Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 10:05 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Czy miałyście jakieś kłopoty po łyżeczkowaniu?
nie 66%  66%  [ 54 ]
tak 34%  34%  [ 28 ]
Liczba głosów : 82
Autor Wiadomość
 Tytuł:

ja sie boje ze moze powinnam a skoro nie leci to znaczy ze znowu sie babrze :(
miałam tak, ze w pt połozna mi zdjeła szwy i wieczorem dostałam krwotoku. mozliwe ze jakis mialam za ciasno i gdyby nie to ... eehhh :/
(bo to nie przez zdjecie szwów dostałam krwotoku).

i teraz jak nie ma nawet plamy to sie boje ze cos nie tak :( w dodatku mam nowe szwy bo w czasie zabiegu sie rana nieco rozeszła :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Byłam na kontroli, wyniku his-pat jeszcze nie ma, jutro rano jadę znowu, powiedzieli, że bedzie.
Macica ładnie oczyszczona, bardzo się ciesze, bo bałam się strasznie, straszyli "nożem"jesli coś nie tak!!!
Mam tylko żółtawe przezroczyste upławy coraz mniejsze raczej.
Napiszcie ile po łyżeczkowaniu należy zachowywyać wstrzemieźliwość?czy są sztywne reguły?tak z ciekawości pytam...bo lekarza nie pytałam- zapomniałam.
Przy badaniu troszkę mnie bolały jajniki i nie było zbyt przyjemne to uciskanie i przyciskanie na wszystkie strony, a!lekarz zauwazył maleńką nadżerkę, musiała powstać przy tym wszystkim, bo przed miałam super czyściutką., ale grunt to to, że na razie ok.
pozdr

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aniu jak nie leci to naprawde nie powinnaś się martwić, ale jak nie możesz się uspokoić to idź do lekarza i powiedz mu o swoich obawach, myślę że to będzie najlepsze wyjście.:)

ivoneczka takie absolutne minimum do wsrzemiężliwości to 2 tygodnie, ale najbespieczniej poczekać do pierwszej miesiączki. bardzo sie cieszę, że wszystko tam na dole jest ok:)

Nadia Aniołek 22.t.c. 15.07.2007

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam. Ja miałam łyżeczkowanie w sobote. Wczoraj nawet nie plamiłam, a dzisiaj pojawiły się. Mam nadziej że to normalne.
Anna 1987- skąd jesteś? czy może z Koziegłów?
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jane wszystko jest normalne oprócz mocnego bólu brzucha i krwotoku. a tak to plamienie jak i jego brak jest normalne

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jane83 pisze:
Witam. Ja miałam łyżeczkowanie w sobote. Wczoraj nawet nie plamiłam, a dzisiaj pojawiły się. Mam nadziej że to normalne.
Anna 1987- skąd jesteś? czy może z Koziegłów?
Pozdrawiam

Witaj :> Ja równiez w sobotę : )
Nie plamiłam niedzielę całą, wczoraj troszkę, dzis juz tak więcej, ale to nadal plamienie, jak taki mały okres :/

Ano Koziegłowy :>

ps. a czy takie ułucia w podbrzuszu to normalne? :(
(obkurczająca sie macica? :/)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anna 1987- chyba leżałyśmy razen na pokoju w szpitalu!

Mnie bobolewało wczoraj , ale dziś już nie. mam nadzieje że jest ok!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mnie właśnie dzis kłuje i nadal plamię. I ciągle mam stracha czy dana kropelka to juz problem czy nie..

Jaki świat mały :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie musicie się tym wszystkim martwić bo to jest normalne, nienormalne by było gdybyście mialy krotoki i bardzo silne bóle brzucha. A tak to nie mysicie się naprawdę martwić

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej kobietki :D

Ponad 2 tyd temu byłam u gin , powiedziała że wszystko wporządku, już wtedy czułam jakieś dziwne bóle w dole brzucha bardziej z lewej strony, ale jajnik wporządku, powiedziała że usg nie jest konieczne, ale wierzcie mi te bóle są czasami straszne .

Kilka razy zaczeło mnie tak boleć ,że nie mogłam się ruszyć, takie dziwne kłucie,od kilku dni chce zrobić sobie usg, a dzisiaj myślałam że w szpitalu rozszarpie :twisted: te pielęgniarki ,one nic nie wiedzą .......Święte krowy , po co tam pracują :x jedna mówi że usg jest robione w poniedziałki i środy więc poszłam dzisiaj ,a druga ze w piątki, a do tego jeśli nie masz skierowania to odpłatnie 50 lub 15zl :evil: - za co za usg na starej maszynie :!: u mnie w mieście są tylko dwie aparatury jedno w szpitalu a drugą ma prywatnie doktor, który jest na urlopie.

Martwie się ,że to może dziać się coś złego po łyżeczkowaniu i dopiero teraz coś się dzieje. Jak do tej pory było wporządku, 15 minie 3 miesiące. A może to macica się jeszcze obkurcza :?: Pójde w piątek może zrobie w końcu to usg. Kurde martwie się :( A wszyscy gini przyjmują prywatnie :evil:

Obrazek

Aniołek Nikola 15.08.2007,290g-22cm (20tc)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny, bardzo się boję, jutro mam zabieg, naczytalam się o waszych doświadczeniach z po-zabiegu, i boję się jeszcze bardziej .. zrosty, pozostałości, bóle, no masakra

mam nadzieję, że będzie dobrze, jak na razie ciągle jestem w szoku, Dr. juz przy pierwszej wizycie mnie przygotowywała na to, ż eto może być pozamaciczna, bo onanie widzi pęcherzyka, ale odczekałyśmy 5 dni, zrobiłam koleją betę, i po kolejnym USG skierowałą mnie do szpitala, ciągle miałam nadzieję, że jednak ginka się myliła, ale jednak nie, beta spadała regularnie, nadal brak pęcherzyka, stwierdzili, że ciąża jest starsza, niż mi powiedziała ginka, czyli okazało się że nie byłam w 3 tylko w 6 tygodniu. teraz leżę w szpitalu, jutro rano zabieg, boję się strasznie i ni emogę się pogodzić ze stratą, nie wierzę że mam w sobie już teraz martwą, pozamaciczną ciąże .... przeciez nic na to nie wskazywało, mój organizm przygotowywał się na noszenie dzidzi, czułam że jest we mnie życie, a okazało się, że już nie ...

kiedy można się starać o kolejne dziecko? kiedy będzie bezpiecznie? i powiedzcie, jak Wy radzicie sobie ze stratą? jak możecie to znieść? czy ten żal do Boga i świata mija? czy długo będę patrzyła z zazdrością i żalem na kobiety z dużym brzuszkiem/?

leżą ze mną na sali 3 ciężarne, jedna na podtrzymaniu , jedna z wielowodziem i jedna z nadżarką na jajniku, dla każdej z nich jest to tragedia i wielki stres, ale każda z nich będzi emiała już niedługo swoje maleźstwo, leżą obok, głaskają się po brzuchach, uśmiechają się do nich i nucą piosenki, a ja tu leżę z nimi i ryczeć mi się chce , gdy to widzę, już jutro nie będę miała w sobie ten maleńkiej fasolki, już w prawdzie nie żyje, ale nadal we mnie jest ... boję się :sad:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja się nie zgodziłam na zabieg i nie wiem, czy to nie był błąd, ale skoro został tylko mały 2 cm skrzep, oderwany na ujściu z macicy, a reszta czysta, to może sam wypłynie...

ból potworny po stracie, lekarstwa żadnego, niestety. tylko czas i próba pogodzenia się z tym, poukładania to sobie tak, aby móc żyć normalnie. wiadomo, że nigdy nie będzie tak, jak dawniej, zawsze bedzie już Aniołek w niebie, który czeka, ale...
nie wyobrażam sobie przechodzić coś takiego przy pierwszej ciąży. za to jedno moge Bogu podziękować, że mam już jedno dziecko i ono daje mi światełko każdego dnia. ale będziemy próbowac dalej - to też nadzieja. kiedyś się uda, zejdzie dzidzia. ja póki co nie mam innych sposobów, aby sobie z tym radzić... i jeszcze wypłakac się dobrze i gadać z ludźmi, którzy Cię rozumieją ( wokół mnie za wielu nie ma takich...)...

jak znacie coś więcej, napiszcie i mnie...

śliwko, ty wciąż masz ją w sobie... nie wiem, czy lepsze to, czy to jakby Ci wypadła... pożegnałaś się już z nią pewnie z 1000 razy... rozumiem Twój strach i ból. ale będziesz silna i dasz sobie z tym radę, jak my wszystkie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mimo wsystko jestem zdania ze zabieg lepiej wykonac.
taki "tylko 2cm skrzep" moze wywołac powikłania...

u mnie nadal leci, dzis nadal pobolewa. oby to było ok :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anna1987 pisze:
mimo wsystko jestem zdania ze zabieg lepiej wykonac.
taki "tylko 2cm skrzep" moze wywołac powikłania...

u mnie nadal leci, dzis nadal pobolewa. oby to było ok :/

wczoraj poleciały znów kawałki mięcha ( wulgarna jestem... ) i wszystko ustało. nic mnie nie boli, skurczy i krwi brak. dobry czy zły znak?? kurcze, nastraszyłaś mnie. mówili mi, żeby lepiej nie ingerowac, bo wszystko czyste, a zakrzep sam wyleci, a zabieg tylko do przyspieszenia natury, ale teraz to mnie zestrachałaś...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mysia jeśli cię tak boli to to nie jest normalne.

Dziewczyny bardzo mi przykro, że musicie przez to przechodzić to wszystko jest naprawde straszne, bardzo wam współczuje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Miniaczek strasznie się martwie ,nic mnie po stracie nie bolało ,a tu od niedawna coś się dzieje, a w tym cholernym mieście nie ma więcej aparatur usg, jutro ide ponownie do szpitala, może w końcu je tam zrobie. A może to od tabletek anty mnie tak bolało........hormony, już ich nie biore 2 tyg, ale nadal czuje pobolewanie.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

myśia nie sądzę, zeby to było do tabletek, bo gdyby miało tak być to w trakcie brania by cie bolało, a swoją drogą ja też brałam i nie miałam bóli, na twoim miejscu to bym się tam porządnie wydarła, a najlepiej to zrób tak, że idź na ostry dyżur na pogotowie w nocy, nakłam że tak strasznie cię boli, że chodzić nie możesz to wtedy Ci zrobią beż problemu ja tak właśnie robiłam, jak chciałam, żeby mi zrobili, bo inaczej to niec nie da.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Miniaczek to zaczeło mnie boleć jeszcze jak brałam tabletki, a z tym ostrym dyżurem świetny pomysł

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mysia, tak najlepiej bo wtedy nie mogą cię olać. Ja tak zawsze robię jak coś mnie niepokoi to wtedy idę ściemę taką walę, że szok a skoro cię boli idź i oni wtedy muszą zrobić ci usg nie ważne czy to wtorek czy sobota:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Taka prawda. Ja w tym temacie inaczej niż wy, poniewaz ja nie poroniłam.. ale co do szpitali wszedzie tak samo. Idąc rodzic powiedziałam ze mam skurcze co 7 min (a miałam co 11) i dobrze... bo juz 30 min później jak byłam na sali to miałam co 6.
A wiem, że z 11 min by mnie odesłali :[

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]