Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 3:31 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Witajcie,
Chciałabym zapytać Was o opinię nt. dr Kucharskiego. Jestem w ciąży i chciałabym wybrać go jako mojego lekarza prowadzącego. Bedę wdzięczna za Wasze opinie na jego temat.
Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka przyszłym Mamom :)

Offline Wyświetl profil  

Fakt, że trafiłam na to forum zawdzięczam właśnie temu panu. Niestety szukam tutaj opinii w celu zmiany lekarza prowadzącego, którym do tej pory on "BYŁ". Fakt, ze pracuje w klinice Damiana mnie zszokował. O tej klinice słyszałam pozytywne opinie. Jednak nie mogę powiedzieć tego samego o tym lekarzu. Prowadził mi ciąże w przychodni na Soczi (publiczna)do dziś. Powiem tak, gdyby nie starania wspaniałej położnej zrezygnowałabym już wcześniej. Wizyty wyglądały następująco: Dzień dobry, co słychać? aaa wszystko w porządku (bo wyniki mam dobre), zero komentarza o wynikach, lub o obecnym stanie dziecka po obejrzeniu USG, zero informacji. Jedno pytanie mi zadawał: czy są upławy? a czystości nie zrobił do tej pory. Na moje bóle pleców, pozostał obojętny, nie zalecając nic. Z lektury się dowiedziałam ze basen jest wskazany, dopiero gdy sama zapytałam dziś czy mogę ćwiczyć-pływać na basenie, z lekką ironią przytaknął. Mam pracę stojącą, więc nogi mam z kamienia i plecy też nie odpoczywają. W książeczce ciąży zauważyłam, że za każdym razem stawia kreskę przy obrzękach i żylakach nawet nie patrząc na nie, obejrzał raz hmm w 5 miesiącu. Dziś się miarka przebrała. Ponownie mówiłam o bólach pleców, oraz zmęczeniu fizycznym od pracy, męczące dojazdy w upały po godzinie w 1stronę (praca stojąca-dodam CH Arkadia-pogrom klientów) i że chciałbym iść na zwolnienie (dodam, ze w firmie juz wszystko ustalone z szefem i załatwiona osoba na moje zastępstwo). Na początku udał, że nie rozumie o co chodzi-jakie zwolnienie? Tłumacze. Padło pytanie gdzie pani pracuje? tłumacze jw. charakter pracy i sytuacje i moje samopoczucie. Bąknął coś o braku przeciwskazań, braku przepisów. Kiedy starałam się wyjaśnić przeciwskazania i ponownie moje złe samopoczucie oznajmił, ze moja praca go nie obchodzi i że mogę oczywiście udać się do lekarzy którzy chętnie takie zwolnienia wydają? Ale on nie ma zwyczaju i wyszedł bo wybiła magiczna godzina końca pracy. Krótko mówiąc zostałam potraktowana po chamsku.
Długo nie mogłam się uspokoić, ale co go to obchodzi... nie płacę.

Offline Wyświetl profil  

Poprawka do ww postu, na stronie Damiana znalazłam zdjęcie tego doktora, ww opinia dotyczy innego pana, zasugerowałam się tym samym imieniem i nazwiskiem... za co przepraszam zaiteresowane kobitki.
Moją ciąże poprowadzi dr.Sztaba z przychodni na Madalińskiego. Będę wdzięczna za opinie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: dziękuję
Awatar użytkownika

Dzibasku82 mimo wszystko dziękuję za odpowiedź. Warto wiedzieć, że jest 2 lekarzy o takich samych inicjałach. Pozdrowienia!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Potwierdzam informacje o panu Kucharskim, ktory przyjmuje na ul. Soczi.
Faktycznie o zwolnieniach nie ma mowy. Poza tym ogolnie mało fachowo.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To ja się wypowiem o dr. Kucharskim z CMD. Właśnie prowadzi moją ciąże. Sympatyczny, kompetentny , lekko roztrzepany ( co nie wpływa na "jakość " wizyty ). Zawsze uśmiechnięty i pomocny. Odbiera komórkę, odpowiada na wszystkie pytania i wątpliwości, jak miałam problemy z ciążą sam do mnie dzwonił i pytał o zdrowie. Chodzę do niego zarówno na konsultacje jak i na USG. Jeśli nie ma do niego miejsc danego dnia przyjmuje miedzy pacjentami jak nagły wypadek. Jeśli chodzi o L4 w czasie ciąży nie było problemu ( tyle ze u mnie były ku temu poważne podstawy, nie wiem jak to jest w innych przypadkach). polecam.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

jewka pisze:
Jeśli chodzi o L4 w czasie ciąży nie było problemu ( tyle ze u mnie były ku temu poważne podstawy, nie wiem jak to jest w innych przypadkach). polecam.

Ja również prowadzę ciążę u dr Kucharskiego w CMD. Na szczescie przebiega nam bez komplikacji ale z samopoczuciem bywa różnie. Wystarczyło że poczułam się gorzej a Pan Doktor od razu zalecił odpoczynek i zwolnienie. Dr Kucharski to dużo zrozumienia i troski o nasze zdrowie.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]