Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:14 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7573 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 379  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Madzik ja z tymi starankami to chyba jednak nie wytrzymam do końca roku :lol: :lol: :lol: Zacznę je po wakacjach, we wrześniu-o ile nic poważniejszego nie stanie na przeszkodzie :P Zresztą przecież nie zawsze udaje się za pierwszym razem więc przy dobrych wiatrach i tak pod koniec roku liczę na te dwie kreseczki :P Mąż to się ze mnie śmieje jak zobaczył na jakim wątku się udzielam :) Pyta czy nie mam ochoty zacząć już od teraz :wink: Jemu chyba też się marzy jakaś dzieuszka, ale nie mówi tego wprost :) Z chłopaka też będzie się cieszył :)

Aguska-mój Miki to był taki kozak , że nawet nie próbował raczkować tylko od razu na nogi :roll: Wiadomo jak to się zazwyczaj kończyło, ale dzięki temu miał niecałe 10 miesięcy jak sam zaczął chodzić :o

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aguska ja też to przechodzę. Chociaż Mati jest trochę starszy od Michałka to dopiero od niedawna zaczął stawać na nóżkach. Pupka się chwieje, ale już nie chce siedzieć, więc nie można go zostawić samego na krok. Roczku raczej nie podepcze. Mój starszak samocdzielnie zaczął chodzić tydzień przed urodzinami. No ale ubaw mamy teraz z małego że hej.

Iwek jak się tu z Tobą nakręcę to może obie przyśpieszymy nasze zafasolkowanie :D :D :D

Aniołek [*][*][*] 21.07.2006

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć dziewczyny :D
my wstaliśmy o 6,młody właśnuie sobie śpiewa więc mogę się przywitać :D
chyba dopadł mnie jakiś wirus.gardło mnie napiernicza ,że szok :? miłego dnia :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej :P
A ja dzisiaj jestem w całkiem fajnym humorze-może dlatego , że w końcu wyjrzało do nas słonko! :lol:
Z tej okazji planuję wyjście z chłopakami na paradę z okazji dnia Świętego Patryka w naszym mieście.Będzie głośno i kolorowo , a do tego jeszcze tak wiosennie! :) Cóż mogę dzisiaj chcieć więcej? :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aguska ja też dzisiaj miałam pobudkę o 6 rano :) Mati buszuje jak szalony i szkoda mu ostatnio spać, więc rada nie rada musiałam się od ranka bawić :)
Iwek udanej zabawy. U nas trochę słonka, ale dużo wiatru i często się chmurzy.
Dzisiaj "ciocia" w przedszkolu spytała się mnie czy Krystianek będzie miał siostrzyczkę. Patrzę się na nią w szoku 9jestem trochę przy kości i pomyślałam, że może ona myli mój brzuszek sadełkowy z ciążowym :oops: ). A ona że Krystianek się chwali, że będzie miał siostrzyczkę. A ja dopiero wstępnie rozmawiałam z mężem i wydawało mi się że mały nie słucha. A tu nie dość że wszystko wysłuchał to już czeka z niecierpliwością :wink: Przyznam się że ja też.
Aguska, a kiedy Ty się bierzesz do roboty?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hey!

Trochę mnie nie było, ale nadrobilam wszystko :wink:
Ja ciesze się,że u nas jest teraz brzydko, bo musimy z Oli siedziec w domku...mała ma wirusowe zapalenie gardła :?
Jedzie na antybiotyku już 3 dzień...poza tym u nas też ząbki wychodzą i jest troche marudna :roll:
My dziś wstałysmy o 7 :lol:
Co do staranek to mielismy zacząć od września,ale namowilam M żebysmy zaczeli już w wakacje :lol:

P.S- co do wieku to ja jestem najmłodsza... w tym roku będe mieć 22 latka :)

(*) Aniołek 02.03.2009r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

O hej Anulka :P
Fajnie , że wróciłaś :)
Współczuję choroby malutkiej...I do tego te koszmarne ząbkowanie-większość z nas wie co to za ból...
No i chyba będziesz pierwszą ciężarówką na tym wątku jeśli któraś jeszcze się nie pokusi o wcześniejsze staranka! Super!I zawsze byłam pełna podziwu dla dziewczyn , które decydują się na wczesne macierzyństwo. Ja urodziłam Mikołaja mając niecałe 27 lat.W moim przypadki dzieci akurat pojawiły się w najlepszym dla mnie momencie-sprawy w pracy były uregulowane, z mieszkaniem też, czasy tzw.szaleństwa miałam za sobą... ale jak sobie pomyślę , że Mikołaj mógłby mieć już z 10 lat to tak trochę zazdroszczę takim mamom jak ty , że wciąż będą młode jak ich dzieciaczki podorastają :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fajnie, że taki temat powstał :)
Ja zanikm wyszłam za mąż no i zaraz po ślubie utrzymywałam, że będziemy mieli 3 dzieci. Ja mam starszą o 10 lat siostrę, więc tak na dobrą sprawę byłam chowana jak jedynaczka, mąż za to ma dwie młodsze siostry i w ogóle u niego w rodzinie jest sporo wielodzietnych i to mnie tak natchnęło...
Ale... po pierwszym porodzie ( a w sumie już w trakcie, po jkaiś 15 godzinach ) stwierdziłam, że to jest pierwsze i ostatnie dziecko. Teraz Nela skończy 9 miesięcy. Ciesze się, że jest co raz starsza i bardziej samodzielna. jednak od pewnego czasu pojaiwają się myśli o drugim dziecku no i o trzecim :) Ale jak na nią patrzę i przypomina mi się poród i trudne początki to skutecznie mnie to odstrasza. Poza tym mamy tylko 2 pokoje, a chciałabym, żeby dzieci nie gnieździły się w jednej klitce, chciałabym żeby zapewnić im wszystko co naj... jednemu się uda, ale jak będzie 2 czy 3 to już dużo gorzej.... i takie tam obawy. Z drugiej strony nie chcę, żeby została kieidyś sama, jak nas zabraknie, albo kiedy będziemy statrzy to żeby mogła się podzielić z kimś opieką nad nami, żeby miała się komu zwierzać....Jak patrzę na wielodzietne rodziny, w których się nie przelewa, ale mimo to sa razem, wspierają się, dzieciaki wspólnie się bawią, dzielą i tyle tam gwaru i smiechu to zaczynam myśleć, że kasa to nie wszystko, a potem wracam do siebie i od nowa...że lepiej nie...
Czy Wy tez tak miałyście? Jak sobie poradziłyście z tymi myślami i wątpliwościami?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Shanti ja ciagle tak mysle, tyle ze u mnie to nie jest kwestia drugiego dziecka, tylko juz trzeciego...
Niby mieszkania nie mamy malego, ale juz dla trojki dzieci byloby male. Kasa na razie jest, ale jak to mowia "male dzieci, maly klopot, duze...", dopiero jak zaczna chodzic do przedszkola, szkoly to sie zaczna prawdziwe wydatki...
Tak wiec u nas jeszcze decyzji nie ma, zreszta tak jak pisalam, mam jeszcze czas na decyzje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anulka super że jesteś młodą mamusią, jak będzies z w moim wieku to już będziesz miała z kim pogadać. :D :D :D

Shanti ja też mam mnóstwo wątpliwości i obaw. Teraz nie jest źle, ale to dopiero jak dzieci są starsze to dopiero zaczynaja się wydatki. Ale jestem zdania, że jakoś się wszystko ułoży jeśli się czegoś mocno chce. Jak sobie myślę o porodzie i pierwszym okresie z noworodkiem to też mi ciarki przechodzą przez plecy. Ale widzę ten czas za kilka lat jak dzieciaczki będą trochę większe, a w naszym domu będzie wesoło i gwarno. :D :D Poza tym chodzi mi o to, żeby w przyszłości mieli siebie mi mogli na siebie liczyć. To jest dla mnie b. ważne jako jedynaczki.

Zaraz idę po Krystianka do przedszkola, ale jak widzę ten wiatr to aż mi się odechciewa. :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Shanti chyba tylko ludzie zamożni nie mają takich dylematów.
U mnie akurat tylko kwestia większego mieszkania nie jest problemem , bo niedawno kupiliśmy spory dom na wsi -tyle , że do remontu...Mnóstwo jeszcze pracy przed nami , by w ogóle móc tam zamieszkać.
Ale cała reszta spędza mi czasem sen z powiek.I też się często zastanawiam jak my sobie z tym wszystkim poradzimy gdy dojdzie jeszcze kolejne dziecko?
Nie chciałabym napewno , aby tylko kwestia pieniędzy była dla mnie jedyną przeszkodą w ich posiadaniu.Myślę , że to po części mobilizuje nas do dalszego działania.Nie załamujemy rąk tylko idziemy do przodu :) Ja tak naprawdę walczę o swoje dzieci (te nienarodzone również) każdego dnia.Uruchamiam te swoje szare komórki i ulepszam swój świat, tak by niczego im w przyszłości nie brakowało.Nie twierdzę , że to jest proste , bo niestety czasem nie jest , ale grunt to się nie załamywać i myśleć pozytywnie.Zdaję sobie sprawę z tego , że muszę zrezygnować tym samym z części swoich marzeń (np. o wyjeździe na safarii do Afryki :) ), ale moim największym marzeniem było zawsze mieć conajmniej trójkę dzieci i właśnie dzięki temu będę czuła się napewno spełniona :P

Madzik a u nas kolejny dzień wiosny.Prawie bezchmurne niebo i tak cieplutko , że można pomykać w samym sweterku.Właśnie niedawno wróciliśmy z placu zabaw i jestem padnięta! :ddd:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też myśląc o trzecim dziecku wiem, że muszę zrezygnować z niektórych swoich marzeń, które kiedyś wydawały mi się priorytetowe. Teraz jednak pewne rzeczy się u mnie przewartościowały i największym marzeniem jest posiadania dużej rodziny. Reszta jakoś się ułoży, chociaż wiem, że nie będzie łatwo :D :D :D

Iwek u nas wiatrzysko tak duże, że przewróciło mi suszarkę na balkonie. Ale na małym spacerku byliśmy (chociaż głowy chciało urwać )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczyny. pewnie niektore z Was kojaza mnie z innych watkow ;)

mam juz 2 corcie podrosniete. jakis czas temu myslalam o trzecim ale plan legl w gruzach bo dostaly nam sie 2 kociaki hehe no ale teraz okres mi sie spoznia (doklandie nie wiem ile ale podejzewam z ekolo tygodnia) testy 2 wyszly negatywnie :( ale ja cos czuje ze jets nie tak ;/ objawowo miesiaczki nie mam zadnych ale z ato 2 dzien mnie mdli- wczoraj nawet wymioowalam. nie wiem czy to mozliwe w tak szybko. M sie smieje ze sobie juz uroilam- sama zaczynam z siebie sie smiac hehehe.

wkurza mnie jedno. kiedys rodziny wielodzietke byly na porzdaku dziennym. dzisiaj gdy slyszysz - mam 25 lat i 2 dzieci to masakra a jak 3 to jzu patologia :| moja mama jak jej dzisiaj powiedzialam ze MOZE jestem w ciazy to powiedziala "oszalalas? tylko dzieci umiesz robic" i zrobilo mi sie bardzo przykro. tak samo mowila przy Olivce i Neli i co? to jej ukochane wnusie !!! moj tato jest ciezko chory i skoro ma miec 5 wnuka to chcialabym zbey jeszcze go/ja zobaczyl. fajnie jakbym byla teraz w ciazy bo akurat we wrzesniu ida obie do przedszkola wiec byloby troszke luzu (chociaz wiadomo choroby przyniosa z przedszkola ale kazde dziecko musi sie wychorowac) no i roznica juz nie bylaby taka straszna 3 i 4 lata :) no i fajnie by bylo isc znowu na chorobowe, macierzynski itd i nie przejmowac sie niczym :D:D:D

jak przyjdzie okres to juz sie chyba zalamie :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A moja mama w noc Sylwestrowa zyczyla mi syna! W szoku bylam, jak to uslyszalam, ale fajnie wiedziec, ze jakby co to mam jej blogoslawienstwo!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MamaOlivkiINelci trzymam kciuki za to czego i Ty sobie życzysz :okk: Daj znać jak już będziesz wiedziała co i jak :D :D
Agakrk a ja bym chciała mieć córeczkę :D :D :D

Wróciła do nas zima :cry: Pada paskudny deszcz ze śniegiem. JA CHCĘ WIOSNY :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam się i ja i życzę miłego popołudnia :D
Michałek właśnie ucina sobie drzemkę a ja korzystam i nadrabiam zaległości w piciu kawy i relaksie :D
takie małe ciałko a energii za 10 :D :lol: :lol: :lol:
byliśmy na kontroli u lekarza i przyokazji na szczepieniu.młody ślicznie mi się rozwija-ma 75cm,waży 9600 :D 2 ząbki w kolejce do wyjścia więc lada dzień znów zacznie się noszenie na rękach :roll:
jak ja wam zazdroszczę ładnej wiosennej pogody-u nas od 3 dni tak wieje,że strach z domu wychodzić.do tego śnieg i deszcz.brrrr...

MamaOlivkiINelci no to mam nadzieję,że @ nie przyjdzie i ujżysz swoje wymarzone 2 kreseczki.
swoją drogą ja też się dziwię czemu ludzie tak dziko zaczęli reagować na większą ilość dzieci.czy to że ktoś chce mieć dużą rodzinę to jakaś zbrodnia?
madzik77 nie jesteś sama :D ja też już nie mogę się doczekać wiosny :lol: takiej prawdziwej :D marzy mi się już zabawa na działce :D kupiliśmy już pierwsze nasionka warzyw i nie mogę się doczekać sadzenia :D drzewka już poprzycinane,tylko jeszcze kwiatki chcę przesadzić bo trochę śmieszny układ wyszedł :lol: :lol:
AgaKrk hehe patrzę nie tylko ja dostałam dzieciowe życzenia sylwestrowe :lol: z tym że moi rodzice to raczej zachwyceni by nie byli :wink:
iwek podoba mi się to co napisałaś o rodzinie-masz rację zawsze trzeba o nią walczyć :D a pieniądze rzecz nabyta-wiadomo...
a z marzeń nie trzeba rezygnować-tylko trochę zmodyfikować :wink:
na safarii możesz zabrać całą rodzinkę-jak nie teraz to za kilka lat :D
a poza tym z marzeniami tak jest że jak z jednego zrezygnujesz to z czasem pojawi się kolejne :lol: :lol:
anulka no ja do starszych mamuś też się nie zaliczam i szczerze mówiąc bardzo mi to odpowiada :D imprezowanie nigdy mnie nie bawiło-teraz jestem poprostu szczęśliwa i niczego nie żałuję.wiadomo jest ciężko ale rąk nie załamuję-mam 2 cudownych facetów i z nimi mogę wszystko :D
shanti dla mnie pieniążki też stanowią chwilowo małą przeszkodę jeśli chodzi o 2 dziecko ale nie mam pewności że za kilka lat one będą więc nie przesądzam sprawy :) a nie chcę żeby między michasiem i przyszłym rodzeństwem była duża różnica wieku :D poza tym z doświadczenia wiem że lepiej żeby miedzy rodzeństwem było mniej latek różnicy bo potem ciężko się dogadać. :D ja też mam siostrę o 10 lat młodszą i brata 5 lat młodszego i wiem że czasami ciężko znależć wspólny język :D
aj./..no i zaczynam się rozpisywać a kawa wciąż w planach :lol: :lol: :lol: uciekam ale jeszcze tu wrócę :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka

czesc dziewczyny :D
a ja gdy rodzilam pierwsze dziecko mialam 23 lata i wydawalo mi sie ze to i tak pozno :roll: bo wszystkie kumpele juz mialy dzieci :roll:
ja jak urodzilam czwarte to tez mi rodzina d..obrabiala i sasiedzi ze sobie nieporadze itp ale w przeciwienstwie do moich kolezanek i siostry ktore maja po 2 dzieci radze sobie swietnie :D
jestem osoba bardzo zorganizowana :D
oczywiscie mieszkania niemam duzego kasy tez nie az nadto ale jakos sie zyje :roll:
tez niejestem za duza roznica wieku miedzy rodzenstwem chociaz u mnie sa 2 pary krystian z kamilem 2 lata roznicy i oliwier z laura tez 2 lata roznicy ale miedzy parami prawie 10 lat :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzień dobry :D miłego dnia :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

najwiekszym szczesciem sa dzieci- pieniadze to rzecz nabyta. wiadomo bez nich nie da sie obejsc. ale gdy mam gorszy dzien to ja sobie mysle ze sa ludzie ktorym jest gorzej. najwazniejsze ze mam zdrowe dzieci a reszta to juz z gorki :) a pozniej beda wdzieczne za to ze maja siebie nawzajem, a nie sa same i bedzie kto mial sie mna opiekowac jak juz stara bede hehehe

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

racja racja :D jak tam twoje objawy?wiesz już coś czy dalej tkwisz w niepewności?ile już ci się @ spóźnia?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7573 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 379  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]