Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 7:46 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Olgunia będzie pracował w Numansdorp ( około 20 km od Rotterdamu) ale nie wiem jeszcze gdzie będziemy mieszkali. Mąż przyjedzie w marcu i będzie szukał dla nas mieszkania ale pewnie gdzieś w okolicy, po jakiś 5 latach chcemy zmienić mieszkanie na takie docelowe, może wtady bliżej Rotterdamu
Te skurcze to mogą być zwykłe, przepowiadające czyli nic złego :) Możliwe ze od grzybów lub przepracowania ale ja prawie do porodu same ale już te skurcze parte to w takiej sytuacji przyjemność :) ćwiczyłam a skurcze musieli mi wywoływać :)
W tych 20 godzinach to najgorsza końcówka, skurcze przed skurczami partymi, wtedy właśnie powiedziałam ze ja wychodze i żeby babeczki rodziły sobie same :) A jak się pojawiły skurcze parte to już sama poezja :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Olgunia jeszcze jedno, ja dostałam tabletki na skurcze i z tego co mówiła mi lekarka - rodziłam w niemczech - to po tych róznych wywoływaczach bol jest większy bo te skurcze nie przychodzą naturalnie i wszystko dzieje sie w krótszym czasie. Sa kobiety które rodza i nazajutrz juz moga rodzic znowu :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam po świetach

magdalenafy fajnie że do nas dotarłas :)

U nas po swietach tak jak i przed nimi poza malym choróbskiem... Drugi dzien świąt odwiedziliśmy z Antosiem Ostry Dyżur w Szpitalu Dziecięcym: wyrok: zapalenie oskrzeli i antybiotyk na dzien dobry… Dwa dni później sama odwiedziłam Izbę przyjeć na Pogotowiu – również zapalenie oskrzeli – i antybiotyk ofkorzzzzz… Poki co mąż się nie daje zarazie i niech tak zostanie… Ale jakie miłe zaskoczenie mnie spotkało w obu przypadkach – nic nie musiałam płacic, karty naszego ubezpieczyciela w Holandii są wazne również w PL…
Teraz już nam lepiej, Antoś znów się smieje i wykorzystuje każdego kto go weźmie żeby sobie troche poskakać… W sobotę zaliczył kilka obrotów w ciągu i gdyby nie pałak od maty poturlałby się dalej :D
Coś mi się wydaje ze ciezko będzie po powrocie do domu. Młody mi się popsuł, nauczyl się piszczeć i szczypac. Poza tym babcia i te wszystkie ciocie dookoła go rozpsuły na maxa…

Wczorajsza noc była nieciekawa i dzisiejsza tez taka pewnie będzie jeżeli chodzi o piszczenie… mlodemu próbuja się przebic kolejne ząbki i jak na złość 3 naraz!!! Tak mi go żal jak piszczy a te wszystkie żele i kremy działają jedynie na krótko… no nic trza to jakos przetrwac…

I oczywiście życznonka noworoczne

W nowym 2008 roku życze Wam szczęśliwach rozwiązań, aby nasze maluszki były przede wszystkim zdrowe, bo śliczne to już są… aby spełniły się nasze nawet najmniejsze marzenia… aby nam nie zabrakło wsparcia od naszych kochanych połówek… aby każdy dzionek przyniósł choć chwilkę radości…

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie!

ja już w domku. Święta i pobyt w PL minęły mi super, ale strasznie szybko.
Trochę żal mi było wyjeżdżać, ale gdy już jestem u siebie to smutki minęły.

magdalenafy witam serdecznie

Kochane w Nowym Roku życzę Wam i Waszym rodzinom samych radosnych chwil, spełnienia marzeń i zdrówka. Szczęśliwych rozwiązań i pociechy z maluszków.

Buziolki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

CZEŚĆ DZIEWCZYNY!!!!

iza no to trochę przygód miałaś w polsce. ale dobrze że już jest dobrze i antos już dobrze sie czuje. szybko mu wychodzą te zeby. no niestety tak jest jak sie jedzie do rodzinki to wszyscy rozpuszczają dziecko, a pożniej sama sie musisz meczyc :?

marryna dobrze że podróż ci mineła dobrze. niestety tak to jest wszystko dobre się szybko kończy!

Niech Nowy Rok przyniesie wam radość,miłość,pomyślność oraz zdrówka i spełnienie wszystkich marzeń!!!

pozdrawiam :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kochane, w nowym roku wszystkiego naj, spełnienia marzeń, zdrowych dzieci i moc miłości

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej !!!

dziewczyny no i jesteśmy o rok starsze :wink:
Jak wam minął sylwester? u mnie całkiem dobrze byliśmy u znajomych, posiedzieliśmy do 2 w nocy (nawet).

pozdrawiam :!: :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny !!!

Najlepsze życzenia noworoczne, samych pogodnych dni, oraz szczęśliwych rozwiązań i pociechy z dzieciaczków !!!

Olgunia, my Sylwestra spędziliśmy w gronie naszych znajomych i posiedzieliśmy do 04.00 nad ranem. Było bardzo miło. Jak tylko prześlą mi zdjęcia, to wstawię. Napisz jak się czujesz.

Pozdrawiam
Trzymajcie się cieplutko :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć!!!

Oj kochaniutkie co nic nie piszecie?
u mnie wszystko dobrze, wczoraj byłam u położnej jest ok. Powiedziała że mam dużo wód płodowych (nawet nie spytałam czy to dobrze)ale domyślam się że chyba tak. Już bym chciała mieć to z głowy i już urodzić.ale maleństwu chyba jest dobrze w brzuszku u mamusi :) wczoraj ledwo chodziłam tak mnie plecy bolały. Nogi jak słonia ............
Piszcie co u was?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Olgunia pod koniec jest ciężko ale ciąża jest taka przyjemna :)

Napiszcie mi dziewczyny jacy są holendrzy z natury, jak z nimi rozmawiac, ogólnie jacy są ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej dziewczyny!

Ja po 3 dniach w pracy padam. A na dodatek dziś jeszcze musiałam jechac na badanie krwi, bo w poniedzialek ide na wizyte do kardiologa. A popołudniu na kontrolę do mojego lekarza, znowu zobaczę moje Maleństwo!!!!!!

olgunia twojemu Maleństwu sie nie spieszy, niech jeszcze troche pomieszka w twoim brzuszku :)

magdalenafy ja o Holendrach mam same dobre zdanie. Są osobami bardzo otwartymi i pomocnymi. Zbytnio się nie przejmują niepowodzeniami i od razu staraja sie isć dalej. Są bardzo weseli i zyczliwi. No i bardzo głośno rozmawiają... Wady tez oczywiscie mają, tak jak kazdy, ale ja jakos staram się dostrzegac same plusy. A rozmawiać z nimi otwarcie, oni są bardzo ciekawskimi ludzmi, co chwila chca wiedzieć co u ciebie słychac, czy wszystko ok itp.

Pozdrawiam Was goraco

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marryna słyszałam też ze u nich umowa słowna jest tak samo ważna jak pisemna, jak cos powiedza to tak jest :)

A czy któraś z Was jest w Holandii z mężem polakiem i legalnie pracujecie lub mąż, chodzi mi o placenie podatków w Polsce?, jak to wygląda?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczyny,

my od wczoraj wieczorem spowrotem w domku. Ach, jak te 2 tygodnie szybciutko zlecialy. Brzucholek mam coraz wiekszy, a maly wierci sie jak szalony :)

Pozdrawiam Was goraco !!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny!!

magdafy ja też mam dobre zdanie o holendrach. Oni są na prawdę w porządku.

hania fajnie że u ciebie wszystko dobrze.tylko nic nie piszesz czy byłaś u lekarza z tymi nerkami. Maluch twój taki ruchliwy to chyba dobrze bo jak by sie nie wiercił to byś sie martwiła.

marryna ty kochaniutka to się trochę oszczedzaj! ty masz co wizytę robione usg??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!

olgunia a no co wizytę mój lekarz robi mi USG. Do mojej przychodni chodzi mało ludzi, bo to mała mieścina i z każdym razem czyli jakoś co 4tyg robi mi USG. sam to proponuje. A w 20 tyg będę miała robione USG w szpitalu, takie dokładniejsze, moze dowiem sie wtedy kto tez u mnie zamieszkuje w brzuszku :D
A oszczędzam się, tylko po takiej przerwie powrót do pracy okazal się cięzki...

Pozdrowionka dla Wszystkich

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Olgunia z moimi nerkami jakoś lepiej, dają mi odpocząć. Mam nadzieję, że tak zostanie.

Pozdrowienia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
Ciaza to naprawdę fajny stan, pomimo ze pod koniec jest już ciężko a USG to jak dla mnie super wynalazek. Zobaczyć maluszka co jakiś czas, jak sie zmienia, co robi to niesamowite. Ja nawet mam zdjecia w albumie zrobione z filmiku z USG :)

Wiecie, ja to mam jakieś obawy przed wyjazdem a im mniej dni do niego zostało tym te obawy są większe. Mój mąż jedzie tam to pracy, dobrej pracy, będzie robił to co lubi, będzie miał służbowy samochód i fajnego szefa, synek to w zasadzie nie odczuje róznicy, jest za mały a ja...?? Jade tam do niczego, nie znam języka, angielskiego nie używałam od czasów liceum a wykształcenie nauczycielskie chyba nie jest zbyt fortunne jeśli wyjezdza się do innego kraju. No jakoś boje się tam o swoją przyszłośc zawodową, ze moje wykształcenie tam do niczego się nie przyda i ze w wieku 30 lat będę musiała zaczynać od początku :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc!!!

magdalenafy no ja tak nie uważa że ciąża to piękny okres. Wiadomo że cieszę sie że bede miała maluszka i jakie to niesamowite że rośnie on w tobie.
Czy twój mąż bedzie tu pracował z biura pracy z polski jak tak to podatek w polsce opłaca. A jak będzie zatrudniony przez holendra to musi podatek odprowadzać tutaj.Co do ciebie - niestety podstawową rzeczą jest tu język. Nie martw się ja też tak bedę miała, będę musiała za rok szukać pracy i oczywiście podszkolić jezyk holenderski.

marryna to dziwne że ty masz co wizytę usg, a czasem nie płacisz za te usg? bo ja jakbym chciała mieć teraz usg to muszę zapłacić i ubezpieczenie mi tego nie zwraca.

pozdrawiam!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Olgunia mąż jest zatrudniony przez holendra a że muszę nauczyć sie języka to wiem, już nawet to robię bo w zasadzie nie wyobrazam sobie ze mogłoby być inaczej, ja nie umiem siedzieć w domu a poza tym nie wyobrazam sobie jakbym nie rozumiała ludzi

Co do ciąży to ja jednak wspominam ją dobrze, nawet jak już było mi z brzucholem ciężko, no mam sentyment do tego okresu :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc babeczki

wpadłam tylko na chwilke sie zameldowac, ze juz wrocilismy
jak sie troche obrobie to napisze wiecej, za chwilke idziemy na szczepienie i jestem ciekawa czy Tośka mi zaszczepią po tych antybiotykach...

milego dnia

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]