Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 3:22 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Podkarpackie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1468 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 74  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

Niom na tesknote staram sie przygotowac..na pewno bedzie sie troszke tesknic..tu mamy cala rodzine i moja i meza..znajomych...rodzicow...braci ...siostry...ale coz zrobic..takie zycie..biznesik nam padl i maz wyjechal szukac pracki tam..chwali sobie bardzo i poki co nie chce wracac ja zreszta tez nie chce patzrec jak tutaj bez perspektyw meczy sie za marne grosze :(

Mieszkanie i okolice juz widzialam..bylam u meza na urlopie..nie jest moze to willa z basenem :lol: ale zle tez nie :D ..zwykle warunki nowe niezbyt duze mieszkanie poki co...tylko ta pogoda... pochmurna deszczowa Anglia...
O siebie sie moze tak nawet nie boje -mimo ze mam sklonnosci do czarnych mysli i pesymizowania -co bardziej o syna..mam nadzieje ze zajmie sie tatem i choc troszke zapomni o babciach bo serce mi sie zakraje na amen jak bede codzien slyszec "mamo chodzmy do babci" :cry:

Lece 5-go..jak wskazuje suwaczek wiec tak..w swieta bedziemy razem...sami jak to napisalas..ale swiat bez meza tez sobie nie wyobrazam chyba cale przespalabym od rana do nocy :( ...mysle ze 7 msc rozlaki dal nam duzo do myslenia i wiemy w co sie pakujemy..ale mimo wszytsko licze na wsparcie i milo slowko od Ciebie-ktora dobrze wie co bede przezywac poczatkmi prawda... :?:

Poki co staram sie myslec pozytywnie i..jestem szczesliwa...dale trzeba bedzie jakos do przodu...

A wy myslicie na stale czy tez dorobicpobyc i zajakis czas wrocic...?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to juz kochana coraz blizej masz... :) całkowicie Cie rozumię i trzymam kciuki! Wiem co to znaczy czekać na spotkanie z mężusiem... rozłąka to straszna rzecz. Co do nas to narazie planujemy zostac kolo 3 lat a pozniej zobaczymy, wszystko bedzie zalezec od tego jaka bedzie sytuacja w Polsce, chodzi oczywiscie o zarobki.
We francji jest taki plus ze jest ładna pogoda, cieplej niz w Polsce i sniegu nie ma, chociaz tego to pewnie mi w Boże Narodzenie bedzie brakowac... Dzisiaj na przykład jest piękne słońce i cieplutko, jak na wiosne :)

To zostaje mi zyczyc powodzenia. Mam nadzieje ze stamtąd też będziesz tu czasem zaglądac :)
Rzuc jakieś aktualne zdjęcie synka :)
Pozdrawiam :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Misiulka widzę że opuszczasz tymczasowo nasz kraj, nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam szczęśliwej podróży i szybciutko wracajcie - wraz z mężem ofkors :*

Rzufik a co u Ciebie??Jak się czujesz?? Brzuszek pewnie daje we znaki - w sumie to już tylko miesiąc dzidziuś będzie u Ciebie mieszkał. I na kogo czekamy?? Na Julcie czy Filipka??
A jak zakupy, macie już wszystko??

U mnie nic nowego, córeczka i jeszcze raz córeczka i to tak 24/h :? No cóż uroki macierzyństwa :) Amelia rośnie i zaczęła już nawet ze mną "rozmawiać" i śmiać się w głos :) I w tą niedziele ją chrzcimy :) wiec szykuje się imprezka rodzinna ("prawie" fajnie)

A co u pozostałych mamusiek?? Jak przygotowania do świąt? Ja planuje zacząć sprzątać, ale to tylko plany na razie hehe. Pozdrawiam :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

o hej irminka :)
no czuję się ja Ty miesiąc przed porodem, a pamiętasz jak Cie pocieszałam ? hihih :) a juz sama nie daję rady. no lenie się w domku, czasem cosik posprzątam, obiadki gotuję, zakupki porobione, jeszcze tylko fotelik i wózek no i drobnica typu pampersy i bephanten. a mam pytanie, czy oprócz pampersów i ubranek na wyjście brałaś cosik jeszcze do szpitala? a co miałas dla siebie w torbie? boja juz wstępnie spakowałam, mam 3 koszule, podkłady, wkładki laktacyjne, majtki jednorazowe, szlafrok, kapcie no i potem kosmetyki do mycia, ręcznik i takie tam a dla dziecka nie wiem co brac, czy tylko pampersy i chusteczki nawilżane? nie byłam jeszcze na szkole rodzenia, pójde za jakis tydzień (jak zdażę :P ) no w każdym razie juz moge iśc rodzić :)
zwłaszcza że cos mi się porobiło (nie wiem małe się tak rozpycha???) ze bolą mnie żebra z tyłu-boku z lewej strony jakbym miała połamane... no masakra... okropne to. no i nadal nie wiemy co to będzie za dziecie :) nie chcialo się ujawnić, ale obstawiamy dziołszkę, wpierdzielam słodkie non-stop, mandarynki zwłaszcza, na kilogramy :)
do tego mega zgaga ciągle i ból pleców przy siedzeniu, na korkach już ledwo siedzę, ale to jeszcze 2 tygodnie do świąt tylko.
no to pomarudziłam sobie ;)

a sprzątaniem świątecznym się nie przejmuj, wszyscy przecie wiedzą że czas masz tylko dla amelki :) więc trochę pod ochroną jestes ;)
a chrzciny to zawsze okazja dla prezentów, więc nie ma tego "złego" ... ;) hihi
pozdrawiam mocno :)

misiulka, to dołączasz jutro do emigrujących stalowowolan... powodzenia życzę Wam i niech alanek się dobrze chowa, podszkoli język :) buziaki, odzywajcie się czasem dziewczynki bo nasz watek trochę zamarł :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:)
RZUFIK jesli chodzi o tą zgage to ja pamietam ze mnie męczyła przez ostatnie 2 miesiące ciąży i to tak okrutnie że spać po nocach nie mogłam i każdy mi mówił, że jak ma się zgage to maleństwu włoski rosną :) i mój Kuba urodził sie z całym czarnym łepkiem :)))) śliczne takie maleństwa wiec jak Ciebie meczy to pewnie tez bedzie miec duzo wloskow :)

Powodzenia i pozdrowionka :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mnie też męczyła straszna zgaga pod koniec i też mi mówili ze dzidzia będzie owłosiona i fakt, miała włoski więc coś w tym jest :)

rzufik ja polecam Ci jeszcze do szpitala dla maleństwa rękawiczki niedrapki - bo położne nie obcinają pazurków i dzieciaczki się strasznie drapią po buziuni :( ( moja niunia miała je cały czas na rączkach więc się sprawdziły) Pampersy, chusteczki do pupci i ewentualnie linomag na odparzoną pupcie (jak urodzisz to dostaniesz takie 2 kuferki już na poporodowej sali i tam w jednej z nich będzie maleńki sudokrem, ja nim czasem smarowałam pupę małej ale przy kąpaniu Ameli położna narzekała ze nie może jej domyć z tego sudokremu i ze poleca linomag).
A co do leniuchowanie to bardzo dobrze!!!! - korzystaj kochana póki możesz hehe bo to jednak prawda ze nudzić to się już długoooooooo nie będziesz (nie będziemy) :P
Ja dla siebie miałam to samo co ty wymieniłaś + klapki pod prysznic. I wystarczyło zupełnie. Aha możesz jeszcze wsiąść wode do picia i coś dla męża np paluszki lub kanapki, ale z tego co ja pamiętam to mojemu Aleksowi obiadek dali bo się załapał. A jak cos Ci zabraknie to mąż już przyniesie :)
No to Rzufik skoro malutka/ki donoszona/y to musisz się meldować żebyśmy wiedziały jak się sprawy mają :) i oczywiście jak już coś się zacznie to ja osobiście oczekuje na smska :)
Ok ja zmykam się szykować do spowiedzi, biorę Amelke (robie to z premedytację bo mam nadzieje ze zacznie popłakiwać i ze ludzie mnie puszczą bez kolejki hehe)
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

irminka bardzo dziękuję za info :) cieszę się że mam się kogo zapytać o to wszystko :) już zakupiłam linomag i pampersięta :) torba prawie spakowana. niedrapki też wrzucone. no to teraz jakoś się muszę dostać do gina po skierowanie na ostatnie badania i moge rodzić :) niestety mojego pana gina nie ma w przychodni przez kolejny tydzien więc musze pokombinować zeby się wbić do innej po skierowanie bez karty... no ale generalnie dobrze jest, tylko te żebra @%$!&^$#!#

ale fajnie masz, święta z amelką, to przecież zupełnie inaczej bedzie niz dotychczas :)

no i miłej imprezki amelkowej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

rzufik no nieźle Ci Maleństwo daje popalić z tymi żebrami :( Moja Mela mnie w ogóle nie kopała, jak się okazało dlatego że była za wielka i nie mogła ruszać nóżkami jak i główką.
My już po chrzcinach :) Musze powiedzieć że było super i szybko zleciało (ufff) Jeszcze jutro czeka nas wizyta u ortopedy bo z usg bioderek wynika że coś jest nie tak i mogę się pomału do świąt szykować :) kurcze to już tylko 2 tygodnie :)
rzufik może Maleństwo zrobi Ci prezent i sie pośpieszy i będzie z Wami (po tej drugiej stronie) obchodzić Boże Narodzenie :) Trzymam kciuki ze by tak właśnie się stało.

Misiulka i jak sie wam mieszka w nowym miejscu. Jak Alanek ???? Tęskni bardzo czy się za klimatyzował??? Pewnie tak, bo wreszcie ma Mamusie i Tatusia razem przy sobie :)

Kasiula07a co u Was?? Piotruś pewnie rośnie i rozrabia hehe i Mamusia nie ma czasu na siedzenia przy kompie :)

Ok pozdrawiam wszystkie Mamusie i spadam lulać :*

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam mamusie po przerwie.:-) Mialam niestey popsuty kompik ale na szczeście dało się go uratować. Właśnie przeglądam co mnie omineło.... śliczna Amelka.... i baaaaaardzo podobna do Ciebie Irminko!! Wykapana mama!!
Rzufik to chyba poznałyśmy się w szpitalu bo właśnie tam na tej sali leżałam:-) Fajnie Ci ze juz tak blisko do spotkania z dzidzia. Ja jeszcze do marca musze wytrzymać.
A mam pytanko, czy na oddział położniczy może wejść mąż?? Bo zdaje sie ze Irminka coś pisała ze mąż był... a ja mam informacje ze nie mozna wchodzić na oddział odwiedzającym. I jeszcze jedno pytanko, wiecie może gdzie ta szkoła rodzenia sie znajduje?? Na plakatach pisze ze w jakims nowym budynku na staszica ale nie mam pojecia który to:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasia_P_24 na oddział położniczy nie da się wejść. Jeśli będziesz mieć odwiedziny to możesz Ty wyjść do gości na korytarz. A mąż jest z Tobą na oddziale jeśli zaczyna sie poród i jeśli jest to poród rodzinny.
Szkoła rodzenia (jeszcze do lipca) była na 2 piętrze "nowego" szpitala. Dokładnie to jest taka salka znajdująca sie na korytarzu przed wejściem na oddział. I zajęcia odbywają się we wtorki i w czwartki od g. 9 do 10 rano ;)

Kasia_P_24 dziękuje ślicznie za komplement w imieniu mojej córeczki :* i do marca wcale już tak nie daleko więc i Ty za niedługo będziesz cieszyć się córcią :)

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No właśnie tam już niema tej szkoły bo byłam tam i jest plakat tylko że w środy w jakim ś nowym budynku na staszica teraz jest szkoła rodzenia. No nic jakoś jak mąz bedzie miał czas to poszukamy:-) w każdym bądź razie dziękuje za tak szybką odpowiedź;-) Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tak, kasia p ja byłam na badaniach glukozy dzień przed świętem zmarłych :) jak wychodziłam to juz spałas i się nie pożegnałam, ale wiesz co jeszcze sobie przypomniałam jedno... czy Ty czasem nie pracowałas na wakacjach w stańczyku? hihi bo tak cos kojarze że jak kupowałam książkę to jakbym Cie skads znała a potem ten szpital... nie wiem :) napisz ok? :)

i gadałyśmy o wózkach wtedy :) my chyba weźmiemy tego atlantica, a Ty?

a co do szkoły rodzenia to my chyba nie damy rady pójść bo mąż pracuje tak jakoś nie może sie wyrwać , może jeszcze zdążymy... ale fakt, nie wiem gdzie to... ale jakbyście nie dali rady pójśc to powiedz lekarzowi żeby was umówił na rozmowę z położna i da wam zaświadczenie że mąż może z Toba rodzic :) my tak chyba zrobimy.
a jak sie w ogóle czujesz? juz zadnych bóli-rewelacji? pracujesz czy zwolnienie? odzywaj się czasem :)

najgorsze to że micała nie ma juz drugi tydzień a ja musze badania zrobić przed porodem... może zdążę :)
irminka a Ty jakie badania miałaś na końcu robione?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

rzufik taki standałdzik: mocz i krew i tyle :) Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc dziewczyny czy ma któras z was namiary na dr napierały albo zemana prywatnie bo chce sie na usg zapisac

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczynki. Przepraszam że tak długo nie pisałam ale miałam dzisiaj egzamin i sie troszke w tym tygodniu uczyłam. Nie wiem co mnie podkusiło żeby będąc w ciązy robić podyplomówke:-)
Rzufik, po raz kolejny się przekonałam jak świat jest malutki;-) pracuje cały czas w księgarni, tyle że teraz ze względu na ciąze i te moje dolegliwości jestem na zwolnieniu lekarskim. Bóli jako takich jużnie mam, tylko plaminie mi sie czasem zdarza, ale wyniki mam super, usg też, także to pewnie z wysiłku chociaż nie wiem jakim cudem bo raczej staram sie oszczędzać... No widać taki juz "urok" mojej ciąży. Najważniejsze że to dziecku nie zagraża!! A jak Ty się czujesz?? Pewnie brzuszek już duży, no i już doczekać się pewnie nie możesz. Tak malutko Ci już zostało. Ja narazie mam 100 cm w pasie i jestem przerażona co to bedzie poźniej...a tu dopiero 28 tydzień:-) Ja do szkoły rodzenia pewnie też sie nie wybiore w końcu. Mąż co drugi tydzień i tak by nie mógł pójść, poza tym ja jestem zdecydowana na cc...
A co do wózka to raczej się zdecydujemy kupić Atlantika, czerwono szarego:-) Jeszcze w opcji jest Toledo firmy coneco ale czytałąm że niekoniecznie jest solidny. Natomiast w Lublinie w takim fajnym sklepie pani barzdo chwaliła te Atlantiki. NIe mieli zadnych reklamacji a od roku go mają w ofercie. No i ten komfort w prowadzeniu i duuuuuuża spacerówka, jak dl amnie bomba:-) oj bo się troszke rozpisałam, Rzufik daj znać co tam u Ciebie i u Dzidziusia!! Aha jeszcze chciałam Cię zapytać o łużeczko bo z tego co pamiętam to miałaś na necie kupić, może coś doradzisz...??:-) Pozdrawiam ciepluśko 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

Dawno mnie tu chyba nie bylo...przyszlam sie wiec przywitac i dac znac zycia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej hej :)
irminka dzięki za info :) jak tam amelcia? :)

magda 83 ja nie pomoge chodze państwowo do micała. poszukaj na necie, może na forum gazeta.pl na watku stalowowolskim, moze tam cos mówia...

misiulka no cieszymy się że się odzywasz :) jak tam "nowe życie" ? :) jak alankowi sie podoba? nie nudzisz się tam? pewnie cała szczęśliwa że w końcu z małżem :)
pozdrawiam!!! :D

kasia P ciesze się że już lepiej z Wami i nie masz tych bóli okropnych. wazne że badania dobre wychodza... i tak trzymaj do końca!!! :D
wow to widze że przez te 1,5 miesiąca brzuszek nieźle Ci urósł :) ja mam 110 w obwodzie a tu tylko 3 tygodnie do końca :)
czuję sie ogólnie w miarę, żebra się uspokoiły ale dalej spac nie mogę bo co sie położe to zgaga, nawet jak głowe mam wysoko, widocznie maluch uciska bardzo na żołądek... ehhh jeszcze tylko chwilka...
jak ten czas leci, zobaczysz, Tobie tez mignie moment!! pamiętam jak pocieszałam irminkę na finiszu a byłam chyba gdzieś tak jak ty w 20-któryms tygodniu :) a wydaje mi się że to było kilka dni temu :)

w księgarni to Cie pamiętam bo chciałam sobie kupić coś na podróż i szukałam terryego pratchetta i biedna musiałaś mi wszystkie dostępne pozycje wymieniac bo wszystko już czytałam :) na pewno mnie nie pamiętasz. w końcu kupiłam "oskarzony pluszowy m." w sumie myślałam że bedzie lepsze... ale ok :)
wózek my tez kupujemy atlantica chyba szaro-pomarańczowego albo zielonego, tylko w centrum ostatnio podrożały na 915 !!! a były po 865 jeszcze miesiąc temu, więc pewnie kupimy przez net. łóżeczko kupiliśmy radek VII z szuflada i materacem gratis, w sumie daliśmy chyba 420 zł z przesyłka , bo to przez allegro. fajne jest nawet :) już rozłożone dawno i tylko koty w nim harcują :) na szczeście pościeli nie wkładałam hihihi

ojojoj ale się rozpisałam no ale ja gaduła jestem więc tak samo wyszło... :D

pozdrawiam Was bardzo mocno :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

magda83-83 ja mam nr do P. Zemana:
502 361 829.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hehe Pamiętam Cię Rzufik jak Ci ta książkę sprzedałam;-) miałam co do niej wyrzuty bo muieliśmy w ciągu tygodnia sprzedać określoną ilość... Nakaz szefów, ael wszyscy ją chwalili i w prasie i klienci. Aż ja się skusiłam i zaczełam czytać i ... od tej pory już jej niepolecałam. Jak dla mnie nic specjalnego.
A wiesz co ten Atlantic jest to znaczy był kiedyś w centrum 4. Tam mają duży wybór nawet i miłą obsługe w odróżnieniu od centrum stalowa wola.... I był tam po 850 zł a pani mówiła ze da sie jeszcze rabacik załatwić.. także zajżyj sobie jeszcze tam.
Irminka własnie oglądnełam zdjęcia Amelci, łśicznie w tych różowych spodenkach i takiej sukienusi/tuniczce wygląda, ahhh już sie nie moge doczekać!!
A jak sie czujesz jako mamusia?? Czy tak sobie wyobrażałaś że będzie?? Bo ja sie juz troche martwie ze nie poradze sobie;-( A i jeszcze napisz prosze czy przyały Ci sie takie młe rozmiary na początku jak 56?? II pieluszki jedynki?? Ja narazie kupiłam pampers 2 od 3 do 6 kilo i nie wiem czy nie beda za duze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no widzisz kasia? ja się nie gniewam bo nie byłas bardzo nachalna i nie wciskałas mi jej na siłe :) poza tym ja bym sie nie dała :)

ja mieszkam obok centrum 4 i sie nawet tam przeszliśmy tak w ramach spacerku, ale nie widziałam zadnego sklepu z wózkami... no chyba że na górze mają, a jak nie to nie wiem :shock: :)

też sobie dzisiaj oglądałam zdjęcia amelki i wygląda mała jak wypadkowa rodziców :) ciekawe czy włośki po mamusi kręcone ? :)
aha i atlantica widziałam na allegro używanego, bo tak też byłoby dobrze znaleźć, niestety nie ma moich kolorków, ale jest jeden czerwono-szary, więc jakbyście chcieli używany... :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1468 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 74  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Podkarpackie

Strefa czasowa UTC [letni]