Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą
dla mam alergika: majonez to nie nabiał!
Przygotowanie: 5 min
Gotowanie: 25 min.
Trudność: proste
Składniki na 2 porcje
• torebka ryżu- lepiej dziki-ma cenne mikroelementy i szczyptę szleństwa (ja ugotowałam brązowy)
• puszka kukurydzy
• puszka tuńczyka w oleju (białko i oliwa to ważne składniki budulcowe)
• mały słoiczek majonezu
• szczypiorek (tylko z działki, nie pryskane chemią nowalijki!)
• sól do smaku
Etapy przygotowania
1. Ugotować na sypko ryż w osolonej wodzie, wystudzić.
2. w tym czasie odcedzić "zapuszkowane" produkty i posiekać szczypiorek.
3. wymieszać wszystkie składniki z majonezem, po schłodzeniu smaczny, zdrowy i prosty posiłek dla mamy karmiącej gotowy!
Nie dodawałam majonezu, nie przyprawiałam, szczypiorku nie miałam i o dziwo sałatka mi smakowała
