Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 10:08 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość

witam Was wszystkie. Pisałam ostatnio o swoich niejasnościach i tak jak poradziłyście poszłam na badanie okazało się ze mam maleńko fasolkę ( choć mi to groszek bardziej przypomina...) tyle, ze gin . powiedział mi że jestnisko zafnieżdżona czy ktoś miał coś takiego co to moze oznaczać ??? pozdrawiam

hej hej dziewczyny, kobietki mam pytanko podejrzewam ciążę 2 tyg zrobiłam BHGC wynik 11,2 mój lekarz powiedział że to za niski poziom przecież normy mówią inaczej... zaznaczam że to pan doktor ordynator i wogóle HILFE bo oświruję z niecierpliwości

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maleńką** :)

A czemu nie zapytałaś giny co to znaczy jesli juz tam byłaś :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej hej byłam tam zdenerwowana i szczęśliwa, ze "coś"tam jest , że nie dotarło do mnie co mi lekarz powiedział... wcześniej miałam podejrzenie pozamacicznej więc zupełnie nie myślałm o tym nisko zagnieżdżonym groszku, tylko tyle, że jest...

hej hej dziewczyny, kobietki mam pytanko podejrzewam ciążę 2 tyg zrobiłam BHGC wynik 11,2 mój lekarz powiedział że to za niski poziom przecież normy mówią inaczej... zaznaczam że to pan doktor ordynator i wogóle HILFE bo oświruję z niecierpliwości

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mika, pisalam na wczesniejszym wątku co u Ciebie, ale widze, ze cos sie posunelo do przodu.

Musisz jednak jescze jakis czas poczekac spokojnie na rozwoj sytuacji. Przy nisko zagniezdzonym zarodku czeka się, czy wystarczajaco dobrze sie umiejscowił. Jesli nie ma krwawienia, to powinnas byc dobrej mysli.

Musisz byc pod stała opieką ginekologa i dbac o brzuszek.

Mateuszek 10.04.2008 cc 8:45 51cm 2600g
--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej hej Tusiaczek teraz dopiero zobaczyłam , ze Ty już 13 tydzień ja dopiero 3... a kiedy widziałś już serduszko? ja jeszcze nie szaleję z radośći bo jak tu czytam co spotkał dziewczyny... i mam takie lęki żeby nie był to pusty groszek... a jak Ty się czujesz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mika.. ale skaczemy :D

Proponuje pisac w jednym wątku :P bede pisac tutaj.

Wiesz, ja sie bardzo balam ze bede miala puste jajo, bo w 6 tygodniu nic nie bylo w srodku widac. Był tylko pęcherzyk. Ginek kazal przyjsc za tydzien zeby sprawdzic a ja sie denerwowalam bardzo. Poszłam w 8 tygodniu i był malenki zarodek, wygladal na o tydzien mlodszy wg usg, ale wszystko bylo i nadal jest w porzadku.

Moja pierwsza beta wyszla na brak ciazy a jednak bylam, takze niektore maluszki rosna wolniej.

I wiesz, nie czytaj tych smutnych postow, bo mozna miec potem noce nieprzespane. Mnie wciaz sie sni, ze sie budze i mam wokół pełno krwi.

Musisz byc dobrej mysli!!! Wtedy wszytsko sie ułozy! Zdrowy maluszek potrzebuje spokojnej mamy, choc latwo pisac.. ja osobiscie jestem panikara.

Czuje sie bardzo dobrze, wszystkie dolegliwosci odpuscily. Brzuszek rosnie. Koniec z mdlosciami i bolami plecow :) Do czasu :P

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej hej Tusiaczek! Widzę, że podobne charakterki się spotkały... Mówią, że jak to pierwsza ciąża to człowiek tak przeżywa. Ja tam mam psa 2 lata ma goldenka ale jak tylko nie taka kupa to zaraz do weta jechałam:) pomijam to że był super przystojny hi hi - dobrze że mąż nie czyta... dobra ale koniec o psie i ich wetach bo mnie tu zlinczują jak moja goldenka będzie szczenna to wtedy napiszę o jej fasolkach:) a to Twoja pierwsza ciąża? Ja dopiero 3 tydzieć i 3 dni więć to w sumie wcześnie, ale już zdążylł mnie lekarz postraszyć teraz muszę uważac na siebie bo jest szansa że jak to tam sie wszystko rozrośnie to groszek się usadowi na swoim właściwym miejscu. Ja mam schizy czy je4śli wszystko ok pójdzie top czy zdrowe będzie powiem Ci , że kiedyś baaaardzo chorowałam masa leków, prześwietleń ( w sumie do niedawna) bję się , ze teraz moze się to odbić...masz takie schizy?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hihihihi.. Rozumiem Cie swietnie. jak moj kot za duzo miałczy to tez zaraz mi sie zdaje, ze chory..

Ja tez bardzo duzo sie leczylam, mialam problemy z jajnikami. Lekarze orzekli kiedys, a mialam wtedy 16 lat, ze nigdy nie bede miec dzieci. Szpikowano mnie tabletkami przez 13 lat. A tu prosze. Zdrowa ciaza od razu po odstawieniu. Pół roku temu lekarz ze zdziwieniem orzekł, że wszystkie zmiany na jajnikach cofnęły się w 100%, nie ma po nich śladu.

Czasami sobie mysle, ze lekarze wiecej gadają, nim tak naprawde myslą. W lipcu np, ginek wyszukal u mnie zmiany nowotworowe w szyjce macicy. zapłaciłam kupe kasy za badania. Płakałam po nocach. wyszukał jakiegos wirusa wywolujacego tego zmiany. a potem.. szok.. jest pani zdrowa. Pomylilismy pacjentkę, u pani sa zmiany malego stopnia..

Wiec spokojnie, ciesz sie kazda chwilą swojej kruszynki malenkiej. Bedziesz wierzyc w to, ze bedzie dobrze, to tak bedzie :)

Tak, to moja pierwsza ciaza. I schiz mi nie brakuje :P czasem mi sie snia okropne rzeczy i glupoty do glowy przychodza, ale wtedy mowie sobie- nie mysl o tym. I pomaga :)

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no to przeszłaś swoje kobieto!! ja wiem że carpe diem ale tak się boję tym wszystkim cieszyć mówić przyjaciołom dosłownie nawet zbyt głośno o tym nie rozmawiamy z mężem tylko: " jak by wszystko się udało to za 2 msc... Jaby wyszło to... itd. tak strasznie się boję zapeszyć , ze boję się tym cieszyć zeby nie wyć potem... a powiedz mi Tusiaczek pracujesz? chodzisz do pracy czy raczej wypoczywasz? mnie kazał iść na L4 ale mam pracę od września i odmówiłam nie chcę zeby mój pracodawca sobie pomyślał w dodatku starałam się o tą pracę 5 lat i wreszczie się udało a tu lekarz bym lepiej leżała... kurcze ja wiem ze to najważniejsze zdrowie ale to praca w szkole i wiem jak do tego podchodzą ...co myślisz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mika, szczerze? Jesli zalezy Ci na malenstwie, to idz na zwolnienie. Powinnas bardzo duzo odpoczywac. Twoja ciaza jest specjalnej troski, jesli bedziesz chodzic i stac, jak to w szkole, to bardzo ryzykujesz!!!

Pewnie uwazasz, ze jak cos zacznie sie dziac- bolec czy plamic, to przestaniesz, ale wtedy moze byc z apozno.
Nie chce Cie straszyc, ale ja na Twoim miejscu odstawilabym prace na bok.
Jesli stac Was na utrzymanie sie bez Twojej pracy to tak zrob. Nie warto ryzykowac.

Ja z wykształcenia jestem filologiem polskim a z zawodu kosmetologiem. Pracowalam pare lat prowadzac salon kosmetyczny. Teraz nie pracuje. Zajmuje sie mezem, domem i czekam na dziecko. Robie prawo jazdy, jak posiedze 3 h na wykladzie, jak dzis, to mnie zaraz w dole brzuszka boli, a nie mam zagrozonej ciazy.

Z brzuchem i tak dlugo nie popracujesz a po porodzie i tak bedziesz na zwolnieniu, czy jest sens ryzykowac dla paru miesiecy?

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

fajnie się zTobą rozmawia...

pewnie masz rację mój mąż też tak mówi... i właśnie tak sobie myślałam coś się zacznie dziać to heja na zwolnienie. Wiesz coi mam wizytę 6.11 do tego czasu mam luz w pracy. Powiem Ci szczerze , że szkoła to jeszcze przejdzie na L4 , ale oprócz tego prowadzę sekcję pływacką ( jestem trenerem pływania) i przygotowuje dzieci do Mistrzostw Polski i powiem Ci, że tu bie kłopot bo nie mam mnie kto zastąpić ( nie myśl, ze jestem zadufana i że nie ma ludzi nie zastąpionych) , ale tu w tej sekcji bardzo długo nie było trenera n9e mogli znaleźć albo jak znaleźli to coś było nie tak. i jak mam ich zostawić w trakcie samych przygotowań, choć z drugiej strony wiem ,że basen ( gorąco na nim) jest szczególnym zagrożeniem ..
wiesz co na wizycie porozmawiam z lekarzem...
PS. ja jestem głównym źródłem utrzymania rodziny i będzie cholernie ciężko... mój mąż głównie gotuje a ja mam lewe ręce do garów więc jak ja zacznę gotować na BANK mnie rzuci bo tego nikt nie wytrzyma:) pozdrawiam Cię serdecznie i Twojego męża i Twoje maleństwo ( widziałaś już co ma między nóżkami? hi hi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja równiez jak byłam u lekarza na potwiedzenie ciązy tzn ok5 6 tydzien to tez powiedzial ze jajao płodowe jest cos za nisko macicy umiejscowionwe ale ze to sie jeszcze moze zdarzyc bo do 8 tyg cały czas sie zagnieżrza i wędruje teraz jestem w 10 tyg i jak narazie wszystko ok.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam dotota! to mnie trochę rozweseliłaś..to pewnie dlatego kazał mi dużo odpoczywać i nie szaleć i nie przemęczać się, zeby za nisko nie "opadło" 6.11 wizyta może wszystko będzie już ok, bo początek jest naprawde" burzliwy" pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mika, mnie tez sie milo z Toba rozmawia :)

Najwazniejsze są pierwsze tygodnie i dorota ma racje, ze trzeba poczekac na dobre umiejscowienie sie maluszka. Masz odpowiedzialne zadanie jako trener, mysle tez ze jestes bardzo wysportowana, moze taki wysilek nie jest dla Twojego organizmu mierzony jako wysilek, moze jestes odpowrniejsza. Nie znam sie na plywaniu :P, ale trener chyba pracuje na sucho prawda? Osobiscie nie widze potrzeby rezygnacji z pasji i obowiazku. tak na marginesie - podziwiam! Ja z woda mialam zawsze do czynienia na kajakach i to był moj konik :)

Z tym, ze maz Cie zostawi, to nawet nie wolno tak zartowac! Jestem pewna, ze zrozumialby zaistniałą sytuację. Pytanie tylko, czy nie bedziesz za bardzo przekladac stresu o utrate pracy na dom i zdrowie. czasem kobiety pracuja i do rozwiazania. Jednak zaraz po, bedziesz potrzebowac odpoczynku!

Sądze, ze wszystkie Twoje watpliwosci rozwieje lekarz na spotkaniu 6 listopada, ale przez ten czas mas zna siebie uwazac!!! Żadnych cieżarów, zadyszki, a w domku masaze i inne przyjemnosci :)

Dziekujemy za całuski i odsyłamy nowe dla Was!

ps ja mam wizyte dopiero 14 listopada:) wiec nie wiem co to za stworek będzie :))

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ładnie tak groszka od stworków wyzywać? już ja mu powiem jak tyllko przyjdzie na swiat. No prosze kajaki... widze ze mamy coraz wiecej ze soba wspólnego ja i mój mąż jesteśmy instruktorami kajakarstwa górskiego i pływamy także po rzekach nizinnych całej Polski- Czarna Hańcza, Drawa, Obra, piława , Wda, słupia itd...oprócz tego na rzekach górskich w wakacje prowadzimy obozy i spływy kajakami i pontonami na rzece Dunajec. a wisz jeśli chodzi o basen to nie mam problemu bo naogół nie pływam ( kurcze tak się to pisze-wolę z pol0onistką nie zadzierać:)) tylko chodzi o to , że tam jest strasznie głośno, duszno i jest wysoko temp. jakieś 30 stopni, a to dobrze nie wplywa na zagnieżdżanie ponoć... ale fajnie , ze już moze coś bedziesz wiedziała... a powiedz mi jak to się liczy w którym tyg jesteś. Bo wiem dokładnie kiedy " zasiali górale:- ja z Krakowa:) le to chyba jeszcze nie jest ten dzień od którego się liczy ciąże? oki kończę bo musze zawodnikom poodpowiadać na e-mile tacy są kochani:) jutro sie odezwe czekam niecierpliwie na odpowiedz... pa pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Mika:) A zajączek może byc? Bo mam termin na Wielkanoc :)

Oj gdzie mi tam do Ciebie z tym kajakiem, jestescie instruktorami, a ja tylko malutkim pasjonatem :) Ja pływałam zawsze ile sie tylko czasu starczylo w okresie wakacyjnym przez kilka tygodni bez przerwy. Pływałam indywidualnie, wybierałam rzeki sprzed 50 lat, na ktore obecnie nie robia przewodnikow. Małe dzikie i dające w kosc:P Wszystko sie pakowało do środka. Sztuka przetrwania. Zarazili mnie rodzice. Pływałam głownie po rzekach pomorza, mazury itp mijałam z daleka. Cały urok w niespotykaniu ludzi :) Ja straszny odludek jestem :P Pewnie dlatego nie umiem zyc bez lasów..

jestem polonistką ale niepraktykująca, wiec sie nie przejmuj. Dodam, ze na temat pracy magisterskiej wybralam jak najbardziej niekobiecy i antypolonistyczny temat, bo pisałam o traktorach w okresie socrealizmu :P

a w zimie to szaleje na desce.. w tym roku i w przyszlym musze niestety odpuscic :p

Wiesz duszno i glosno moze jest, ale to nie sa nagle warunki, Twoj organizm jest do tego przyzwyczajony, ciepełko mu nie zaszkodzi a wrzaski.. hmm.. moze jakąs dyscyplinę wprowadz? hihhi

Ja z Wrocławia, ale przeprowadzilismy sie we wrzesniu do Rawy Mazowieckiej pod Warszawą. Mieszkamy na obrzezach, za oknem mamy las i pola, wystarczy ze przejde przez droge i juz jestem w lesie :) A i do miasta blisko - 5km. Mamy tu biedronkę.. hehehe

Wiek ciazy liczy sie dwojako- od poczęcia, jesli wiesz dokladnie kiedy- a wiesz:) i dodajesz dwa tygodnie, bo owulka zwykle ma miejsce po 2 tygodniach po okresie. Jest to wtedy termin OM. Zwykle termin OM zgadza sie z tym z USG, chyba ze tak jak u mnie, owulka wystapiła znacznie pozniej. U mnie w 31 dc :P Jednak wiek faasolki i tak podaje sie o dwa tygodnie do przodu, niz jej stan faktyczny.

Masz jakies zachcianki? Mdłosci? Jak sie czujesz?

A tak na marginesie zapraszam Cie do naszego grona na zakładce Ciąza - Wiesci z brzuszka :)

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej hej! no nie powiem ale bratnia dusza... ja mieszkam w Krakowie, ale pochodzę z wielkopolski z małego miasta. w zeszłym roku kupiliśmy ziemię na wsi z widokiem na góry 300 m do lasu bo my też odludki i kochamy przyrodę. Pływamy komercyjnie w wakacje ( dobrze płącą:) a dla siebie w wekend długie :itp majowe. To pewnie znasz rów holendrów , albo łaźną Strugę, bo tam prawie z kompasem trzeba płynąć:) jak wody nie nabierzesz w baniak to z m0oczu muszisz odzyskiwać...ech zmieni się nasze życie... Zimą na nartach ( na desce nie miałam okazji)i ja jeszcze jestem zapalony wędrowiec góry i kajaki to moja pasja... najlepiej późną jesienią kiedy już pusto na szlakach, kiedy mgły spowijają całe przestworza jak okiem sięgnąć, kiedy jelenie rozpoczynają rykowisko...a Ty pod górę ... Ech mam z głowy najbliższy rok - mam nadzieję
a jak ja się czuję kiedy powiedział że wyklucza pozamaciczną jak ręką odjął bóle brzucha kłucia itp ( więc domyślam się , ze to na tle nerwowym) zero mdłości tylko szybko się męczę , a biegaczki celowo zachodzą w ciążę żeby podnireść swój poziom erytrocytów- ech ta fizjologia jaki to każdy jest inny... czuję się niebo lepiej niż na początku i n9e wiem czy to dobrze czy źle...
a tylko piersi bolą tzn. jedna bo się powiększa , a druga nie i się nie powiększa, ale mam nadzieję, że to normalne na początku...

wiesz co Ty mnie zapraszasz na forum a ja Cię zapraszam do siebie jak tylko będziemy w stanie koniecznie musicie do nas przyjechać moźże ferie? super byłoby Was ppoznać przemyśl to pozdrawiamy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak wspomniałas o górach to mnie aż dreszcze przeszły.. mgła cisza i ten zapach gór.. jak ja to kocham! Licze na to, że w tym roku uda nam sie wyskoczyc jeszcze w górki, nim będzie przeszkadzał mi brzuszek :P Dodam, ze moj mąz to człowiek lasu, zna zwierzeta jak własna kieszen, kiedys polował, ale przestał z żalu. Mogę godzinami słuchac jego opowiesci.

Bardzo dziękujemy za zaproszenie! Tez mam wrazenie, ze bysmy sie dogadały w realu :) tak sobie myslałam jak to załatwic.. w okolicach nowego roku mamy zamiar wybrac sie do Zakopca, albo gdzies w tamte okolice, moze uda nam się spotkac, jesli nić porozumienia nie wygasnie (tfu tfu tfu) a moze nawet spedzic razem sylwka gdzies zakopani w śniegu?

To doskonale, ze czujesz sie dobrze!!! Jak dobrze, to znaczy ze jest dobrze :)) faktycznie n Ukrainie była taka akcja, zeby biegaczki zachodziły w ciąze, bo im sie miała wydajnosc zwiekszac.. potem kazano im usuwac.. potworrne!

Ja czułam sie jak flaczek przez pierwsze tygodnie, niby dobrze, ale jakos dziwnie, dopiero teraz odczuwam przypływ sił.

Wiesz ja tez mialam takie bole klujace i jajnikow, ale przeszlo zupelnie, kiedy zrozumiałam skąd sie biorą hehehe

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

HURA ! HURA! HURA! już czuje że u nas jesteście! przyjedziecie do nas ii mozemy 1-dniowe wypady w góry robić- szkoda, ze nie na narty lucdeche. Mój mąż ( Adam ma na imię a Twój) swietnie jeździ na nartach - no w końcu to góral więc jęsli Twój też jeździ to moze oni pobrykają a my im fotki postrzelamy i posiedzimy w karczmie przy kominku ( szkoda, ze nie z herbatką góralską:))
muszę kończyć bo niedługo siostra ze szwagrem przyjeżżają z wielkopolski siostra ma dziś 30-ste urodziny i jeszcze tort do zrobienia itp. Dodam ,że ma 2,5-letnią córę- Julcię diabła wcielonego, wygadanego takie przekręty i numery w przedszkolu robi, ze mózg wysiada , ale to innym razem jest przekochana i cały czas mówi , ze ciocia ma fasolkę i groszek i ze jak przyjedzie to jej zje. Taka niewinnie głupiutka i nic nie rozumie buziaki dla was pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kurcze.. ale sie hmm.. podnieciłam :p Można by cos wykombinowac z tym wyjazdem faktycznie. nasi posmigają( moj Filip, on tez na desce) a my na herbatce z rumem, ulepimy bałwana, na sankach mozna pojezdzic. jakis kulig, gril z kiełbaskami a potem jakas zabawa sylwestrowa. Co Ty na to???
W góry mozna skoczyc.. wow...

Do nas przyjechał młodszy braciszek męza, miedzy nimi jest 17 lat róznicy, ma 13 lat. Oglądał wczoraj wnikliwie mój brzuch i tak sie dziwił :D Mówi tak: 'no z tyłu nic nie widac, ale jak sie obrócisz.. to szok' hihihi

Jeszcze troszke i obydwie będziemy kulki śniegowe :P

Uściski!

--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]