Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 11:14 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1055 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Witam wszystkich. Widzę że troche nas tu przybyło. A i nasza rodzina wreszcie powiększona. 10 maja o 10:30 przyszedł na świat Rafałek. Ze względu na dużą wage płodu (4500 g) miałam cesarskie cięcie mimo że nastawiałam się na poród naturalny. Dziewczyny cesarka jest do przeżycia. Miałam znieczulenie podpajęczynowe i byłam świadoma a zaraz po urodzeniu widziałam i dotykałam swojego maluszka. To fakt że po cesarce trochę dłużej się do sienie dochodzi ale warto.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:D evvula, gratulacje!!!!

Jak fajnie, ze masz juz maleństwo obok siebie. Jak czas Ci pozwoli to napisz coś więcej: gdzie rodziłaś, co miałaś ze sobą w szpitalu i ogólnie jak było. Teraz masz najświeższe dane, więc jak możesz to podziel się z nami niecierpliwymi. Buziole!!!! :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Evulagratulacje ogromne!!!
Zdradliwa wena[b]
witaj!!!! jak widzę już trzecia grudnióweczka na Lubliniankach, ja mam termin na 3 i też rodzę na Jaczewskiego.
Izunitka
nie deneruj się, wiem ludzie sa okropni, też nieraz doświadczałam takich sytuacji. Jak mieszkaliśmy w USA, ja wracałem troszkę wczesniej od mojego mezula czyli ok 18, robiłam obiad, sprzątałam i chodziłam po zakupy. Swojemu M zostawiałam tylko śmieci przed drzwiami. a potem nasza współlokatrorka powtórzyła mi,ze babka u której wynajmowaliśmy mieszkanie powiedziała,ze ja nic nie robię a mój M musi nawet śmieci wyrzucać po pracy. Po prostu SUPER.
NO coż ludzie widzą co chcą widzieć :evil:
Muszę przestać oglądać ANIMAL PLANET po policji dla zwierząt ryczę srednio 2 godziny. Wczoraj wyłam z Dr. Quinn jak ta rodziła w lesie pod drzewem.
Przedwczoraj nastawiłam pranie na 2 godz- prało sie i prało, a jak wyjęłam okazało się, ze proszku nie wsypałam. :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

evvula gratuluję SYNKA!!! ja też chcę...i cesarkę :)
katarina27 mnie to tak denerwuje że jestem taka wrażliwa teraz...chciało mi się wyć na weselu jak mi lody zabrali... :)
parszywa dziś znowu pogoda...chyba utnę sobie drzemkę bo jestem niewyspana słaniam się na nogach i miałam bardzo stresujacy dzień w pracy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ej dziewczyny !!!!!!!!!!!!!!co tu tak pusto :( odzywajcie się

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tak jest Pani komendant...ja się melduję na posterunku...
i się chwalę że właśnie zzakupów wróciłam...jestem very happy bo wszystko mi się podoba...tunika pasek pachnidło i korale :)
jestem najedzona dzięki pierogom tesciówki i biorę się za sprzątanie łazienki i pranie bo się ufajdałam olejem

Ostatnio zmieniony sob maja 19, 2007 3:28 pm przez Izunitka, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

katarina27- niezła jesteś kobitka:) zakręcona pozytywnie na maxa:) po prostu zrobiłaś porządne, ekologiczne pranie, bez fosforanów:) pozdro

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

o Izinitka jesteś!!!!!!!!!1
tuniczkę kupiłaś w sklepie z ciążową czy w normalnym sklepie? mnie czeka jescze mycie podłogi ,ale mi się NIE CHCE!!!!!!!!!!! wymyłam właśnie całą klatkę schodową i zmęczona jestem jakbym w kamieniołomach robiła. I jeszce muszę obiadek zgotować.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

katarina27 tunikę kupiłam w normalnym...akurat trafiłyśmy z ciążą w taki rok gdzie takie jak ciążowe ciuchy można kupić wszędzie nie sądzisz? i wole tak kupować...ostatnio tak z ciekawości zaszłam do sklepu z ciążową odzieżą i się załamałam...nie ma ani jednej rzeczy którą ewentualnie mogłabym kupić...takie paskudztwa że już na ciuchach coś fajniejszego można upolować albo na allegro
a moja nowa tunika jest calutka czerwona...zachorowałam na taką i już :)
a co do ciążowych worów to całe szczęście nie muszę jeszcze kupować...we wszystko swoje się mieszczę i oby jak najdłużej tak zostało
a co do sprzątania...idzie mi jak kur*ie w deszcz :)
o obiad no cóż...teściowa to czasem pomocna instytucja :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Izunitka
z modą na ten sezon rzeczywiscie nam się trafiło :D w sklepach same tuniczki i odcinane bluzeczki w biuscie, super. Ja już pare takich kupiłam, tylko jeszce nie wszystkie pokazałam ślubnemu. No cóż...coś nam sie należy za te trudy macierzyństwa :D
Nie wiesz ile u nas USG 4D?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!!!!
Mogę napisac o USG 4 D w Top Medicalu. Koszt wynosi 200 złotych, ale uwaga : niestety nie nagrywają tego badania na płytce. Oni jedynie nagrywają tylko zdjęcia: 3-4(dokładnie się nie dopytałam). Dlatego my zdecydowalismy się na normalne USG (90 złotych, dokładny opis badania, kilka zdjęc- my mamy 3 zdjęcia z 4D tyle, że są one czarnobiałe i kilka normalnych, ale nie wiem czy to jest taki standart czy tylko było to w drodze wyjątku?)) i powiem Wam, że wszystko było świetnie widoczne. Do tego lekarz prowadzący badanie przełączył nam na chwilę na 4D, więc moglismy zobaczyc malutką w kolorze. Powiedział oczywiscie, że robi dla nas wyjatek, ale my jesteśmy sceptycznie nastawieni i myślimy, ze tak robią przy każdej nowej parze na zachetę. Jeżeli lekarz ma jakieś podejrzenia co do zdrówka dzidzi to oczywiście 4D jest bardzo dobrym rozwiązaniem, jeżeli nie to tylko od rodziców zależy czy chcą zapłacic pieniążki czy cos za to kwotę kupic dla dzidzi.
Pozdrawiam!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hello dziewczyny...ja nic nie wiem na temat usg 4d i nie zamierzam się dowiadywać bo się jakoś nieszczególnie wybieram...
kurcze ale mnie dziś wryło...przyszła dziś klientka już z widoczną ciążą i zgadała się z moją koleżanką z pracy że ja też w ciąży no i ta dziewczyna tak patrzy na mnie patrzy(a byłam w obcisłej bluzce) i mówi a w którym Pani tygodniu chyba w piątym bo nic nie widać...a ja do niej że w 16 a ona do mnie ja też hehehehe...normalnie nie mogłam uwierzyć że może być aż taka różnica w wyglądzie brzuszków na tym samym etapie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

hej hhej ja tez juz mam swojego synka po tej stronie
ale mimo ze wazyl 4480 rodzilam naturalnie :) jakos poszlo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

millal!!!
Buziole, gratulacje i uściski dla Ciebie i Twojego ślicznego synka. Zazdroszczę, że już masz poród za sobą i możesz tulic swoje maleństwo. Jeszcze raz WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

millal gratuluję i witamy malucha na tym świecie...jak Ci fajnie że to synek :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

millal jaki śliczny!!!!!!!!!!!gratuluję
Znalazłam na Hempla za 160 zł i wliczone filmik i zdjęcia. Pójdę za miesiąc bo jutro idę do swojego gina na normalne usg. Kurczę dziewczyny ale mam stresa!!!!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny uważajcie!!!!
Uważajcie co jecie!!!!
Ja własnie dzisiaj dochodzę do siebie po paskudnym zatruciu pokarmowym, które pojawiło się najprawdopodobniej po zjedzeniu lodów. Okropnośc, a ile strachu było. Wczoraj po 4-tej ranow ylądowalismy na izbie przyjęc na Krasnickich, po nocnej biegunce, wymiotach i okropnym bulu brzucha i przede wszystkim z wielkim strachem o naszą malutką. Na szczęście bo badaniu okazało się, że z nią wszystko dobrze. Dostałam bolesny zastrzyk w pupę i tabletki. Nie zostawiono mnie w szpitalu na obserwacji z powodu braku miejsc.Na tym jednak się nie skończyło, wylądowaliśmy wczoraj około 20-tej drugi raz na izbie z powodu nie ustajacego a wręcz nasilającego się bólu brzucha. Znowu ten niepokój, coś okropnego. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Dzisiaj czuję sie o niebo lepiej chociaż nadal jestem bardzo osłabiona.
Także dziewczyny uważajcie na siebie i Wasze maleństwa!!!!Zwłaszcza teraz kiedy na dworze zaczyna robic się tak gorąco, zWracajcie dokładnie uwagę na to co kupujecie sobie do jedzenia.
Pozdrawiam!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

o kurcze a jak tak strasznie lubię teraz lody...ale fakt...trza uważać na srajmonellę i te sprawy
katarina27 a czym Ty się stresujesz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Helenaja
oj bidulko jedna!!!strasznie ci współczuję, pamiętam ja się kiedyś zatrułam winogronem i wyladąwałam w szpitalu, tyle,ze ja nie byłam w ciąży. Wyobrazam sobie ze umierałaś ze strachu. A swoją drogą to jecie juz truskawki? Bo u mnie na grudniówkach to dziewczyny się nimi zajadają a mój ślubny mi nie pozwala bo mówi,ze to sama chemia, pewnie ma rację, a co wy o tym myślicie??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to fakt...babcia mi ostatnio kupiła truskawki...takie duże i piękne i tylko ładnie wyglądały a nie miały smaku truskawkek...natomiast dziś jak mi dziadek z działki z tunelu swoje własne truskaweczki przyniósł to wszystkie zjadłam...malutkie ale takie pachnące i aromatyczne...nie mogłam się oprzeć
ponadto słyszałam że nie za bardzo nam wolno jeść te rzeczy których nie można umyć dokładnie...m.in. truskawek ale dziś miałam to w nosie

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1055 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 53  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]