[colo

r=black][/color]

mam pytanie. od miesiąca staramy sie z mężem o fasolke. starania są dość intensywne- mam nieregularne miesiączki- cykle wahają się między 28 a 34 dni. ostatni był 33. "przytulaliśmy się" (jak to tu ładnie nazywacie

)w 7 i 8 dniu cyklu. 9 dnia obudziłam się z bólem cewki- tak przypuszczam- problemy przy siusianiu, pieczenie itd. przypuszczam, że to żana bakteria(dbamy o higiene, miałam badania krwi, tydzień wcześniej toksoplazmoza- wszystkie ok) byłam równiez 14 dni wczesniej u ginekologa. tez wszystko ok. sądze, że to po prostu podrażnienie, czasem je miewałam. brałam wtedy 2 tabletki FURAGINU i jak ręką odjął. ale teraz się obawiam, wiem, że nie wolno go stosować w I trymestrze. jest mała szansa na zajście w ciążę w 7 czy 8 dniu cyklu, ale mimo to wolę nie ryzykować. ginekolog zalecił UROSEPT. łykam 2 tabletki 3 razy dziennie. jakaś tam poprawa jest, ale z nawrotami. zlecił badanie moczu. czy to może byc coś poważnego? tak chcemy mieć już dzidzusia, ale ciągle coś nam w tym przeszkadza. FOLIK łykam już ponad pół roku. najpierw mieliśmy wypadek samochodowy- wariat nam wyjechał, potem miałam problemy z kręgosłupem, potem (z racji pracy ) narażona byłam na infekcje, brał antybiotyk, potem miałm zapalenie migdałów i znowu antybiotyk, nie ryzykowaliśmy. teraz po tych wszystkich badaniach cieszyłam się, że wreszcie, a tu ten bół. prosze, o porade, co robić dalej. jutro mam te badania moczu, jeśli nie stwierdzą bakterii to co dalej. nie ziębie się, łykała też wit. c na zakwaszenie moczu- nie wiem , czy słusznie, ogrzewałam butelką z ciepła wodą. i nic. wiem, że furafin by pomógł, ale nie chce ryzykować. co jescze mogę zrobić, bo to chyba kolejny miesiąc "zmarniwany"

ale nie chce mieć sobie nic do zarzucenia. teraz mam 12 dzień cyklu, ale ochoty na "przytulanie" nie ma z takim dolegliwościami, a nie chce jeszcze pogorszyć sytuacji. mam jeszcze jedną wątpliwość, czy podczas staranie sie o dziecko można stosować żele nawilżające tzn. intymne żele dla kobiet, któe mają problemy z odpowiednią wilgotnością pochwy? kupiła FEMINUM. myśle, że pomoże mi to unikną tych otarć. ale czy nie jest to szkodliwe np. dla nasienia? z gory serdecznie dziękuje. jeśli coś powieliłam, przepraszm. czytałm wszystko, bo jestem nowa. pozdrawiam.