Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 11:14 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1055 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Nelcia widzę że Tobie też juz termin minął. A jakieś oznaki to może masz czy dalej nic?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja na Waszym miejscu bym nie mogła ze strachu...poprosiłabym o cesarkę na życzenie...termin to termin do mnie nie dociera że dziecko może się urodzić nawet i 2 tyg póxniej...bałabym się że się coś stanie zakażenie organizmu czy zielone wody :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kurcze evvula.. ja już sama nie wiem czy to są oznaki czy nie.. Ciągnie mnie strasznie dół, od czasu do czasu mam takie jakby kłucie w jajniki i ogólnie czuję się jakbym miała okresu dostać.. Ale mimo tego.. CISZA :?
Izunitka co do cesarki na życzenie to właśnie ja się tego boję najbardziej. NIe chcę żadnej cesarki bo to zwykła operacja a operacja to jednak operacja. O nie nie.. jedynie w ostateczności.

No nic.. jadę z psiuchem do fryzjera ;) Moja sznaucerka już ode mnie ucieka bo musze ją najpierw "wyprać" hehe.. :)

Milego wieczorka życzę ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kurcze a jak Cię natną a tu się sama rozerwiesz i potem Cię szyją to nie operacja?dla mnie to to samo a po cesarce dół nie ruszony...nie ma problemów z nieudanym dalszym pożyciem seksualnym jak źle zszyją albo z nietrzymaniem moczu...sama nie wiem jeszcze jak będę rodzić ale i tu i tu są za i przeciw...
Nelcia a może się orientujesz czy są jakieś nasenne tabletki dla psób...mój owczarek ma straszne kołtuny, strzyżenie nie wchodzi w grę a jak chcę go wyczesać gryzie szczotkę...a jakby tak zasnął na troszkę było by po problemie...
A niedawno drugiego psinę pochowałam

Ostatnio zmieniony czw maja 10, 2007 6:40 pm przez Izunitka, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam po przerwie Lublinianki!!!tak gwoli ścisłości to ja już niedługo przestanę nią być bo się wyprowadzam do Jastkowa. Kupiliśmy tam domek i jestem bardzo happy, że bedę mogła spędzić ten czas relaksując się we własnym ogródku a nie zakurzonym mieście.
DZIEWCZYNY strrrrasznie tu pusto!!!!!!!!!!!!!
Nie wiem jak wy ale ja byłam do tej pory na grudniówkach ale tam jest tak ciasno, że nie nadążam za nimi a czasami czuję się tam niezauważana. NO coż taka ciasnota nie sprzyja intymności. Tym bardziej mam ochotę zadomowić się tu na dobre.
Dzisiaj miałam kiepski dzień -cały dzień mnie mdli, nie mogę patrzeć na jedzenie!!!!!!!!!ratuję się chrupkami kukurydzianymi.
CO do figury i brzuszka to mimo, iż od początku ciąży(11 tydzień) schudłam 2kg to cała rodzina(oprOcz męża) twierdzi, że się zaokrągliłam. Wkurzają mnie strasznie!!!! W ogóle wkurzają mnie z tymi przesądami!!!!!!!powtarzają mi,że urodzę chłopca bo "za ładnie" wyglądam. Super powinnam wyglądać jak noc listopadowa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

katarina27 moja koleżanka urodziła dziewczynkę przez co jej mąż był strasznie niepocieszony...chciałaby pewnie bym i ja urodziła dziewczynkę dlatego już usłyszałam od niej że zbrzydłam a jak wcinam ciasto ona zaciera ręce...
ale pocieszyłam się bo od ostatniej wizyty u lekarza schudłam kilogram :)
a jastków źle mi się kojarzy...z korkami :) mam nadzieję że w to lato nie będzie jak w poprzednie i uporają się z robotami drogowymi...żebyś mogła bez problemu dojechać do swojego domku a takie jak ja do lekarza :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

izunitka a ty co byś chciała?chłopca?
Mnie już śniła się piękna dziewczynka, uśmiechała sie do mnie aja byłam taaka szczęśliwa!!!!!!!!!!!!!
A parę dni póżniej śniło mi się, że urodziłam chłopca a ja ryczałam, że to nie moje dziecko. PO PROSTU STRASZNE!!! Poczułam się jak wyrodna matka. Teraz myślę tylko o dzieciątku a nie o jego płci. CO do domku w Jastkowie to nie będzie problemów z dojazdem bo to nie przy głównej drodze i bliżej jest przez ul. Willową.
ej a co z tym brzuszkiem?od którego tyg. widać?na moich grudniółówkach to laski mają taaaaakie brzuchy a ja nic! tylko schudłam a jestem w póżniejszym tygodniu niż one. BUZIOLE!
I odzywajcie się bo tu uschnę z samotności.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiesz.. Izunitka niby masz rację ale ja tam się cesarki po prostu boję. Jak będzie trzeba no to cóż.. ale na życzenie to nie :?
W piątek idę do szpitala. Dziś KTG mnie poinformowało że macica się przygotowuje, że są skurcze.. ehh.. już niedługo ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nelcia trzymamy mocno kciuki!!!!
Ja też wybieram poród naturalny chociaż strasznie się boję. A jak to będzie to się wkrótce zobaczy. Dni mijają nieubłaganie. Zjeździliśmy ostatnio trochę sklepów i mam już najpotrzebniejsze rzeczy dla malutkiej. Jeżeli chodzi o ceny to wszędzie są zbliżone do siebie. Jak w jednym miejscu coś jest tańsze to inna rzecz jest droższa i w sumie to i tak na jedno wychodzi.A jak się zmęczyłam przy tych zakupach! Uf, kondycja siada! Brzuszek coraz większy,czasem pobolewa :( .Pocieszam się jednak, że jak dotąd wszystko jest o.k. i oby tak zostało.Pozdrawiam i ściskam Was wszystkie!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nelciatrzymam mocno kciuki za ciebie i twoje maleństwo!
Na pewno wszystko będzie dobrze, co do porodu to myślę, ze nie musisz się martwić, jeżeli nie ma przeciwskazań to urodzisz naturalnie-lekarze zawsze uważają, że taki jest najlepszy. Jeżeli natomiast poród będzie się opóżniać to rób wszystko żeby mieć jednak cesarkę. Dużo moich koleżanek miało cesarkę i wspominają ją bardzo dobrze, dla dziecka też jest to mniej męczące. Także głowa do góry BĘDZIE DOBRZE bez względu na sposób przyjścia maleństwa na świat.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Izunitka
dla psów, które boją się szczotek do czesania( tak jak mój) najlepsza jest rękawica do czesania-gumowa, dwustronna do długiej z jednej, do krótkiej z drugiej strony. Tabletek nie polecam!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

uuudało się !!!!!!!!!!!!!mam swój własny odobisty suwaczek-prawda, że piękny?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

witam nowe kolezanki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Millal
ale ci fajnie już za parę dni będziesz miała swoje syneczka-gratuluję!!!!!!!!
gdzie rodzisz? naturalnie czy cesarka? dla mnie to narazie odległe plany ale znając życie to minie, ze ziiiiiiiuuuuuuuuuuuu!
Powiedz gdzie zaopatrywałaś się w ciuszki ciążowe?
ja wczoraj chciałam kupić sobie stanik bo moje już wszystkie za małe-na razie chodzę -po domu bez ale kupić muszę bo niedługo bedę musiał kupić nie stanik ale nakolanniki :evil:
Poszłam na zakupy do Leclerca i chciałam staniczek kupić..tak przy okazji..
Poczułam sie jak mleczna krowa, dawno juz nie dojona :lol: wszystkie za małe!!!!!!!!!!!chodziłam koło nich z poł godziny i NIC!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Katarina27 tak naprawdę to ja w ogóle nie chciałam mieć dzieci a mój mąż chciał czwórkę...kompromis osiągnęliśmy przy dwójce z czego jedno w drodze...i bardzo bym chciała dwóch chłopaków...ale już przestałam się nastawiać...straciłam nadzieję na chłopczyka gdy wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to że będzie dziurawiec...
z rękawicą dla pas nie wiem...zeżarłby mi ją razem z ręką...
Nelcia po wczorajszej wizycie lekarz każe mi się przygotować na duże dziecko i jeśli faktycznie będzie wielkolud a na to się zanosi to nie zdecyduję się rodzić naturalnie...za duże ryzyko dla mnie i niuni...a za Ciebie trzymam kciukaski...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Izunitka
skąd kochana pewność,że niunio to będzie niunia? jeżeli mówisz o objawach typu :mam ochotę na słodkie, mam pryszcze albo nie zmieniłam się na twarzy to włóż te "mądre" rady między bajki. To są zabobony!!!!
Nie da się po kształcie brzucha zgadnąć płci dziecka!!!!!! To jaki masz kształt brzuszka zależy od ułożenia twojej macicy, niczego więcej!!!!
a smaki zmienia ci się jeszce pięć razy.
ja na przykład nie mam żadnych zachcianek, jem to samo co przed tyle, ze mniej bo mam mdłości ale żadnych tylko kwaśne albo słodkie i riskie z truskawkami.
Także miła moja dopóki lekarz na usg nie potwierdzi, że to pannica to możesz śmiało marzyć o swoim królewiczu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

masz rację...będę myśleć o chłopcu...może akurat

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Podziwiam Cię Izunitka.. ja się tak boję cesarki że szok a jutro kładę się do szpitala. Nie zanosi się żeby małe samo z siebie wyskakiwało więc pewnie bedą chcieli mi wywoływać poród.. Więc jeszcze bardziej się boję.. I wkurzam się na siebie, że ostatnimi czasy taka panikara się ze mnie zrobiła.. :?
Tak swoją drogą to ciekawa jestem czy moje małe bedzie wielkoludem czy nie ;)
No nic.. miłego forumwania podczas mojej nieobecności życzę :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie. Czy mogę się do Was przyłączyć? Nie jestem co prawda z samego Lublina, ale z bardzo bliskiej miejscowości koło Lublina. Jestem w 10tc i chciałabym wszystkie nasze radości, smutki czy niepokoje przezywać razem z wami. Bardzo proszę o przyjęcie mnie do swojego grona. Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewuszki a do jakiego szpitala idziecie rodzić ?? ja zamierzam na staszica :) , a co do wyprawki dla dzidziusia to mam juz mase ubranek , wozek, wanienke , kosz na pieluszki ,lada dzień zamawiam mebelki ale oprócz tego żadnych kosmetyków ani takich najpotrzebniejszych rzeczy niemam :roll: czas chyba wybrac sie za zakupy :D .. buziaki

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1055 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 53  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]