Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 3:55 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1322 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 67  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

mitosia - nie widziałam żadnego innego koloru, bo ten mnie zachwycił i nie zastanawiałam sie, czy sa fajniejsze :lol: Bardzo mi się podoba, bo jest żywy, nie szaro-bury, a jednocześnie stonowany dodatkiem czerni i srebrnymi elementami stelaża, więc ten kolor nie nuży; do tego białe lamówki, które są odblaskowe, co odkryliśmy dopiero w domu, robiąc zdjęcia z lampą. Jest lekki i bardzo zwinny, praktycznie w miejscu się kręci i ma pojemną torbę pod gondolką. Wyściółka gondoli i spacerówki jest z bardzo przyjemnej w dotyku bawełny zdejmowanej do prania i przyczepionej rzepami. W ogóle wydaje nam się, że wózek jest dobrze przemyślany i ma dużo fajnych, bardzo praktycznych rozwiązań, schowków, kieszonek, nawet kieszonkę na komórkę i bryloczek na klucze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

super!!!!!!!!!!!! przekonujesz mnie do niego coraz bardziej :D :P
a oparcie w gondolce sie podnosi czy tylko na plasko jest? wiesz co mi sie w nich nie podoba? folia przeciwdeszczowa :D ale to przeciez zaden problemik :D acha, a o cene moge zapytac? i co w komplecie jest poza gondola i spacerowka?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A ja chyba stanę się teraz gorliwą agitatorką X-landerów :lol: tak mi się podoba nasz nabytek :lol:

Spacerówka kosztowała 899,10, gondolka 404,10 (z folią przeciwdeszczową, moskitierą, pompką, adapterami i pokrowcem na nóżki), kupiliśmy jeszcze torbę do kompletu (71,10), parasolkę (62,10) oraz folię przeciwdeszczową do spacerówki (53,10). W sumie cały komplet kosztował 1489,50 zł.

W gondolce nie podnosi się oparcie, ale w sumie to chyba nie jest bezpieczne dla dziecka, bo kiedy się uczy, że w gondolce można usiąść, to może próbować samo w nieodpowiednim momencie i łatwo wypaść - bo przeciwż nie da się dziecka zapiąć 5-punktowymi pasami bezpieczeństwa, jak w spacerówce. Zakładam, że kiedy dzieciaczek będzie już siedział na całego i wyrośnie z gondolki, to zaczniemy używać spacerówki.

Hamulec tez jest bardzo dobry i ładnie wykonany (w Implaście nie podobał mi się za bardzo ten czerwony i mechanizm był bardziej "podatny" na psucie się).
Gondolkę zdejmuje się bardzo łatwo - jednym kliknięciem i stabilnie się ją trzyma. A spacerówkę można złożyć bez zdejmowania materiału - podobno to bardzo ważne, koleżanka mnie ostrzegała, że takie zakładanie na stelaż spacerówki za każdym raqzem bardzo męczy. Więc w zasadzie zgina się jednym ruchem wózek wpół, drugim ruchem można skrócić rączkę i pakować cfałość do bagażnika, a jeśli się chce jeszcze zmniejszyć rozmiary wózka, można zdjąć kółka - też w prosty sposób - naciska się na guziczek i wyjmuje całe koło.

Z ciekawości założyłam przed chwilą folię przeciwdeszczową na gondolkę - pasuje dobrze i zasłania cały materiał. Nie wiem, jakie są w innych wózkach, ale ta wydaje mi się w porządku...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pysiek mój waży dokładnie 21 kg, bo to bebecar Stylo AT, a nie ICON. Mój stelaż waży 14kg, a gondola 7kg. Bebecar ma takie same gondole we wszystkich wózkach, więc Twoja gondola też 7kg + 7kg twój stelaż = 14kg twój wózek :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To mi troszke ulzylo, bo przerazil mnie fakt wnoszenia na 2 p. 21 kg + torba+torebka +posciel do gondolki+ Synus :shock:
cos pominelam :wink: :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mitosia ja widziałam na żywo czerwonego x-landera i podobał mi się bardzo, kolor jest intensywny ale ciemny... to znaczy prawie bordo, ale z czernią i srebrem prezentuje się ślicznie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to super!!!!! matko niech nadejdzie juz ten czerwiec to ruszymy z kopyta na zakupy wózkowe :D 26.05. do ginka na kontrole i pozniej uderzymy po wozio, jak M napowie :D
a czerwony dla chlopaczka tez moze byc prawda?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No ja myślę że czerwony jest uniwersalny, a jak mówi moja mama będzie dawał ładną "poświatę" na dzidzie. Ja chce czerwonego Volanta a też chyba !! mamy chłopczyka. Wcześniej czerwonego w ogole nie chciałam ale najpierw zobaczyłam właśnie xlandera a potem Volanta i stwierdziłam że to super kolorek, intensywny, uniwersalny i mało brudzący. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

PYSIEK ja mam caly zestaw razem z fotelikiem i innymi bajerami. Gondola ma szmaciane paski po bokach, schowane w kieszeniach. Wozeczek razem z gondola niestety troche wazy, ale napewno nie 22 kg- oczywiscie zalezy od modelu ramy. Napewno rama na 3 kolach pompowanych bedzie wazyla mniej niz na 4 :lol: .
A oto moj zestaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A co do wnoszenia wozeczka, zawsze mozna wniesc najpierw gondole z dzieckiem a nastepnie sama rame. Zawsze to lzej :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam,
Odzywam się pierwszy raz,ale pilnie śledziłam waszą dyskusję na temat wózkó firmy Imlast, a w szczególności BOlderów, czy któraś z was widziała na żywo Boldera czarnego w kwiaty?, czy ma ten polarek czy nie?
Niby jestem z warszawy i nie powinno byc problemów z wózkami, a jednak okazuje się że trzeba zjeździć pół miasta aby zobaczyć jeden model, kolor, a jednak na zdjęciach prezentują się nie co inaczej.Dajcie znać co sądzicie o tym czarnym w kwiaty.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kate1 czrny Bolder nie ma polarka, wszystkie te Boldery z kwiatkami zamiast polarka mają "kwiatkowy" materiał, nie jestem tylko pewna dna gondoli ale to już chyba nie jest istotne. Czerny jak dla mnie bardzo ładnie się przezentuje mam wątpliwości co się stanie z materiałem "kwiatkowym" w praniu, bo kwiatki są malowane. Poza tym ten materiał jest jakby z impregnowanego płótna i na spacerówce jest wszysty na górze budki... a co z przypadkowym deszczem? Przyznam, że prezentuje się ładnie, ale jego funkcjonalność nie jest dla mnie przekonująca. Też zjeździłam całą Częstochowę i pół Krakowa w poszukiwaniach, na szczęście decyzja podjęta (no na 99% :P)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nasz wózek to tako city voyager.
Obrazek
WAGA 21 kg!! dobrze że nie musze go targać po schodach!
Minusem jest to, ze jest optycznie duży ale jak maluszka sie włoży do niego to dzieciaczek ma mało miejsca.. POlecam kulturystom :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Volant3 :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sylwunia sliczniutki jest :D Ja juz jestem zdecydowana
na niego.
Chyba wezmiemy kolor czerwony.Bylam wczoraj w sklepie zeby
mi zrobila wycene na caly komplet i kosztuje tutaj bagatela 790€
-gondola
-spacerowka
-fotelik
-parasolka
-pokrowiec na deszcz uniwersany i na gondole i na spacerowke
-spiworek do spacerowki
No i najgorsze jest to ze trzeba czekac do 2 miesiecy.
No ale to juz z kazda marka tak jest .

Jeszcze jedno pytanko, jak podniesiesz gondolke za te szelki to utrzymuje ona rownowage?
Chodzi mi o to ze jak bedzie malenstwo w srodku to czy podnoszac
ja nie przwaza do przodu albo do tylu ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Obejrzałam i zdecydowałam BOLDER3 czarny w kwiaty.
Spełnia wszystkie wymagania na których mi zależało.
Kupiłam od razu bo w Warszawie te wózki bardzo szybko schodzą nawet te bez kwiatów.
Niestety nie ma jeszcze torby i fotelika w tej kolorystyce, ale kolejna dostawa za tydzień więc jeszcze chwilę poczekam.
Do Bolderów w wersji kolorystycznej bez kwiatów już są dołączane białe wypełnienia, ale tylko do gondoli, budka zostaje nadal paskudna, ale ta druga budka jest bez polarka więc może to jest jakieś wyjście.
Jak zrobię zdjęcia to udostępnię.
Dziewczyny a gdzie trzymacie wózeczki do momentu przyjścia dzidziusia do domu? Do 13 czerwca jeszcze trochę czasu, nie mam jeszcze łózeczka, wanienki ale czuję że mój Kacperek nie będzie chciał tak długo czekać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kate1 - gratuluję zakupu! Wózek bardzo ładny.
My trzymamy nasz wózek w pokoju, przykryty folią...może to nie najlepszy element dekoracyjny wnętrza, ale trudno.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no skoro Bolderki maja juz tez biale wypelnienia to moze jeszcze jest szansa na niego :D zobaczymy :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kate1 pisze:
Obejrzałam i zdecydowałam BOLDER3 czarny w kwiaty.
Spełnia wszystkie wymagania na których mi zależało.
Kupiłam od razu bo w Warszawie te wózki bardzo szybko schodzą nawet te bez kwiatów.

Kate1 a jak z noszeniem gondolki? dorobili paski czy są te "otwory"?? jeśli otwory to jak się sprawdzają?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

pasków nie dorobili, ale przy poprzednim dziecku miałam taką gondolkę z paskami a i tak bałam się nosić za te paski, co innego jak są takie miękkie gondolki, a te uchwyty wyglądają OK i sprawdzają się przy składaniu rozkładaniu wózka. Sama nie podnosiłam, bo niestety mam kategoryczny zakaz dzwigania czegokolwiek.
Właściwie to teraz wygląda tak, że do BOlderów3 jest polarek i dodatkowo bawełniany wkład w sumie fajnie bo można uprać jedno i nie denerwować się czy wyschnie czy nie tylko na chwilkę załozyć drugie.
Wiecie co Bolder3 niby nie jest duży, ale zajął nam cały bagażnik SKODA FABIA SEDAN.
Ale jest fajny, super się składa i wszystko można zdjąć i wyprać.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1322 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 67  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]