Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 1:03 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315 ... 521  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Joanna dzieki za rade! Zobaczymy, moze wroce do tabletek za tydzien a moze za rok :)
Co do butkow to owszem NAJLEPIEJ na bosaka. Ale jak idziemy na plac zabaw czy gdziekolwiek gdzie wyciagam Zoske z wozka to jej wole ubrac buciki. Znajoma raz puscila swoja corcie na bosaka. Wieczorem znalazla 3 malutkie dziurki... No a tak w ogrodzie, w domu to bez skarpet i butow.
A jak to jest z wozkiem dla dwoch maluchow? Taki blizniaczy czy jaki? A lozeczka? Jeju jeszcze nie wiem czy mam Fasolke a juz sie zastanawiam gdzie bedzie spac :)

Diana a u nas goraco. Przez pare dni byly burze ale przy tym cieplo. Teraz znow slonce nie do wytrzymania.
Spinki tez mojej przypinalam zeby do wloski do oczu nie wchodzily.. jak miala 2 miesiace :) teraz jak jej nie zwiaze to nie widzi nic :D
Milej zabawy na weselu!

fifolek wyniki OK. Niczego sie nie dopatrzyli w brzuszku i byc moze to tylko jakis wirus. Kazali cierpliwie czekac okolo 5 dni i podawac wegiel. Jak nie przejdzie wtedy znow na badania.

Iwona a pytalam juz gdzie jedziecie nad to morze? No i zdrowka dla Julci!!! Ma pan doktor racje - nie ma to jak morskie powietrze!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Dziewczyny jutro odpisze dziś mi głowa pęka, dostałam leki przeciwbólowe ale jeszcze nie działają. Lekarka Chciała bym mała odstawiła od cyca i miałabym zastrzyki ale ja się nie zgodziłam bo bym dziecko zagłodziła. Ona ostatnio znów tylko cycem żyje. :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieki dziewczyny , jak wróce to pochwalę się zdjęciami.

Alicja jadę do Pobierowa. A co do biegunki, to Julka też miała przez kilka dni i okazało się, że to od zabkowania.
A co do wózków , to ja kupiłam Peg-Perwegi i tam jest taka podstawka dla starszego dziecka. Moja siostra wychodziła na spacer (na początku 20 miesięcy różnicy) z mązem on - spacerówka, ona - głęboki. Ale u nas widze, że starsze dziecko siada sobie na gondoli. Na pewno sobie poradzisz.

Fifolek moja Julka 10 dni temu sama porzuciła cyca, przez pierwsze dni czułam się odtrącona, ale teraz jest ok - szczególnie w nocy budzi się tylko raz to daję jej smoczka, albo wcale. (a teraz jak jestem chora od 3 nocy spie w drugim pokoju)

Moja też chodzi wszędzie gdzie może na bosaka, a nad morzem na piasku wyrobi sobie nózki.

Diana Julka też przechodzxi samą siebie spała dzisiaj od 9 do 12:30 i o 14 znowu zasnęła do 15:30

Joanna a jak tam brzuszek, daj jakieś zdjęcie swoje i Emilki, bo dawno nie widziałysmy małej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dziewczyny
przepraszam, ze sie tak tylko przywitalam i od razu przestalam pisac, ale przyjechala do mnie moja mala bratanica na wakacje(mala , mala co ja plote, ona ma 8 lat, ale jest absorbujaca, ze wymiekam) Nie moge sie doczekac wyjazdu a ma to nastapic na koniec tego tygodnia.
Pozdrawiam was :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alicja my zaczęliśmy rozglądać się za blizniaczym ale takim, w którym dzieci siedzą jedno za drugim. Pierwsze siedzisko jest od 6mies. a drugie od urodzenia, można rozłożyć do pozycji leżącej. Myślę, że pojeżdzimy w nim do roku. Milka stopniowo będzie coraz częściej korzystać z nóżek, a malucha po pewnym czasie "przerzucę" do quinny. Ostatnio kupiłam laskę po promocji, za pół ceny - nie mogłam sie oprzeć - jest rozkładana do pozycji prawie leżącej, ma daszek i folijkę przeciwdeszczową, jest lekka i zajmuje mało miejsca. Super na wypady autobusem i na podróż do Polski, bez problemu ją sama podniosę i zmieści się do auta. Jak zrobię fotkę to wkleję. Ale się rozpisałam na temat wózka :oops:
Fifolek zdrówka życzę!!! I dobrze zrobiłaś, że nie odstawiłaś Małej - lekarzą dobrze się mówi, a w rzeczywistości to chyba nie maja pojęcia co oznacza odcięcie Cycoliny od cyca :roll:
Moja od tygodnia z butlą :( mam coraz mniej mleka i ona po cycu była nadal głodna więc zaczęłam z butlą. Na początku nie chciała modyfikowanego mleka - tragedia, ale spróbowałam z tym samym tylko gotowym z kartonika i na szczęście sie przekonała i teraz ładnie pije modyfikowane w proszku.
Iwona smutne, że Nasze Kokoszki się już nie cycolą. Tak jak napisałaś - moja też budzi sie raz w nocy ale smokiem sie na razie nie zadowala, wypije 210 ml i śpi jak suseł do rana :wink:
Hm. Ja jeszcze szczerze powiedziawszy to nie robiłam zdjęcia brzucholka. Ale Mila ma całą galerię, wybiorę i wkleje :lol:
Jakoś druga ciąża nie jest dla mnie tak absorbujaca jak pierwsza. Raczej mnie przeraża bo wiem jak wygląda np.poród i pierwsze 3 miesiące... Jutro idę do lekarza więc zobaczymy co powie.
Zielna oby koniec tygodnia szybciutko nastapił... :wink:

Ostatnio zmieniony pt wrz 21, 2007 9:49 am przez Joanna102, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc ... na poczatku przesylam najlepsze zyczonka dla solenizantow
wszysttkiego naj Agaciu Zosiu i Maxymilenku

wy dziewczyny nazekacie ze 3 dni pada :shock: ??? a ja tutaj juz 5ty tydzien w deszczu i za przeproszeniem k***wicy dostaje ...inaczej tego nie moge nazwac :oops: ... wczoraj wzeilam wolne i bylismy na duzych zakupach..tatus gajerek kupil a ja malemu tone ubranek i buciki( cale szczescie na czas zakupow nie padalo , ale jak wrocilismy to od niowa ulewa)
co do butkow to kupuje w clarks'ie- pani poprosila tristana na siedzonko , zmierzyla mu stupke (rozmiar 20 ) i pokazala kilka bucikow do wyboru :D :D :D traktowany byl po krolewsku :D :D :D ...

musze powiedziec ze jestem zadowolona , juz od teraz bede mu tam kupowac buciki ...fakt troche drogo tam ale mam pewnosc ze dziecko dostanie najlepsze buty a to przeciez bardzo wazne ...

Joanna- czy masz na mysli takie z lezaczkiem ?? naprawde sa super , u nas juz jest ich pelno i jak sie pytalam takiej babki to bardzo chwalila ... malusio miejsca zajmuja , zupelnie jak zwykly wozek :)
Emilcia sliczniutka, widze ze ma takie same pileczki jak moj Tristek
..
zycze zdrowka dla wszystkich chorowitkow... moze odezwe sie wieczorkiem :) papapa

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

joanna Jaka Emilcia sliczna! Jak ona sie zmienila, jak urosla! I te rzesy... Piekna!
Zoska tez ma basenik z kulkami. Chyba nawet wklejalam fotke. Mala uwielbia ta zabawe!
A o jakiej lasce mowisz??

ba5hka Tristek jak zawsze przystojniak! Jak pozuje do zdjec :) A on w domu w bucikach chodzi? Ja tez powiedzialam ze co jak co, ale na butach nie bede oszczedzac. Tez bylam w takim sklepie fachowym gdzie pan zmierzyl stopke Zosi, doardzil. Ale takich butow jak szukalam nie znalazlam. Chcialam sandalki na lato ale z zakrytym duzym palcem (lepiej trzymaja stopke) a on znalazl ale tylko...granatowe. A mojej ksiezniczce do zadnych ubranek granatowe by nie pasowaly :) Pozniej znalazlam w bircenstock. Tam maja super buciki ale mieli akurat tylko na jesien. Po wakacjach na pewno tam kupie mimo ze w innych sklepach moglabym miec 3 pary. Teraz to ja sie rozpisalam o bucikach :)

Zoska robi mi porzadki. Najpierw powyrzucala wszystkie swoje ubranka teraz dorwala mp3. Idziemy spac, jestem nieprzytomna.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :D .Dziękuje za zaproszenie :) :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny,czy u was też tak leje???? :? U nas także za pare dni roczek się szykuje naszej córeczki :)Zaraz znikam do pracy,ale jak wrócę odezwę sie do Was.Pozdrawiam wszystkie mamusie i wasze dzidziusie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

AlicjaR- zdiecia robilam zaraz po spacerku , dlatego maly w bucikach jest .. ale czasem mu zakladam po domku , bo to sa specjalne buciki dla dzieci ktore jeszcze same nie chodza , tylko tak jak moj Tristan trzymajac sie mebelkow... sa profilowane i wystarczajaco lekkie na codzienne pelzanie...
jednak czesciej drepta boso , bo po pierwsze uwiilbia sciagac butki i skarpetki , po drugie wiem ze lepiej jest jak dziecko uczace sie chodzic robi to boso...

aha a jak wasze maluszki spia ?? bo Tristek odkopuje sie straaszliwie, 5 minut pod kolderka nie wytrzyma , no i w bodkecha , albo koszulka na ramiaczkach + pampers .. no ja bym zamarzla , a ten malpiszon inaczej nie lubi... czasem sie przebudze w nocy to go przykrywam , ale i tak zaraz slysze jak nogami trzepota i ucieka sie wietrzyc :D... a w domu ciepla nie ma w nocy ...lipiec a jednak zimno... tutejsze mury nie sa takie jak w polsce , no i nie ma sie nawet kiedy nagrzac .. cigle leje ... ...

WITAM Maribelke28!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

<zakaz wklejania linków ale można wklejać zdjęcie przedmiotu>
nie wiem czy moge wklejac linki .. jak cos to dajcie znac pls... taki mojemu synciowi kupujemy :) mi sie wydaje fajowski :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ba5hka pisze:
AlicjaR- zdiecia robilam zaraz po spacerku , dlatego maly w bucikach jest .. ale czasem mu zakladam po domku , bo to sa specjalne buciki dla dzieci ktore jeszcze same nie chodza , tylko tak jak moj Tristan trzymajac sie mebelkow... sa profilowane i wystarczajaco lekkie na codzienne pelzanie...
jednak czesciej drepta boso , bo po pierwsze uwiilbia sciagac butki i skarpetki , po drugie wiem ze lepiej jest jak dziecko uczace sie chodzic robi to boso...

aha a jak wasze maluszki spia ?? bo Tristek odkopuje sie straaszliwie, 5 minut pod kolderka nie wytrzyma , no i w bodkecha , albo koszulka na ramiaczkach + pampers .. no ja bym zamarzla , a ten malpiszon inaczej nie lubi... czasem sie przebudze w nocy to go przykrywam , ale i tak zaraz slysze jak nogami trzepota i ucieka sie wietrzyc :D... a w domu ciepla nie ma w nocy ...lipiec a jednak zimno... tutejsze mury nie sa takie jak w polsce , no i nie ma sie nawet kiedy nagrzac .. cigle leje ... ...

WITAM Maribelke28!!!!!

Moja mała ma juz 11 miesiecy.Poszła 1 dzię przed skończeniem 11 miesięcy :D Ja tez jej kupiłam buciki profilowane.Zapłaciłam 125 zł :shock: .W domu nie chce w nich chodzić.Ubieram jej tylko jak z nia wychodzę.Za 2 tygodnie skończy roczek :D :D

Mojej małej po kąpieli nakładam body i na to piżamkę także skarpetki bo w nocy się odkrywa.Co ją przykryję to zaraz nie ma kołderki :lol: Boję się,ze zmarznie.Mieszkam na parterze i ciągnie od piwnicy :?

Ludzie co z tą pogodą?.W niedzielę jedziemy na urlop :lol: :? mam nadzieję,że się ociepli bo urlopu nie da rady przełóżyć :lol: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale leje :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mirabelka - fajna ta twoja niunia ... pierwsze malenstwo w naszym temacie ktore samo chodzi GRATULACJE!!!!!!!!!!!!...

my do roczku mamy jeszcze 3 tyg... juz wszystko zamowione , lampioniki , baloniki , korona itd.. prezent w drodze !!!!!! normalnie przezywam bardziej niz kiedykolwiek , czyjekolwiek urodziny ... te beda dla nas najwazniejsze ... kurcze ja juz jak na szpilkach siedze i wyczekuje ...a tu jeszcze miesiac musze sie tak meczyc ... bo urodzinki robimy dopiero jak mama przyjedzie ...za to na roczek bierzemy malego do takiego zamkneiego parku zabaw... ponoc duzo atrakcji dla dzieci ponizej roczku i tych starszych ... widzialam na stronce te wszystkie atrakcje wiec mysle ze sie bedzie cieszyl :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Iwona my tez jedziemy do Pobierowa ale dopiero 28 lipca, szkoda ze nie w tym samym czasie mogłybyśmy sie spotkać :lol:

Joanna Emilka śliczna, jak już urosła :D

ba5hka Tristanek mały mężczyzna, przystojniak Ci rośnie.

Moja mama dziś kupiła Amci rowerek wiec ma nowa zabawkę i na parę minut jest spokój. Później wkleję zdjęcia :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No właśnie taki rowerek jak ma Maribelka tylko niebiesko zielony z kaczka. :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj Maribelka-ciesze się, że skorzystałaś z mojego zaproszenia!!!
Śliczną masz córeczkę!!!

U nas tez na zmianę slonce i deszcz, zimno...brrr...
A zaraz mąż wróci z pracy, to jedziemy do miasta z małym, mąż do fryzjera, a ja skocze sobie do solarium, bo za 2 dni weselisko, a tu o sloncu mogę pomarzyć, więc pozostaje tylko solarka!!!

ba5hka-moj Patryk też się non stop rozkopuje i lata w nocy po calym lóżeczku.a na noc ubieram mu koszulkę, spodenki cieniutkie i skarpetusie.Dodam, ze śpimy przy otwartym oknie, więc jest w pokoju rześko...Ale nie ma co przegrzewac, jak dziecku pasuje takie okrycie, to czemu nie...Fotki Tristanka ładniusie!

joanna-mala jest śliczniutka!Dawno jej nie pokazywałaś, więc wydaje mi sie, ze mega wyrosła.

zielna-to wytrwalosci ci życze i wracaj do nas szybko!

fifolek-życze ci zdrówka!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To było coś pięknego.Ona zaczeła chodzić jak miała 8m i 2 tyg.Zaczeła od jednego mebla do drugiego a jak miała 11 miesiecy to momentalnie,kurcze wierzyć mi się nie chciało.Puściła się i chodziła!!!!!.Pamietam siedziałam i coś przy bluzce robiłam.Ale to były piekne chwile.Roczek przedeptała!!!!!!

Ja tez siedze jak na szpilach.Ubranko małej gotowe,baloniki też no i zaproszenia także mamy z jej zdjęciem-cudo-Czego teraz nie robią!!!Nie wiem jaki i tort i gdzie zrobić.Miałam robic u mamy ,ale tam byłoby ponad 20 osób :roll: :? :lol: Może poszukam czegoś w restauracjii,bo mam strasznie zagracone mieszkanie.Duże bo ok 70m2,ale mam sporo mebli bo zbieramy do naszego juz postawionego domku na wsi.Została nam wykończeniówka tylko ale to strasznie drogo,więc troszkę się wleczemy :lol: :D :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kamilka8383-Witaj :D Rowerek to super sprawa!!!Polecam.jak jade autem to pakuje go do srodka i łaże z nią po całym tesko lub gdzies tam...Spokoju mam troszkę :lol:

Dziewczyny jak się wkleja suwaczek?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja robie urodznki u nas na ogrodzie , bedzie grill, cos mocniejszego( bo przy olazji robimy urodziny babci ), torcik zamowie chyba taki z autkiem ale jeszcze nie jestem pewna ( tyle jest do wyboru ze oszalec mozna ), no i duzo roznych przekasek bedzie ... nie robie w restauracji bo na drugi dzien idziemy na wesele :D :D :D wiec goscie przyjda do nas pojda sie przespac i znowu na dalsze uroczystosci :D..

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315 ... 521  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]