Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:40 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1055 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Witam Lublinianki (i nie tylko). dawno się nie odzywałam bo nie miałam netu. Ale juz mam i nadrabiam zaległości w czytaniu.
Gratuluję wszystkim mamuśkom słodkich dzieciaczków!!
No i ja tak odrazu z pytaniem. Własnie zaczełam 13 tc a wraz z nim pojawił sie koszmarny ból dolnej części pleców. Na ostatniej wizycie u lekarza okazało się że zrobiło mi sie lekkie tyłozgięcie macicy (przed ciążą i na poczatku nie było). czy ten ucisk na dół pleców, ten ból promieniujący czasem do nogi (raz lewej raz prawej) może byc spowodowany tym tyłozgięciem? czy któraś tak miała? czy jest to groźne? czy powinnam zgłościc się do lekarza z tym bólem pleców? Następna wizyta jest przewidziana dopiero za 3 tyg. Nie wiem co robić. Proszę o radę. Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

uff posprzątane :)
Akuna ja nie bardzo mogę pomóc bo nie miałam i nie mam tyłozgięcia...gdyby to było groźne pewnie dostałabyś jakieś ostrzeżenie od lekarza ale upewnij się i zadzwoń do niego jeśli masz watpliwości...poza tym w ciąży bóle krzyża to norma...mnie na każdej wizycie lekarz o to pyta...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Izunitka, dzięki. Wiem że bóle pleców w ciązy to normalne, ale myslałam że pojawią się pod koniec jak juz będzie wielki brzuchol. Ja narazie mam malutki brzunio, w sumie to jeszcze nawet nie widać że to ciążowy. A co tyłozgięcia to pojawiło się dopiero nie teraz, ale też mi się wydaje że to chyba nic groźnego, bo gdyby było inaczej to przecież lekarz nie powiedziałby że jest wszystko w porządku.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a no właśnie...moja koleżanka ma tyłozgięcie macicy i nie miała żadnych komplikacji w ciąży przed i po niej...a co do bólów to mój brzuch też na ciążowy nie wygląda a mimo to lekarz ciągle pyta czy mnie krzyż nie boli bo takie bóle występują nie tylko pod koniec gdy dźwigasz już wielki brzuchol

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny które rodziły na Jaczewskiego, czy wasze dzieciaczki miały w szpitalu robione przesiewowe badanie słuchu, czy też była popsuta słuchawaka? Co robiłyście w związku z tym?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

evvula, mój maluszek miał robione to badanie, co prawda za drugim podejściem dopiero zostało wykonane, bo coś im chyba już zaczynało szwankować... Ale jest ok :) na szczęście:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej laseczki
długo mnie nie było ale JESTEM!!!!!!!!
spać cos dziś nie mogłam więc wstałam i zaczęłam sprzątać. To chyba jedyne co mi zostało. Od kiedy jestem na L-4 jeżdzę na szmacie każdego dnia, aż sie wszyscy w głowę pukają,ze codziennie kurze wycieram i sprzątam łazienkę. Ostatnio to już zabroniłam mężowi korzystać z umywalki w łazience, przeciez może umyć w ręce na d wanną! Nie to, żebym sie nudziła ale ciągle mi się wydaje,ze jest brudno :evil:
wczoraj byłam na komunii i obżarłam sie niesamowicie, pod koniec tylkko mnie brzuch bolał i nie mogłamsię ruszać :D
[/b]akuna
ja też nie za bardzo się orientuję jeżeli chodzi o tyłozgięcie, słyszałam raczej o tyłozgięciu wrodzonym i możliwych komplikacjach z zajściem w ciążę (ale to nie reguła!!!). Myślę,że lekarz by cię poinformował gdyby było coś nie tak.
Aha słyszałam, też że przy tyłozgięciu w ciąży pomaga spanie na brzuchu przez parę dni i chodzenie na czworakach, Ale lepiej to sprawdzić. Zadzwoń do lekarza i sie upewnij.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cze!
jak to bylo z tymi Targami Mlodych Rodzicow?
ja sie wybralam az z krasnika a tu klapa-odwolali!!!
zadnej info nigdzie nie bylo, ani w necie ani w gazetach!!!
nieladnie!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cześć laseczki...wiecie co?! mam w sobotę wizytę z usg i nie mogę się doczekać...może się dowiem kto mieszka w moim brzuchu :)
i dostałam od koleżanki z pracy zaproszenie na wesele...nie spodziewałam się...
i wybieramy się ze ślubnym na wielkie zakupki :) ale z rzeczy związanych z ciążą to tylko po spodnie dla mnie
a wczoraj się nieźle przestraszyłam bo strasznie bolało mnie podbrzusze...pochodziłam cos tam się ponaciągało powyciągało i przeszło

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gosia-jaki słodki ten twó bobo :D jest śliczniutki, ciekawe czy moje 6 centymetrowe malenstwo juz coś urosło przez ten tydzień;)
a co do tyłozgięcia to sie nie martwcie-ja tez mam i nie miałam najmniejszych problemów z zajsciem w ciąże;) słyszałam ze podczas ciązy moze sie wręcz wyprostować

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc słońca!!!!!!
jeju! od soboty jestem ciągle zmęczona, już nie mogę! wstanę-i zaraz mam ochotę się położyć, posprzątam trochę i już padam na nos. Może to spadek ciśnienia? Ostatnio miałam 85/40, w życiu nie miałam takiego niskiego.
Izunitka
ale ci zazdroszczę-już pewnie się dowiesz o płci maluszka :D daj znać koniecznie jak było

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczynki jak będziecie kupowac spodnie ciązowe lub juz moze kupiłyscie -dajcie znac gdzie mozna takie cudo w Lublinie nabyc i ile mniej więcej kosztuje.;) zastanawiałam sie na allegro ale to chyba ryzyko ze nie będą pasowały

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zdradliwa_wena ja mam okropny problem z kupieniem spodni w puławach.na szczęście chodzę jeszcze w swoich sprzed ciąży...do lublina nie mam czasu się wybrać zresztą i tak nie wiem gdzie są sklepy z odzieżą ciążową no może za wyjątkiem ulicy zana bo tam codziennie jak pracowałam mijałam szyld...czekałam na otwarcie PLAZY bo pewnie będzie tam h&m a tam ciuchy dla przyszłych mam i przez burzę odwołali całą imprezę...dajcie znac jak otworzą :(...na razie szukam na allegro z cm przy kompie i z dobrymi na mnie spodniami i mierzę jak wariatka :(
katarina27 jak wypatrzę siusiaka to ogłoszę to całemu światu nie tylko Wam :)
wzięłam sobie wolny piątek :) mam 4 dni laby...a dziś podobno mąz zabiera swoją ciężarną na jakieś pyszne jedzonko...a za mną chodzi kapusniak i młode ziemniaki z kefirem ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

co tu tak cicho...wróciłam od lekarza...nie chciał zrobić usg ale zrobił nie chciał szukać ptaka ale poszukał i nie znalazł Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
mam nagranie z usg, z dzidzią wszystko oki ale tak naprawdę co się urodzi na 100 % będzie wiadomo na następnym usg...lekarz mówił że za wcześnie że na tym etapie bardzo łatwo o pomyłkę żeby się nie nastawiać ostatecznie...więc dalej będę mieć nadzieję na synia
gin powiedział że taki z malucha rozrusznik że dziwne że ruchów nie czuję...a waży 327 g...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej laseczki!!!
wena
u nas znam trzy sklepy z odzieżą ciążową na Lubartowskiej, na 1-ego Maja i na Jana Sawy, możliwe ,ze jest więcej ale nie znam. Tez czekam na otwarcie Plazy, ale niestety niekoniecznie w H&M będzie dział dla mam :(
Izunitka
to super ze z dzidzią wszystko oki, masz zdjęcie? pokaż- razem poszukamy tego siusiaka :D
wy tez macie takie porąbane sny jak ja? dzisiaj sniło mi się ,ze rodziłam, pojechałam na Jaczewskiego, tam mój mąż, mama i mój lekarz- stoimy na parkingu a mój gin mówi, żebyśmy wzieli torbę z rzeczami a my nic nie mamy!!!!!!!!!!!!!
ani dla dziecka ani dla mnie, w panikę normalnie wpadłam i kazałam mężowi jechać po koszulę, która w realu wypatrzyłam w jakimś 6 tygodniu ciąży i wiedziałam, że MUSZĘ ją mieć w szpitalu jak będę rodzić. No i mój ślubny pojechał a ja obsesyjnie myślałam czy kupi dobrą koszulę. wq końcu kupił NIE TAKA!!!!!!!!!!!!!! tak się wkurzyłam,ze wygoniłam go i powiedziałam, że nie mogę na niego liczyć mimo, że juz rodziłam.
PARANOJA!!!!!!!!!!!!!! a w ogóle to w snach ciągle mnie prześladuje myśl ,że jak się urodzi dziecko to Nic nie będę miała. :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zdjęcia mam ale nic na nich nie widać...wszystko mamy nagrane i tam możnaby poszukać ale skoro gin nie widział to my tymbardziej
mi się ostatnio śniły rozstępny i że ważę 75kg

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

izunitka ja tez mieszkam w puławach i nie mam problemu z kupieniem spodni ciazowych mimo ze nie naleze do szczupłych, otóż bardzo fajne spodnie mozna kupic w "raju dziecka" ja ostatnio jak poszlam to kupilam dwie pary takich samych tylko jedne rozowe a jedne białe - pełen wypas, bo jesli chodzi o inne czesci garderoby to tam raczej słabo ale jest teraz w sklepach duzo takich tunik, dlugich t-shirtów ze mozna cos wybrac,
zycze udanych zakupow,

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!
Witam Was po długiej przerwie. Nie zaglądałam i nie pisałam bo 30.05 wylądowałam w szpitalu. Dopiero wczoraj wróciłam do domu. Ile strachu się najedliśmy. Na szczęście wszystko wróciło do normy. Leżałam z powodu przedwczesnych, częstych skórczy. Malutka chciała już chyba na ten świat? Leżałam na patologii na Krasnickich i mogę Wam napisać, że nie jest tam źle. Opieka lekarzy i położnych dobra, trochę krucho z jedzeniem, ale zawsze ktoś z rodziny może dokarmić.Zwiedziłam też porodówkę i zrobiła na mnie dość pozytywne wrażenie. Mam nadzieję, że tak zostanie i po porodzie :D Widziałm dużo ślicznych maluszków i już nie mogę doczekać się swojego, chociaż strach i niepokój mnie nie opuszcza. Będzie dobrze!
Jak macie jakieś pytania odnośnie szpitala to piszcie.
Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

yoko77 mi się w raju dziecka nic nie podoba...widziałam tylko jeden zajefajne w rozmiarze 44 więc podziękowałam...chciałabym spodnie wiązane tylko na sznurek a takie raczej kupię w butiku dresowe tylko co nie ma nic wspólnego z elegancją...ewentualnie z elastycznym pasem pod brzuszek ale cienkim a nie takim na pół brzucha bo się uparuję...lub na gumkę...
na razie kupiłam spódnicę i nie ciążową ale bardzo bardzo elastyczną i sukienkę...mam i na codzień i do pracy a zresztą dalej jeszcze mieszczę się w swoje niektóre stare spodnie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny prosze was o pomoc czy znacie moze ortopede dr Karskiego.czy macie moze znajomych ktorzy byli u niego.bardzo bym prosila o jakiekolwiek opinie

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1055 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 53  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]