Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:51 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12921 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 647  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Tusiaczek27 pisze:
Elinko a co na to ginekolog? Może warto się z nim skonsultowac, choc dziewczyny mają rację- póki nie ma krwi, raczej wszystko jest dobrze. Organizm zapamiętuje czasem terminy miesiączki i zamiast okresu występuje coś w rodzaju plamienia własnie i nie szkodzi to fasolce.

Trzymam kciuki!

A ja dziś znów mam cały dzien mdłosci.. :/

Tusiaczku ja jeszcze nie byłam u ginekologa :? Dzisiaj dopiero betę zrobiłam, wyniki będą jutro około 12 i lekarz jutro o 14:45 (miałam iść w sobotę, ale ze względu na ten śluz, bo plamienia to to nie były - miałam jakąś żółtawą plamkę na wkładce, sprawdziłam w środku i tam było troszkę tego śluzu.. Później ze 2 razy przy podcieraniu ze 2-3 nitki były). HCG chyba przyrasta, dzisiejszy test jest dużo wyraźniejszy od wczorajszego.

A Ty Kochana zaciążyłaś, że mdłości masz? Bo suwaczka nie ma... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agajuli wysłałam Ci linka z fajnym kalkulatorem na priv :)

I jeszcze raz graaaatuuulki! Zobaczysz jak cudownie jest byc mamusią:) A męzem się nie stresuj, załoze się, ze na początku go zatka a potem zacznie Cie pocieszac i chwalic się wszystkim wokoło, ze zostanie tatą. U nas tez tak było, dosłownie dwa tygodnie wczesniej rozmawialismy o tym, ze dziecko planujemy na za rok czy dwa, a tu bęc ;)

Elinko napisz koniecznie jak jutrzejsza beta wypadnie! Niteczki krwawego sluzu to nic złego, pewnie malenstwo sie usadawia wygodnie :) A skoro kreseczka jest wyrazniejsza, to na pewno rośnie!

A ja no własnie nie wiem kurcze czy nie jestem w ciązy. Mało prawdopodobne, ale mam duzo objawow. A dzis jeszcze mnie piersi zaczely pobolewac i mam nawrót siary w calkiem duzej ilosci, choc skonczylam karmic małego pol roku temu.

Mateuszek 10.04.2008 cc 8:45 51cm 2600g
--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ehhh:)
kupiłam test... no i jakby nie patrzec pisze tam ze wynik po 40 sekundach juz powinien byc... ja mialam prawie po 20:P no ale dwie grube kreski:)
jutro jade do lekarza a tamtego to tylko wykopac z przychodni bo co to wogole za lekarz....bez komentarza...
Elinka od razu jak sie dowiesz to pisz wynik:) trzymam kciuki zeby Beta byla jak najwieksza:))
ale widze ze tu chyba kazdemu moge pogratulowac :))
a wiec agajuli gratuluje;) i zeby jak najlepiej bylo;)
Tusiaczek jesli tez bedziesz juz wiedziala napewno to pisz bo az ciekawa jestem ;))
ajjj ja to w sumie w szoku jestem ale po jutrzejszej wizycie chyba bedzie jeszcze wiekszy;))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam:)
nie wiem co myśleć i tym bardzie co robić:/
mam nie regularną @ przed ostatnia @ byla dziwna bo zamiast krwi miałam brązowy śluz i później troszke krwawiłam. nastepną @ dostałam po 49 dniach i też tylko brązowy śluz który miałam przez 5 dni. dodam ze robiłam testy, przed ostatnio i teraz po @(brązowym śluzie). oba wyszły dziwnie, tzn. bardzo widoczna jedna kreseczka ale po kilkunastu min mniej widoczna druga. co mam myśleć?? co ja mam zrobić????
:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lenko wspaniała wiadomośc!!! Cudownie jest zobaczyc dwie kreseczki na tescie, niezapomniane uczucie stresu pomieszanego z radoscią. Gratulacje!

Żanetko jedna kreska to brak ciązy, a druga pojawiła sie baaardzo pozno i mogła wynikac ze zwyklego przebarwienia materiału. Wynik nalezy odczytac najpozniej po 3-5minutach a potem test wyrzuc, bo moga wyjsc rozne rzeczy. Te brazowe plamienia, pewnie świadcza o jajeczkowaniu. Ja tak miałam włąsnie ostatnio i teraz sie zastanawiam, czy cos nie wykiełkowało.

Powtorz test za tydzien albo kilka dni. Ja sie dzis wybieram do apteki, choc mysle ze jeszcze nic mi nie wyjdzie, jesli zaszlam, tak jak mi sie zdaje ok21 kwietnia.

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tusiaczku może wyjść ;) Ja zaszłam prawdopodbnie 25 kwietnia, a już w ten poniedziałek miałam pozytywny test ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Odebrałam wyniki:
Beta 208.90
Normy: tydzień 4: 9.50-750.00
tydzień 5: 217-7138.00

Progesteron: 44.800

:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

elinko, piękna beta!!! Jestes 4-5 tygodniu ciąży! Booosko!

Wiesz, z tym wychodzeniem, to róznie bywa. Ja w pierwszej ciąży, mimo wszystkich objawów, miałam pozytywny test dopiero 2 tygodnie po spodziewanym okresie. W 5 tygodniu nic jeszcze nie wychodziło.

Zrobiłam test przed chwila i chyba nic tu nie ma. Chyba, bo jakbym się straszliwie starała znalezc, to tak jakby cien jest, ale moze to ten pasek tak nasiąkł. Gołym okiem trudno to zobaczyc i sądze, ze nic tu nie ma.

Zrobie jeszcze jeden test za tydzien.

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Elinka no beta cudowna;))
gratuluje;))
a ja bylam dzis prywatnie i mialam usg i nic nie ma... ale lekarz powiedzial ze moze płód jest za maly i dal mi luteine na 5 dni i jesli nie wystapi @ to oznacza ciaze;) a wiec kolejne 5 dni niepewnosci...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lenko nie denerwuj się tylko. Test na pewno się nie mylił. U mnie w 5tc tez niz nie było widac, dopiero w 7tc był pęcherzyk a w 9tc serduszko!

Zrobiłam z rana dzis drugi test i jest takie cos, co mozna nazwac ledwie widocznym cieniem kreski, ale własciwie tylko po mega dokładnych oględzinach. Mysle, ze jednak nic tam nie ma.. Nadal mam mdłosci i czuje piersi oraz podbrzusze.

Musze sie zubroic w cierpliwosc i zrobic test dopiero za pare dni!

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!mnie @spoznia sie 4 dni test robilam5 dni temu wieczorem 1krecha,podbrzusze pobolewa jak na@ ale cisza,biore od 4maja duphaston i folik,duphaston chyba jest na podtrzymanie ciazy no i ewentualnie na wywolanie a tu cisza :shock: wczoraj jak z mezulkiem baraszkowalismy to wogole nie czulam go wsrodku :roll: i nie mialam sluzu tylko taki czop sluz bialy,szyjke badalam nie jest wysoko jest mieciutka i moglam palcem zataczac taki polokrag!no nie wiem nie nastawiam sie na ciaze bo zawsze widze 1kreske

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czescewcia76 duphaston jest na wywolanie i na podtrzymanie wiec jesli nie ma @ to chyba cos podtrzymuje:) a jesli test robilas 5 dni temu to mogl nie wykazac bo moglo byc za wczesnie... powinnas zrobic teraz:) i to najlepiej kup 2 bo czasami testy sie myla...trzymam kciuki:)

[/b]Tusiaczek27 jesli tam cos widac ... tzn troszeczke to wydaje mi sie ze moze byc tak jak u ciebie w pierwszej ciazy ze jeszcze za wczesnie na taka mocna kreske:) u mnie taka normalna pokazala sie w czwartek 2 tyg po spodziewanym @ a wczesniej raczej nic... wiec w poniedzialek kolejny test i beda napewno 2 grube kreski;)
i juz mnie uspokoilas.. bo u mnie wlasnie wypadaloby ze to 5/6 tydz to moze jeszcze nic nie widac:) jak cos to wizyte mam dopiero za 2 tyg i wtedy napewno bedzie cos widac:) nie moge sie doczekac:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lenka550-z testem jeszcze sie wstrzymam,wlasnie przeczytalam ze test najlepiej jest zrobic po 10 dnichod spoznionej @znajac zycie to ta@przyjdzie takie mam laskotanie w macicy jakbym byla caly czas podniecona :oops: bylam wziac prysznic to troszke piekly mnie sutki no ale podbrzusze boli jak na@pewno przyjdzie :twisted: [/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czescewcia76 ja tam się nie znam, ale @ dostaje się chyba po zakończeniu brania Duphastonu czy Luteiny. No bo na logikę - w II fazie cyklu dopóki progesteron jest wysoko @ nie przyjdzie. Progesteron spada w dniu miesiączki - wtedy zaczyna się krwawienie. A Ty przyjmujesz pochodną progesteronu, która w gruncie rzeczy spełnia jego funkcję - tyle, że jest dostarczana z zewnątrz. Sztucznie utrzymujesz progesteron na wysokim poziomie, jak tylko go odstawisz @ powinna przyjść. Jeżeli wtedy nie przyjdzie możesz zacząć się zastanawiać. Pozdrawiam i trzymam kciuki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lenka nie stresuj się tak bardzo kochana, bo to fasolce wcale nie słuzy. Choc rozumiem, że to dla Ciebie trudne chwile. Wiem, co ja przezywałam, gdy czekałam na serduszko naszej kropeczki.

A z testem to nie wiem czy bedą. Kurcze, nawet nie wiem czy ona tam naprawde była, czy mi się wydawało. Miałam tak przy pierwszej ciazy, dokładnie tak samo, no ale wtedy stosowalismy głównie przerywany. No a teraz prezerwatywy, az mi sie wierzyc nie chce, ze to mozliwe by mogło byc, choc pisza, ze na 100par prawidłowo stosujacych ta metode, 10 zajdzie w ciąze.. No kurcze nie wiem. Moze poczekam jeszcze dłuzej niz do poniedziałku? Nie wiem czy wytrzymam.

Piersi nadal obolałe, sutki czerwone i cieknące. Mdłosci jak były tak są. Żadnej wydzieliny nie mam, ale w pierwszej na poczatku tez było identycznie.

Czescewcia masz ciekawe objawy. Nie wiem, czy dobrze sie orientuje, ale duphastonu sie nie odstawia przy podejrzeniu ciązy, bo on ciąże utrzymuje. A test powinien sie sprawdzic w dniu spodziewanego okresu, choc mnie przy poprzedniej ciazy, pokazał dopiero 2 tygodnie po.

Elinko jak się czujesz przyszła mamusiu?!

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ehhh ja to nie wiem zeszla @mialam 1 dniowa i plamienia a teraz cisza moze mam cos z hormonami czekam do lipca bo jade do domu to pojde do swojego ginekologa i powiem zeby skierowal mnie na badania hormonalne,sama nie wiem zawsze bylo wszystko ok a teraz sie pokickalo :? po pozamacicznej ciazy jakos ciezko mi jest zaskoczyc :( mam opinie lekarza z anglii ze jestem zdrowa ze wycieli tylko ciaze a jajowody i jajniki w calosci i nic cisza 9miesiecy staranek i co i d..a nerwy mnie biora tylko kase wydaje na testy a i tak 1krecha i tak.Nigdy bym nie przypuszczala ze tak ciezo bedzie mi zajsc w ciaze :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czescewcia kobieto nie załamuj się. 9 miesięcy to podobno całkiem niewiele jak na przeciętną długosc staranek. Lekarze twierdza, ze całkiem zdrowa para moze przez rok nie zaskoczyc.

Wiesz, jak nie dostaniesz tego okresu za dwa tygodnie, to zrob test raz jeszcze, bo do lipca, to mozesz juz miec duzy brzuszek.

Przykra sprawa z tą pozamaciczną ciążą :( Ale skoro byłas badana i wszystko gra, to organizm dojdzie do siebie.

Trzymam kciuki!

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tusiaczek27-ciaze pozamaciczna mialam 1,5roku temu w listopadzie w czerwcu mialam robiona badania czy nie ma pozostalosci po ciazy ale wyniki byly dobre moj lekarz powiedzial ze mozna starac sie o dzidzie ale nerwy mnie juz biora bo do okola kobitki w ciazy kolezanki dzieci maja odchowane a ja :( nie przytulam sie z mezem codziennie tylko jak mamy ochote jestesmy zapracowani i zmeczeni po pracy tylko weekend zostaje :oops: kurcze moze ten wyjazd do polski bedzie owocny bedziemy na luzie no i wogole wypoczeci ale tak czy siak ide zbadac te hormony

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć Dziewczyny!
Najpierw chciałabym serdecznie pogratulować tym, którym się udało. Widzę także, że doszło do tego wątku kilka Kobitek, które starają się o :smo:

Teraz wyjaśniam, kto ja taki :lol:

W tym wątku udzielałam się już jakiś czas temu. Staranka nie przynosiły rezultatów. Nadszedł czas, kiedy zmieniłam gina. Po dokładnych badaniach okazało się, że mam torbiel przy lewym jajniku. Dostałam od razu skierowanie do szpitala. Pech chciał, że najbliższy wolny termin był na Święta Wielkanocne. Chcąc jednak mieć, jak najszybciej operację z głowy, zgodziłam się. W czasie badania śródoperacyjnego okazało się, że ta torbiel to endometrioza. Na szczęścia zmiana była łagodna. Badania pooperacyjne potwierdziły wstępną diagnozę. Miesiąc po operacji, zgłosiłam się do swojego gina na badania kontrolne i ze świadomością, że to jeszcze nie koniec leczenia. Jakże miłe było moje zdziwienie, kiedy gin powiedziała, że wolałaby, abym zaszła teraz w ciążę i naturalnie zatrzymała jajeczkowanie, niż napychała się hormonami. W ten oto sposób wróciliśmy do staranek :aa:

W piątek (08-05) je rozpoczęliśmy, ponieważ podczas badania usg, okazało się, że mój pęcherzyk jest już tak duży, że lada chwila może pęknąć. Tak więc w piątek mizianko, wczoraj poprawka no i może jeszcze dziś lub jutro :$%^:

Ginka powiedziała, że po długiej pauzie we współżyciu, jest spora szansa na :smo: , pod warunkiem oczywiście, że endometrioza nie sprawiła, że jestem niepłodna.

Teraz napiszę, co odczuwam :wink:
Więc tak. Wczoraj STRASZNIE mnie mdliło. Cały dzień. Nie szło wytrzymać. Karmiąc psy, miałam chęć zwymiotować. Poza tym bolała mnie głowa i miałam lekkie zawroty. Było mi ciągle duszno. Temperatura od 37,1 do 37,3. Kawka bleee, a papieroski paliłam nie dlatego, że mi smakowały, a raczej z nudów. Po każdym jednym, mdliło mnie jeszcze bardziej. Nigdy tak źle się nie czułam, nawet wtedy, kiedy się staraliśmy.

Dziś od rana duszno, mdłości i głowa. Pierwszego papieroska wyrzuciłam w połowie, jakoś nie smakował. Jedyne, co mnie zmartwiło, to temperatura. Termometr pokazał tylko 36,6, czyli normalnie.

Teraz proszę o duuuuuuuużo fluidów!!!!

Za Was Kobitki, też trzymam kciuki. :sss:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj Aga ja też miałam endometrioze przez co nie mogłąm zajsc w ciaze po wyleczeniu jakiś rok ;) ale jak widać mam synka :D Twoje objawy są jak najbrdziej ciążowe ;) może zrób bete albo test a na kiedy masz termin @ :?:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12921 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 647  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]