Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 5:42 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Antykoncepcja i naturalne planowanie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja o gumkach nie myslę na przyszłosć ( bo teraz to o metodach wale myslec nie musze :), bo nie mam do nich zaufania (bywa, ze mają PI nawet 7) a poza tym kwestia komfortu... To dla mnie trochę tak jak jedzenie bułki przez reklamówkę :) Mówie osobiscie o sobie, bo każdy mzoe mieć inaczej.

Krzyś, nasze Słoneczko, 17.10.007, godz.1.30
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

agaja pisze:
Ja o gumkach nie myslę na przyszłosć ( bo teraz to o metodach wale myslec nie musze :), bo nie mam do nich zaufania (bywa, ze mają PI nawet 7) a poza tym kwestia komfortu... To dla mnie trochę tak jak jedzenie bułki przez reklamówkę :) Mówie osobiscie o sobie, bo każdy mzoe mieć inaczej.

Zgadzam się z tobą, ale każda metoda ma swoje wady i zalety.
Ja osobiście wolę prezerwatywę niz pigułke po której źle się czuję i dzieją się ze mną dziwne rzeczy..

A że nie daje dużej pewności..najwyżej będzie dzidzia, bo itak mamy w planach :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka

a ja byłam na zastzryku i miło wspominam ten okres :) 3 miesiące bez zastanawiania sie nad metoda anty no i cena niewielka :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

na zastrzyk bym sie nei zdecydowała, nei cche tak dużej dawki hormonów na raz.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka

agaja - to nie jest tak ze wszystko odrazu działa - te hormony sie powoli uwalniają przez 3 miesiące :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak wiem, ale koleżanka miala przykre zajsci a w zwiazku z tym (cuda z okresem itd), nei, dziekuję. na razie mam na mysli albo tabletki, albo metody naturalne.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Misiulka pisze:
hehe tylko przypadkiem nie wierz w bradnie typu...jesli karmisz to nie mozesz zajsc w ciaze bo to kompletna BREDNIA moja kolezanka tak myslala ale za to ma teraz dwojeczke sliczniutkich zdrowiutenkich przekochanych dziaciaczkow :)

Hi, hi moj maz jest owocem tego przesadu :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kto wie ile kosztuje zastrzyk? ja biore cerazette , na razie dobrze się czuję ale obawaiam się, że będę zapominać o tabletkach :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mój synek ma dwa miesiące i nie planuje następnego dziecka, przed ciążą nie brałam tabletek anty, ale teraz chciałabym sie jakoś zabezpieczyć po rozmowie z moim lekarzem odradził mi branie tabletek w czasie karmienia piersią mimo że są dopuszczone do sprzedaży, wytłumaczył mi że hormony u chłopców mogą spowodować w przyszłości homoseksualizm, a małym dziewczynkom leci krew z pochwy. Na pewno nie będę narażała mojego dziecka, więc zdecydowałam się na spiralę.

Podczas karmienia nie powinno się brać hormonów.

Te tabletki i zastrzyki które są dopuszczone to wymysł firm farmaceutycznych dla zwiększenia swoich zysków.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: .
1 żółta kartka

ja od 2 tyg biore micronor i mam pytanie - czy to jak mnie od czasu do czasu boli jajnik to normalne po ciazy czy to przez tabletki tak?
poza tym czuje sie okej. dodam, ze dzis mi sie okres skonczyl - czy te bole moga byc przez pierwsza miesiaczke po porodzie?

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

kasia-24
kto Ci takich bredni nakladl do glowy?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To może ja jeszcze kilka słów od siebie a dokładnie to co mówiła moja gin...

spirala ta tańsza ok300 zł ma milion możliwości wywołania skutków ubocznych ale polecała jak najbardziej...tak samo tę za 1000 zł która była niby bezpieczniejsza dla zdrowia......

zastrzyki odradziła bo jeśli wywołają jakieś nie pożądane reakcje ma się 3 miesiące z głowy....przy małym dziecku szkoda by było stracić 3 miesiące tylko dlatego, że sie źle czuje....

poleciła cerazette , niestety mojej znajomej poradziła te same tabletki jakoś rok wcześniej i teraz kobitka ma dwójkę dzieci z tego samego rocznika ....myślała, że zamorduje tę lekarkę...

No więc ja chociaż jestem zachwycona moim maleństwem i nigdy bym się nie zgodziła aby cofnąć czas mam obsesję na punkcie nie posiadania większej ilości potomstwa przez najbliższe 5 lat, brałam cerazette i używałam gumek czego nienawidzę ale obsesyjny strach robi swoje

CZUŁAM SIĘ KOSZMARNIE< LIBIDO SPADŁO DO -10 antykoncepcja o tyle skuteczna że przy całkowitym braku chęci było jak było, poza tym miałam krwawienia przez dwa tygodnie, tydzień przerwy i znowu tydzień....lekarka powiedziała że te krwawienia moga występować no ale jakoś nie specjalnie to komfortowe przestałam brać po 1,5 miesiąca bo i tak z braku chęci nic nie robiliśmy to poco się faszerować hormonami..

teraz już nie karmie i biorę tabletki które wpływają na mnie bardzo dobrze...i jestem zadowolona...

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

ja biore micronor i nie narzekam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: antykoncepcja
Awatar użytkownika

dziewczyny jak sie czujecie po tabsach cezarette bo ja niedawno je zaczelam brac i fatalnie sie po nich czuje wprost ochydnie glowa boli wiekszy apetyt i jak bym miala balon w srodku

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Antykoncepcja i naturalne planowanie

Strefa czasowa UTC [letni]