Dzisiaj jest sob paź 04, 2025 12:37 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 184 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

dziekuje za odpowiedz.Tak tez postanowilam zrobic-zaufac lekarzowi,skoro mnie zbadal to przepisal to co uwazal za sluszne i pewnie wie co robi,chyba zaden lekarz nie chce zaszkodzic naszej ciazy.Jestem juz po 2 globulkach,jak narazie jest dobrze :) jeszce tylko 4.Ja to wogole mialam problem z wyborem lekarza,miszka od niedawna daleko od miejsca gdzie zawsze chodzilam do zaufanego ginekologa,teraz nie mam mozliwosci pojscia do niego,kierowalam sie wiec glownie opiniami dziewczat na forum co do wyboru lekarza.Mam nadzieje,ze wszytsko bedzie dobrze :)) Masz racje,ze mozna osiwieć :D A to dopiero moj poczatek,jeszcze tyle czasu... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

i ja też się dorobiłam tego dziadostwa :roll: lekarz wydukał że leki mogą mieć wpływ na dziecko ale nie muszą czyli oświecił mnie ogromnie jakbym tego nie wiedziała i zamilkł do tego doszło białko w moczu więc w ogóle beznadzieja ale co zrobić będę z tym walczyć ja mam przepisany antybiotyk ale skonsultuję się jeszcze z innym lekarzem

Wątek Pierwszy dzidziuś po 30-tce :)
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=23392

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mamamia, ale masz nystatynę przepisaną, prawda? nie jakiś azol? bo jesteś w pierwszym trymestrze i nie wolno innych rzeczy na grzybka. jedynie można własnie nystatynę i natamycynę (pimafucin) no i oczywiście jakieś ziółka, homeopaty i lacibios feminy czyli probiotyki. ale te środki to wszystko raczej wspomagająco i profilaktycznie niz leczniczo.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie dziewczyny! Jestem tu nowa, potrzebuję pomocy?
Jestem po jednym poronieniu, teraz jestem w 3tc, biorę luteinę dopochwowo i nabawiłam się okropnej grzybicy. Czy dla którejś z was taka infekcja była przyczyną poronienia?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a skad ty wiesz ze jestes w 3 tc? przeciez to nawet nie termin miesiaczki...jest za wczesnie zeby stwierdzic ciaze :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Na drugi dzień po stosunku bez zabezpieczenia, zażywałam rano, wieczorem i w kolejny dzień MYCOSYST (50mg) (łącznie 3 tabletki). Moje pytanie brzmi, czy jeżeli doszło do zapłodnienia to czy te tabletki mogły mieć zły wpływ? :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

oczywiście - moja pomyłka - trzeci tydzień po zapłodnieniu, czyli 5-6 tydz. ciąży- potwierdzonej przez lekarza,, dostałam pimafucin, ale niewiele pomogło

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam

Nabawiłam się grzybka pochwy.jestem w 22 tc. Byłam u lekarza i dostałam Nystantyne i Tantum rose do przemywania 2 razy dziennie. Jestem już po tygodniowej kuracji i nadal czuję pieczenie i swędzienie. Czy to znaczy że tego nie wyleczyłam? Wizytę mam dopiero za trzy tygodnie i niewiem co robić.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak prawdopodobnie nie jest wyleczona. Najlepiej byłoby abyś poszła prędzej na wizytę do gina może zapisze coś innego

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

We wtorek robiłam posiew z pochwy mój wynik
Wyizolowane drobnoustroje stanowią florę fizjologiczną nie dającą podstaw do wykonania antybiogramu.
Organizmy ------- ------------ WZROST////ILOŚĆ/////SZCZEP
STAPHYLOCOCCUS SPECIES------POJ.
ENTEROCOCCUS SPECIES---------POJ.
CANDIDA ALBICANS---------------POJ.

MAM PRZYPISANY METRONIDAZOL NA ZMIANE Z NYSTATYNĄ
PYTANIE CZY MOŻNA W CIĄŻY PRZYJMOWAĆ METRONIDAZOL
I CZY MOJE ZAPALENIE BAKTERYJNE JEST NA TYLE DUŻE ŻE NIE PORADZI SOBIE Z TYM SAMA NYSTATYNA. MARTWIE SIĘ ŻE METRONIDAZOL MOŻE ZASZKODZIĆ MOJEMU SZKRABOWI OPINIE O TYM LEKU SĄ PODZIELONE. SĄ BAKTERIE WIĘC SAMA NYSTATYNA MOŻE SOBIE NIE PORADZIĆ DZIAŁA NA GRZYBY CO ROBIĆ.
W ULOTCE METRONIDAZOL JEST TAKA INFORAMCJA: W CZASIE CIĄŻY LEK MOZNA STOSOWAĆ TYLKO WTEDY, JEŚLI ZDANIEM LEKARZA POTENCJALNA KORZYŚĆ ZE STOSOWANIA LEKU U MATKI PRZEWYŻSZA RYZYKO SZKODLIWOŚCI WPŁYWU NA PŁÓD.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Mnie jedna rzecz zastanawia, miałam duże żółte upławy i lekarz nie zrobił mi posiewu z pochwy tylko od razu przepisał Macmiror. Czy wy również miałyście przepisywane leki tylko na podstawie badania fizycznego w przypadku grzybicy ?

Wątek Pierwszy dzidziuś po 30-tce :)
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=23392

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tak.

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ważka_83 pisze:
Witam

Nabawiłam się grzybka pochwy.jestem w 22 tc. Byłam u lekarza i dostałam Nystantyne i Tantum rose do przemywania 2 razy dziennie. Jestem już po tygodniowej kuracji i nadal czuję pieczenie i swędzienie. Czy to znaczy że tego nie wyleczyłam? Wizytę mam dopiero za trzy tygodnie i niewiem co robić.

nystatyna jest słaba.. często kuracja nią nie pomaga. warto pójść po inne leki, jesteś już w drugim trymestrze, więc więcej można

aldidi pisze:
]We wtorek robiłam posiew z pochwy mój wynik
Wyizolowane drobnoustroje stanowią florę fizjologiczną nie dającą podstaw do wykonania antybiogramu.
Organizmy ------- ------------ WZROST////ILOŚĆ/////SZCZEP
STAPHYLOCOCCUS SPECIES------POJ.
ENTEROCOCCUS SPECIES---------POJ.
CANDIDA ALBICANS---------------POJ.

MAM PRZYPISANY METRONIDAZOL NA ZMIANE Z NYSTATYNĄ
PYTANIE CZY MOŻNA W CIĄŻY PRZYJMOWAĆ METRONIDAZOL
I CZY MOJE ZAPALENIE BAKTERYJNE JEST NA TYLE DUŻE ŻE NIE PORADZI SOBIE Z TYM SAMA NYSTATYNA. MARTWIE SIĘ ŻE METRONIDAZOL MOŻE ZASZKODZIĆ MOJEMU SZKRABOWI OPINIE O TYM LEKU SĄ PODZIELONE. SĄ BAKTERIE WIĘC SAMA NYSTATYNA MOŻE SOBIE NIE PORADZIĆ DZIAŁA NA GRZYBY CO ROBIĆ.
W ULOTCE METRONIDAZOL JEST TAKA INFORAMCJA: W CZASIE CIĄŻY LEK MOZNA STOSOWAĆ TYLKO WTEDY, JEŚLI ZDANIEM LEKARZA POTENCJALNA KORZYŚĆ ZE STOSOWANIA LEKU U MATKI PRZEWYŻSZA RYZYKO SZKODLIWOŚCI WPŁYWU NA PŁÓD.

sama nystatyna sobie nie poradzi z tego powodu co piszesz - ona działa tylko na grzyby. jeżeli masz metronidazol dopochwowo i nie jesteś w pierwszym trymestrze, to chyba bym stosowała. lekarz powinien wiedzieć, co robi..

mamamia pisze:
Mnie jedna rzecz zastanawia, miałam duże żółte upławy i lekarz nie zrobił mi posiewu z pochwy tylko od razu przepisał Macmiror. Czy wy również miałyście przepisywane leki tylko na podstawie badania fizycznego w przypadku grzybicy ?

tak, nie raz tak miałam, ale to bez sensu trochę. żółte upławy nic nie mówią czy to infekcja grzybicza czy bakteryjna. jasne, lepiej dać macmiror działający i na to i na to i liczyć, że pomoże :/ może w przypadku pierwszego zapalenia jeszcze ok, ale jak już nawraca a lekarz przepisuje bez badań leki kolejne, to uważam go za niekompetentnego. miałam nawroty grzybicy i lekarz mi ciągle nowe leki zapisywał i coraz silniejsze a się okazalo, że w zasadzie każde leczenie było dobre tylko brakowało mi naturalnej flory bakteryjnej, pałeczek kwasu mlekowego żeby obronić sie przed kolejną infekcją. jak zaczęłam łykać probiotyk, to nagle bez silnych leków, infekcje przestały się pojawiac tak często ;) dlatego też warto posiew

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jestem w 10 tygodniu ciazy, juz od paru tygodni mam uplawy o zoltawym zabarwieniu. bralam Pimafucin ale niewiele pomogl. a dzis zauwazylam brazowe plamienia. czy to moze byc spowodowane infekcja i moze zaczyna sie dziac cos gorszego?

Aniolek Gabrysia 1.04.09 [*] 25tc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tez mialam drozdze w 7 tyg.Dostałam PUMAFUCIN, 3 szt ,i przeszło (najgorsze jak cały dzien potem wylatuje :oops: )

OleńkaM czytałam ze po tym leku brązowe plamienia sa normalna rzecza....ale lepiej spytaj lekarza.
A ile sztuk mialas tych globulek?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niestety, to plamienie nie bylo po globulkach :( w czwartek zaczelam krwawic i pojechalam do szpitala. Okazalo sie ze mam krwiaka. Na szczescie dziecko rosnie i zyje. Ale dopoki krwiak sie nie wchlonie nadal jest ryzyko poronienia :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

o matko!!!
a w ktorym jesteś tygodniu??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

w 10 tygodniu. dziecko zyje i ma 3cm czyli odpowiednio do wieku ciazy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no to super !! :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziewczyny, na stronie baby-shower (nie wiem, czy można linki podawać, ale zaryzykuję ;)) infekcje intymne w ciąży jest sensowny artykuł i konkurs z nim związany. można się pobawić, w sumie w ciąży się robi i tak masę zdjęć :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 184 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]