Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:39 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1055 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewuszki a do jakiego szpitala idziecie rodzić ?? ja zamierzam na staszica :) , a co do wyprawki dla dzidziusia to mam juz mase ubranek , wozek, wanienke , kosz na pieluszki ,lada dzień zamawiam mebelki ale oprócz tego żadnych kosmetyków ani takich najpotrzebniejszych rzeczy niemam :roll: czas chyba wybrac sie za zakupy :D .. buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Akuna
witaj kochana i gratuluję!!!!!!!!!!!!!
wygląda na to,ze obie jesteśmy grudniówkami :D , ja jestem 10 tydz. i 4 dni. Także cieszę si e, ze jesteś, ps. za parę tygodni też się wyprowadzam za Lublin ale czuję się lublinianką w 100%.
To mók brzusio dzisiaj :D
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

katarina27 super brzunio a tatoo jeszcze bardziej super :) dlaczego ja nie mam ani jednego ani drugiego :( p/s dziś mi się chyba smak zmienił...po raz pierwszy nie mam ochoty na słodkie...
martisia00 ja też będę rodzić na staszica...zdasz mi relację ciom :)
Akuna witamy wśród nas i gratulujemy zafasolkowania...i nie przejmuj się ja jestem z Puław :)
Nelcia tak czy siak wszystko będzie dobrze...a panika jest normalna w ciąży bo już nie odpowiadasz tylko za siebie ale i za maleństwo...napisz koniecznie jak już wybuchniesz :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Izunitka
a u ciebie jeszcze nic nie widać? hmm u ciebie to już 4 mc nie? będziesz pewnie miała maleńki brzuszek całą ciąża, to przecież dobrze. Wielkość brzucha nie jest zależna od wagi maleństwa (chyba, że ma się niedowagę).
NO widzisz?...mówiłam, że smaki ci sie jeszcze zmienią- teraz to na chłopaczka :D
Ale nie wierz w to proszę, przecież lekarz jak pyta czy chcesz znać płeć dziecka to nie pyta co lubisz jeść i każe przynieść zdjęcie z przed ciąży i patrzy czy się zmieniłaś. Można to stwierdzić tylko przez badanie USG (a i to czasami się myli).
MI wszyscy "przepowiadają", że będę miała chłopaka, a jak zrobiłam test na płeć dziecka - z pytaniami typu : śpisz z głową na północ czy południe?
NA ZACHÓD!!!! bo tak mam łóżko ustawione.
AAAAAAAAAAA i wyszła dziewczynka- na 83%

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

katarina27 no kurde naprawdę nic nie widać...nie wiem czemu ale bardzo się cieszę i bardzo chciałabym mieć mały brzuszek...
chociaż wczoraj widzieliśmy się ze znajomymi...koleżanka jest bardziej zaawansowana ode mnie 5 tyg i 2 tyg temu owszem było widać brzunio ciążowy ale maleński a wczoraj już była mamuśką pełną gębą...tak ją przez taki krótki czas wybuliło...ślicznie wygląda a już wie że będzie dziewczynka...
To może i u mnie się poprzekręca i to że zbrzydłam oznacza że urodzę przystojnego faceta :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Izunitka
widocznie taką masz figurkę. Spokojnie, jeszce parę tygodni i nie będziesz swoich stóp widziała, hi hi. mój brzusiek mam wrazenie, że robi się większy z dnia na dzień, a to dopiero koniec 3 mc!!!! Giganta jakieś urodzę! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

katarina27 no mi lekarz juz zapowiedział że na wielkoluda mam się przygotować więc tymbardziej nic nie czaję

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

spokojnie z tymi wielkoludami :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny jeśli macie dzieci tam mniej więcej 3letnie to zabierzcie je do bałtowa do parku jurajskiego.To ze 100km od lublina ale naprawdę warto.Byłam tam wczoraj ze znajomymi i dzieci mają tam raj. Dinozaury,plac zabaw,2 muzea,można też spłynąć kajakiem czy tratwą, pojeździć skuterem, jest stadnina koni i zwierzyniec gdzie jeździ się samochodem i z niego ogląda zwierzęta biegające na wolności. Oprócz tego gastronomia pamiątki i sklepy z zabawkami. Polecam...
Ja pędzę do pracy a jeszcze wcześniej muszę zrobić mężowi śniadanko bo mnie tam zawiezie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Katarina27 miło mi że mamy prawie ten sam tydzień ciązy, prawie bo tak dokładniej licząc to u mnie dziś jest 10 tc i 1 dzień.

Dziewczyny mam do Was ogromną prośbę. Ponieważ jestem tu nowa i jeszcze nie bardzo potrafię obsługiwac forum chciałam Wasm prosić o pomoc w zrobieniu takiego pięknego suwaczka jakie macie Wy. Pomożecie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Akuna
klikinij na któryś suwaczek, otworzy ci sie stronka suwaki.pl, wybierz sobie tło, suwaczek, podpis, wpisz datę przewidywanego porodu -jak masz cykle 28 dniowe to będzie to 9 grudzien, kliknij na link :pobierz kody, wybierz ten, który zaczyna się od URL , KLIKNIJ NA NIEGO i skopiuj, nastepnie zaloguj sie na e-mama i w swoim profilu wklej kod w miejsce PODPISU. tO WSZYSTKO. Powinno się udać, powodzenia!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Akuna witamy i życzymy spokojnych 9 miesięcy...a właściwie tylu ile zostało :) dowiemy się z suwaczka
katarina27 no tak to pięknie wytłumaczyłaś że nic dodać nic ująć.
ale dziś upał ciom?ja po pracy kupiłam sobie bluzkę i od razu się w nią przebrałam...
teraz biore się za robienie obiadokolacji dla podwójnej mnie i męża :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wielkie dzieki za pomoc. Suwaczek zrobiłam. mam nadzieję że będzie widoczny. Pozdrawiam. :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Izunitka
no upał był dzisiaj, do tej pory pogoda była bleeee, a jak sie poprawiła to od razu patelnia. Ja kupiłam ostatnio stanik ciążowy, ma rosnąć razem ze mną , hmmm zobaczymy czy nadąży....
Dziewuszki czekam na zdjęcia waszych brzusiolków.
Akuna
hmmm, chyba nie do końca wyszło, nie bardzo wiem co ci doradzić bo nie wiem co nie wyszło. Może napisz to coś zaradzimy. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

katarina27 a ja taka miałam nadzieję że w ciąży w końcu się dowiem co znaczy mieć rowek między cyckami i co???doopa...cycki podskoczyły ale nie do tego stopnia jeszcze...i na arzie nie widać brzuszka jeszcze tylko cała spuchłam równomiernie...pewnie się powtarzam...pisze to już nie wiem który raz...w razie co palnąć mnie w łepek

Akuna a na koncu zrobiłaś wyślij?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dostałam powiadomienie o odpowiedzi a tu zonk...no cóż...skoro tu tak pusto to uciekam lulu...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka dziewuszki!!! nie mam dziś specjalnie nastroju wiec tylko na chwilkę. Mój małżon pojechał na pgrzeb swojego dziadka a ja siedzę sama i sie dołuję. Mnie nie pozwolili jechać- ani mąż, ani mama ani teściowa ,żeby nie zdenerwować maluszka. zadzwoniłam w końcu do swojego lekarza i też mi nie pozwolił. No cóż...maleństwo najważniejsze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to przykre ale jak już gdzieś kiedys pisałam gdy ktos umiera rodzi się nowe życie...i u Was też tak będzie...
u mnie z kolei sensacja na wichurze bo było zderzenie czołowe i jeden z samochodów się zapalił...tylko ja szłam w stronę domu bo zimno mi było jak cholera a sąsiedzi...wręcz przeciwnie...wszyscy poleźli gadać plotkować wymyślać...na wiosce czy coś dobrego się dzieje czy złego zaraz wszyscy wiedzą i nic nie da się ukryć...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć dziewczyny-witam wszystkie Lubelaczki;)
jestem w 10tc i termin mam na 10.12- niestety nie odnajduję sie w grudniówkach -jest tam za dużo dziewczyn i nie ma takiej życzliwości, jaka była np. w temacie "starających się";)
zamierzam rodzic na Jaczewskiego -koleżanka tez rodzi tam na dniach wiec w razie co zdam relację, mam nadzieję ze powymieniamy się tu swoimi doświadczeniami z lekarzami, wynikami badan itp. U mnie na razie ogólne wyniki są w normie, ale mam dość wysokie ciśnienie i to mnie martwi;( może któras z was ma podobny problem?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zdradliwa_wena gratulujemy zafasolkowania...
ja zamierzam rodzić na staszica troszkę wcześniej niż Ty a i na listopadówkach gdzie ciągle jestem coraz ciasniej się robi... w razie co pogadamy sobie we dwie :)
kurcze w złym momencie piszesz bo będziesz musiała przeczytać moje gorzkie żale na ludzi ze wsi...właśnie się dowiedziałam że jakiś kiep z mojej wiochy(mojej od października gdy to przeprowadziłam się do męża)gada ludziom że ja nic nie robię...kurde...jak mnie to denerwuje nikt mnie nie zna nic o mnie nikt nie wie a gadają

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1055 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 53  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]