Mania1124 pisze:
Witam
Poroniłam 5 dni temu, byłam w 6 tc, oczyściłam się sama, moje pytanie jest następujące jak szybko mogę starać się o następne dziecko (przeszłam jedna ciąże która przebiegała prawidłowo, dziecko urodziło się w 8 miesiącu przez cc ponieważ odklejało się łozysko), czy poronienie może być spowodowane seksem analnym i po jakim czasie można zacząć współżyć po poronieniu.
Ja tez poroniłam... dziecko miało 4 tygodnie (od ostatniej miesiaczki około 6 tygodni). Moja ginekolog powiedziała, że muszę sprawdzić, czy beta będzie drastycznie spadać, jesli tak to znaczy, że organizm sam się oczyści i nie będzie potrzebna interwencja lekarza.
Pytałam kiedy możemy znowu starać się o dziecko... powiedziała, żeby
opuścić jeden cykl, żeby wszystko wróciło do normy i w następnym można sie już starać. Czyli w październiku zaczynamy starania o dzidziusia
Po poronieniu byłam bardzo załamana... to było nasze pierwsze dziecko i do tego zaszłam w tą ciążę w pierwszym cyklu starań
Przez 3 dni płakałam cały czas... pomogła mi bardzo rozmowa z moją ginekolog. Powiedziała, że nie mogę odbierać tego co się stało jako niepowodzenia... muszę widzieć tylko pozytywne rzeczy, czyli to, że jestem płodna, bo doszło do zapłodnienia, mam drożne jajowody, itp...
Powiedziała, że nawet jeśli taka sytuacja się jeszcze powtórzy to wiadomo, że kiedyś dziecko sie urodzi... Trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze