Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 9:04 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

I co, Madziu, zmieniłaś zdanie? :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

u mnie miał być z "tatusiem" dlatego antek nie jest ochrzczony do teraz
ale tatusiek który wielce to miał przyjechać już nawet smsa nie napisze - więc za dwa tygodnie chrzcimy go bez niego...
niepotrzebnie tyle czekałam........

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mukaa, 15 chrzcisz Antka? :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

chyba tak
a ty Majkę też?? :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehe u nas miało być 15 :P ale będzie wcześniej czyli 8 września a to już w tą sobotę... a ja jeszcze nic nie mam :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiecie co ja tez 15 ochrzcze wike dopiero jakos tak wyszlo bo chestny moj brat byl zagranica, i polanuje 15 zrobic, ale nie bedzie wielkiem imprezki tylko obiad rodzinny i tyle!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ehehhehe no proszę - moja synowa chrzczona tego samego dnia co Antek ;) :lol:
ja niepotrzebnie tyle zwlekałam z chrztem (w. miał przyjechać po wakacjach) miałabym to z głowy
no i Maja mlodsza i przed Antkiem chrzczona będzie :P
ale przynajmniej razem z Wiką hehehehhe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mukaa, my się chrzcimy 23 :D To Zuzia będzie chrzczona przed Antkiem :lol: A ja robię w lokalu, bo by mi się w domu nie pomieścili :roll: W sumie to myślałąm, że wyjdzie drożej, a tu tylko 35 zł. za osobę, w tym 2 ciepłe posiłki, ciasta, soki, owoce, jakieś sałatki, śledzie :D No i miało być bez alkoholu, jednak po namyśle będzie alkohol, kto będzie chciał, to będzie pił i tyle ;)

Marzenko, to marsz na zakupy :D Ja sukienkę zamówiłam i dziś mają wysłać :evil: Po tygodniu od zapłaty, jestem zła, no ale cóż poradzę :roll: Buty powinny dziś przyjść, szatkę dziś zapłacę, achhh.. Uwielbiam wszelkie przygotowania :D Ja już mam ubranie na chrzest, Jackowi wczoraj kupiliśmy ( achh, jaki przystojniak z niego w garniturze :D ) ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no no mukka fajnie:D:D ja kupilam wiki sukieneczke juz dawno rozmiar w sumie 6-9 ale cos mi sie zdaje ze juz w nia nie wejdzie....trzeba bedzie nowa kreacje kupic chyba...
a sobie jakis stroj tez musze kupic.. ;/ ;/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja Maja będzie miała taką sukieneczkę ;)

Ostatnio zmieniony wt wrz 04, 2007 7:04 pm przez Mama_Mai, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

o ja cieeeee piekna sukienka na pewno bedzie slicznie wygladala, ja jednak wole takie skromniejsze i wiki sukieneczka ma tylko kilka rozyczek na dole, na glowke biala opaseczka i tyle... lubie skromnie i prosto :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ekstencja pisze:
I co, Madziu, zmieniłaś zdanie? :D
Nie, zdania nie zmieniłam i nie zmienię. :-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kate, no ja niestety lubię przepych i kicz :oops: Chociaż ta moja sukienka, to i tak najskromniejsza z tamtych, któe miał ten sprzedawca :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja jeszcze nie wiem w czym go ochrzczę!
bo ubranek do chrztu dla takich dużych chłopców już nie robią
kupię pewnie jakiś ładny komplecik tak żeby mógł też w nim potem na co dzień chodzić - bo nie lubię marnotrawienia :P

wiecie - będziecie się śmiały ale trudno :P - mam taką cichą nadzieję że może przy chrzcie mały się uspokoi? może serio jakiś diabeł w nim siedzi czy coooooooo
dziś znowu calutki dzień marudzenie i darcie się na przemian....
owszem trochę się pośmiał ale przecież nie mogę 24 godziny na dobę nad nim siedzieć i do niego gadać... już i tak ciągle mam go przy sobie - albo na kolanach albo na rękach a i tak jęczy. Teraz drze się w leżaczku :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mukaa, a ja się wcale nie śmieję, bo powiem Ci szczerze, że jak tak pisałaś o swoim Antku, to chciałam Ci napisać, żebyś Go ochrzciła, bo nie wiadomo, czemu on taki :shock: , no ale się bałam, że się obrazisz, czy cuś ;)

A to jaki Antek ma rozmiar?? Na moje oko to pewnie z 74 nosi, no to patrz, kobieto :D

Ostatnio zmieniony wt wrz 04, 2007 7:04 pm przez Mama_Mai, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zamorduję :P
teraz siedzę i oglądam :P

i nie wiem który wybrać! (choć nie chciałam wydawać kasy na specjalne ubranko tylko chcialam jakieś zwykle kupić) no ale!

zastanawiam się nad trzema - pomóżcie!! (tylko to jedno chyba odpada bo bez marynarki a chłodno jest)

tu były linki - zmarły śmiercią tragiczną

proszę o szybkie głosy :P bo chcę dziś zamówić :P

pokiełbasiło mi się - teraz jest dobrze zlinkami :)

Ostatnio zmieniony wt wrz 04, 2007 8:12 pm przez mukaa, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

mówiąc szczerze żadna opcja mi się nie podoba. A jeśli już bym musiała wybać to opcję 3

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiecie jakie jaja...
przyszedł ten garniturek... i za duży!!
ja oczywiście popodwijałam i stwierdziłam - że przecież może być :lol: ale moja matka że absolutnie nie, bo to jego pierwsza wielke urodzystość i on musi porządnie wyglądać bleble
to chciałam ten zwrócić i poprosić o mnejszy - bo szkoda kasy
a ona nie!!! :shock: Ze bezdie mial na boze narodzneie i na komunię mojego chrześnaika może też sie jeszcze wciśnie. no i zamawiałam drugi. Ale już ten najtańszy z tych trzech :P z kamizelką zamiast marynarki (choć wolałabymz marynarką bo zimno)

poza tym zgubił swoje jedyne buciki (śliczne, błękitne z gapa = idealnie by pasowaly do ubranka) tzn ja zgubiłam i jednego :P choć nie iwem jakim cudem bo go nie wyciągałam z wózka na spacerze!
wczoraj próbowaliśmy znaleźć jakieś na niego, nawet w bartku byliśmy, ale te niemowlęce są na niego sa małe! ma rozmiar stopy jak roczne dziecko :roll: w końcu chyba pójdzie wtakich kapciuszkach z misiami grzechotkami :lol: moja matka tego przeżyć nie może ;)

eks ty płaciłaś 35 od osoby co nie? ale w restauracji czy z dostawą do domu? i co tam zamówiłaś? ile rzeczy ? ja płacę ok 40 od łebka, chrzciny robię w domu, a tyle tego żarcia będzie że chyba na tydzień starczy hahah i jak pysznie brzmiało ;) tutaj też prym wiodła moja matka :evil: wrrr wkurza mnie że wszystko musi być jak to ona sobie życzy "bo to jej wnuk" :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

już wielka wija bo ja nie chcę alkoholu na chrzcinach - ewentualnie jakiś szampan, a ona że chrzciny nie mogą być bez alkoholu i sobie gadaj :evil: :evil: wrrrrrrrrr
czy twoja mamuśka tez sie tak wtrąca????

kate a jak u ciebie z t ym wszystkim? mnie to już trochę przeraża - perspektywa sprzątania :lol:

i na ile osób robicie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

u nas będzie ok. 15 osób bo będą tylko chrzestni z rodzinami i moi dziadkowie :) nie chciałam wielkiej imprezy no i alkoholu też nie będzie bo to nie wesele a dziecięce uroczystości tj. chrzest i komunia powinny być bezalkoholowe w końcu to nie nasze święto tylko dziecka a ono raczej nie skorzysta ;)
na twoim miejscu mukaa jeśli ci bardzo zależy to bym nie ustąpiła... można iść na pewne ustępstwa ale nie we wszystkim bo może to i jej wnuk ale twój syn więc ty masz więcej do powiedzenia...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No więc tak, co do chrzcin, to nie dość, że czekałam półtorej tygodnia na sukienkę, to jeszcze przyszła różowa :shock: :shock: W aukcji niby było napisane, nie zauważyłam, a na fotce byłą biała z różowymi różyczkami.. Ale już się z babką ugadałam, że ja jej tą odeślę, a ona mi białą uszyje ;)
Co do pytania Muki ;)
No ja płacę 35 zł. za osobę plus sala 150 zł. TAm jest tak, że żarcie dostarczy firma cateringowa. Chcialam Ci przepisać menu, ale ofkors zgubiłam je ;) No to napiszę to, co pamiętam.. Tam jest rosól, ziemniaki plus schabowy, 7 udek kurczaka, 7 mielonych, 2 rodzaje surówek, 2 jakieś sałatki, 2 rodzaje śledzia i ryba w sobie pomidorowym z ananasami, aha też te jak im tam, aaa paszteciki z kapustą, albo mięsem plus barszczyk, ciasto, owoce, warzywa świeże i konserwowe, napoje, kawa, herbata. Ja kupuję jeszcze torta, echhh prawie 70 zł mi wyjdzie i alkohol. Ja też chciałam tylko szampana, no ale jednak alkohol będzie, bo głupio pewnie by było potem. Zjedzą obiad, no i by się patrzyli na sieibei, co teraz, bo wiadomo, po obiedzie się pije. Też mi sie to nie podoba, ja pić nie będę, a kto będzie, to jego sprawa i już :D
JA robię na 20 osób i nie muszę sprzątać :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]