Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 2:52 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3189 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 160  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

hej :)

Kurcze, coraz większy mam mętlik ;). W piątek i sobotę zrobimy rajd po sklepach i też sobie pomacam i pojeżdżę i też mam nadzieję decyzja zapadnie :).

Wczoraj właśnie tak sobie jeszcze popatrzyłam dokładnie na to chicco enjoy i porównywałam z chicco ct 01 i właśnie w tym enjoy strasznie lichy mi się ten stelaż wydał. Porównałam je, bo zastanowiło mnie, że w sklepie internetowym różnica w cenach była między nimi znaczna- ct 01 ponad 1200, a enjoy ok 800 zł. Co dziwne na allegro kosztują prawie tyle samo, z tym, że ct 01 jest bez okrycia na nóżki. I tak się zastanawiam dlaczego to ct 01 na allegro jest praktycznie 2 razy tańsze niż normalnie w sklepie. Może na allegro jest jeszcze z tej serii zawierającej szkodliwe materiały (bo ct 01 kiepsko wyszedł w tym teście, o którym tu z resztą byłą mowa). Możliwe to jest?
Bo tak wizualnie to ct 01 wydaje się być OK, z solidnym stelażem. Tylko okrycia by mi w nim brakowało (ale może można dokupić w chicco). Waży co prawda 9,8, ale dla mnie istotniejsza jest wielkośc po złożeniu, żebym miała jeszcze trochę miejsca w bagażniku. Dźwigać wózka nigdzie nie muszę.

Jamajka- bardzo ładny kolor wózeczka, jeden z moich typów :) :). Możesz mi powiedzieć ile płacisz za wózek? Bo ja też w sklepie internetowym znalazłam najtaniej za 1087 zł tą nową kolekcję.

Mikronik- Ty chyba masz już to swoje PP w domu. Mogłabyś przy okazji zmierzyć ile w końcu średnicy mają te kółka? 16 czy 18? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Avida - dokładnie , zapłaciłam tyle ile napisałaś czyli 1087 zł , taniej nie znalazłam. Pewnie w tym samym sklepie patrzyłaś ;) Te kółka w PP mają taką akuratną srednicę ;) Ani nie są za duże ani za małe :)

Chicco CT 01 na żywo nie widziałam , ale ten Enjoy naprawde jest nie warty tych 800 zł. Już fajniejsze były wózki mniej znanych firm i za mniejsze pieniądze.

Oglądałam tez ten Chicco For Me - już fajniejszy materiał (nie taki papierkowy) i cieplejsze to okrycie na nóżi , ale z kolei kółka - szczególnie przednie , takie wątpliwe. Wizualnie fajny dośc , ale nie wiem jak z tymi kółkami w praktyce by było.

Ogólnie to wózków w sklepach peeeeeełno , tylko kase trzeba mieć ;) A no i nigdzie nie znalazłam tego Zoopera Waltz więc na żywo nie widziałam a na necie dość fajnie wygląda i lekki jest, ale takw ciemno się bałam kupować ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejka

w poniedziałek przyszedł mi mój zamówiony wózek "everflo" fotka jest na poprzednich stronach i powiem Wam ze jest bardzo zadowolona z niego zaliczyłam już spacerki z małym - oczywiście w wersji głębokiej - wózek jest lekki i super spisuję sie na naszych "równych" chodnikach i drogach.
Jestem zadowolona z tego zakupu a to najważniejsze :)

maadzia
oj o tym sklepie zapomniałam :) fakt tam tez maja duży wybór - możesz tez przejechać sie do "plastrów miodu" w s-cu ( też na 3 maja ) też jest fajnie zaopatrzony sklepik.

( a jeśli chodź o wózki czarnego koloru to moja koleżanka ma czarny i niby jest super ale w lato dziecko miało istną saunę - i jej opinia nie jest najlepsza co do czarnego koloru ) ale same wiecie ile nas jest tyle opinii

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

W tym chicco for me to podoba mi się to, że ma przekładane siedzisko, może być w obie strony.
No nic, pooglądam dokładnie co się da :)

ToJa- no właśnie o to chodzi, żeby być zadowolonym :). Wiadomo, że każda z nas ma różne potrzeby i różne wymagania co do wózka. Super, że dopasowałaś swoje i jesteś zadowolona :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

koła peg perego mają 17cm :D

starcza spokojnie!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ToJa , ciesze się , że dokonałaś udanego zakupu :)
Co do czarnych wózkó przyciągających słońce to oczywiście brałam to pod uwage wybierając kolor i ten który wybrałam to co najbardziej na słońce wystawione czyli budę ma zieloną w większości :) Te elementy , które na słonce będa wystawione sa zielone więc myślę , że będzie ok ;)
Zobaczymy latem ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czy mogły byœcie mi napisać, ponieważ nigdzie nie jest napisane a chcę kupić chicco ct04 czy ma hamulec na przednie koła. Czy one nie latajš jedno w jednš drugie w druga stronę podczas jazdy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przednie koła mozesz sobie sama zablokowac lub odblokowac ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: .
1 żółta kartka

diana,
mam niemal identyczny wozek, tylko ze czerwony. i nie wiem albo ja jestem jakas inna czy co, ale nie umiem jej chocby na pollezaco rozlozyc czy ona sie rzeczywiscie nie rozklada?
wozek kupilismy od kumpla, nie trawie angielskich wozkow poza tym mala juz byla z nami i trzeba bylo szybko wybrac. w sumie to jestem zadowolona no ale wozek nie zawsze sie przez drzwi przecisnie. moja mala juz sie prawie nie miesci do gondolki no i nie wiem czy kupowac rozkladana na lezaco czy poczekac?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Arianka pisze:

sąsiadka miała tego Qunni 3 kołowego (z pojedynczym kółkiem z przodu) i na każdym nierównym terenie miała problemy z utrzymaniem go... nawet 2 x by jej się przewrócił... razem z synkiem
sprzedała go i kupiła Peg Perego (4 koła)
być może mają tak 3 kołowce z pojedynczym kołem przednim... :?
może te z dpodwójnymi kołami prowadza się lepiej... no, ale tego to nie wiem - muszą się wypowiedziec dziewczyny co mają takie wózki...
Ja mam quinny speedi z 3 kółkami i jest bardzo stabilny :!: Na nierównym terenie prowadzi się rewelacyjnie- a jeżdżę nim po lesie, po plaży, po wybojach. Nigdy nie miałam problemu z jego utrzymaniem ani prowadzeniem. Ani z wywracaniem.
Nie wiem co ta Twoja koleżanka robiła z tym wózkiem. ;-)

ToJa pisze:
maadzia oj o tym sklepie zapomniałam :) fakt tam tez maja duży wybór - możesz tez przejechać sie do "plastrów miodu" w s-cu ( też na 3 maja ) też jest fajnie zaopatrzony sklepik.

Znalazłam ten wózeczek w sklepie na Braci Mieroswzewskich. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja mam QUINNY BUZZ-a i jestem bardzo zadowolona,leciutki ,sprawnie się prowadzi jest super :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja też powoli rozglądam się za spacerówką chcę kupić pod koniec kwietnia.. dlatego chętnie poczytam wasze opinie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

Magdula pisze:
ja też powoli rozglądam się za spacerówką chcę kupić pod koniec kwietnia.. dlatego chętnie poczytam wasze opinie

zalezy ile chcesz wydac na wózeczek na poczatek :D

dla takiego maluszka jak twój to by sie przydała dobrze zabudowana spacerówka która bedzie sie rozkładac na płasko :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc dziewczyny, mamy juz naszego PP Pliko i jestesmy z synkiem zachwyceni,niestety dzis tylko po domu pojezdzilismy,bo pogoda do niczego,ale moze jutro uda sie wyjsc na spacerek :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

filenka pisze:
Czesc dziewczyny, mamy juz naszego PP Pliko i jestesmy z synkiem zachwyceni,niestety dzis tylko po domu pojezdzilismy,bo pogoda do niczego,ale moze jutro uda sie wyjsc na spacerek :)

Obrazek

suuper!

czyż on nie jest pięknyy?? :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Filenka , super się wózek prezentuje :)

My nasz dostaniemy w poniedziałek , już się nie moge doczekać :]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cześć

No to i my mamy już swoją brykę ;) :) :)
Po obejrzeniu i podotykaniu wielu wózków wybór był banalnie prosty- Peg Perego Pliko :) :).
Kolor Toffee. Śmieszna sprawa z tym kolorem. Bo jak oglądałam zdjęcia w sklepach internetowych to niespecjalnie mi się podobał, a na żywo zupełnie inaczej! Przedwczoraj na spacerze zaczepiłam babkę z tym właśnie PP i podpytałam czy zadowolona z wózka i pytam się jaki to kolor, bo mi się spodobał, a nie kojarzyłam ze zdjęć, a ona, że toffee. Wracam do domu, przyglądam się i pomyślałam, że babka musiała coś pomylić, bo inaczej wygląda. Dziś pojechaliśmy oglądać i mąż od razu mówi, że ten mu się podoba (on akurat to lubi stonowane kolory ;) ). Mi jeszcze bbbb podobał się mint (też widziałam na żywo), ale dziś akurat go nie mieli. No i w ogóle prawie wszystkie mi się podobały baaardzo z tej nowej kolekcji (z założenia nie chciałam tylko jakiś bardzo jaskrawych kolorów).
No i tu też miła niespodzianka po decyzji- promocja- 899 zł :) :). Więc wzięliśmy już dziś, choć na kupno mieliśmy jeszcze czas, bo jednak jeszcze z miesiąc chcę Gabi powozić w tym naszym pierszym, bo jest po prostu cieplejszy, a ona na spacerzach głównie śpi.
Jestem mega zadowolona, wózek jest lekki, solidny, super materiały i super się prowadzi :).
Kolor mi się bardzo podoba, ale że przez chwilkę miałam wrażenie, że może za smutny dla dziewczynki, to kupiłam Gabi śliczną kolorową zabawkę tiny love na pałąk ;)

Jeśli chodzi o chicco enjoy, to zgadzam się z Tobą Jamajka, że materiał jak papier- dosłownie jak krepina, miałam wrażenie, że palcem można przebić.
Chicco Form Me- już lepszy materiał, ale jak dla mnie bardzo wąskie siedzisko i te kółka podejrzane.
Chicco ct 04 i Multiway- dużo lepsze od reszty, ale ja szukałam głębszego siedziska i pałąka w połozeniu poziomym.

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Avida , gratuluję zakupu , dobry wybór ;) Mi tez się właśnie kolor Toffee podobał no i Mint , ale tylko ten drugi widziałam na żywo więc wziełam Mint ;)

No i my jesczze na wózek czekamy - dopiero w poniedziałek będzie ;)

Hiehiehie , Dziewczyny , tak zachwalamy ten Peg Perego Pliko - jakiś klub miłośników PPP trza założyć :lol: :lol: 8) :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

klub "3 P" :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

avida no to mamy taki sam kolorek wózia :)

Widzę już założycielki klubu sie znalazły :wink: My dzis po pierwszym spacerku w nowym wóziu, ogólnie super,tylko czuc róznicę jak sie zmieni wózek na dużych pompowanych kołach na taki, ale to głownie na nierównościach. Poza tym naprawde fajnie się prowadzi, czuc ze to lżejszy wózeczek,zwrotny... volanta przetrzymamy jeszcze chyba troszkę w razie w. ( czyt. powrotu zimy :wink: ) a jesli znajdzie sie szybciej kupiec to smiało zostajemy tylko przy PP :) wnoszenie go na II piętro to dla mnie bajka... :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3189 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 160  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]