Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 12:27 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Podkarpackie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1468 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 74  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

Noi znowu ja..tym razem juz po pracy...wyslali mnie wczesniej bo im tylko kaszlalam i zero ze mnie pozytku...skonczylo sie na antybiotykach ktore -jak mowi pani doktor- ma do soboty postawic mnie na nogi..a przede mna taka to wielka podroz ze w sobote LECE do meza do ANGLII :D :D bo ja od 5 msc slomiana wdowka :( ..maz za granica a ja z maluszkiem tesknie, placze, i pozbierac sie nie moge :cry: :cry: :cry:

Ale w sobote mam nadzieje poprzytulac sie znowu nabrac sil podladowac bateryjki na kolejne miesiace rozłaki :(

Noi mowilam ze jestem najmlodsza ale co tam :lol: ROCZNIK 85 sie klania :wink: zdjecia chetnie jakies wrzuce ale narazie mi stronka nei chodzi :?

Noi czekam dziewczyny na jakies Wasze fotki a moze kogos poznam..?

Milego dnia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hehe a ja tak mysłałam ze do męża :) zdrowiej szybklo w takim razie, ja spadam małżowi obiad podac i sie wyszykowac do gina na usg :) może się dowiemy czy to julka czy filipek tam siedzi :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

rzufik pisze:
hihi ja tez może dzis cos powklejam , tzn dzidka bo moje gdzies są w galerii styczniówek :) dziś usg niby połówkowe, mam pytanie, czy chodziłas panstwowo w ciazy do gina?

Ja chodziłam prywatnie do Pana Zemana za wizyte płaciłam 50 zł a z usg 100zł ale jestem bardzo zadowlona, miałam problemy i miałam cesarke i urodziłam miesiąc wcześnie wszystko działo się bardzo szybko w piątek przyszłam o 9 rano do szpitala na badania lekarz skierował mnie do szpitala bo usg wykazało że moj synek nie rośnie i okazało się że muszą mi zrobić cesarke bo może się udusić i tego samego dnia o 13.45 byłam już po a Pan Zeman był cały czas ze mną i jak leżałam już synkiem na nowordkach to przychodził i pytał sie co i jak bo miesliśmy troszke problemów ze zdrowiem ale na szczeście wszytko jest ok ,upss troche się rozpisałam :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiula07 synek również śliczny i przesłodki - takie ciasteczko do schrupania :lol:
rzufik daj znać jak wrócisz po usg, trzymam kciuki aby maleństwo nie było wstydliwe i pokazoło mamusi co tam ma :D
Misiulka zdrówka życzę i kuruj się żebyś Alanka nie zaraziła i męża

Obrazek

Obrazek[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no i juz jestem, nic nie było widac hmmm :roll: jakis wstydniś :P troszke pomierzył maluszka i tyle , wszystko w normie :) tak się zastanawiam do kogo by tu iśc prywatnie na usg coby na lepszym sprzęcie może?? a Ty irminka gdzie usg robiłas? u swojej w ambulatorium? bo ja słyszałam że kałdan ma tanio i dobry sprzet, chyba 30-40 zł usg? nie wiem...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam! Jestem nowa na tym forum, chociaż moja fasolka lada dzień będzie na świecie. Jesli chodzi o USG w Stalowej to polecam doktora Jerzego Piechnika to jest ordynator porodówki w Nisku, ale przyjmuje prywatnie na ul. Krzywej w Stalowej. Facet na prawdę dokładny, cierpliwy i w sumie nie drogi. Wizyta-50zł, USG-30zł. W razie potrzeby prześlę namiar telefoniczny na maila. pozdrawiam. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej iwonek, moze coś więcej o sobie napisz? :) w której czesci stw mieszkasz? ile masz latek? czy już wiesz kogo urodzisz? i jak mija ciąża? :) pozdrowionka, ja może poprosze namiary na pw jeśli można :) bo po tym wczorajszym isg niewiele wiem prawde mówiąc, a wy miałyście dokładne usg połówkowe ze wszystkimi pomiarami? bo u mnie tylko pomierzył główke, brzuchol,kośc udowa i tyle czy to wystarczy? a kiedy miałyscie próbę glukozowa (tzn w którym tygodniu?)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

I ja sie dzis melduje...ale paskudna pogoda :?

Rzufik- ja mialam tylko zwykłe USG lekarz nie chcial mi podac plci a jak go poprosilam stwierdzil ze widzi corke..drugi lekarz to potwierdzil...jakies glupie te doktory no bo chlopak z Alanka jak sie widzi :lol: a dowiedzialam sie ze syn dopiero przy porodzie nawet nie bede pisac w jakim szoku bylam..cala ciaza mowilam do brzuszka Juleczko a tu prosze :roll: za to maz sie bardzo ucieszyl :D :D :D

Iwonek-powiedz cos o sobie..gdzie dokledniej mieszkasz jakie imionka wybraliscie dla dzidzi..opowiedz cos o sobie WITAMY!!!!

Poki co uciekam pospiocham moze troszke do wieczorka PAPA

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam ponownie. W kwestii zaspokojenia babskiej ciekawości :D : nie mieszkam w Stalowej ale w okolicy, dzidzioch w moim brzuchu to chłapaczysko a na imię prawdopodobnie będzie miał Krzyś. Ja jestem już na tzw. wylocie, bo przewidywany termin wg USG mam na 12.09 czyli NA JUTRO!!!! a termin wg OM na 19.09, wiec czekam jak na szpilkach na jakiekolwiek znaki na niebie i ziemi,że to juz, ale jak na razie nic sie nie dzieje :evil: A chciałabym juz bardzo miec przy sobie mojego małego bobasa. Jesli chodzi o doktora Piechnika, to chodzę do niego prywatnie od poczatku ciąży i nie mam na co narzekac (tel. do gabinetu doktora: 8432249) USG robi bardzo dokładnie, tylko trzeba go troche za język ciągnąc podczas badania, bo do gadatliwych to on raczej nie należy :wink: , ale jako lekarz jest naprawdę spoko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

No dziewczynki...poki co zegnam sie z Wami..w niedziele wylot..w sobote wyjazd do W-wy..brak czasu i wiele zalatwiania..napisze juz od meza..sciskam cieplo..fajnie tu u Was..mam nadzieje ze mnie potem przygarniecie na nowo...

Trzymajcie kciuki zeby mi sie samolot nie rozbil bo sie tak stesknilam za moim mezem ze...ojj..bedzie sie dzialo :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops:

Papa..do uslyszonka :)

Obrazek
By sesklocz, shot with uD600,S600 at 2007-06-22

Obrazek
By sesklocz at 2007-07-28

Obrazek
By sesklocz, shot with uD600,S600 at 2007-07-28

Noi czekam na wasze foteczki :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

rzufik ja wogóle nie miałam usg połówkowego - bo był strajk :( i w ambulatorium nie było szans na usg. Dopiero miałam robione w 26 tyg.ciąży u Pana Kałdana, za wizytę wziął 40 zł i nic się nie dowiedziałam- po prostu nic - czy dzidzia zdrowa i czy płeć widać - porażka i w drodze do domu zadzwoniłam do Pana Zemana i się umówiłam i było super :) - maleństwo zbadane było od stop do głów i oczywiście z opisami i leżała z nóżkami rozkraczonymi i udało sie płeć zobaczyć :). Polecam Ci tego gina :) (USG 50 zł)
Pan Kałdan ma bardzo stary sprzęt ale ponoć najdłużej robi USG w Stalowej, tylko szkoda ze nic nie mówi, ponoć trzeba go za język ciągnąć.
A najlepszy sprzęt (dla mnie of kors) - taki wypas - z wielkim płaskim monitorem mają w ambulatorium koło huty. Jak strajk się zawiesił to moja ginka mi zrobiła tam USG i pod wrażeniem byłam :lol:
Ok ale się opisałam ufff

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

misiulka wracaj cała i mołej podróży :)
irminka dziękuję bardzo za info :)
iwonek, Tobie też :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

I jak rzufik, będziesz robić USG prywatnie czy się wstrzymasz i poczekasz na kolejne USG u swojego lekarza??
A mnie dziś odwiedziła prababcia i stwierdziła ze góra do następnej niedzieli będę miś już maleństwo :lol: Ona jest już starszą kobietą i myślę sobie ze dużo widziała i że może wie takie rzeczy. Zobaczymy czy jej się sprawdzi - OBY!!

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

irminka , wszystko możliwe :) ja trzymam kciuki :) mam nadzieję zę po porodzie znajdziesz chwilkę na podzielenie się z nami swoim szczesciem? :)
a co do usg... to kolejne u mojego bede miec w 34 tygodniu? czy jakos tak? bo przewidywane sa 3 tylko... a co do kałdana, to chyba ja go poleciłam, tak? bo właśnie od znajomej miałam namiary i sugerowałam sie ceną, jeśli tak to przepraszam , bo faktycznie nie miałam potwierdzonej tej informacji o jego sprzecie i jakości usług... :oops:
na razie poczekam az maleństwo podrosnie trochę i wtedy moze sie skusze albo do zemana jak ty mówisz albo do piechnika tak jak któraś wyzej polecała :) dziękuje wam za kazde info :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jasne ze się podzielę :) i opisze jak było. Kurcze coś ostatnio spanie mi nie wychodzi :( Średnio zasypiam koło 3 AM - porażka. Czy wy kobietki też tak macie ??

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja tak mam :) a potem spie do 11... jeju a co bedzie jak mi jeszcze brzuch urosnie??? :) wczoraj to nawet grzecznie zasnęłam o 1 i nie wstawałam do wc jak zwykle, bo normalnie to co godzinę-dwie :) cóz takie uroki ciązy, ale mnie sie to wszystko podoba, moze dlatego ze nie pracuję... :)
no sniadanko zjedzone, mąz wyprawiony do pracy, moge wracac do wyrka :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie dziewczynki ale paskudna pogoda nie chce się nigdzie wychodzić ale wczoraj się zmobilizowałam i poszłam na długi spacerek z synkiem i o dziwo spał ponad dwie godziny co u niego się nie często zdarza dzisiaj chyba też bede musiała wyjsc chociaż na chwile bo prawie dwa tygodnie siedzielismy w domu przez tą pogode.
Irminka trzymam kciuki za szybkie plum :D już nie mogę się doczekać jak pokażesz nam swoje maleństwo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki Kasiula07 :) Co do spacerków to może za niedługo się spotkamy w jakimś parku :) A ja się od wczoraj za porządki wzięłam i coś marnie mi idzie :( chyba wszystko właśnie przez tą pogodę.
Rzufik ja też wstaje siusiu w nocy ale juz się przyzwyczaiłam i to normalka dla mnie, w ogóle to nie wiedziałam ze człowiek może tyle razy sikać :o

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: WITAM
Awatar użytkownika

Witam :)
Jestem tutaj nowa, ale że ze Stalowej Woli to się dołaczam :)
Przeczytałam wasze wypowiedzi na temat porodu w Stalowej i ja niestety nie mam tak dobrych wspomnien... :( Urodziłam synka 4marca 2005r. Do szpitala przyjechałam 1 marca (to był moj termin porodu) nie miałam jeszcze bóli, ale lekarka prowadząca uczuliła mnie żeby sprawdzac ruchy dziecka i jezeli w ciągu godziny nie bede czuła ruchów to biegusiem na porodówke. I tak tez się stało. Okolo godziny 22 przyjechałam na porodówke i juz kolo 23 dostałam pierwszych bóli. Pielęgniarka która mnie badała pocieszyła mnie mówiąc "jutro o tej porze będzie pani trzymać maleństwo w ramionach" Ale niestety to "jutro" nadeszło dopiero trzy dni później... Pielęgniarka która mnie mierzyła stwierdziła, że mogę nie urodzić naturalnie, gdyż bobas wydaje się duży a ja jestem niska i mam wąskie biodra... Lekarze niestety nie byli tak spostrzegawczy... gdy mineła
doba a ja dalej miałam dzidzia w brzuchu zrobili mi USG i stwierdzili ze dziecko jest faktycznie za duze dla mnie zebym mogla urodzic normalnie. No ale dalej NIC !!! Dali mi jakis zastrzyk który miał przyspieszyć akcje porodową , skórcze miałam coraz silniejsze i coraz częstsze ale niestety rozwarcie nie postępowało i mały nie schodził wogółe w dół... i tak czekałam sobie do piątku... kiedy to juz jak mąż mnie zobaczył to się przestraszył... ledwo kontaktowałam...tak więc jak bóle zaczeły mi się we wtorek o 23 tak cesarke zrobiono mi dopiero w piątek o godzinie 11:20... Kiedy byłam juz na noworodkach też nie było rewelacji. Na drugi dzien po cesarce wpadła jakaś położna i do mnie z tekstem : dziecko pani sie drze, może by pani wstała i nakarmiła! takze nie całą dobe po cesarce musiałam sama wstac z łózka ( a że jestem niska to musiałam z niego zeskoczyć bo było wysokie... wyobraźcie sobie ze świeżą raną skakać z łóżka... szybciej sie wczołgałam na to łózko spowrotem niż zeskoczyłam ból nie do opisania ) :cry: dopiero na nocną zmiane przyszła bardzo miła położna i zabrała maluszka do siebie i przynosiła mi tylko do karmienia żebym mogła spokojnie spac i odpocząć... widziała ze jestem bardzo zmeczona.
Poza tym gdyby nie moja pani doktor prowadząca ( Urszula Drabik-Wojnarowska - polecam z całego serducha) pewnie nie doszłabym do siebie... Ona jak przyszła na drugi dzien po porodzie, przyniosła mi taborecik zebym nie musiała zeskakiwac z łozka, pomogla mi z niego zejsc i zaprowadziła mnie pod prysznic ( a położne patrzyły na nią jak na głupią) stała przy mnie przy prysznicu i w pewnym momencie zrobiło mi się biało przed oczami (byłam osłabiona, w jednym miejscu przy cięciu czułam ogromny ból od momentu kiedy pierwszy raz zeskoczyłam z łóżka i potem nie mogłam chodzić na jedną noge) zemdlałabym ale pani doktor mnie złapała i pomogła wyjść i ubrać się... płakać mi się chciało jak myslałam o tych ..... położnych... nie chcę uzywac brzydkich słow... jednym słowem dla mnie to była tragedia.... pobyt miałam przedłuzony bo małemu nie przechodziła żółtaczka i przez ten cały czas czułam sie fatalnie...a wystarczyło przyjechac do domu....odpoczełam jeden dzien i na wieczor juz sama chodziłam i zajmowałam sie maluchem... wystarczyła pomoc... której w szpitalu (oprocz pani doktor) niestety nie otrzymałam... Takze jak będe kiedys rodzic to napewno nie w Stalowej... mam ogromny uraz.. jest jeszcze wiele szczególów o ktorych nie wspomniałam, bo chyba musiałabym napisac nowele ;p a i tak się rozpisałam wiec jesli zanudziłam to z góry przepraszam :P Mam nadzieje, ze żadna z Was nie bedzie musiała przechodzic tego co ja, bo naprawda odechciewa się drugiego bobaska...
Także pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania wszystkim, którym zbliza się czas spotkania z dzidziusiami :)
a tak z drugiej strony to zazdroszcze, bo moj synek ma juz 2 i pół roku a jak wspomne jak był małeńki to odrazu mi się chce takiego maleństwa... są przecudowneeeee!!!! kocham takie dzidzie :))))
No.... to koniec mojej historii.... POWODZENIA!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A tak w ogóle to mam nadzieje, że żadnej z Was nie przestraszyłam, od mojego porodu mineło juz 2 i pół roku więc napewno się poprawiło.
Pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1468 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 74  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Podkarpackie

Strefa czasowa UTC [letni]