Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 11:53 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 769 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 39  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

to nie z domu dziecka się dzieci wybiera, pod czas wywiadu przedstawiasz roszczenia co do rodziny z której dziecko pochodzi, np. nie może być z narkomanów, chorych na aids itd. itp. następnie to jak małe ma być, czy chłopiec czy dziewczynka, czy zgadzasz się na rodzeństwo czy nie, następnie jak dziecko się znajduje pod opieką ośrodka i spełnia te Twoje roszczenia jest wam przedstawiane, po czym okazuje się czy iskrzy, jeśli nie iskrzy, to matką na siłę nie ma co zostawać, a poza tym, żal dzieciaka, ma to być jak najmniejszy stres... ja wychodzę z założenia, że poczuję, że to ten właśnie maluch, a jak nie poczuję, szukamy dalej, nie podchodzę do tego jak do "smutnego bombla"-- cytuję Twoje słowa, tylko jak do rodziny, którą mamy stworzyć razem, musimy się umieć porozumiewać, nie może to być na zasadzie zmuszenia, takie coś powoduje uraz na całe lata, a mamy się kochać, ja chcę dziecko, a to dziecko matkę, dziecko też ma wiele do powiedzenia, jeśli mu się nie spodobamy, opiekunowie odmówią adopcji...

Małgosia jak się czujesz :?: :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kika-a to juz wszystko wiem,a Ty w jakim wieku chcesz dziecko,chlopca czy dziewczynke?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

do dwóch lat obojętna płeć, ja najchętniej to rodzeństwo, ale mąż chce niemowlaczka i jednego, więc zobaczymy jak się ułoży jak to w życiu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam laski :D ...ale fajnie, wchodzę na forum i tyle rzeczy się dowiedziałam o adopcji....może mi się kiedyś przydadzą te informacje :wink:
mam pytanko czy któraś wie moze dlaczego nie mogę wejsc na swojego priva? :( a ja zajadam się plackami ziemniaczanymi....jakos tak mnie naszła ochota na nie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nikt nie może, opcja PW jest zablokowana dla wszystkich, ale nie wiem dlaczego i na jak długo

ja jutro będę miała placki :lol: uwielbiam je

co u Ciebie kochana nowego :?: :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kikuś no własnie ja tez je uwielbiam, pamiętam jak byłam w ciązy z młodą to mogłam je jesc praktycznie codziennie... :D ...no i moze dlatego przytyłam te 22 kilogramy.hihihi
co u mnie nowego? w sumie nic :? mój Ł własnie wychodzi na nockę i biedna się bedę n udzic...a moze ktoras bedzie miała bezsenną nockę?...oczywiscie zadnej tego nie zyczę ...no ale gdyby...... :wink: :D
a ty z tego co rozumiem juz ostatecznie się zdecydowałas na adoptowaną niunie...a międzyczasie bedziesz nadal się starała o swoją? :D ...ja osobiscie znam przypadek ze kobieta doatała dziecko i prawie równoczesnie okazało się ze jest w ciąży :shock: super nie?
a na moim starym kochanym forum ostatnio wiele radości...dzis składałam dziewczyną życzonka.okazało się ze Edycia ,która ma w niebie córeczkę i świetnego synka Adka jest w ciąży!!!! świetnie słyszec takie wiadomosci :D
na dodatek Gonia(mam nadzieję ze laski mi wybacza ze piszę o nich ale naprawde bardzo się cieszę )która ma juz kilka swoich aniołków tez zobaczyła drugą kreseczkę na tescie....strasznie im kibicuję...no i nam tez oczywiscie :D :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie będziemy starali się o biologiczne, chcemy dwójkę adoptowaną i to nam starczy, ja swoje przeszłam i nie chcę więcej, a mąż się zgopdził, żeby odpuścić, to ostatni cykl starankowy był, ale bez owulacji więc no cóż... wiadomo :roll:

ja też się cieszę ciążami innych pod warunkiem, że nie przesadzają następnie z mądrościami z głębi serca

a Ty to w ogóle do roboty się bierz, teraz pora na Ciebie :!: :!: jakiegoś bobasa mieć już Tobie czas, z pomocą Dominisia, wszystko pięknie się ułoży

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kika84 pisze:
a Ty to w ogóle do roboty się bierz, teraz pora na Ciebie :!: :!: jakiegoś bobasa mieć już Tobie czas, z pomocą Dominisia, wszystko pięknie się ułoży

oj Kikuś dobre to było...hehhee....obiecuję ,że wezmę się do roboty....no...za jakąs chwilunie :wink: ...póki co odliczam dni do mojej pierwszej wizyty po porodzie :oops:
no a ty moja droga skoro stwierdziłaś ,że odpuszczasz...cóż, skoro tak Ci serce podpowiada, to myślę ze to dobra decyzja....chociaz pamiętaj
NIGDY NIE MÓW NIGDY! :D
a wy gdzie się podziewacie, odzywac się reszta babolek...
wogóle to w nocy młoda obudziła się z płaczem taka burza u nas była :shock: .Mój Ł na nocce i suma sumarum reszte nocy przespałysmy razem z psem i kotem w sypialni...hihi
a to coś na dobry hoomorek :wink:

przed ślubem:
Ona: Cześć!
On: No nareszcie, już tak długo czekam!
Ona: Może chcesz, żebym poszła?
On: Nie! Co ci przyszło do głowy?
Ona: Kochasz mnie?
On: Oczywiście o każdej porze dnia i nocy!
Ona: Czy mnie kiedyś zdradziłeś?
On: Nie! Nigdy! Dlaczego pytasz?
Ona: Chcesz mnie pocałować?
On: Tak, za każdym razem i przy każdej okazji!
Ona: Czy byś mnie kiedykolwiek uderzył?
On: Zwariowałaś? Przecież wiesz, jaki jestem!
Ona: Czy mogę ci zaufać?
On: Tak...
Ona: Kochanie...
Siedem lat po ślubie: czytajcie od dołu w górę
Lecę do urzędu się odhaczyc....buuu....juz mam dosc siedzenia w domu i tego pieprzonego zasiłku,...JA CHCE DO PRACY JUZ! :D
ciekawe czy bedzie dla mnie jakas propozycja...hmmmmm.papatki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

odpuszczam, mam w lipcu 2 wesela muszę wyglądać na obu rewelacyjnie, więc biorę się za siebie, bo mnie się troszkę przytyło, a pupkę mam jak J.Lo. a do niedawna cierpiałam na płaskodupie, więc sobie można wyobrazić jak szybko waga mi podskoczyła

powodzenia w urzędzie, 3mam kciuki za fajną robotkę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Hej ;)
jestem, byłam w szpitalu.. Od soboty, ale nic mi nie jest i nic mi nie było hehe ;)
Obudziłam sie ranoi miałam pokra pościel, nie mogłam dojsc czy to przypadkiem nie wody i pojechałam wystraszona do szpitala. Tam po gruntownym przebadaniu okazało sie ze jest wszystko ok ale zatrzymali mnie na obserwacji i tak do dzisiaj lezalam i sie leniłam.
Posiusiałam sie w łóżko :oops: , jak sie pozniej okazało, bo jak maz wrocił do domu to posciel juz nabrała zapachu zwykłych siuskow, ale lekarz seie uparl zeby zatrzymac mnie na obserwacji no i zostałam.
Przynajmiej gruntownie mnie przebadali.
Dzisiaj przy badaniu na fotelu wyszło ze mam nisko macice, musze duzo lezeć, mała siedzi na pecherzu i stąd moje czeste siusianie. Wszystko jest pozamykane i szyjka jest długa wiec lekarz kazał sie nie denerwować, ale jak najwiecej lezec bo czesto niska macica konczy sie przedwczesnym porodem, no wiec dla dzidzi wszystko ;)

całuje Was wszystkie

Kikuś dowiedziałam jak sie to jest z imieniem dziecka jak chcesz zmienić, otóz masz ma pol roku od narodzin dzieka, czyli jak adoptujesz niemowlaka to masz prawo zmienic mu imie poki nie ukonczył 6 miesiecy, nie wiem jak jest dalej, tyle mi ciocia powiedziała :) Czesto jest tak ze niemowlak ktory został w szpitalu nie jest ochrzczony, w szpitalu nie chcrzecza bo wiedza ze taki maluszek ma ogromne szanse na rodzine i zostawiaja juz to w kwesti rodziców adopcyjnych ;) No chyba ze maluch jest chjory to wstety jest chrzczone, ale nie ma chrzestnych podoboo i masz prawo powtorzyc chrzest i on bedzie własciwie traktowany ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Juuuhuuuuuu :D jestem
a więc tak....w urzędzie żadnej roboty, babeczka się ze mnie smiała,że w złym momencie zaczęłam szukac pracy, podobno na jedno miejsce pracy przypada 20 bezrobotnych. :shock: takie jaja...
ogólnie to szukam pracy w zupełnie innym kierunku niz konczyłamm, bo interesuje mnie tylko gastronomia.od ładnych kilku lat tylko gotowałam( no i od tego kucharzenia tez mam tyłek jak J.Lo :oops: :D hehehhe)
uwielbiam to robic, ostatnio zrobiłam menadzerski kurs gastronomii, fajnych rzeczy się nauczyłam.zbieram doswiadczenia bo za jakis czas zamierzam otworzyc coś swojego.zdaję sobie sprawę ze na początek nie bedzie to zadna wielka gastronomia....a już napewno nie żaden Sobieski..hehe...ale pomysłów mam wielu i najwazniejsze ze własnie to kocham robic :lol: ...
póki co zbieramy kaske... :wink: bo to jednak największy problem.
Malgorko az mnie zmroziło jak przeczytałam ,że wylądowałas w szpitalu....na szczęście wszystko ok...musisz się po prostu oszczędzac i wszystko bedzie ok :wink: Mi z Dominikiem mówili ,że napewno urodzę przed terminem, obstawiali nawet miesiąc wczesniej, a tymczasem urodziłam dzień po terminie...
Kika buziole :*
Meg , Wiosna hop hop!!!! :kjk: a wy gdzie się zaszyłyście?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Małgosia oh dzizas, nie strasz nas kochana :? :shock: ależ mi serce stanęło

no właśnie kurcze nie wiem sama czy to sprawiedliwe, że nie mogę nazwać dziecka jak chcę, bo prawda jest taka, że to wcale nie tak łatwo dostać maluszka i mieć pewność że zostanie Twój na stałe, matka ma prawo wycofać się itd. może imię to bzdura, ale do diaska, nic mi już wtedy nie pozostanie, a tak na to jako jedyne mam wpływ

ewek koooochareczka, kurcze, ja gotować nie umiem, mam do tego dwie lewe ręce, może zarzucisz jakimś przepisem dla takich oszołomów jak ja, chciałabym kiedyś męża zaskoczyć :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

przepraszam za podwójnego posta, ale jestem wściekła i muszę się wygadać

miałam dzisiaj dzwonić do ośrodka adopcyjnego, żeby potwierdzić spotkanie na 26 sierpnia, przesunęła mi na 25, czyli dzień wcześniej i wiecie co nie zgodziła się, na przesunięcie godziny, żebym z Martinem mogła przyjść :evil: :x powiedziała, że oni pracują do 15 i już :roll: mam przyjść sama i sobie pogadamy, ale reszta tych kwalifikacji także jest w takich godzinach, przecież on robotę straci, to za co my to dziecko utrzymamy do diaska :evil: ależ jestem zła, no ja też chcę iść do pracy, przecież nikt w pierwszym roku nie pozwoli mi na regularne zwalnianie się w czasie pracy, żebym mogła zrobić ten durny kurs, normalnie siedzę i ryczę :cry: :cry: :cry: tak właśnie pomagają dzieciom rodziny znaleźć nie dziwota, że mają takie słabe wyniki, przecież nikt o zdrowych zmysłach nie zaniedba pracy, za co mamy jeść za co dziecko wychować, ale się czuję teraz pójdę sama, no ale co z tego, jak na tym się skończy :evil: :x noramlnie odechciało mi się wszystkiego

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam

Kika to co przeczytało normalnie w głowie sie nie miesci. Zgadzam sie z Toba, ze mają słabe wyniki, własnie przez takie postepowanie. Ja rozumiem ich podejscie, ze liczy sie dobro dziecka i tak dalej i człowiek powinien mieć czas, ale do cholery jedno drugie zaraz wyklucza, bo jak zapewnić dobro dziecku jak sie wyleci z pracy przez procedury adopcyjne :?: :?: :?: Przeciez ich glównym wymogiem jest stały dochód i oni my śla ze człowiek bedzie sie z pracy wyrywał, zeby być na ich skinienie?? Przeziez wolne trzeba sobie załatwić, odpracowac i tak dalej, nie robi sie tak z dnia na dzien "szefie dzisiaj mnie nie bedzie" Mam tylko nadzieje, ze to moze jednorazowy wybryk i jakos dacie sobie rade z tymi spotkaniami... Cholera wszedzie przeszkody, a człowiek chce tylko kochac, mieć rodzine a z każdej strony coś sie wali :(

Wogole dzisiaj przeczytałam co za nieszczescie przytrafiło sie dziewczynie ze stycznówek... Jej synek ma bezczaszkowie i nie ma ratunku dla takiej wady... Umrze zaraz po porodzie... Boże czy ten świat zwariował???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

też czytałam, tragedia, no cóż Boga nie ma, a jak jest to wyjątkowym ********* (żeby nie było że urażam czyjeś przekonania religijne, to moje odczucie)

nie wiem ile razy można po tyłku dostawać, a są tacy co non stop dostają

żal mi dziewczyny na prawdę, w ogóle żal mi każdej która chce dziecka a później takie coś, a najgorsze to to, że ci którzy będą dobrymi rodzicami, tzn. potencjalnie mają takie problemy a idioci i kompletne dekle na skinienie i to z kretyńskich powódek

nie chciałabym być na jej miejscu, serce pękłoby mi na amen i nie doczekałabym chyba nawet porodu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Melduję się :lol:
ku***a tez mam doła jak przeczytałam wasze posty....a całą nockę Kikuś myslalam nad przepisami dla ciebie...chociaż teraz wszystko mi z głowy wyleciało...mam tylko żal ..żal do tego u góry ,który ciągle daje mi do zrozumienia że jest (tu mogę zacytowac słowa Kiki ,które juz padły) :evil: ...znów przypomniał mi dziś ze okrótne rzeczy zawsze będą się zdarzały...
płakac mi się chce...a dziewczynie ze styczniówek strasznie współczuję :cry: ...ja przynajmniej cieszyłam się synkiem całą ciąże....ona musi cierpiec jeszcze kilka miesięcy, nie wiem ,chyba bym wolała umrzec....ehhhh....
jeszcze z tymi urzędowo-adopcyjnymi sprawami...nie dziwię sie ze sie poryczałas ze złosci.co za tępaki z tych ludzi. :!:
mnie z kolei dopadła alergia...siedze i łzy kapią mi na klawiature, wzięłam alertec i czekam...tylko na co jak jest coraz gorzej...wrrrrrr
a dzisiaj miałam isc z kumpelką oblewac jej prawko, bo dzis odebrała..
spadam kochane.buzka

A gdzie Wiosna???....a może juz zaciążyła i z wrażenia zapomniała jak się kompa włącza?.... :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no właśnie Wiosenko gdzie jesteś??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witaj Kikuś...ale żeś się rozpisała :shock: hehehhe
a m i oczy przestają łzawic... :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jestem jestem i dziękuję za pamięć :sss:

ja tylko trochę bardzo zabiegana jestem ale od poniedziałku wszystko nadrobię i mam nadzieję że w pracy będzie spokojniej.
Mam od jutra festyn który sami obsługujemy i jest z tym sporo biegania, wracam do domu wieczorkiem i padam z nóg.
Ewek kwietniówką 2010 napewno nie będę , zobaczymy co z majem :bbb:
Kika sporo nerwow napewno jeszcze będzie z ta adopcją, ale jestem pewna że będziecie już niedługo mieć włąsą kruszynkę, którą pokochacie jak swoje :D
malgora dbaj o siebie, i do szpitala to wybierz się jak już będziesz gotowa do porodu, a nie teraz :zł:

Tomuś 11.05.08 20tc
Sebatianek 14.05.09 39tc 4260 i 57cm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie mam nic mądrego do powiedzenia, piję piwko, palę papieroska, za Małgosię również coby jej te zachciany odeszły raz na zawsze, tzn. w ciąży, bo później to sama wiem jak to jest :lol:

i w ogóle mam dzisiaj humor do bani przez tą całą adopcję, może nie dane jest mi być mamą, mąż powiedział, że zrezygnujemy jeśli będą chcieli te spotkania przeprowadzać w godzinach pracy :evil: więc już wiem jak to się skończy, zastanawiam się, czy może ta babka zwyczajnie w łapę nie chce dostać, bo jak chce to niech podynda się w dyndelek :roll: :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 769 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 39  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]