Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:38 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1055 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

karolka22 Karskiego nie znam ale ostatnio bylam w sanitasie u dr kendzierskiego z moja wiktoria i jest super lekarz i slyszalam o nim wiele opinii ze jest bardzo dobry , tyle ze przyjmuje tam tylko prywatnie wizyta 60 zl plus usg 20zl, pracuje on w dsk ale nie wiem czy mozna do niego panstwowo sie zapisac..
pozdrawiam wszystkie mamusie z lublina!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

karolka niestety ja też nic nie wiem o tym lekarzu

muszę się pochwalić że zakupiłm sobie ostatnio sukienkę ciążową taką słodką kolorową i wczoraj tunikę...być może pójdę w niej dziś na wesele
a wczoraj aparat...jak tylko będę mieć jakieś zdjęcia wkleję :) miłego weekendu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam Lublinianki :)

Jestem tu nowa i mam pytanko co do szpitala na jaczewskiego, jak tam jest? Wybieram sie tam w połowie sierpnia i juz trochę cykorzę, chciałabym rodzić naturalnie, boje sie cesarki, ale nie wiem czy mój bobo mi w tym pomoże bo troszkę większy niż powinien...

Obrazek

Ostatnio zmieniony pt cze 29, 2007 11:22 am przez Paoli, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Paoli ja rodziłam tam w maju i szczerze poleca ten szpital. Opieka jest dobra i warunki nie są takie najgorsze.
Cesarki się nie bój. Ja też się bałam i nawet przez mysl mi nie przeszło że nie będę rodzić naturalnie a jednak. Mały wcale nie był taki mały i w końcu skończyło się cesarką. ale z dwojga złego lepiej niech od razu zdecydują o cięciu niz najpierw mieli by kazać próbować naturalnie i by nie wyszło i skończyło się w końcu cesarką.
Cesarke miałam w czwartek do domu wyszłam w niedzielę więc szybciutko. A ból jest bo byc musi ale da się wytrzymać. Głowa do góry.
Pozdrawiam.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Paoli moja koleżanka w lutym rodział na jaczewskiego...był tłok ale cc miała na życzenie...nie było żadnych wskazań medycznych od początku chciała i wiedziała że będzie mieć cesarę...narzekała tylko na to że w szpitalu jest bardzo gorąco i nie ma odwiedzin chyba że w małym zapchanym jednym pokoiku...także o tym by mąż był przy niej i ją wspierał nie było mowy...dziecko też zanim mu pokazali to się musiała nalatać i naprosić personelu...inna moja koleżanka nie była zbyt zadowolona z opieki ale sama mówi że gdyby miała rodzić 2 raz wybrałaby ten sam szpital bo mają tam podobno najlepszy sprzęt w lbn-ie...moja trzecia kumpela rodzi w październiku i chciała teraz obejrzeć porodówkę...nie ma szans takie jest oblężenie z zatrzęsieniem...wszyetkie kobiety leżą na kupie wszystkie razem nawet na korytarzach...nie wpuścili jej...być może trafiła tylko na taki moment oby u Ciebie było inaczej...moim zdaniem jak ma być dobrze to wszędzie będzie...poza tym co pacjentka to opinia nigdy wszystkim nie dogodzi...najlepiej wejść urodzić i jak najszybciej spadać do domku...powodzenia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie Dziewczynki

Tak dawno się nie odzywałam, ze pewnie nie pamiętacie,że istnieję. :-)
No więc sie przypomnę. Jestem obecnie w 22tc, termin 21.10. Dzidzia zdrowiutka siedzi obie w brzuszku i prawdopodobnie jest dziewczynką.

Byłam dziś w Plazie, o której pisałyście parę postów temu. Jest tam jeden sklep ciążowy Nivena (czy jakoś tak). Ubrania nawet ładne ale ceny już mniej. Np. spódnica lniana 120zł. W H&M jest dział ciążowy na ubrankach dziecięcych ale jakiś taki niewielki. Miałam wrażenia, że to dosłownie parę wieszaków.

Ale za to w H&M, 5-10-15, Smyku boskie ubranka dla naszych pociech!!! W tym miesiącu już nie bardzo mam kasę na wydawanie dla maleństwa ale nie mog sie doczekać lipca i znów zacznę buszować. :-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej
ja słyszałam wiele dobrego o Krasnickich-mozna rodzic w wodzie, na piłce, pokoje są o wiele lepsze niz na Jaczewskiego
ja dzis byłam na USG-ciąza zdrowa, 16 tyg.;)małe ruchliwe jak nie wiem co;)
a co do Jaczewskiego-to rzeczywiscie widzenia są tylko w 1 specjalnym pokoju i straszne tam ściski-kobiety leżą nawet na korytarzu-widziałam na własne oczy jak leżałam na patologii i odwiedzałam koleżanke na oddziale poporodowym

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jesli chodzi o te odzwiedziny w szpitalu na Jaczewskiego to faktycznie jest specjalny pokoik do tego i powiem wam ze jak ja leżałam to wcale nie było tak strasznie. Te odzwiedziny nie trwaja wcale tak długo ( nikt nie będzie siedział z wami godzinami bo szkoda maleństwa) i są momenty że ten pokoik jest pusty. Mąż przyjeżdzał do mnie ok południa i wcale nie było tak ciasno. I powiem Wam że ja osobiście byłam zadowolona że odwiedzin nie było na sali. Nie wyobrażam sobie wystawić cyca przy obcych ludziach odwiedzających inne koleżanki. I dla dzidziusia lepiej bo zarazków nie łapie. Poza tym tam sie leży praktycznie z dupą na wierzchu, zresztą same zobaczycie.

Pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

o kraśnickich również słyszałam takie opinie że mają najlepsze warunki "mieszkaniowe"...na sali podobno góra 3 babki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A wiecie jak jest na Staszica?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

niestety nie wiem nic o Staszicu, wiem tylko ze na Lubartowskiej nie polecają;) ale chyba jest ok-porównywalnie do Krasnickich i Jaczewskiego.
Dziewczyny, które macie to juz za sobą- kiedy poczułyście pierwsze ruchy? ja zaraz zaczynam 17 tydzień i wiem ze to juz blisko:) zresztą czasem tak jakbym delikatnie coś czuła w środku, ale moze mi sie tylko tak wydaje?
Kurcze czasem juz mnie kusi,z eby cos kupic dla dziecka ale jakos sie powstrzymuje :lol: po pierwsze nie znam płci a po drugie nie chce zapeszyć. Chyba poczekam jeszcze co najmniej do 25 tyg;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzieki dziewczyny za odpowiedź :) Słyszałam o tym pokoiku na Jaczewskiego, ale to może i lepiej, bo leży się tylko parę dni i podejrzewam, że niezbyt chętnie przyjmuje się wtedy tłumy gości. Chyba się zdecyduję tam rodzić, mają ponoć najlepszą aparaturę. Chociaż ostatnio jak tam zaszłam to niezły był tłok brzuchatek, ale teraz chyba sezon na dzidziusie... Już nie mogę sie doczekać kiedy ten potoworek się pojawi, daje nieźle czadu tam w środku no i codziennie ma czkawkę, a tu trzeba do połowy sierpnia wytrzymać... :)

a może któraś z Was ma podobny termin
(15 sierpnia)?

Pozdrawiam!

Obrazek

Ostatnio zmieniony pt cze 29, 2007 11:22 am przez Paoli, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zdradliwa_wena, ja pierwsze ruchy poczułam w 17 tygodniu i drugim dniu, niesamowite uczucie, najprawdopodobniej poczujesz wieczorkiem, jak już organizm jest wrażliwszy, a potem to już sie tylko czeka na następne :) mój mały zrobił mi taki prezent na dzień kobiet, więc miałam już podejrzenie, że minimężczyzna :D teraz to codziennie dostaję takie niespodzianki, ale z dużo większym nasileniem, czasami to mam wrażenie że zaraz wyskoczy :)

Dziewczyny Wy też miałyście problem z przyswajaniem żelaza?!
Mój organizm całkowicie je odrzuca, czasami tylko na noc dam radę łyknąć, żeby nie wymiotować... jak jest u Was? Bo moja doktor jakieś lepsze mi przepisała ale nie ma poprawy...

Obrazek

Ostatnio zmieniony pt cze 29, 2007 11:21 am przez Paoli, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny ale tu teraz puchy ze szok, aż sie wierzyc nie chce, na innych forach to tak drukuja ze cos okropnego :lol:
kurcze nie moge sie doczekac kiedy w koncu poczuje swojego maluszka;)
Paoli będziesz miała super dzidzie, bo wszyscy ludzie urodzeni w sierpniu sa spoko;) ale to będzie Lewik (jak zdążysz przed 22.08 ), więc będzie miał charakterek;) a co do żelaza to ja poza Feminatalem nic nie biore :idea: ginka mi nie kazała ale spytam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zdradliwa_wena jego charakterek to już widać, nieźle daje czadu :) jak sie nie wyrobi przed 22, to i tak będzie miał taki po mnie, do spokojnych nie należę, a szczególnie jak byłam mała to byłam niezły diabeł, aż sie boję co to będzie :)

Jakoś faktycznie tu pustawo... wakacjują wszystkie?!

Buziaki dla wszystkich przyszłych mamuś!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:D Witajcie!!!
Jak widać spać nie mogę, wiec postanowiłam skreślić parę słów. Do terminu zostało nam już niewiele. Jak dotąd nie odczuwam żadnych zwiastunów zbliżającego się, szybkiego rozwiązana. Czuję się całkiem dobrze, chociaż dokucza mi nieustający ból krocza, spojenia łonowego. Najgorzej jest w nocy, kiedy człowiekowi ciężko jest się obrócić na drugi bok a do tego jeszcze niemiłosiernie boli. Wczoraj byliśmy na USG. Mała waży 3600g, jest w położeniu podłużnym główkowym i tylko patrzeć jak zdecyduje się wyjść na świat. Poczekamy! Trzymajcie się :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześc dziewczyny:) jestem krwistą lublinianką ale zasiedlona w Warszawie. Oczywiście rodzę w Lublinie- tu mama pracuje w w szpitalu w MSWiA ale rodzę oczywiście na Kraśnickich ponoć najlepsze warunki a ja juz mam stracha choć termin na 6 październik...Czasami czuje się jakby tu nie o mnie chodziło :shock: i na dodatek nie mogę rozstac się z pracą i choć niedomagam powoli jakoś nie moge na to zwolnienie dojść....ale od września to juz chyba trzeba ....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej dziewczyny. Ja rodzę zdecydowanie na Jaczewskiego. Mój lekarz prowadzący ciążę tam pracuje. Na Jaczewskiego mają najlepszy sprzet i opieka tez jest bardzo dobra i chyba to jest najważniejsze. A co do tych odwiedzin to zdecydowanie lepiej, że Ci wszyscy odwiedzający nie tłoczą się na sali. Pamietam jak moja siostra rodziła na staszica to babki leżały na pół nagie po porodzie a wokół nich kłębiły się tłumy odwiedzaących mężów koleżanek z sali....brrr okropność.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hello ruchy poczułam 15ego maja ale który to był wtedy tydzień...nie pamiętam...ale tak naprawdę dziecko mi się w brzuchu tłucze od miesiąca codziennie
a plazie też byłam w tym sklepie i podobały mi się tylko jedne spodnie bojówki naprawdę fajne za 16o ale nie kupiłam bo żonowi cierpliwości nie starczyło
a w h&m-ie całkiem nic mi się nie podobało :(
więc co mi zostaje...dalej chodzę w ciuchach sprzed ciąży...
co do szpitala wybieram się na staszica bo tam pracuje mój lekarz prowadzący...a jeśli idzie o odwiedziny to już wolę żeby wśród odwiedzających był mój mąż niż by mnie mieli zamknąć na te trzy czy więcej dni i pozostawić samą sobie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześc lublinianki!!!! :D
Widzę że jak narazie króluja tu :wink: ciężarówki. Są pytania odnośnie Staszica, więc się wypowiem, bo tam rodziłam w grudniu. Osobiście bardzo sobie zachwalam ten szpital i polecac napewno będę! Opieka jest super zarówno w trakcie porodu (u mnie od odejścia wód do porodu małego minęło 24 godz, poród naturalny) jak i opieka po porodzie, a raczej naszych maleństw. Chociaż jeśli chodzi o położne to jest 1 zmiana bez sensu - wredna, a reszta suupeeer!!! Ja przy porodzie zaliczyłam 3 zmiany i ok, lekarze też w porzo i ja w czasie ciąży do żadnego nie chodziłam. I dodam , że nie znałam z tamtąd nikogo. Jeśli któras ma pytania odnośnie tego spzitala lub wogóle co i jak z porodami itp to piszcie
Pozdrawiam...
Widze że plaza ciesyz się uznaniem :wink: Jeszcze nie byłam, ale latajcie , latajcie teraz bo potem nie będzie jak :lol:

Co do odwiedzin to napisże tylko tyle,że nie wyobrażam sobie, żeby męża przy mnie nie bło. JA urodziłam 22 grudnia, więc przeleżałam w szpitalu całe święta i on był z nami prawie cąły czas. A jeśli chodzi o karmienie, to po porodzie te "opory" :wink: troszkę przwchodzą i karmienia nie traktuje się jako negliżu

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1055 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 53  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]