Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:39 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 589 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Anna25 gratulacje, jaka kruszynka :!: śliczna :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pozazdrościłam i też już mam swoje ;)

tym razem majowy mężczyzna

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to jestem na chwilkę bo wpadłysmy do babci do domku w odwiedzinki a u nas nie mamy netu, ale obiecuję, że wrócimy do was kiedyś

Zaraz zamieścimy jakieś zdjęcie nowe - tylko jakie - tyle ich napstrykałam?

To ze szpitala
Obrazek

A to w szpitalu czekam na kąpiel
Obrazek

Tak sobie śpię koło mamusi
Obrazek

A tu z mamusią
Obrazek

Tak mnie mama na wyjście ze szpitala ubrała
Obrazek

Tu wychodzimy razem
Obrazek

Tak sobie śpię po przyjściu do domku
Obrazek

A tu pierwsza kapiel z babcią - bałam się okropnie ale już się tak nie boję i chyba zaczynam lubić ciepłą wodę
Obrazek

Śpię sobie w wóziu
Obrazek

A to ulubione zdjęcie mamusi - tak się do niej uśmiecham jak mi dobrze
Obrazek

A u nas dobrze - cyce obżarte i już raz wyleczone a teraz znowu obżarte. Mama pije koperek, żeby nie było problemów z kupą - bo strasznie się wtedy wściekam. No i w dobie pampersów mama ubiera mnie w pieluszki tetrowe, bo mam uczulenie na pampersy. Następne zdjęcie niedługo. I opis porodu też. Generalnie było strasznie ciężko ale na szczęście szybko. I w ogóle to dziwny poród był.
Co do tatusia to na poród nie dojechał, bo był nietrzeźwy a nam to ekspresowo poszło - wbrew wcześniejszym zapewnieniom lekarza. Odwiedził nas w szpitalu - nawet kwiaty przyniósł i pojechał zarejestrować ze mną małą do USC i oczywiście wywinął mamie numer, bo odmówił zarejestrowania jej jako Julki. I na pierwsze ma inaczej a mama nie wie jak to załatwić żeby to zmienic bez jego zgody

BUZIACZKI DZIEWCZYNKI BO MY JUŻ MUSIMY ZMYKAĆ

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ania, zdjęcia piękne... Jakie imię nadał tatuś uzurpator? :shock: Do pół roku można zmienić, ale nie wiem, czy bez zgody ojca :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jaka ona duza byla jak sie urodzila :") ilke w koncu wazyla!! ale niedobry ten tatus ze julcie inaczej nazwal! slicznie razem wygladacie kobietki!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przekochana :):):)
i cała ty!
mój to jest do tatuśka podobny jak dwie krople wody

a ten uśmiech :)
i też ciekawa jestem jak na imię ma w urzędzie??
ładny numer ci wyciął...
i fajnie że bardziej się liczy to co ojciec powie?????????
nie mogłaś w urzędzie się uprzeć na julkę?:>

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Śliczna :) A uśmiech ma zabójczy. Na tatusia słów szkoda normalnie..
Czekamy na nowe wiadomości :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczynki
Ja tylko na minutkę, bo wpadłam do kafejki konto sprawdzić a Julcia z ciocią.
Co do imienia to faktycznie mogę w ciągu pół roku zmienić w urzędzie ale musi się jej tatuś na to zgodzić a on tego nie zrobi. U prawnika jeszcze nie byłam ale będę próbować załatwić to jakoś bez jego zgody na to.

Co do wyglądu Julki to sąsiadka mówi, że byłam identyczna jak byłam malutka.

Ja się czuję z dnia na dzień coraz lepiej i wreszcie szwy mi się rozpuszczają.

Julia dziś kończy miesiąc a wczoraj wieczorem byłyśmy u lekarza bo mała ciągle problemy z kupkami i ciągle przy cycu i ulewa i wścieka się strasznie no i jeszcze jakieśkrosteczki na buzi ciągle jej się robią. No i mamy diagnozę - MAM W DOMKU MAŁEGO ALERGIKA. Do mycia tylko oilatum i to dla mnie też, bo jej dotykam i przytula się do mnie. No i przez 2 dni będzie na sztucznym mleku i kropelki dostaje a ja oczyszczam mleko i generalnie NIC MI NIE WOLNO JEŚĆ. Na śniadanie zjadłam dziś suchą bułkę a na obiad będzie kawałek gotowanej piersi z kurczaka i brokuła i ziemniaki. I jeszcze mogę ewentualnie jabłka i może marchewkę, ale to nie pewnego, bo na marchewkę też może być uczulona. I jak jej wszystko zniknie to pomału będę mogła próbować rozszerzać swoją dietę. Bo te wszystkie jej problemy i awantury to od alergii.

To tyle bo muszę pędzić. Mam nadzieję, że u was wszystko dobrze. BUZIACZKI MAMUŚKI

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ojoj....
po prostu córa dba o twoją linię ;)

ja też się boję alergii...
a te kroski to jakie?
mój ma na buzi ale pediatra mówi że to prawdopodobnie jeszcze wpływ hormonów ciązowych...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anna25 pisze:
Co do imienia to faktycznie mogę w ciągu pół roku zmienić w urzędzie ale musi się jej tatuś na to zgodzić a on tego nie zrobi.

A Twoja zgoda nie była konieczna? Tylko jego? :roll: I jak on to załatwił, skoro nie jesteście małżeństwem? :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ANIU ZYCZYMY WAM POWODZENIA W WALCE Z ALERGIA! BEDZOE DOBRZE A JAKA LASKA BEDZIESZ PO TAKIEJ DIECIE... JA TO JJEM WSZYSTKO I WIKI NIC SIE NIE DZIEJE NAWET PO BIGOSIE :d:d:d
NASTEPNYM RAZEM WKLEJ NAM JAKIEJ ZDJECIA TWOJEJ SLICZNOTKI!!! BUZIAKI DLA WAS!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Oj ... z ta alergia pokarmowa to przerabane :? Moja Nicolka tez miala problemy bo mam za tluste mleko i strasznie ja brzuszek bolal :( Jest juz 2 miesiace na sztucznym mleku i jest wszystko wporzadku :)
Tez malo co jadlam i wiecznie chodzilam gloda :? , ale teraz juz jest OK.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to ja znowu na chwilke, bo jestem u mamy w mieszkanku
jakies zdjecia to moze jutro mi sie uda bo dzis nie mam kabla do aparatu zeby najnowsze zgrac
sorki, ze bez polskich znkow i pewnie z bledami ale mam tylko jedna reke wolna bo Julcia na drugiej przysypia a nie da sie odlozyc

Mukka - te krostki to kilka takich wiekszych z bialym czubkiem i cala masa takich malutkich - taka kaszka - typowo alergiczna. Nowe sa czerwone a nastepnego dnia juz koloru skory ale jest ich tyle, ze mala ma skore w dotyku chropowata

Emila - w urzedzie bylismy razem, ale jak chcialam dac jej imie Julia to on po prostu wyszedl i sobie poszedl, wiec zgodzilam sie ja zarejestrowac pod innym imieniem - bo mialam do wyboru albo inne imie albo proces o ustalenie ojcostwa i problemy. Wiec jakby wyboru nie mialam

Walka z nasza alergia nadal trwa, bo na razie nic nie pomaga. Od wczoraj wrocilysmy do cyca a mama na ostrej diecie. Dzis bylysmy u pediatry-alergologa. Ja dostalam zgodea no troce lagodniejsza diete a Julka ma 3 dni kapieli leczniczych w nadmanganianie potasu i dwie masci i do mycia Balneum i nadal ja obserwowac. I karmic cycem. Zobaczymy jak to bedzie. Oby wreszcie lepiej. Jedyna poprawa jak na razie to jest troche spokojniejsza i juz nie ma pinistych rzadkich kupek 6 razy dziennie

A co do tej diety to plusem jest to, ze nie musialam sobie prawie nic szykowac, bo sucha bulke wystarczy wziasc do lapki i jesc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cham, świnia, bydlę jak mówi mój mąż... :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

szkoda slow na takiego faceta!! to pod jakimimieniem Juleczka zrejestrowana jest???

a ja wiem duzo o alergii i wiem ze niewiele mozna jesc ale trzeba jesc duzo i starac sie jak najbardziej urozmaicac dla dobra swojego i malenstwa :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Alicja.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ano właśnie Alicja ale recepty od lekarza dostaje jako Julia
Ja dziś znowu u mamy, bo robimy truskawki - czuję się przez to wiecznie głodna, bo tak mi pachną a ja ich nie mogę tknąć... BUUUU - bo ja uwielbiam truskawki. A rano na śnieadanie już miałam bułkę z dżemem ale porzeczkowym a tego nie cierpię więc bardziej smakowały mi te suche bułki ale mama krzyczy, że muszę coś więcej jeść. Julia właśnie się ululała i chwilowo śpi, dziś już troszkę mniej jej tych krostek dosypało na buźce, więc może wreszcie będzie poprawa. No i zaskoczyła mnie bardzo dzisiejszej nocy, bo jak ją wreszcie uśpiłam po kąpieli to spała aż 7 godzin - rekord. Chyba coś fajnego jej się śniło i nie czuła burczenia w brzusiu... Normalnie śpi około 3,5 godziny do pierwszego karmienia w nocy.
Przyniosałam kabelek do aparatu to jakieś nowe zdjęcia pokażemy.

Marta już właśnie wczoraj znalazłam Twój przepis na szarlotkę i ciasteczka na wątku diety przy skazie białkowej

Odzwyczaiłam się już od kompa bo wolniej piszę i literówki straszne mi wychodzą więc sorki za błędy

Co do faceta to faktycznie szkoda słów

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Najważniejsze, że już idzie ku lepszemu :) A Ty rzeczywiście, musisz się racjonalnie odżywiać, na suchych bułkach długo byś pewnie nie pokarmiła...

A ten czemu się tak uparł na to imię? Nie obchodziło go dziecko wczesniej, a potem taki numer? A teraz się interesuje? Da się to imię jeszcze zmienić :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Już i tak mam problemy - bo przez to wszystko mi laktacja spadła ale dzielnie walczymy z małą o jej podwyższenie i idzie ku lepszemu. Od dziś też jem trochę więcej produktów - do kolacji dostanę wędlinę drobiową.

Czemu on się tak uparał? Nie wiem. Dla mnie to czysta złośliwość z jego strony - tym bardziej, że przez telefon powiedział, że ja już jedną decyzję za nas podjęłam więc on podejmie tą. To miała być dla mnie kara za to, że nie usunęłam ciąży - jak dla mnie. Zmienić bez jego gody w urzędzie nie mogę, ale może uda się to jakoś inaczej załatwaić. Jak się uspokoi walka z Julki alergią to wybieram się do jakiegoś prawnika, bo czas najwyższy zabrać się za sprawę o alimenty i ograniczenie praw rodzicielskich.
On od tamtego czasu się nie odezwał, mimo że zapowiadał się, że nas odwiedzi. Więc widział ją tylko dwa razy.

Udało mi się wreszcie uśpić małą i wkleić trochę zdjęć. Więcej na razie mi się nie udało.

To ja mały skrzat
Obrazek

A tu sobie śpię
Obrazek

To moje łóżeczko – w pierwotnej wersji ustawienia, bo mama już przemeblowała i widać obrazki, które kupiła mi mamusia a wyszyła babcia
Obrazek

A tak sobie je oglądam
Obrazek

Obrazek

balkonowy spacer
Obrazek
Obrazek

tak się złoszczę
Obrazek

Tak trzymam smoczka żeby mi nie uciekł
Obrazek

Patrzę na mamusię
Obrazek

Taka jestem długa
Obrazek

Dlaczego ja leżę?
Obrazek

Uśmiech przez sen
Obrazek

A tak się potrafię rozgrzebać przez sen
Obrazek

Moja pierwsza kiecunia Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ale śliczna dziewczynka :D Taka blondyneczka... Ja już zapomniałam, jak moja była taka mała... :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 589 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Samotni rodzice

Strefa czasowa UTC [letni]