Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 1:55 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Witam :) mam pytania zalezy mi na czasie :) Mojej kolezance spoznia sie okres, robila badanie krwi i ginekolog powiedzial, ze jest w ciazy obliczyl ze byl by to 4 tydzien, na USG jeszcze troche za wczesnie, a szkoda bo to najpewniejsza metoda :) Dzwonila do mnie przed momentem ze ma brazowawe plamienie i nie wie co ma robic. Czy mialyscie cos takiego podobnego ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sun, oczywiście wróciłam z gratyfikacją :D W postaci srebrnych kolczyków, srebrnej opaski i super srebrnego najszyjnika z wisiorkiem serduszkiem :) Oj oj :)

Nikunia, bóle krzyża całą noc, potem bóle brzucha, pełno krwi itp. Dziś bóle krzyża, ale z humorkiem lepiej - wiadomo czemu :D A poza tym jest nowy dzień, a mój Danio już o 7 rano pisał mi smsy że cholernie tęskni, kocha i jest uzalezniony ode mnie jak od heroiny :D
Kochanie, bardzo bym chciała Ci powiedzieć co kupiłam na Gwiazdkę, ale musze zachowac wszelkie środki ostrożności, bo wiem że On czasami to czyta :) On nawet nie wie o tym prezencie, bo w tym roku postanowiłam mu kupić dwa, czyli tego się zupełnie nie spodziewa :lol: Ale w prywatnej moge Ci powiedzieć;) Choć zapewniam że Twój facet pewnie by tego nie chciał.... Na razie wie co bedzie na Mikołajki- "Najlepsi z najlepszych -super wyścigi" i "Taxi 1" to są filmy DVD, a poza tym podbierak na ryby.

Kochane a jak spędzacie Sylwestra?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny no i niestety @ przyszła dzień wcześniej :( a brzuszek strasznie boli jak nigdy :evil: no ale chyba tak miało być że mam sie jeszcze postarać może następnym razem będzie coś :) staranko już od 10 XII może będzie prezent na gwiazdkę hihihi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to może bedzie prezencik pod choinke dla Ciebie i męża :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj karolcia mam nadzieję mam nadzieję ze się uda ale już postaram się tak nie nakręcać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc dziewczyny,mam takie pytanie czy jezeli dostalam okres to moge byc w ciazy ? balam sie miesiac temu ze moge byc w ciazy ale przyszedl okres i był taki jak zawsze czyli dlugi i obfity. Czy moge byc ciazy ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Buziulka babeczki:*Jak leci u mnie dzis straszna nuda troche sie wkurzyłam bo moj Kochany dzwonił ze jutro do pracy musi isc strasznie sie wkurzyłam ani jednego dnia całego razem wrrr ale co zrobic.Mnie dzis cos brzuch pobolewa z wieczora do rodzinki i tak zleci wekend do d.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kurde to i ja Wam sie pochwale... bo mam tez takie malutkie podejrzenie ze moge byc w ciazy , ale to wyjasni sie na dniach ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nikolku czujemy się marnie :D wyglądam po prostu koszmarnie.. Ciąża mi raczej nie służy hehe powychodziły mi krostki, mam sińce pod oczami, ziemistą cerę, czuje się opuchnięta, mdli mnie ciągle(na szczęście jeszcze nie wymiotowałam) i tylko mam nadzieję, że to córcia wyprawia ze mną takie rzeczy :twisted:

Karolcia ja także lubuję się w srebrze ;) Nie ma to jak sprawić sobie taką małą przyjemność w postaci biżuterii hehe
A w ogóle to teraz mam dylemat..posiedziałam troszkę w necie i poczytałam na temat promieniowania nadfioletowego i jonizującego w solarium i jak byk napisali, że osoba obsługująca naraża się na dość spore dawki tych promieni, co jest zagrożeniem dla ciąży - w kodeksie pracy jasno określone są dopuszczalne normy promieniowania na jakie może narażać się ciężarna.Teraz muszę tylko dowiedzieć się jak bardzo szkodliwe to będzie, bo zależy mi na tej pracy :?

Maya takie plamienie może zagrażać ciąży jak również nic nie znaczyć.W każdym razie Twoją znajomą powinien zbadać lekarz i to jak najszybciej!Czasami małe plamienie wydaje się niegroźne, ale może mieć gorsze skutki od takiego silniejszego, bo może świadczyć o krwi zbierającej się w macicy.Nie ma co straszyć, a tym bardziej panikować, tylko spróbować ocenić ile tej krwi wypłynęło i jakiego jest koloru.To pomoże ginowi podczas badania.Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!

Agnieszko
nie ma to tamto, staranka czas zacząć :D

ninka mało prawdopodobne.W ciąży miesiączka nie występuje w ogóle, co najwyżej może to być plamienie, lekkie krwawienie.W Twoim przypadku, jak piszesz, @ była obfita i długa, więc sama odpowiedziałaś sobie na pytanie ;)

Nikamo no coś Ty :D :D :D nie gadaj, że sprawiłaś rodzeństwo córeńce :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No nie wiem Sun, bo przecież nie bedziesz siedzieć na łóżku ani nikogo nie bedziesz pilnować jak sie bedzie opalał :D No chyba ze chodzi im o ogulne promieniowanie które przebija nawet przez drzwi... Nie wiem jak to jest, wg mnie przebywanie w tym samym pomieszczeniu by nie szkodziło, ale jesli piszą że jest inaczej to lepiej sie zastosuj ;)

A ja robie porządki, ponawlekałam na mase moich poduszek na łóżku poszewki w choinkę, Mikołaja i aniołki. I zrobiłam miejsce dla moich światecznych pojemniczków na świeczki, a jutro bede robić na oknach wzory ze sztucznego śniegu, ale dopiero jutro bo dzis wieczorem kupie szablony. Nom ide sprzątac dalej :) Buziaczki Ciężaróweczki!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Chyba tak :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wszystko zależy od długość i częstotliwości fal jak i ilości pochłanianego promieniowania przez organizmy znajdujące się w pobliżu.Na największe dawki naraża się oczywiście osoba opalająca się, ale długotrwałe(12-godzinne, bo tyle przewiduje dzień pracy) przebywanie w takim pomieszczeniu też nie jest zdrowe.Małe dawki ale spora częstotliwość.Na pewno odczują to moje i tak już ślepe oczy hehe kurde niby to takie nic, bo człowiek promieniowania nie widzi, a ma ono wpływ na organizm.Dupa, zapytam lekarza i wszystko będzie jasne :D

Karolcia nieźle Cię wzięło :D w sumie to trzeba powoli pomyśleć nad jakimś świątecznym wystrojem w domku!

Nikamo .... napisz coś więcej 8) Skąd takie podejrzenia?Może teraz chłopak będzie ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

12 hours :?: :?: Porąbło ich :!: W życiu bym nie poszła do pracy gdzie trzeba pracować 12 godzin... Sun, nie bedziesz miec czasu dla siebie, dla faceta, dla domu. Nigdy nie słyszałam by w solarium mozna było godziwie zarobić, no chyba że to zalezy od wielkości miasta, bo u mnie panie solarcie dostają 650 zł :lol:
Sun, a który to tydzień? :) A co do tych świąteczności, to zawsze mnie bierze z dniem 1 grudnia :lol: Chciałam juz dziś choinkę u siebie w pokoju postawić... Ale postanowiłam że zrobie to później, tak bliżej tego klimatu, może wytrzymam :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mi 12 godzin w pracy szybciej i przyjemniej leci niż trwająca 8 godzin zmiana popołudniowa :D nienawidzę popołudniówek :evil: Nie wiem jak to jest w innych solariach w moim mieście, bo wszystko chyba zależy od szefostwa, miejsca, popularności i godzin pracy.W każdym razie co drugi dzień i kaska nie mniej niż 1000.Jak na rodzaj wykonywanej pracy i wynagrodzenie za nią, to całkiem nieźle.A mojemu P. nic się nie stanie jak troszkę potęskni ;)

Ja chyba od poniedziałku zacznę przygotowywać ozdoby.Przedwczoraj sprawdziłam już w jakim stanie znajdują się bombki i łańcuchy ;)

Sama się już pogubiłam, bo od ost @ 7t i 1 dzień a na suwaczku wyskakuje mi o kilka dni mniej.Hehs badziewie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No popołudniówki to już w ogóle dno :? Kto to w ogóle wymyślił takie godziny, bleee.
Czasami jak tak dumam o tej mojej pracy, a raczej bezrobociu, to łapie doła, bo nie dostałam się do policji na sekretarę. Sprawdzone towarzystwo, niektórzy bardzo fajni i kontaktowi, stałe godziny, ehh :cry: Moja życiowa porażka, ale pocieszam się tym i głęboko w to wierzę że ta porażka była po to, bo pisany był mi.... MODELING :D Po okresie w końcu bedzie pierwsza sesja i mam nadzieję że się to jakoś fajnie rozkręci ;)

Sun zycze Ci powodzenia, ale mnie to juz d*pa boli jak słysze o takich smiesznych zarobkach przy 12 godzinach pracy.

A na dziś już niedługo koniec tego siedzenia, przyjezdza po mnie Danio i lecim do Niego;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sun czuje sie identycznie jak bylam w ciazy z Patrysia... mam strasznie uplawy, ktore po ciazy mi przeszly, mdlosci, jem dwa razy wiecej .... a ze przytulanki byly dosc intensywne wiec nie wykluczam takiej mozliwosci ;)

P. bardzo by chcial miec chlopca, ale nie wiem czy to bedzie nam dane, bo babcia juz nam przepowiedziala ze beda dwie dziewczynki :lol:

A Tobie Kochana z calego serca gratuluje fasolki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nikamo, trzymamy kciuki za rodzeństwo dla słodkiej Patrycji :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie!

Nikamo gratuluje! Po pierwsze uroczej niuni a po drugie nowej fasolinki. Bedziemy trzymać kciuki za chłopaka.

Karolcia nie bierz niedostania się do policji za dość dużą porażkę, znam dość dobrze to środowisko i wiem dwie rzeczy. Po pierwsze żeby dostać pracę trzeba mieć znajomości nie wiem jak wielkie, a po drugie etat cywilny jest ciut mniej płatny. Choć nie powiem panowie w mundurach niebieskich są super ja mam do nich słabość a od stycznia będe zasilać ich szeregi. To dobrego pozostało mi po moim dawnym związku. Taka prawda. Psy to fajne środowisko. :wink: A ty nasza ślicznotko skup się narazie na modelingu jesteś śliczna więc to wykorzystaj. Widze że gust do biżuterii mamy podobny ja też lubuje się w srebrze.

Sun myszko no jak tak mamusia wygląda to musi być dziewczyna. U nas mówi się, że córka odbiera matce urodę, Zobaczysz będzie dziewucha jak nic. :wink:

Ide daleej sprzatać bo mam niedługo gości.
Bawcie się dobrze w ten Andrzejkowy wieczorek. Buziaczki :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: ciąża

Hej kobitki! Kolejny cykl za mną, pracowaliśmy z mężem :D nad dzidzią, ale bez nastawiania się, że coś wyjdzie. Dziś 21 dzień cyklu, @ powinna przyjść za 4-5 dni. Od paru dni boli mnie brzuch, dziwne, bo zawsze mnie boli w dniu @. W nocy obudziły mnie straszne bóle i pobiegłam do łazienki wymiotować! Nic podejrzanego nie jadłam więc nie wiem dlaczego? Ciągle mi niedobrze, na Lady-compie 4 dzień pali mi się żółta lampka a temp. miałam dzisiaj 37.22. Zrobiłam właśnie test ciążowy, za wcześnie, wiem, nie mogłam się powstrzymać a był w zasięgu ręki... jest jedna kreska ale ja jak się przypatrzę pod światło widzę bardzo, bardzo bladą drugą. Mój mąż mówi, że mam zwidy i że tam nic nie ma. Nie wiem, może ma rację :) No nic, okaże się za parę dni. A Wy jak myślicie?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]