Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:40 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3729 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 187  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

mika29 - faktycznie, co do Tako to są to dobre wózki, ale tak jak wspomniała wiolas22 - bardzo ciężkie i nie mieszczą sie w bagażniku ( znajomi odkrecają stelaż i kółka, a i tak wciskają go na tylne siedzenie, bo do bagażnika sie nie mieści ). Gdybym mogła Ci coś zasugerować, to zwróć uwagę na skrętne przednie kólka - bardzo ułatwiają życie.
Pozdrawiam
Monia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mika29 zerknij sobie na ten wózek : <ciach> eva w tej cenie masz już spacerówkę, gondolę i fotelik. Wczesniej któraś z dziewczyn pisała o tym wózeczku i były to raczej pozytywne opinie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wreszcie zajęłam się tematem wózkowym...

MoniaW, moja szwagierka ma wózek Implast Driver 3-kołowy. Do dziś nim jeździ- Młody ma 2,5 roku choć wiele rzeczy już szwankuje: np. te wspaniałe skrętne przednie koło po 4 mies. przestało być cudownie skrętne i ma je cały czas zablokowane. Rozeszły się spawy na stelażu :shock:, jazda np tyłem bo Maleństwu np świeci słonce w oczy jest niemożliwa jeśli nie zablokuje się koła przedniego. Jasne że możesz przełożyć gondolkę, co niestety robiłyśmy ale waga gondolki+waga dziecka+ trudności z wpięciem gondolki z powrotem samemu skutecznie odniechęca. Poza tym wszystko gra. Dzieki bogu blisko niej mieszka przedstawiciel tej firmy, więc nie było problemu z reklamacjami. Na drugi dzień gościu przyjeżdzał z wymiennikami.

A moimi faworytami są X-lander XA ( choć obawiam się tej małej gondolki zimą), Teutonia Mistral- cena trochę mało fajna, ale ma przekładaną rączkę, Mutsy Urbarider- cena..... :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bartatina jest super jesli chodzi o głęboki ,na temat spacerówki nie potrafię się wypowiedzieć....sama się nad bartatiną zastanawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wiolas22 i jakie wymiary ma gondola x-landera :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja poprostu zakochalam sie w woziu tako kiddy.
wiem ze sa ciezkie mieszkam na 1 pietrze ale mam nadzieje ze sobie jakos poradze szybko niunie z gondolka do domciu i spowrotem po wozeczek.mam auto kobi :D wiec mysle ze tez problemu nei bedzie.
slyszalam opinie na ten temat ze te wozki sa bardzo dobre i dzieci uwielbiaja w nich jezdzic bo im jest wygodnie.w moim miescie przewaznie kazdy kupuje takie wozeczki na pierwsze miesiace zycia niuni.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasia81 - dzięki za rady. Ja jestem zdecydowana na Volata 3. To nowszy model od Drivera. Mam nadzieję, że nowszy znaczy lepszy :wink: Może jest na forum dziewczyna, która jeździ nim już jakiś czas i podzieli się opinią?
Pozdrawiam
Monia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

ja jednak na 99% kupie TAKO masywny ale daje rade 3w jednym myslialam o chico ale ostatnio slyszalam ze pewne firmy stosuja chorobotworcze plastiki do budowy chociaz nie wiem czy one szkodza dzidziusiom ja nie slyszalam o zadnym przypadku chorego dziecka przez wozek :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Prośba do wszystkich mamuś, które widziały na żywo wózki X-Landera - proszę napiszcie w jakim mieście i sklepie je oglądałyście.
A co powiecie na ten wózeczek: <ciach> eva czy spotkałyście się gdzieś z nim lub macie jakieś zdanie na jego temat?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Podaję wymiary tej gondolki (sorki że tak późno :) ) A więc gondola ma 72 cm długości (oczywiście to wewnętrzne wymiary), a szerokości ok. 28 cm w najwęższym miejscu. Dzisiaj wypróbowałam ją z moim 5 miesięcznym siostrzeńcem, mały się zmieścił, ale jakby trzeba było go ubrać w zimowe ciuszki to byłby już mały problem. Ale tak jak mówiłam moja dzidzia ma sie urodzić pod koniec grudnia, więc do marca spokojnie się zmieści, a później to już i ciuszki będą trochę lżejsze. Ogólnie sądzę że wybrałam dobrze, wózek świetnie się prowadzi, i sprawia wrażenie lżejszego niż 14 kg.
Monisia ja x-landera oglądałam w warszawie, natomiast zakupiłam go w sklepie internetowym.
<ciach> eva
Sklep jest naprawdę godny polecenia. Za przesyłkę nie zapłaciłam nic, dostałam torbę gratis, a wózek dostałam już w dwa dni od zamówienia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja jestem zakochana w wozku quinny buzz. 3 funkcyjny,leciutki bo tylko 12 kg,zwrotny i wygodny:) cena moze i jest powalajaca(ok.2600zl) ale na szczescie moge sobie na niego pozwolic:) jesli ktos ma ten wozeczek to bardzo prosze o odpowiedz bo nie znam nikogo kto juz go przetestowal w terenie:)

natomiast odradzam wozek quinny speedy.jest on dostepny na allegro w duzym zestawie za ok.1600 zl i wiem ze duzo mam sie na niego zdecydowalo ale ma on wiele wad.najwazniejsza z nich to to ze spacerowka nie ma paląka i dziecku jest bardzo niewygodnie.to nie jest tylko moja opinia na temat tego wozka,cytuje tu tez slowa wielu mam ktore daly sie nabrac na niska cene wielkiego kompletu i nie zwrocilo uwagi na wady tego wozka.polecam obejrzec go najpierw w sklepie zanim zdecydujecie sie na zakup.stanowczo go odradzam,zamiast niego lepiej wybrac wozek implast wolant 3-podobny wyglad i proeadzenie a duzo tanszy i bezpeczny...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny doradzcie, bo sie juz pogubilam w tych wozkach....
Termin mam na 10-go marca, wiec juz mrozow przechodzic raczej nie bedziemy, tereny mam rowne, nie zalezy mi na pompowanych kolach. Raczej chcialabym maly wozek, zwrotne kola i lekki, zeby do samochodu sie zmiescil i zebym nie miala problemow z wtaszczeniem go na pietro.
Znalazlam taki wozek, ma w komplecie fotelik do samochodu. Pytanie tylko, czy maluchowi w takim foteliku nie bedzie zimno.... jakie widzicie plusy i minusy tego wozka....
Prosze o opinie
<ciach> eva

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monika ja to musialabym zobaczyc go na zzywo...

wydaje mi sie ze nie bedzie wytrzymaly.. ale w koncu znawca nie jestem..
wyglada na lekki i wygodny

Moja kolezanka miala wozek z kolkami z tworzywa sztucznego i jestem bardzo przeciwna takim kolkom... zle sie jezdzilo tym wozkiem nawet po rownych nawierzchniach

Ja mam taki sam fotelik i mnie martwi to czy nie bedzie za maly..

No to by bylo na tyle moich wywodow..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monika u mnei na osiedlu widze takie wozki i mi sie bardzo podobaja ale ani rok temu ani teraz nie bylby przydatny bo ciagle zaczynalo sie od zimy ;) ty rodzisz w marcu wiec ci taki bardzo gleboki wielki niepotrzebny :) mi sie ten wozeczek bardzo pdooba i gdybym rodzila tez tak pod koniec zimy albo na poczatku wiosny- tez bym taki wybrala :) nawet kola nie musza byc duze bo po sniegu nie bedziesz jezdzic :) a na nastepna zime to i tak musialabys kupic juz spacerowke :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:D Ciesze sie, ze Ci sie podoba
Mysle, ze bedzie praktyczny, jeszcze sie zastanawiam, ale te wozki z duzymi kolami dla mnie za ciezkie i za duze....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Izabela Kremblewska pisze:
a ja jestem zakochana w wozku quinny buzz. 3 funkcyjny,leciutki bo tylko 12 kg,zwrotny i wygodny:) cena moze i jest powalajaca(ok.2600zl) ale na szczescie moge sobie na niego pozwolic:) jesli ktos ma ten wozeczek to bardzo prosze o odpowiedz bo nie znam nikogo kto juz go przetestowal w terenie:)

natomiast odradzam wozek quinny speedy.jest on dostepny na allegro w duzym zestawie za ok.1600 zl i wiem ze duzo mam sie na niego zdecydowalo ale ma on wiele wad.najwazniejsza z nich to to ze spacerowka nie ma paląka i dziecku jest bardzo niewygodnie.to nie jest tylko moja opinia na temat tego wozka,cytuje tu tez slowa wielu mam ktore daly sie nabrac na niska cene wielkiego kompletu i nie zwrocilo uwagi na wady tego wozka.polecam obejrzec go najpierw w sklepie zanim zdecydujecie sie na zakup.stanowczo go odradzam,zamiast niego lepiej wybrac wozek implast wolant 3-podobny wyglad i proeadzenie a duzo tanszy i bezpeczny...

Przeczytaj sobie to jest jedna z opinii jakie udało mi się znaleźć nt tego wózka:

Re: wozek -wasze typy i dlaczego ... (dluuuugie)
kinlin 18.10.06, 14:19 + odpowiedz

Ja bylam zdecydowana na Quinny Buzz i prawie juz kupilam, ale ostatecznie
zniechecila mnie spacerowka, ktora wydaje mi sie niewygodna, fakt, ze oparcie
sie nie rozklada w ogole i dziecko moze tylko albo siedzievc, albo mozna cale
siedzisko przechylic i dziecko spi z nogami w gorze!!!! Poczytalam troche o
Buzzie na forum wozkowym i sie zalamalam i zrezygnowalam... A szkoda bo
wizualnie bardzo mi sie podoba i jest lekki. Teraz jednak mysle o Emmaljundze,
ktora na poczatku skreslilam ze wzgledu na wage... Ale slyszalam tyle
pozytywnych opinii na jej temat i w dodatku okazala sie nie taka droga, jak mi
pocztkowo sie wydawalo i stwierdzilam, ze ja jakos sobie z waga poradze, a
dziecko bedzie mialo przynajmniej wygodnie...
--
bd.lilypie.com/Jtbrp2/.png

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a któryś z tych??

<ciach> eva

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny
a deltim voyager 05?????
Co o nim sadzicie??
i jaki wozek dla kogos kto rodzi w lecie????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiolas22
dziekuje za pomoc :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny.Trochę poczytałam sobie to forum o wózkach.My zdecydowaliśmy się na x-landera xa.Jest naprawdę ładny i funkcjonalny.A dodatkowym atutem jest to,że gondolę można kupić w innym kolorze niż spacerówkę.Gondola wcale nie jest taka mała i ma uchwyt a nie jakieś chowane paski.No i cena bardzo rozsądna.Nie warto kupować drogich wózków.Znajomi kupili bebe confort i złamał im się stelaż a częściowo skrętne koła przestały się skręcać :( .Jeżeli komuś to pomoże w wyborze wózka to pani ze sklepu powiedziała że na x-landera nie mieli żadnych reklamacji a to jest naprawdę duża hurtownia.Za to są problemy z wózkami babydreams.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3729 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 187  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]