sobie,ze to moze być ciaza- i stad te objawy;]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kamilka888 pisze:
Moim zdaniem wmawiasz sobie,ze to moze być ciaza- i stad te objawy;]

dokładnie... ja sobie też tam wmawiałam a teraz leżę i umieram na okres :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

powiem tak: u mnie nie ma szans bym miala mozliwosci na wmawianie sobie,byc moze jest tak,ze pierwsze skojazenia z opoznieniem sie @ mogly sie przyczynic do mojego nastawienia ale nigdy nie mialam takich sytuacji a jesli chodzi o dlugosc @ to tym razem trwala 3 dni od sob do dzis a normalnie cykl mam 28-30 dni i @ trwa 4 dni z malym zakonczeniaw w dniu 5,jak juz pisalam wczesniej powtorze dla pewnosci test w sobote,pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a jesli chodzi jeszcze o jakie kolwiek objawy to od ponad tyg juz tak poznym popoludniem staje sie strasznie zmeczona i senna pomimo tego,ze spie conajmniej 8 -9 godzin i boli mnie trasznie glowa,nie wiem juz naprawde co o tym wszystkim myslec,wiec zobaczymy co pokarze mi test ktory zrobie ale moze byc tak jak mowicie,ze to tylko wymysl mojej wyobrazni,ale mam prosbe trzymajcie kciuki bo to jednak okazala sie fasolka,pozdrawiam goraco i dziekuje za wszystkie odp a jesli jest to mozliwe prosze o wiecej ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczyny dzisiaj rano wstalam i jeszcze nie zdazylam zjesc sniadania a meczyly mnie juz lekkie mdlosci,polezalam chwile jeszcze i dopiero potem wstalam i trochu mi przeszlo, @ mi sie juz skonczyla i trwala 3 dni,zwykle jest u mnie 4 dzni z zakonczeniem na 5 dzien a tym razem u mnie jest dzisiaj wlasnie to zakonczenie,nie wiejm czy wytrzymam do soboty jak sobie obiecalam powtorzenie testu,ale nie wiem czy to cos pomoze,poniewaz jak zrobilat teraz w sobote kiedy tez wlasnie nadeszla moja spzniona @ test wyszedl negatywnie,prosze poradzcie mi cos ;( jesli chodzi o dzien tzn ktory dzien cyklu byl podczas mojego stosunku z mezem to trudno mi teraz powiedziec bo staramy sie dosyc czesto,moze nie az tak ale czasem jest to 3 razy w tygodniu a czasem jest to 1 lub 2 razy to tez zalezy,dlatgo wiec trudno mi jest to stwierdzic i policzyc,ale cos mi sie swita,ze bylo to conajmniej w polowie cyklu czyli gdzies 14 - 16 dzien od 1 dnia ostatniej @,tak wiec juz sama nie wiem co powiedziec,moze i jest jak mowicie,ze moze to byc moje wmowienie sobie(czego bym sie nie dopuscila!!!) lub/albo moze to byc faktycznie ciaza,bardzo prosze podpowiedzcie mi cokolwiek i prosze piszcie wiecej do mnie ;)czasem jest milo poczytac rozne odpowiedzi i wnioskowac co jest przyczyna tego czy tamtego,tak wiec prosze piszcie mi naprawde jest mi bardzo milo nawet na odpowiedzi ktore doszly do tej pory a bylo ich pare ;),serdecznie i goraco pozdrawiam i do uslyszenia,papa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasiula wiesz tak nparwde to ciezko jest radzic tak na odleglosc, tym bardziej ze zadna z nas nei zna twojego organizmu. Sennosc moze byc objawem ciazy, ale nie musi, moze to byc tak samo przesilenie czy zwykle oslabienie organizmu. Niestety musisz sie uzbroic w cierpliwosc i powtorzyc za kilka dni test. Kazdy objaw kobiety pragnacej dzeicka, mozna zinterpretowac jako objaw ciazowy. Gdybys miala poranne mdlosci to wierz mi, ze nie przeszly by ci od samego lezenia ;) ja mialam mdlosci i wymioty przez 11 tyg to troche na ten temat wiem :D ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej niusia dzieki za odp ale jesli chodzi o te mdlosci,ktore pojawily sie dzis u mnie to zle to okreslilam poniewaz tak do konca nie minely,poprostu podczas lezenia wzielam pare oddechow polezalam chwile i troszku sie lepiej poczulam,ale podczas sniadania znowu sie nasilily mdlosci,nie wymiotowalam jeszcze wogole,jak narazie mam same mdlosci,zobaczymy jak powtorze test ale mam nadzieje,ze zakonczy sie pozytywnie,martwi mnie tylko jedno jeszcze od czego mi tak serduszko bardzo mocno i chwilami dosyc szybko bije,bo od nerwow napewno nie bo nie mam czym sie denerwowac,chyba,ze tym czy uda mi sie zafasolkowac (':roll:')
a ty jak sie miewasz? czy starasz sie rowniez o dzidzie? a moze juz sie jej doczekalas?serdecznie pozdrawiam i do uslyszonka ciau

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasiula .. ja jestem juz ponad 18 tyg w ciazy co widac na suwaczku ;)
wytwarzanie wiekszej ilosci krwi jest w II trym ciazy wiec na szybsze bicia serca to jeszzce troche za wczesnie ;)
zycze ci jednak ciazy z celego serducha .. tylko tez radze byc troche przystopowanym, bo rozczarowania bola najbardziej. Rozumiem cie ze nie mozesz sie doczekac i caly czas o tym myslisz, jednak za pare dni sie wszytsko wyjasni, moze powinnas zrobic jednak bete zamiast zwyklego testu?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=7755
Ten watek powinien pomoc.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]