Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 3:20 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Laktacja

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1599 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 80  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

sisi-79 pisze:
... i nic nie chce, poprostu go przygryza i tarktuje jak gume do żucia :D [/b]

ha ha skąd ja to znam :D , ale moja nie musiała jeść z butelki więc nie jadła :D ostatnio dałam jej kubek niekapek i zajarzyła i potem smoczek trójprzepływowy i też już chciała..

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kruczek pisze:
Pierwszy raz od niepamiętnych czasów rano miałam balon zamiast piersi i z jednej odciągnęłam prawie 100ml :shock: Czemu nikt mnie nie walnął w ten pusty łeb i nie kazał mi wcześniej kupić elektrycznego laktatora :shock: Gdybym była taka zdolna jak ishtar, to na jego cześć napisałabym długaśny poemat :twisted:
przepraszam bardzo, ja przy każdej okazji zachwalałam swoją dojarkę elektryczną :P
Natomiast kiedy u mnie dojdzie do "balona", potrafię odciągnąć około 130ml :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Żona Waca pisze:
dodatkowo sie zalamie.... on ma plesniawke...ile mam dawac kropel tego aphtinu na gaze?, bo kuba ja ssie i boje sie ze to pije...
??
zalamac sie mozna...

tesciowa powiedziala, ze to z brudu, jak z brudu??!!!!!

Nie pozwalaj jej go całować nawet po rękach to pewnie od tego... :evil:
Albo od przesadzonej higieny...
Wyparzaj teraz smoczki i aphtinem smaruj też piersi...a najlepiej jakby dostał nestatynę w płynie ale nie wiem czy takim maluszką można...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Żona Waca walczyłam z pleśniawkami 1,5 m-ca, a wystarczyło kilka kropel Aphtina na tetrowej pieluszce i zdzieranie tego paskudztwa w buzi 3 razy dziennie i po 3 dniach wszystko zniknęło. Nie wyparzałam smoczków, nie myłam zabawek codziennie.

I podpisuję się pod słowami Fifolka na temat teściowej :twisted: nie przesadzaj z czystością, bo jak wyjałowisz dziecko, to będzie więcej problemów i chorób :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

raczula na czas kuracji wskazane jest wyparzanie bo one się w ten sposób przenoszą i dlatego ciężko wyleczyć potem juz nie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

fifolek13 pisze:
raczula na czas kuracji wskazane jest wyparzanie bo one się w ten sposób przenoszą i dlatego ciężko wyleczyć potem juz nie...

zalecenia zaleceniami, ale każdy robi jak uważa :wink: u mnie się sprawdziło na odwrót jak przestałam i zmieniłam tylko smoczek :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ishtar zachwalałaś, zachwalałaś, ale jakoś tak mało przekonująco :twisted: Taki sknera ze mnie wylazł. I sprawdziło się wegetariańskie przysłowie, że tanie mięso to psy jedzą :twisted: I że głupi dwa razy płaci :twisted: No i doszłam do kolejnej prawdy życiowej, że jeżeli chodzi o laktatory cena elegancko przekłada się na jakość. Laktator trąbka za 8zł można sobie wsadzić (ale jakoś mnie z nawału wyratował i 2 dni nim odciągałam, jak Hanka miała żółtaczkę - pewnie mleko mi leciało siłą woli :twisted: ), tufi za 65 też można sobie wsadzić (pod warunkiem, że uda się go złożyć :twisted: ), avent isis za 160zł nawet ciągnie, tylko już mnie ręce od tego machania bolały, no i nie wyciągał nawet połowy tego, co elektryczny :twisted:
Żona Waca pleśniawki to grzybek, mogą być efektem podróży z brzucha na świat przez wiadomo co :twisted: Niektóre dzieci są podatne, inne nie (jak moja Hania). Zamiast się przejmować, po prostu z nimi walcz i profilaktycznie smaruj brodawki - bo podobno jak pleśniawki rzucą się na piersi to boli jak cholera :twisted:
paulinaA myślałam, że post w czasie Ramadanu nie dotyczy karmiących matek :shock: A swoją drogą masz rację z tą psychiką. Ja wczoraj wypiłam na śniadanie kubek herbaty, a potem do 17 absolutnie nic - tak wyszło, bo z powodu roboty nie miałam czasu skoczyć do sklepu po wodę. I co? I odciągnęłam w robocie ponad 120ml, a po powrocie do domu bez problemu nakarmiłam Hankę :D
raczula z absolutnego braku czasu na pisanie układam na razie w głowie rozdział o minusach karmienia piersią :twisted: Rozrasta mi się do małej powieści :twisted:
sisi-79 nie wierz w tommee tippee - ja co prawda ich używam, ale tylko dlatego, że je kupiłam i żal wyrzucić. Hania jak nie chciała butli to nie chciała również tomme tippee - co więcej, wydawało się, że te jej najmniej odpowiadają. Jak w końcu zajarzyła o co chodzi, to mogłaby pić z każdego smoka, jaki wypuścili na polski rynek. :twisted:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj moje kochane dziewczynki :D znów nici z butelki idę jej zaraz dać marchewkę gotowaną starta złyżeczki może zję :!:
butelka narazie nie wchodzi w gre a czas goni przez ten rozszczep :(
Powiedzcie mi kiedy jej mogę zacząć butelkę ze slikonowym ustnikiem jak kubek niekapek?może to zaczai - tylko boję się ze za dużo z niej leci.

Ps mam być chrzestną w święta i musze się pozbyć parę kilogramów macie jakieś złote rady, pomysły, diety :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kruczek pisz pisz :wink:

sisi-79 ja powoli kończę karmić (.), ale zdążyłam już przytyć po niezłym schudnięciu (i jestem wściekła na siebie :twisted: ).
Teraz staram się jeść posiłki o stałej porze, zmniejszyłam porcje, nie jeść i nie podgryzać po 19, no i trochę ćwiczyć :wink: Już widzę efekty, ale samodyscyplina musi być na I miejscu :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alleluja :D :D :D
Hania przespała dziś po karmieniu 9 i pół godzinki :D :D :D Normalnie cud, bo do tej pory spała max 6 godzin... A moje mleko dalej jest zielono-niebieskie :twisted:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kruczek masz zielone mleko bo jesteś wegetarianką :twisted: za dużo zieleniny :wink: za dużo chlorofilu w mleku :yea: :hil:

Pod koniec listopada albo na początku grudnia idę do pracy :twisted: poszłam na rozmowę pod koniec października i przez 2 tygodnie cisza a dzisiaj zaproponowali mi pracę :twisted: Maciek z butelki pić nie chce ale kupiłam kubek - niekapek i niech się uczy pić. Praca będzie 20 godz. tygodniowo, więc nie będzie mnie średnio 5 godzin w domu - myślę, że w tym czasie będzie jadł kaszkę i zupkę jarzynową i w międzyczasie będzie popijał herbatkę :wink: tak to wykombinowałam a babcie niech się męczą :twisted: Będę pracowała w LO i bardzo się cieszę, bo ciężko dostać pracę w szkole, a w ogólniaku to już graniczy z cudem (przynajmniej jeśli chodzi o biologów),dodatkowo ta szkoła jest na sąsiedniej dzielnicy i mam 15 min. drogi autobusem . Praca będzie na 1,5 roku, bo będę zastępowała nauczycielkę, która idzie na macierzyński a potem na roczny urlop zdrowotny, a ja w tym czasie zrobię staż nauczycielski i postaram się znaleźć pracę w innej szkole :) Mam dwoje małych dzieci, więc praca nauczyciela mi pasuje ze względu na ferie, wakacje, święta itp. Z drugiej strony tak żal mi zostawiać Maćka w domu i iść do pracy :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mychola sorki za off topic, ale jeśli dobrze zrozumiałam, to kończyłaś biologię, a jeśli jesteś z Gdańska, to prawdopodobnie studiowałaś na UG. Jeśli tak, to być może sie znamy, a jeżeli sie nie znamy, to przynajmniej znamy tych samych wykładowców :) Ja byłam na mało popularnej katedrze wędrówek ptaków, a teraz uczę w gimnazjum (chwilowo mam przerwę na dzidzię:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Popieram mycholę, kruczku ;) czy Ty przypadkiem nie odbywasz jakiejś samoistnej fotosyntezy? :P:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja próbuje wyeliminować 1 karmienie po obiadku, dzis udalo sie wytrzymać 1,5 godz po zupce... :? :?
Mychola to super że będziesz mieć prace i to 20 godz w tyg., ja właśnie nie wiem kiedy się zabarć za poszukiwania i czy zacząć od szukania pracy czy opiekunki... :roll: ale właśnie marze o takiej blisko domku i 20 godz :D

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kruczek pisze:
Alleluja :D :D :D
Hania przespała dziś po karmieniu 9 i pół godzinki :D :D :D Normalnie cud, bo do tej pory spała max 6 godzin... A moje mleko dalej jest zielono-niebieskie :twisted:

Ja swojemu staram się ustalic rytm dnia ale wcale nam nie wychodzi, przespanych nocy chyba wcale się nie doczekam cały czas budzi się co 2,5-3 godz. Ostatnio miał taki okres że przez 4 noce budził mi się co godzina jak w zegarku :evil:. Dziweczyny jak to robicie że maluchy wam tak długo przesypiają?.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lili nie pocieszę Cię - ja nie robię nic ... po prostu od bardzo dawna mała śpi całą noc i już.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny

U mnie susza, dziecie glodne, napisze Wam co robie, alby miec wiecej mleczka, moze jest cos jeszcze, co dziala u Was?

- pije duzo cieplego
- rogrzewam piersi przed karmieniem
- czesciej karmie (ile karmien dodac? czy karmic non stop? wczoraj nakarmilam w nocy przez sen, dzis chcialam dodac jeszcze jeden posilek do poludnia - w sumie byloby 7)
- pobudzam laktacje latatorem, ale tylko co jakis czas, krotko, bo my butli nie uzywamy

podpowiedzcie mi co jeszcze
:(

Mychola gratuluje :)

Ostatnio zmieniony wt lis 13, 2007 8:36 am przez oleola, łącznie zmieniany 2 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lili ja też mam podobny problem :?

Mała zasypia w nocy ok 21 i budzi się ok. 2.00 na (.), a potem jak w zegarku co 2h, a ja już jak zombi wyglądam, bo to trwa od kiedy ją przestawiłam na wczewsniejsze zasypianie (wczesniej chodziła spać 23-24 :shock: ).
Doradźcie coś dziewczyny, co robić, zeby chociaż przesypiała do 3-4, a potem to juz niech nawet sie co godzine budzi :)
Dodam, ze idę spać z kurami - bo jak ona zasypia, to ja też już idę :? I zero pożycia małżeńskiego :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nel pisze:
Lili nie pocieszę Cię - ja nie robię nic ... po prostu od bardzo dawna mała śpi całą noc i już.

nel a masz jakiś ustalony rytm dnia co i kiedy twoja mała je? I w jakich odstępach czasu?

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

U nas na nocki pomogl rytm dnia, szczegolnie dbanie o dzienne drzemki - bo moj maluszek w dzien nie chcial spac wcale. Jak regularnie spala w dzien lepiej spala w nocy.

Na ten kryzys jeszcze latam bez stanika i po ostatim karmieniu pije piwko bezalkoholowe, bo karmi tu brak.
Poradzcie :cry:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1599 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 80  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Laktacja

Strefa czasowa UTC [letni]