Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 7:07 pm

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3162 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 159  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

co do turystycznego lozeczka moj kuzyn ma i moja kolezanka i z powodzeniem im sie sprawdza nic nie poniszczone - moze to zalezy od jakosci lozeczka a po drugie od dzidzi :lol: :D

lezaczek do wanianki tez mam razem z wanianka taki hamaczek :D kupilam bo znajomi maja i zachwalaja :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a ja zastanawiam sie nad wanienka firmy onda jesli ktos nie wie jak wyglada --> <ciach>

razem ze stelazem na wanne, bo planuje malucha kapac w lazience..:) tak bedzie mi najwygodniej, moze ktoras z Was wie cos o tej wanience.. czy jest praktyczna i czy rzeczywiscie wygodnie i bezpiecznie jest w niej kapac dziecko..

co do laktatora, to ja tez napewno kupie, bo bede musiala chodzic do szkoly po jakis 2-3 miesiacach od urodzenia, wiec bede musiala sciagac mleko, zeby maly mogl jesc moj pokarm pod moja nieobecnosc.. :) podgrzewacz raczej tez kupie, zastanawiam sie tylko nad sterylizatorem..:) a moze od kuzynki dostane :D pomysle tez o parowarze - zamiast sterylizatora - idac za rada xezbeth :)

pozdrawiam..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jagnaj22 pisze:
co do turystycznego lozeczka moj kuzyn ma i moja kolezanka i z powodzeniem im sie sprawdza nic nie poniszczone - moze to zalezy od jakosci lozeczka a po drugie od dzidzi :lol: :D

lezaczek do wanianki tez mam razem z wanianka taki hamaczek :D kupilam bo znajomi maja i zachwalają :D

Chyba to zależy od dzidzi hehehe Nie neguję oczywiście tych turystycznych bo bardzo mi się podobają ale doszliśmy do wniosku, że zbyt dużo i tak będziemy mieli rzeczy jak będziemy podróżowali więc chociaż z łóżeczkiem nie będziemy się wozić.
A co do wanienki to właśnie we wcześniejszym poście podałam link do takiej z hamaczkiem czy leżaczkiem. Te które pokazałaś FLEA wydaje mi się, że jest mniej wygodne tzn. takie sprawia wrażenie.sama nie wiem

A co myślicie o nosidełkach chustach? zdają egzamin czy raczej nie?[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wydaje mi się, że chusta to dobry pomysł, ale nikt ze znajomych nie ma, co by się wypytać... w każdym razie ja będę kupowała, bo mam słabe ręce do dźwigania i chcę sobie chociaż troszkę odciążyć :wink:

jagnaj22 napisz jaki masz wózek i jak ci się sprawdza... bo też mam mieć 3-kołówkę [rodzice kupuja, więc się ceną nie przejmuję :wink: ] i szukam różnych opinni na temat różnych modeli...

Joanna ja do umycia plecków poprostu uniosła bym lekko dzidzię [oczywiście główka oparta na zgięciu łokcia], na tyle, żeby mi się tylko ręka zmieściła :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bonsai pisze:
Wydaje mi się, że chusta to dobry pomysł, ale nikt ze znajomych nie ma, co by się wypytać... w każdym razie ja będę kupowała, bo mam słabe ręce do dźwigania i chcę sobie chociaż troszkę odciążyć :wink:

Joanna ja do umycia plecków poprostu uniosła bym lekko dzidzię [oczywiście główka oparta na zgięciu łokcia], na tyle, żeby mi się tylko ręka zmieściła :wink:

Jeżeli chodzi o chustę: to ja straszna chudzinka jestem i na dłuższą metę maleństwa nie dam rady dźwigać więc myślę, że taka chusta nie kosztuje wiele bo ok 80-100 zł i najlepiej chyba taka usztywniana, bezpieczniejsza dla dziecka.

znów przeglądałam oferty wanienek i ta z hamaczkiem mi się najbardziej podoba Na pewno nie wybrałabym tej na stelażu bo jest niepraktyczna jak dzidzia robi się łobuziakiem i potrafi się za mocno kręcić to może dojść do tragedii. A ten mięciutki stelaż pomoże mi na samym początku zanim nie nabiorę wprawy.

no właśnie jak to jest z tymi wózkami wielofunkcyjny czy spacerówka i głęboki wózek oddzielnie???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mi się wydaje, że rozsądniej [tzn. taniej :wink: ] jest kupić wózek wielofunkcyjny niż osobno gondolę i osobno spacerówkę.... do tego do wózków wielofunkcyjnych często da się dokuić fotelik, którym można zamontować na stelaży od wózka... a ponieważ ja raczej często będę jeździła autem to jest to duży plus w moim wypadku :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Widzę że temat kompieli was interesuje
oto mój przepis, który bardzo dobrze się sprawdził
tak nauczyły mnie położne w szpitalu:
KOMPIEL
Na początku do kompieli wystarczyła sama wanienka
Kompiel rozpoczynała się na przewijaku, potrzebna była miseczka z ciepłą przegotowaną wodą i waciki (takie kulki z waty)
najpierw oczka do każdego jeden wacik,
w kierunku od zewnątrz do noska
potem uszka tak samo do każdego po jednym,
i buzia
potem namaczałam taką frotową rękawice i dodawałam
żel do kompieli
główka, włoski, pupka, tułów
tak namydlonego dzieciaczka wsadza się dopiero do wanienki z wodą
jest na to specjalny chwyt, którego używają położne w szpitalach
jak poprosicie to napewno wam pokarzą,
w wodzie wypłukać,
potem osuszyć ręczniczkiem, nie trzeć
nasmarować (dobre jest Baleum)
szybko założyć pieluszkę !!! jak nie chce się nie miłej niespodzianki
ubrać, przeczesać włoski
i mamy czystego zadowolonego bobaska

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jeśłi mój maluszek będzie kochał wodę tak jak jego tatuś to będę miała tylko czystego maluszka... bo do zadowolonego mu daleko będzie :lol:

Moja "teściowa" opowiadała, że K. przy kąpieli darł się na całe gardło... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aniarudziutka to bardzo dobry pomysł szczególnie gdy kąpie się samemu bez pomocy osoby drugiej.
Widze jak znajomi myją bobasa; jedno trzyma a drugie "pucuje".
Ale właśnie najbardziej zastanawiam się nad samodzielnym kąpaniem na początku kiedy szczególnie główka jest tak podatna na krzywdę ze strony niedoświadczonego rodzica. wiem, że panikuję ale wiem, że jakoś to będzie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

<ciach>
to jest wanienka z hamaczkiem ktora kupilam :D

a co do wozka nie ma go juz na stronce na ktorej kupilam a firma to Britax
Jest bardzo stabilny , zwrotny ma wywietrznik na budzie- zamykany, fotelik do csamochodu na nim montowany, przeciwdeszczowa przezroczysta peleryne na caly wozek, torbe ktora mozna odpiac i zawiesic na ramie i pod spodem kosz wielowarstwowy, naprawde bardzo mi sie podoba jego funkcjonalnosc a i jeszce spiwor mieciusi i parasolke :D

Joanna1980 no wiadomo to zalezy od planow ale ja jednak bede miala to turystyczne a potem kupie drewniane a turystyczne zostawie w polsce :D

co do chust czy nosidelek nie kupuje narazie dopiero jak dzidzia bedzie w stanie smam glowke trzymac w pozycji pionowej mam peditare i fizykoterapelte w rodzinie i mi odradzaja bo mowia ze to nie naturalne trzymanie dziecka - czyli wymuszanie pozycji sprawia to ze kregoslup moze sobie pokrzywic :?
tak samao jest z chodzikami tez sie dziecko zmusza do danej pozycji i dlatego czasem moga wystapic wady np. bioderek itd :?

a jesli chodzi o kompanie super sprawa aniarudziutka :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie mamuski :D bardzo sie ciesze ze to forum wam sie podoba a pomyslalam o nim dlatego ze jak ja bylam w ciazy to potrzebowalam rad innych mam :lol: Jesli chodzi o kapiele to ja mojego syncia kapalam w zwyklej wanience pod glowke podkladalam lekko zwiniety recznik(takze dzidzi ma glowke troszke wyzej a ja obie rece wolne)a pozatym na poczatku nie leje sie duzo wody do wanienki,wiec do kapieli wystarczy reczniczek pod glowke.Jesli chodzi o chuste to rozne sa opinie moja kolezanka kupila i miala przez to trosze klopotu bo mala sie nauczyla bardzo na rekach noszenia i do poki wazyla nie wiele to k ale potem sami wiecie :? Dziewczyny jesli bedziecie rodzily szkrabow zima polecam naprawde pajacyki w kroku zapinane ja mialam mnostwo kaftanikow i ich praktycznie nie uzywalam poprostu malemu bylo napewno wygodniej w pajacyku.Dziewczyny polecam rowniez przewijak na lozeczko rewelacyjne sprawa bardzo wygodnie i szybciutko przewiniesz malego jeszcze wroce do wanienki jesli ktoras sie zdecyduje na zwykla to fajna rzecza jest rowniez stojak pod wanienke :lol: pa musze leciec Natus sie obudzil pa pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: kapiel
Awatar użytkownika

Flea Ja mam anienke onda i jestem strasznie zadowolona. Jest siwietna i rzeczywiscie bardzo bezpieczna a moja córeczka ja po prostu uwielbia. Termometr pokazuje temperature (jst bardzo dokladny), i jest zaznaczony optymalny poziom wody do kapieli. polecam gorąco

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bielszczanka78 ja własnie taką zamierzam kupić. Onda ma bardzo dobre opinie w internecie, no i stojak to dla mnie podstawa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bielszczanka dzieki za opinie, teraz raczej nie bede sie wahac przy podjeciu decyzji :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Flea ja akurat stojaczka nie musialam kupowac bo mam rozkladana komode na ktorej ustawiamy wanienke. Znajomi Maja juz starsze siedzace dziecko i jak widzialam jak ich synek szaleje to nie mialam zadnych atpliwosci. Fakt jest 3 razy drozsza od zwyklej ale wierz mi jak bedziesz po porodzie slaba, to nie w glowie Ci wygibasy z maluchem na reku a tu kladziesz malenstwo i po ptokach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bielszczanka dlatego wlasnie ta wanienka mki sie spodobala, bo masz zawsze obie rece wolne, wiec kapiel sprawniej idzie :) poza tym nie ma niebezpieczenstwa, ze jakims cudem wyslizgnie sie z reki.. :lol: w sumie to bylam zdecydowana od pierwszego dnia, kiedy zobaczylam ja na allegro, bylam tylko ciekawa czy ten "system" sie sprawdza i czy rzeczywiscie jest tak wygodna i bezpieczna :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A i jeszcze przypomniało mi się coś dzięki czemu nie zwariowałam
KARUZELA Z POZYTYWKĄ !!!!!!!
dziecko ma zabawę, cieszy się ogląda, potem wyciąga rączki,
a ty masz czas na ubikacje, łazienke, można coś zjeść
i nie ma wyżutów sumienia że tam biedna dzidzia smutno patrzy się w sufit

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

flea nie wiem skąd jesteś, ja z Wrocławia i u nas cena za wanienkę Onda ze stojakiem jest inentyczna jak na internecie ( allegro) więc warto zobaczyć po ile jest u Ciebie w sklepie zanim zamówisz z internetu.
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam
Co do kąpieli to bardzo polecam przepis jaki podała aniarudziutka, ja kąpie tak synka od urodzenia i bardzo się nam sprawdza ta metoda. A jeśli chodzi o wanienkę to bardzo polecam tą : http://calineczka.pl/sklep/product_info ... ts_id=5198
Jest prawie taka sama jak onda tylko ma takie miękkie to siedzisko-nasz Filipek ją uwielbia.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

vka jestem z Lubina :) na allegro znalazlam nawet ta wanienke ze stojakiem za 134 zł.. ale sprawdze napewno ile kosztuje u mnie, o ile bede mogla, bo narazie nie moge z domku wychodzic... i nie wiem nawet jak ja wozek obejrze moj wymarzony.. a zamawiac na slepo to mi sie nie usmiecha, ale moze bedzie trzeba :) a co do karuzelki, to ja napewno kupie i tez juz wiem jaka :) wybralam sobie ladna i w przystepnej jak na moj "gust" cenie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3162 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 159  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]