Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 3:23 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

no Edyta koniecznie musisz wstawić zdjęcia jak kupisz aparat :)

kinga dobrze myślisz, męża na spacer a sama poleż :) wiesz ja nie wierze że się podniesie wyżej tylko mam takie marzenia :? jedynie co to tylko urośnie hehehe ja z synem miałam wysoko brzuszek a teraz tak nisko i mała daje mi non stop po pęcherzu... dzisiaj się odwróciła i wali po kręgosłupie chyba bo strasznie mnie w krzyżu łupie... ale niech wali ile chce :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aga ja tez raczej nie wierze zeby sie podniosl :)
a mowia ze jak sie ma brzuszek nisko to na chlopca a wysoko to na dziewczynke ale to widac guzik prawda :lol:
normalnie dzis znowu moj aniolek zasnal w foteliku nad wafelkiem normalnie niedowiary!!!!!!!!! nie moge w to uwierzyc :shock: :shock: :shock:
a ja sobie serfuje a on spi :roll: , zaraz sama sie poloze :D

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no niestety guzik prawda bo ja miałam na odwrót :)
kurcze ale wy macie dobre dzieci, szkoda że mój nie jest już taki mały zeby spał w dzień :? teraz poszedł do babci na podwórko i tam rozrabia :) lekcje poodrabialiśmy to ma wolne, a ja ide się położyc chwilke przed obiadkiem bo już ziemniaczki wstawiłam .... zaraz będzie M z pracy to go zagonie do skończenia łóżeczka :) i będę molestować o imię dla naszej córci :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam i ja :) nie pisalam kilka dni, ale jestem na biezaco. U mnie wszystko w porzadku. Jutro o 9 musze byc u lekarza z mala na szczepieniu... nie chce mi sie wlec przez cale miasto tak wczesnie rano :? Ogarnela mnie faza urzadzania pokoju. Wymyslilam sobie, ze biedzie to pokoj malego pirata ;) W przyplywie gotowki kupie lampe wiszaca w ksztalcie statku i zaslony granatowe w gwiazdki ( mam juz upatrzone :) ), dywan najlepiej niebieski w rybki ;) Mam juz lampke nocna- swiecacy globus i duza mape swiata dla dzieci... W koncu to bedzie WODNIK ;) Carolina ma pokoj w kwiatki i motylki. Ciesze sie , ze beda sie tak roznic i kazdy bedzie mial swoj niepowtarzalny klimat :) Poprzegladalam ciuszki i mam juz odlozony wor rozowych ubranek... jakie one slodkie tak mi ich szkoda :( obiecalam juz siostrze, ze poczekaja na jej coreczke ( ona jeszcze nie jest w ciazy ale juz wie , ze to bedzie Julka :) ) Brakuje mi ubran w najmniejszym rozmiarze, kombinezonu na zime, spiworka do gondoli i dla Caroliny tej dostawki do wozka co by mogla sobie jezdzic... po dzisiejszym spacerze stwierdzilam, ze bede musiala jej jeszcze kupic smyc ;)- nie zartuje... ze wzgledow bezpieczenstwa bede ja do wozka przywiazywac. Moj M puka sie w glowe , ale sam sie przekona jak bedzie musial z dwojka dzieci spacerowac. Nasza Caro to co raz wiekszy urwis... z dnia na dzien co raz bardziej przekorna ;) Co do imienia na razie pozostaje Severin... ( SEVI) , ale beda jaja jak 22 okaze sie, ze juz nie ma ptaszka :)... no ale razej nie wyparuje :oops: Same zobaczcie to zdjecie z 18 tc. Ja sama zauwazylam a Lekarz nie chcial mi nic powiedziec, ale w koncu sie przelamal no i potwierdzil moje podejzenia, ze tez mu na chlopa wyglada ;) A wy jak sadzicie???
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

hej kochane
ja sie melduje po USG:)
niestety nasze malenstwo dalej ukrywa co ma miedzy nozkami... :P jak na zlosc nie chcialo pokazac rodzicom nic, a nic...
wszystko jest dobrze, zdrowiutkie i jest ok
zdjecia mam, ale niestety nie mam jeszcze skanera podlaczonego... moze pozniej sprobuje telefonem zrobic
dzidek wazy 700 gram :P nie wiem czy duzo czy malo... a wasze jak tam dzieci wagowo wygladaja? i jakie dlugie... ?
termin z usg jest znow ciut inny... :P a jeden nawet na ostatniego grudnia... ale nigdzie sie nie ruszam bo i tak mam zamiar urodzic w styczniu hehe :P
no, ale pani doktor nie chciala mowic co bedzie bo nie byla pewna... maz jednak ja ciagle dusil o plec i powiedziala w koncu, ze byc moze chlopak, ale zebysmy sie nie nastawiali bo nie jest pewna...

no to ja skopiowałam teskt :P ale nie bijcie :P niestety telefonem strasznie slaba jakosc :-/ trudno...

mama
- wlasnie o tobie myslalam , co sie z toba kochana dzieje, ze tak dlugo cie nie widzialam ani sie nie odzywalas :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczynki
doczekalam sie w koncu tego wozka i juz bylismy z synkiem na jezdzie probnej :) fura super, normalnie plynie a nie jedzie... jestem zadowolona
gondolka piekna, fotelik super i reszta akcesorii poza torba do wozka tez super ale akurat torbe mam swoja wiec ta co dostalam to sprzedam bo po co mi dwie takie same
troche sie balam zakupu na allegro bo kiedys tez sie nacielam ale tym razem wszystko ok bez klopotow i wozek jest naprawde w stanie bdb
sam stelaz tez ma duza zalete ze ma wbudowana dostawke do przewozenia drugiego dziecka na stojaco :roll:
juz sobie wyobrazam jak w trojke jedziemy... mala w foteliku a synek bedzie stal za nia... a ja bede pchac te kilogramy dzieci :D
jutro zrobie fotki to sie pochwale

pojechalismy z malym na boisko szklolne i gralam z nim w pilke, umeczyl sie i szybko zasnal ... no ale niestety maz nie chcial sie nim zajac bo zmeczony praca :evil:

agniesia super ze dzidzia zdrowa, moja wazyla 320g ale ja mialam USG w 19tyg wiec to duza roznica zeby porownac... choc biorac pod uwage ze maluszek przybiera okolo 100g tygodniowo to na pewno ma dobra wage :)

mama super pomysl z tym piratowym pokoikiem, ciekawe jak bedzie wygladal :roll:
co do spaceru z dwojka dzieci to tez sie martwilam i martwie co to bedzie bo moj synek mi zwiewa i ciezko pewnie bedzie to wszystko wygladalo... a moze do tego czasu zmadrzeje bo bedzie mial juz prawie 3latka jak sie Hania urodzi... tez mialam pomysl ze smycza dla niego :lol:

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

agniesia! cudownie ze wszystko w porządku wasz maluszek wstydliwy i pokazac nie chce :D
moja dzidka w 23 tc ważyła 500g i mierzyła 24 cm
kinga a jaki wózek kupiłaś? my upatrzyliśmy sobie maxi cosi mura w Krk strasznie drogi dlatego kupujemy w USA

wrzucam linka do filmiku pt "W łonie Matki" :D
Część pierwsza: http://www.clipser.com/watch_video/256343
Część druga: http://www.clipser.com/watch_video/256420

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anel mamy wozek z bebe confort loole i teraz kupilismy bebe confort trophy air 6 z gondola i fotelikiem a siedzisko spacerowe mozemy przekladac od looli - synek juz dzis jezdzil :). Wozek sprawdzony, mialam go juz jako pierwszy wiec wiedzialam co kupuje :). I wszystkie elementy gondola, fotelik, spacerowe siedzisko pasuja do obu stelazy wiec mozemy spacerowac na dwa wozki :lol:

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Edyta,gratuluje córci i niecierpliwie czekam na zdjecia mebelków :D
Mama, no fajne pomysly z takimi bajkowymi wystrojami pokoju :), my narazie zrobilismy tak "lekko" dziecinnie, bo i tak jak narazie ma cieszyc tylko nasze oko, a za jakies 3 latka bedziemy robic juz tylko dla synia :)
Kinga, super, ze zakup udany :D

A mi po wczorajszych wynikach na cukrzyce, wyszlo, ze mam nietolerancje glukozy- jeszcze nie cukrzyca, ale za dobrze nie jest. Bylamw szpitalu zrobic termin na usg sprawdzajace naczynia krwionosne w lozysku (skierowala mnie moja ginka) i choc w szpitalu powiedzieli, ze wg nich wyniki sa ok, to mam termin na usg w piatek. Przynajmniej na dzidzie popatrze ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej hej
pozwoliłam sobie zrobić porządek z tabelką... zaznaczyłam płeć kolorami :)
przejrzałam posty na forum i usunęłam mamy które ostatni raz odezwały się na forum w maju... najwyżej jak wrócą to je dopiszemy a tak to były luki bez jakichkolwiek danych...
no i przejrzałam posty i wypełniłam płeć u niektórych dziewczyn...
teraz tabelka wygląda tak:

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=36848

hihi i narazie jest jednak bardziej różowo... a na początku same niebieskie się sypały
zobaczymy jak to będzie na koniec ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

giga tabelka super :) no i dziewczyny przegoniły chłopaków ;)

Kinga gratuluję udanego zakupu :) to teraz czekamy na zdjęcia :)

agniesia gratki z udanej wizyty, szkoda tylko ze dzidzia dalej trzyma w niepewności :?

mama fajne pomysły z pokoikami :)

Ewik a na badaniu obciążeniu glukozą byłaś na czczo?? i wogóle jakie wrazenie?? mi lekarz napisał ze nie wolno wykonywać tego badania na czczo ale nie wiem jak z pozostałymi wtedy :? mam nadzieję ze tylko nie będę musiała jeździć dwa razy :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a jak mozna dopisać sie do tej tabelki?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anel jak mozesz to podaj swoje dane tutaj bo PW nie działa :( a giga cię dopisze :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aga,skopiowalam swojego wczorajszego posta z pierwszymi wrazeniami po:
Hej:) Ja juz po.. Na poczatku bylo ok, a po godzinie mialam prawie calkowity odlot , drugi raz w zyciu ( 1. przy ciazy pozamac.), polezalam troche i wszystko wrocilo do normy
Co do wynikow..niestety niezadobre Cukrzycy nie ma, ale trawienie cukru zaburzone. Dostalam skierowanie na rozmowe (?) na temat diety dla diabetykow i jedno na usg naczyn krwionosnych w lozysku, ktore ponoc bede musiala robic co tydzien , ale to juz w szpitalu kolo mnie, wiec chociaz droga krotka

Takie cos mi wyszlo przy obciazeniu 75g ( tak przynajmniej mysle, oznaczone jest OGTT 75g)
na czczo 3,8 =68,5 mg/dl
po 1h 7,9=1 4 2,3
po 2h 8,2=147,7 mg, i tu moja ginka wziela wynik w kólko- bardzo zly wynik
W moczu cukru nie mam

Aga, ja musialam byc na czczo :/

Anel
, napisz poprostu swoje dane tu, Giga cie wpisze, bo chyba priva nadal nie mozna :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anel tak jak juz dziewczyny napisaly - giga jest szefowa od tabelek :D

a ja dzis mialam ciazka nocne tzn wyspalam sie i o 4rano sie obudzilam i za nic nie moglam usnac, kolalam sie po lozku, maz mi bardzo wspolczul bo strasznie jeczalam i sie zloscilam ze w kazdej pozycji jest mi niewygodnie... no i w koncu zasnelam w lozku synka nad ranem jak juz trzeba bylo wstac - na szczescie maz sie zlitowal i zabral malego na dol i pozwolil mi pospac do 9 rano :) ale i tak glowa mi pekala... cale szczescie ze dzis sasiedzi nie halasuja

dostalam dzis pierwszy zakupiony ciuszek z allegro dla Hani no i czekam na te nastepne... na pewno jutro czesc przyjdzie a reszta w kolejne dni

Ewik to nieciekawie z tym cukrem, ja jeszcze nie robilam tego badania ale mam je juz zlecone...

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dodalam zdjecia do galerii :)

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kinga,juz sama nie wiem co mam o tychwynikach myslec, bo w szpitalu powiedzieli ze jak na ciezarna to sa ok :roll: Zobaczymy co powiedza po piatkowym usg :)

Ja tez ostatnio sie w nocy wierce i spie niezadobrze :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale jestem umeczona. W nocy Caro obudzila sie i chciala sie bawic przez 3 h. Ja wstalam rano o 6 umylam wlosy, wyszykowalam wszystko do wyjscia... a moj lobuz spal do 8. Spala by dluzej , ale o 9 mialysmy umowionego lekarza i mysialam ja w koncu obudzic :? Teraz padam na twarz... Dzisiaj dostalam dwa razy po glowie od mojego dziecia- normalnie oczami wyobrazni juz widzialam jak sie zneca nad braciszkiem. Niestety wkroczylysmy w niezbyt przyjemny okres buntu dwulatka. Jaj ulubione slowo to NIE. Wszystko jest NIE.... mam nadzieje, ze kulmunacja tego bedzie juz za nami gdy pojawi sie drugie dziecko bo chyba oszaleje. Wogole dzisiaj przez to zmeczenie moja granica tolerancji jest duzo mniejsza. Mam nadzieje, ze wam dzionek minal spokojniej i bardziej optymistycznie :) Kinga super wozek, super kolor- zwlaszcza na pochmurne zimowe gni i bardzo stymulujacy dla dziecka.
Giga tabelka jest teraz duzo fajniejsza, tak sie ciesze, ze jestem na niebiesko :) !!!
Mam do was pytanie. Jak chcecie rozegrac powrot do domu z dzieckiem... mam na mysli jak przygotowujecie to starsze dziecko do posiadania rodzenstwa...??? Tego momentu , samego wyjazdu do porodu, czasu spedzonego w szpitalu i pierwszych dni po powrocie do domu boje sie najbardziej i nie mam pojecia co zrobic zeby bylo dobrze. Przeczytalam juz wiele artykulow, ksiazek... ale nadal nie wiem???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewik81 a czy faktycznie to jest takie niedobre?? mnie to czeka za 3 tyg i tez sie boje wyniku..

do szefowej giga83 :D
Magda i Łukasz
26
Małopolska
Brak
3 cykle
na dzień dzisiejszy córeczka
16 tydzien
wg OM 30.12.2009 ale ginka po swoich obliczeniach wyliczyła 1.01.2010
Natalia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mama ja wiem jedno ze pewnie bede wyla jak bóbr z tęsknoty do małęgo i bardzo sie martwie ze on bedzie plakal :( Ja malemu tlumacze ze mama ma dzidzie i on wie ze ona jest teraz w brzuszku i przytula sie jak mu powiem i daje buzi w brzuszek to takie słodkie :D

Mam zgage i sie mecze o rany :/

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]