Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 1:12 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość

poniewaz moj problem jest dosc skomplikowany postanowiłam załozyc nowy watek zeby wiedziec czy moj tok myslenia jest dobry.Napisze cała prawde bo chce prawdziwych rad

Jestesmy ze soba prawie 3 lata. We wrzesniu(po 3 miesiacach) udało nam sie-zaszłam w bardzo upragniona ciąze. K także sie cieszył i mnie szanował. Był pokłucony z kolegami wiec nie wychodził na dwor. NIestety juz miesiac pozniej przyszedł do niego kolega. Byłam umowiona z K na 12-przyjechałam do niego a on.... przyszedł o 15 , nie odbierał telefonu(okazało sie ze go nie zabrał). Czekałam te 3 godziny! Przyszedł powiedziałam GDZIE TY BYŁES a on ze kolega(ktorego nienawidze) przyszedł i poszedł i ze zapomniał ze jest ze mna umowiony- juz wtedy wiedziałam ze nie do konca HALLO, a najlepsze jest to ze po tych słowach wział kluczyki od samochodu i poszedł z kolega na dwor pokazac mu auto! Byłam zła i wiedziałam ze zle sie to skonczy. I znow przestał miec juz taki szacunek jaki miał wczesniej, awanturty ze koledzy moga to i tamto(zaden nie ma własnego domu, nie maja dzieci a ich dziewczyny-nie chce sie wypowiadac na ich temat). No i niestety kłutnie wielkie az do 30 stycznia kiedy nas oszukali( nie chciałam jechac z nimi na sylwka, dodam ze K im sie tłumaczył jakby zabił ich matke). I wtedy troszke wkurzyli kamila ze nie dali kasy tej co wpłacilismy. I był spokoj az do pieknego kwietniowego dnia. Kiedy znow sie pogodzili;/ Od stycznia do konca marca nie było kłutni albo małe. NIestety teraz znow stracił szacunek. I niestety zawsze jak sie rozstajemy to wracam- nie tylko ze wzgledu na to ze kocham go ale na dziecko- nie chce by cierpiało. I np ustalilismy, ze bedzie wychodził 3 razy w miesiacu(od poniedziałku do piatku pracuje wiec tylko soboty i niedziele ma wolne wiec ma 6 dni wolnych z czego 3 dni jest na dworzu czyli 50% czasu wolnego!) NIestety on widzi to tak ze jak np pracuje 8h 7 h spi i ze reszte czasu ze mna spedza to ze nie 50% jest z kolegami a 10-20%. Tak ale z nimi ma cały dzien i noc a ja mam tylko kilka godzin po pracy kiedy jest zmeczony i najczesniej gra na kompie bo musi odreagowac. Powinnam spacerowac natomiast AZ 1 RAZ w tym miesiacu pojechalismy na mała wyczke na spacer. No i np dzis mowi ze idzie na dwor(4-5 raz w miesiacu) i ze bedzie bardzo długo. Wiec mowie mu SAM USTALIŁES 3 DNI A IDZIESZ KOLEJNY RAZ I NIE WIADOMO NA ILE- i sie czepia ze ja jestem zła-bo dziewczyny innych pozwalaja- TAK ALE DZIEWCZYNY JEGO KOLEGÓW NIE MAJA DZIECKA!! NIE SA W CIAZY!!!!NIE MAJA OBOWIAZKÓW!! Pomijam fakt ze wychodzi czesiej NIZ ON SAM ustalił ale mowi: bede o np 23 a przychodzi o 24- 1 w nocy, dzwonie mowi JUZ IDE po czym przychodzi po godzinie! Mowi ze idzie na piwo a wraca po piwie i np vodce. I CO Z TEGO ZE NIE JEST PIJANY JAK NIE DOTRZYMUJE SŁOWA! Własnie o to mi chodzi - sam cos ustala i łamie bo nie ma w sobie samozaparcia by dotrzymac to co obiecał. Nie umie powiedziec kolaga NIE;/;/ jak nie wychodzi to zamiast TO MOJA SPRAWA DLACZEGO -WYJDE INNYM RAZEm to sie tłumaczy jakby cos im ukradł! Nie chciał wyjsc to jego rodzice kłamali ze spi. No i niestety -w kazda nasza kłutnie wtrąca swoja mame,ktora prawi mi gorsze kazania niz moja własna! i jeszcze swoja siostre wtraca czego wogole nie rozumiem! Wczesniej sami rozwiazywalismy problemy a teraz swoja rodzinke na mnie zwala bo sam sie nie umie bronic.Wie ze jego mama zrobi tak ze mam wyrzuty sumienia i wyjdzie na jego. Bo mama mowi ze jest dobry chłopak i mimo ze mnie uderzył,wyzywał on NAPRAWDE WIERZ ZE JEST DOBRY!!!! NIe wiem co myslec o tym, dzis na dwor po awanturze nie wyszedł (chciał siedziec do rana i pic z kumplami(jak zule)) wiec pod nosem mnie powyzywał i poszedł WIELCE OBRAZONY SPAC(przypominam ze 4-5 raz chciał wyjsc a obiecywał tylko 3 raz) jakbym małemu dziecku zabrała zabawke.

BOJE sie porodu,wychowania dziecka a on co> jak mnie cos zaboli to ze ja przesadzam- wogole mnie nie wspiera, przestałam sie cieszyc ciaza i ciagle sie martwie czy te nerwy na dziecko wpłyna dobrze. NIe dotknie brzucha jak kopie bo JUZ TO CZUŁEM i np film wazniejszy. Juz tyle nocy przepłakałam ze szok

Poza tym nie wiem jak mu pokazac jak sa fałszywi jego koledzy- jak sie kłuca odrazu OSTRO i mnie i K obgaduja -k wtedy mowi ze jest mu dobrze bez nich i ze go nie obchodzi ze nas obgaduja- ale jak sie z nim zadaja to juz sa super zarabisci cool i wogle oni EKSTRA ja BLE. Tylko ze np ma kolege M- i ten kolega ma dziewczyne- dzwoni do mnie i mowi(we wrzesniu nie wiedziała jeszcze ze jestem w ciazy) ze jej chłopak(K kolega) chodzi i pije a jak ona wyjdzie to on mowi ze go zdradza, ze ma dosc ze on wychodzi itd, ale jak sie o ciazy dowiedziałą to juz ALE ONI SA MŁODZI, ZE MA PRAWO PIC(wtedy sie upił z jej chłopakiem i nastepnego dnia mi tak powiedziała) ZE JESTEM NIE NORMALNA BO POWINNAM POZWOLIC MU PIJANYM BYC ----ITD- 2 licowosc dosłowna!!!!!!!!! tak własnie sa oni fałszywi a kamil chyba widzi w nich idola- szczegolnie w M- ktory jest najgorsze ze wszystkich!!!!

i powiedzcie czy ze mna cos nie tak czy on sie cofa w rozwoju?????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Proponuje poczytac:

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=35532

Ile macie lat? Bo z Twojej wypowiedzi wychodzi na to ze jestescie mlodzi.
Ja bym go olala i zajela sie soba i dzieckiem (szkoda nerwow). Jak zauwazy (a moze i nie) ze nie on jest najwazniejszy moze zmieni stosunek. To facet. Faceci tacy sa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no tak jestesmy młodzi - 20lat

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To sie nie martw. Postepuj jak napisalam. I pamietaj ze faceci rozwijaja sie do 3 roku zycia pozniej tylko rosna.
Tak naprawde poporstu nie jest dojrzaly do ojcostwa i nie zmienisz tego, musi dojrzec i juz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kochana ja też bym go olała, jeśli masz gdzie sie przeprowadzić to go zostaw, walcz o lepsze jutro dla siebie i dzidzi-będzie to ciężkie dla Ciebie ale bedzie coraz gorzej i tylko bedzie odbijało sie to na dzidzi a ona bedzie potrzebować uśmiechnietej mamusi a nie ktora bedzie płakac..A moze jak go zostawisz to zrozumie co traci ale pewnie widzi Bogów w "swoich" nędznych kolegach...
Decyzja należy do Ciebie kochana, trzymam kciuki

Moja córeczka Zuzia
Ur.4.11.2008 godz. 15:40

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

O Boże :shock: dziewczyno olej dziada bo dziadem jest i dziadem pozostanie :!: Gostek jest ewidentnym dupkiem i pewnie długo nim jeszcze zostanie :!: Może za 10 lat zmądrzeje ale na dzień dzisiejszy to ja bym gościa olała :!: Powiedz mu że ma wybór albo Ty i dzidziuś albo koledzy i bądź konsekwentna :!:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

Zgadzam się z dziewczynami.

Mam jednak pytanie - kiedy zaszłaś w ciąże i czy ustaliliście to razem? Jaka była reakcja?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gronotv popieram dziewczyny, olej gnoja bo bedziesz miala zycie zniszczone...
Cytuj:
Bo mama mowi ze jest dobry chłopak i mimo ze mnie uderzył,wyzywał on NAPRAWDE WIERZ ZE JEST DOBRY!!!!

sory ale skoro uderzyl raz to zrobi to drugi, trzeci i kolejny... a Twoje dziecko bedzie na to patrzec... potem bedzie miec zle sny po nocach, bedzie sie balo takiego "tatusia"...
zastanow sie czy chcesz zyc pod jednym dachem z chlopcem w krotkich gatkach... dla mnie ten czlowiek nie dorosl do bycia ojcem.
A ty walcz o siebie i swoje dziecko, ono cie potrzebuje zdrowej, zadowolonej i usmiechnietej... a facet... coz moze kiedys zrozumie a jesli nie... mala strata...
pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

Napiszę tak, mam dobrą znajomą, która w grudniu uciekła, tak, uciekła od swojego faceta. Razem z dzieckiem.
Zaczęło się od jednego kłamstewka, od jednego uderzenia. Potem potrafił ją pobić za niewyprasowane koszule.
Byli razem 5 lat.
Ona wyprowadzając się zgłosiła to na policję. Że się boi, że zostawiła ojca dziecka bo się nad nimi znęcał. Mało- że chodził pijany od świtu do nocy.
A ona wcale też taka stara nie jest- w grudniu skończyła 20 lat.

Więc bierz nogi za pas.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mrooweczka pisze:
Zgadzam się z dziewczynami.

Mam jednak pytanie - kiedy zaszłaś w ciąże i czy ustaliliście to razem? Jaka była reakcja?

planowana była ciaza- nie był taki we wrzesniu- wtedy gdy zaszłam w ciaze...teraz ze wszystkim lata do matki, przyjechałam do niego do domu i siedze sama w pokoju z kompepm bo on siedzi w pokoju z mamusia i oglada TV albo siedzi z nia w kuchni, moj piesek moze miec raka i sie popłakałam a on TAKIE JEST ZYCIE WIEM ZE CI SMUTNO ALE NIE PRZESADZAJ jak sie popłakałam, mamusia chciała 100zł na bluzke odrazu jej dał ale jak mi reszta zostanie z tego co mi da mam odrazu zwrócic... przestaje go kochac

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

aż mnie ciarki przeszły... Nie wiem co mam napisać... Rozmawiałaś z nim na ten temat pewnie ? i co on mówił? "W jaki sposób z nim rozmawiałaś\?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jego matka włąsnie przed sekundka powiedziała ze jestem pusta i ze nie nadaje sie na dziecko. Dlaczego? bo poiwedziałam ze chciałabym aby dziecko miała moja karnacje a nie ciemna jak K na poczatku- i co o takiej osobie myslicie??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Szczerze wspolczuje ze znalazlas sie w takiej sytuacji i zgadzam sie z dziewczynami. Zacznij ukaldac sobie zycie bez niego. Bo jak juz sie wtraca mamausia i cala rodzinka to nie bedziesz miala zycia. A moze to ze odejdziesz okaze sie metoda, taka terapia wstrzasowa zeby mogl nieco szybciej dojrzec i zrozumial co dla niego jest wazne :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dla niego najwazniejsza jest mamusia- co ja powiem zarazy wypapla.A ja nie chce moim rodzica mowic co oni gadaja bo oni wojne by wywolali i tak sama sie z tym mecze. Ostatnio bylismy na zakupach i był k ja i jego mama, Mowi do mnie SPODNIE ZNALAZŁEM ja mowie pokaz a on mi dał siatke i powiedział CZEKAM NA MAME- BOZE!!! jak 5letnie dziecko. Obiecał sie zmienic i dzis znów. Mamisynek jak nie wiem co! Jade do domu i nie chce z nim narazie gadac- zal mi siebie ze albo koledzy,albo komputer albo jego matka- ciagle musze z czyms walczyc.... nie wiem czy warto mimo ze go kocham. Ciagle mam nerwy przez niego... Teraz jak ona to powiedziała nawet do mnie nie przyjdzie tylko siedzi z nia w pokoju. Dobrze ze razem nie mieszkamy- mogłam jechac do siebie do domu i juz. A tak musze sie znow denerwowac. Taki mamisynek chyba juz na zawsze bedzie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A moze przestan walczyc ze wszystkim dookola.
Zadbaj o siebie, postaraj sie zrelaksowac, pomysl o dzidzi ona czuje, ze sie denerwujesz. Sprobuj olac gnoja, moze dotrze do niego ze nie mamusia jest najwazniejsza. A moze sprobuj pogadac z jego mama ze tym wtracaniem zabiera dzicku ojca. moze cos zrozumie, w koncu jako babcia chyba chcialaby zeby jej dzidzia miala szczesliwa rodzine.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ona uwaza sie za najmadrzejsza na całym swiecie i ze jest lepsza od moich rodzicow-

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przypadek beznadziejny.
Ale probowalas z nia pogadac. jak nie to moze sprobuj, nic ci nie szkodzi a moze pomoze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jego matka tak broni swojego synka ze jak cokolwiek powiem obrazliwego to wyzywa mnie itd. Jest straszna- uwaza sie za wzor do nasladowania.Nie moge powiedziec nic złego o niej o k ani o nikim z jej rodzinki. Mowie PANI MA ZDANIE TAKIE A JA TAKIE a ona JA JUZ POGADAM Z TWOJA MATKA itd jakby chciała nie tylko mnie ale i moich rodziców pouczyc...ledwo skonczyła byle jaka szkołe( nawet nie liceum i nie ma matury) a moi rodzice maja wyzsze -wiem ze szkoła nie ma znaczenia ale ona uwarza ze ona jest o MILIARD razy mądrzejsza.

poza tym ta osoba piła i mieli taki dom ze duzo sie piło, jak K był mały chciała sie wieszac przy nim itd itd -wiec chyba za dobra matka nie była- a mi mowi ze ja bede zła- szkoda ze najpierw na siebie nie patrzyła i na swoje błedy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to nie masz co szukac u niej pomocy.
Wiem, ze kochasz swojego chlopaka dlatego trudno ci jest sie odwrocic od niego ale moze powinnac sprobowac. Moze w ten sposob spowodujesz ze zacznie mu na was zalezec. a tak swoja droga to nie rozumiem Goscia, to nie byla wpadka, wiedzial na co sie decyduje i czemu on teraz tak postepuje. Faceci sa nieprzewidywalni. trzymaj sie i nie poddawaj, dbaj o siebie i dzidziusia. I staraj sie nie denerwowac, wiem z pewnego doswiadczenia, ze to kiepsko wplywa na malenstwo ktore jest w twoim brzuszku.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

od 3 miesiecy stał sie mamisynkiem ;///// a ja jestem w 37 tygodniu ciazy:(( nie wiem czy sie odwracac czy mu przejdzie

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]