ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO
1 kg mięsa mielonego wyrobić jak na mielone
Nadzienie:
• 2 – 3 średnie marchewki pokrojone w kostkę
• średni por pokrojony w krążki
• 0,5 kg pieczarek pokrojonych w kostkę
Na 2 łyżkach oleju przesmażamy 2 min. marchewkę, dodajemy pieczarki i por i razem smażymy jeszcze 5 minut.
Wykonanie:
Mięso rozwałkować na pergaminie wysmarowanym tłuszczem i posypanym bułką tartą (grubość ok. 1 cm). Na całości rozłożyć nadzienie lekko przestudzone i zwinąć w rulon. Roladę ułożyć w wysmarowanym tłuszczem korytku łączeniem do dołu. Piec 1 godz. w 200C co jakiś czas odlewając tłuszcz.
wydaje się troszkę skomplkowane ale to nieprawda

... bo skoro mi się udalo zrobic to musi byc łatwe
Można zajadac i na ciepło i na zimno... idealne na świateczny stół
