Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 9:48 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1205, 1206, 1207, 1208, 1209, 1210, 1211 ... 1544  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
#
Awatar użytkownika

czesc dzieswczynki caly dzien nie zagladalam...jezdzilysmy z kumpelka po sklepach a raczej po sklepie z zabawkami ...znajoma kupila swojej corci lalke a ja plasteline ...rozgladalam sie za prezetem dla mojej malej....kupilam tez gitare pod choinke dla mojego chrzesniaka :)

ale sie narobilo...edyciu nie denerwuj sie kochana masz zagladac tutaj nadal .... ja tez jestem tu od bardzo dawna .....dziewczyny ktore beda juz nie dlugo rodzily napewno beda dawaly znac ze maja juz przy sobie swoje dzieciatka i to jest wspaniale ze sie im udalo...ja tobie edyciu jak najbardziej dopinguje napewno to wiesz :) ciesze sie calym sercem ze sie udaje kolejnej dziewczynie.....mnie tez w serduszku kluje ale tylko dla tego ze stracilam swoje dzieciatka .....tylko dlatego jest mi smutno..... ze nie mam tego brzszka.....ale ciaza to powod do dumy i wielkiej radosci i tego sie trzeba trzymac......trzeba pokazywac brzucholek z wielka duma bo w srodku jest najcenniejszy skarb ....dzieciatko..... :) ja jak widze kobiety w ciazy wcale nie jestem zla ..tylko patrze z taka tesknota na nie.....ale nie przeszkadzaja mi ciezarne absolutnie. :)

Obrazek

3 Aniolki [*][*][*]
Każdą maluczką duszą tak wiele ubyło...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To miłe Lagunko!
Dziewczyny, byłam dzisiaj u fryzjera. Babka myje mi włosy siadam i widze w lustrze, że ma nietęgą minę i że coś jest nie tak. Nagle mówi, że tę głowę trzeba raz jeszcze umyć i się krzywi i ogląda mi te włosy. Ja już myślałam, że mam może wszy, albo coś, a on, że mam łupież jakiego w życiu nie widziała! Jeszcze raz umyła i włosy i zrobiła jakąś kurację antyłupieżową. Najlepsze jest to , że ja w życiu łupieżu nie miałam i teraz też nie zauważyłam :roll: Tydzień temu zmieniłam szampon na niemieckiego gliss Kur.., bo mi mama z Niemiec przywiozła i może od tego. Powiem tak, że głupio mi było, bo każda klientka się gapiła jakbym naprawdę wszy miała.
Na domiar złego wsiadam do auta i alarm się zablokował i ani ruszyć ani wyłączyć to ustrojstwo, po M musiałam dzwonić.
Mam pytanie, czy któraś miała problemy z łupieżem? Jeśli tak to co poskutkowało?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie, z pewnoscia mnie nie pamietacie bo pojawilam sie tu tylko na chwile pare miesiecy temu i szybko zniklam. Ale czasem zagladam i czytam was i wlasnie teraz przeczytalam o wczorajszej sytuacji. Ja tez jestem jedna z tych ktorym ciezko po poronieniu myslec o ciazy innych dziewczyn. Pojawiajac sie na tym forum oczekiwalam wsparcia na poczatku i owszem kilka dziewczyn napisala ze im przykro itp a potem przeszly do tematu ciazy jednej czy drugiej. Poczulam sie ze potraktowaly mnie na odczepnego. To forum jest po stracie i dlatego zaglada tu wiele dziewczyn po stracie i potem juz nie zaglada bo wlasnie swiezo po poronieniu styka sie z ciaza. Czy zauwzylyscie ile z nich pojawia sie na chwile i potem znika? Domyslacie sie dlaczego???
Teraz mi juz nie jest przykro z tego powodu ale wczoraj jedna dziewczyna zajrzala i podzielila sie swoim zalem a tu na dzien dobry inna od razu zdjecie brzucha wkleila nie zwracjac uwagi na ta nowa i jeszcze miala pretensje ze ta nowa nie zna jej historii. Paranoja. Przeciez kazda ma historie podobna i nie od razu musimy sie znac od podszewki. A potem jeszcze ta nowa przeprosila tylko za co? Dlatego ze jest nowa?
Ja przeszlam na inne forum gdzie na watku po stracie dziewczyny chwala sie ciaza informuja nas ze sie udalo ale kazdym ruchem dziecka, usg, zdjeciem itp chwala sie juz na watku o ciazy bo szanuja to ze inne to boli i w danej chwili jest to ostatnia rzecz o ktorej chca slyszec. Pewnie wiecie ze jest mnostwo dziewczyn ktore to boli. Na tym innym forum jest kilka dziewczyn stad ktore juz tu nie zagladaja wlasnie z tego powodu z ktorego wy sie dziwicie ze wogole moze istniec. Pewnie napiszecie ze jak nie chce to niech nie zaglada i macie racje. Ja postanowilam tak zrobic wlasciwie nic nie mowiac. Ale wczoraj ktos sie odwazyl napisac o tym i od razu taka reakcja, brak zrozumienia i tolerancji ze strony niektorych z was i fochy ze jedna czy druga nie bedzie zagladac.
Przepraszam jesli kogos obrazilam ale ja kiedys poczulam sie dokladnie tak samo jak wczoraj nowa dziewczyna i wiem ze wiele dziewczyn tak witacie. Wiem ze nie robicie tego celowo ale moze troche wiecej taktu w koncu nie codzien przychodzi tu nowa dziewczyna.
Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tatankazgodzę się z tobą...ja się cieszę,że pare dziewczyn tu po stracie znów zafasolkowały,są szczęśliwe i bardzo gratuluję im,ale jak tu się wypowiadają,że już ten tydzień mają itd to mi tak smutno,aż w sercu coś kłuje,i chyba przez to przestałam się tu udzielać,ale już wróciłam do formy i jestem...tatanka a byś mogła na pw mi przesłać gdzie siedzisz teraz na forum,bym była wdzięczna

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

maniunie pisze:
naataalia pisze:
sluchajcie, te moje fugi miedzy kafelkami sa takie brudne!!!!!!!!!! czy znacie sposob jak mozna to skutecznie wyczyscic???

zrób "paste" z sody oczyszczonej i wody - grubo nałóż na fugi...zostaw na jakies 20-30 min i pozniej wyszoruj szczoteczką do zębów

widze ktos oglada Perfekcyjna pania domu :D

....Matka trzyma Cię za rekę tylko przez chwilę, w sercu nosi całe życie.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dobry wieczór miłym paniom!! Alez się rozpisałyście!!! oj, nie wiem, znów trzeba notatnik wyjmować, bo przecież sklerotyczka nie spamięta, co ma popisać komu :oops: :? ja mam około godzinki, to może nadrobię. szwagierka z mężem pojechali na miasto załatwić jedną sprawę, młody smacznie chrapie, to mogę spokojnie zajrzeć. To zaglądam :D:D:D zaraz lecę czytać coście natworzyły...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ale tu gęsta atmosfera od wczoraj )-:
Kitka nawiązalaś do mojej wypowiedzi ale źle mnie zrozumialaś. Nie bylo moją intencją wyrzucanie z forum kobiet w ciąży, tym bardziej że ja sama do nich należę. Powtarzam po raz kolejny że próbowalam poszukać wyjścia z tej dosyć trudnej dla dwóch stron sytuacji i uszanować zdanie jednych i drugich. Przykro mi że niektórzy to źle zinterpretowali :(

Tatanko :? ... a może trzeba bylo wlaśnie napisać co ci wtedy przeszkadzalo a nie tak odchodzić bez slowa??

A ja chyba jednak uszanuję wole niektórych z was i zniknę, może za jakiś czas tu zajrzę, choć przykro mi będzie nie dzielić się wieściami o mojej fasolce, tym bardziej że z utęsknieniem czekalam na II kreseczki i wiecie tylko wy-moje powierniczki i mąż, nikt więcej. I nie jest to bynajmniej "foch" z mojej strony tylko uszanowanie woli dużej części dziewczyn.
Może za jakiś czas zajrzę jak się tu trochę uspokoi.
Papaapapapa :-)

Ostatnio zmieniony sob lis 10, 2007 8:20 pm przez Aaasi@, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

oj, ale dym się zrobił i wciąż nie opadły nerwy...
może za krótko jestem, aby się odzywać, ale powiem swoje zdanie: uważam, że dobrze jest wiedzieć, że można się podnieść po takiej tragedii i znów zaciążyć i mieć zdrową ciążę i dzidziusie i nie widzę potrzeby, aby sie z tym ukrywać i tworzyć nowe wątki. dziś mija tydzień jak straciłam córę i mam dół jak cholera, ale nie patrzę z zazdrością na wszystkie te, które nie mają takiego problemu. cieszę się, że rodzą się dzieci, ze kobiety chodzą z brzucholkami-to ich chwila radości. ja też chodziłam i będę chodziła, a świat w sumie nie musi się podporządkowywać pod mnie, bo ja cierpię... wiem, że kiedy znów zaciążę, będziecie się cieszyły razem ze mną i chciałabym się Wam pochwalić, że znów jest fajnie, że córa wróciła...

dlaczego ktokolwiek ma stąd uciekać????????????????????????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lili to prawda ze zrobilo sie nerwowo.......
mam nadzieje ze emocje opadna i bedzie tak jak dawniej....

['][']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak dobrze,że ktoś się podzielił informacją,że zafasolkował i cieszymy się razem z tą osobą,ale jak też tu ta osoba się non stop udziela to też przykro jest,ale co tam nic już nie piszę,niechce zebyscie mnie źle odebrały,jak tu zaglądałam na początku duże wsparcie dostałam i dziękuję za to wszystkim,ale nieraz nie mam ochoty tu sidzieć,bo tak smutno mi,ostatnio sie nie udzielałam,po tak starsznie cierpiałam,że niechciałam tu wchodzić,płakałam i takie tam,doszłam do siebie sama i wróciłam,ale czy to się nie powtórzy nie wiem,bardzo się ciesze że inne zafasolkowały,ale niektóre z nas jeszcze nie i nam też przykro

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

asienka82 pisze:
Ale tu gęsta atmosfera od wczoraj )-:
Kitka nawiązalaś do mojej wypowiedzi ale źle mnie zrozumialaś. Nie bylo moją intencją wyrzucanie z forum kobiet w ciąży, tym bardziej że ja sama do nich należę. Powtarzam po raz kolejny że próbowalam poszukać wyjścia z tej dosyć trudnej dla dwóch stron sytuacji i uszanować zdanie jednych i drugich. Przykro mi że niektórzy to źle zinterpretowali :(

asienka82 ja doskonale zrozumialam twoje intencje - po prostu napisalam jak ja to odebralam i co na ten temat mysle i czuje. To moje zdanie na temat tej propozycji a nie twojej osoby i nie powinnas sie czuc urazona.

Wg mnie najlepsze wyjscie znalazla Tatanka - to nie jest jedyny temat o poronieniu - nie pasuje mi obecnosc ciezarnych na tym to szukam takiego gdzie ich nie ma, a nie usiluje usunac je z tego tematu.
Mnie ten temat pasuje z tymi osobami ktore zastalam, wiec wyrazam swoje rozczarowanie ze pojawia sie ktos nowy z pretensjami i usliluje to zmienic.
Jak ktoras dziewczyna przyczepila sie do misiuli3 ze przez nia odchodzi z tematu to poradzilyscie jej zeby po prostu posty misiuli omijala. Przeciez trzeba umiec zyc wspolnie - nie mozna tworzyc takich zamknietych grup.

lili777 calkowicie zgadzam sie z toba - po upadku trzeba sie jak najszybciej podnosic a nie lezec i rozpamietywac - i jeszcze wymagac zeby inni lezeli z nami - zreszta napisalam juz to na poprzedniej stronie.
Szkoda ze tak sie tu porobilo.

misiula3 ja uwielbiam Boze Narodzenie choc kilka lat temu wlasnie przed tymi swietami stracilam babcie - ale ona na pewno woli mnie z gory widziec radosna niz smutna.

Maranellka nie ma za co :)
Ja tez mam nadzieje ze bedzie jak dawniej - tylko czy sie da - dlatego czasem warto sie ugryzc w jezyk zanim sie cos powie.

Łucja moze bedzie ci latwiej jesli pomyslisz: przykro mi ze JA nie jestem w ciazy - zamiast: przykro mi ze INNE SĄ w ciazy?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

och, kurcze, wymiękłam po drodze i nie doczytałam, nie bijcie!! :oops: a to to, co do tej pory mi się udało naskrobać ( w notatniku na kopie pisałam i teraz tylko przekleję :D ), ale i tak mnie główka rozbolała. Mam nadzije, ze jeszcze nie pouciekałyście spatku...

Dariamp - ja też sądzę, że powinni oddzielać w szpitalch te około poronienia i ciężarne zaawansowane, bo to przykre, a nikt o tym nie pomyśli. Ja z Konradem leżałam z dziewczynami,
które lada chwila miały się rozsypać, a mi własnie ciążę zagrozili i nie iedziałam, co jest z moim dzieckiem, a wiedziałam, ze jak urodzę, to młody nie przeżyje. I było mi przykro, że tak właśnie mnie położyli. Nie chcę nawet wyobrażać sobie tego, co przeżywają dziewczny, kóre właśnie straciły dziecko, a leżą w sali z już rozpakowanymi, alo spodziewającymi się szybkiego rozapakowania. HORROR.
po co kasowałaś suwaczki??????????? MASZ PRAWO SIĘ CIESZYĆ!!!!!!!! po stracie i bólu przyszedł czas na RADOŚĆ, ze znów jest kruszynka. NIE ROZUMIEM. Same pisałyście - jesteśmy różne ale się szanujemy. Od tego trzeba wyjść. Każda po pronieniu jest zdołowana i rozżalona, ale to nie znczy, że trzeba zaraz kasować wszystko dookoła!! To ja też mam usunąć zdjęcie Konradka z podpisu, bo kogoś to kłóje, że mam już jedno dzicko, gdzie dziewczyny potraciły pierworodne?? dla mnie jest on słoneczkiem i nie wiem, czemu mam go chować. W suwaczku mam też Aniołka przecież. JESTEM TU Z JAKIEGOŚ POWODU - PORONIŁAM i to nas łączy... z każdą, która tu pisze...

Edyta - wspłczuję, podziwiam i życzę jak najlepiej. Już się acierpiałaś dziewczyno!! Teraz MUSI być w końcu dobrze...zgadzam się z Tobą a propos nowych wątków. Myślę to samo. Zawsze już będziemy "po poronieniu", nie ważne ile dzieci jeszcze urodzimy...

Asieńka - dłuuugie masz te posty, ale czytamy, czytamy :D. A mnie oprócz ozdób świątecznych w listopadzie wkurzają te ala hallowyn... nie wiem, jakoś mi to świętowanie nie pasi. wolę naszą zadumę nad zmarłymi niż jakieś przebierańce...

Misiula - foty bomba :D

Maranellka - mi też się zrobiło smutno, że takie afary wyszły...

przepraszm, ale nie byłam w stanie wszystkim czegoś napisać, to chociaż wszystkie uściskam :cmo: :-{:

a ja mam dół, bo moje szczęście poszło do nieba tydzień temu...

a u nas ciągle chyba Diwalii świętują bo od tygodnia ponad noc w noc fajerwerki, oszaleć można...

a poza tym zrobiliśmy ogromniaste zakupy i obżarłam się jak prosię pizzą.. aż mi wstyd.. :oops:
...i mam nadzieję, że uda mi się zajrzeć raz na jakiś czas do Was w tym tygodniu...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kitkaale mi nie jest przykro,że dziewczyny są w ciąży cieszę się razem z nimi i mi tu nie wymyślaj czegoś OK,mi jest przykro,że ja nie jestem,a ty jakos to odwróciłaś,jak kota ogonem,po prostu cieszę się że one zafasolkowały,ale jak się czyta,że tak a siak itd to aż serce się kraja,kiedy przyjdzie czas na mnie żeby zafasolkować,nie mówię,żeby znikneły z watku,bo to one mnie wspierały i dziękuje im za to i mogą tu zostać jaknajbardziej,tylko mówię moje zdanie,że mi przykro i chyba dość zrozumiale to piszę o co mi chodzi[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczynki!!!!!!!!

mam nowy monitor...!!!! :) tamten nadawal sie do smietnika niestety.... :(

poza tym wrocilam ze wsi i teraz juz bede siedziala w domq...

ktora z was wie ile czasu wraca plodnosc po odstawieniu tabletek anty :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lili777 nie boj sie - tu nikt nie bije ;) Ja chcialam przez to podkreslic ze mam takie samo zdanie na ten temat jak ty!

Co do halloween - w usa wlasciwe swieto zmarlych jest w polowie sierpnia - jest to Memorial Day - dzien pamieci - wtedy wszyscy chodza na cmentarze zeby sie pomodlic i zapalic swieczke.
Halloween jest tu bardziej traktowany jako swieto dla dzieci - zeby oswoily sie ze smiercia - w koncu to nieodlaczna czesc naszego zycia.
Moze faktycznie szkoda ze zbiega sie z naszym poolskim swietem.

Łucja nie denerwuj sie - ja ci nic nie wymyslam - ja to tak zrozumialam ze smuca cie ciezarne ktore sie tu stale udzielaja - mnie to akurat cieszy bo daje mi nadzieje.
Tak bywa ze czasem - szczegolnie jak sie szybko pisze - ktos moze opacznie cos zrozumiec.

madziara20 to sprawa indywidualna - czasem juz w pierwszym cyklu, a czasem trzeba chwilke poczekac.
Ciaza zaraz po tabletkach moze byc mnoga ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zdanie o opiece medycznej w Anglii wyrobiłam sobie szybciuchno i uważam, ze jest do d... . Moje poronienie i brak jakiejkolwiek reakcji ze strony lekarzy było dla mnie tylko potwierdzeniem. To zdanie moje. Nikt nie musi się z nim zgadzać. Moje subiektywne podejście. Jak jest ok - to luz, tu wszyscy mają wszystko w głębokim poważaniu, jak jest źle, to wtedy widać, jak jest. Napisałam to o porodzie w Anglii, bo tak uważam. I uważam, że nie ma się co tu zachwycać. I zjechała mnie Iwona i wymądrzyła, że lepiej wcześniej niż później dziecko stracić i że wg niej opieka jest super. Jej opinia, też ma prawo. Serce mnie zabolało jak cholera, ale gadam z nią normalnie, bo kazdy ma prawo do odczuć i pisania, co chce na forum. Po co drzeć ze sobą, dziewczyny?? Uważam, ze nie ma c tu wprowadzać zamieszania, na żadnym wątku, bo przyszłyśmy tu, żeby się wesprzeć, a nie kłócić. o. i powidziałam :D:D:D:D:D:D

a jutro jedziemy sobie do parku pokarmić jelenie i będzie fajnie. postaram się Wam foty wkleić w galerce... Mops ostatnio z siebie wychodzi, taką ma energię, że nas wszystkich zamęczy, a sam dalej wariuje :D:D:D i chyba zaraz walnę się obok niego, bo jutro znów dzionek ciężki...

a swoją drogą mam pytanko: każda z Was przechodziła czyszczenie po poronieniu, czy nie?? zestrachały mnie dziewuchy na innym forum, że już krawawić przestałam. Miałam tylko 1 2 cm skrzep oderwany i miał sam wypłynąć. I popłynęło mięcho i się skończyło krwawienie. USG już chyba nie zaliczę w Anglii, bo mi przesunęli je wspaniałomyślnie na godzinę wylotu na urlopik :roll: a nie wiem, czy sens znów do szpitala jechać i rany rozdrapywać... fizycznie czuję się świetnie... chyba nie zemrę do urlopu, bo mam już ustawione wszystkie badania w polsce .... :wo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja nie bylam czyszczona. Ale juz byl normalny okres i nic mnie nie boli wiec chyba jest OK.
Mysle ze organizm da znac jak cos bedzie nie tak.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sorki za zdenerwowanie,ale ostatni jestem bardzo nerwowa,może źle mnie zrozumiałaś,ale to nie tak jak myślisz

ja nie byłam czyszczona ...

znikam na jakiś czas jeszcze z forum muszę kilka jeszcze spraw przemysleć sama,może kiedyś wejdę ale to się okaże,mogę zniknąć na krótki czas,a może na dłuższy...trzymajcie się dziewczyny papa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kitka, a ty długo w USA siedzisz?? Podoba Ci się tam??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kitka11 pisze:

madziara20 to sprawa indywidualna - czasem juz w pierwszym cyklu, a czasem trzeba chwilke poczekac.
Ciaza zaraz po tabletkach moze byc mnoga ;)

to ja chce taka ciaze!! :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1205, 1206, 1207, 1208, 1209, 1210, 1211 ... 1544  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]