Dzisiaj jest ndz cze 07, 2026 5:08 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Witam!
Jestem w 14 tc a mdlosci jednego dnia sie nasilaja a innego slabna...juz myslalam ze bede miala spokoj poniewaz to juz 2 gi trymestr a dzisiaj odczuwalam je przez caly dzien... :cry: Do tego od kiedy jestem w ciazy odczuwam gorzki metaliczny smak w ustach i slinotok...od tego tez mnie mdli... to jest straszne i odbiera mi dobry nastroj ...mam dosyc...czy mozna temu jakos zaradzic? dodam ze cierpie na wzdecia odbijania zgagi gazy i inne cuda....moj ukl pokarmowy jest na wykonczeniu...moze to jakas choroba? :cry:
pozdrawiam serdecznie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kazda ciaza jest inna, dolegliwosci z nia zwiazane i czas trwania rowniez. mi nudnosci i wymioty towarzyszyly mniej wiecej od 6 do 16 tc. mimo iz lekarz pocieszal mnie, ze niektorym mija juz ok 9. nie pozostaje Ci nic innego jak uzbroic sie w cierpliwosc. to minie i bardzo szybko o tym zapomnisz. ja prawie mdlalam nad sedesem, wstawalam na wymioty nawet w nocy, nieraz nie udalo mi sie zatrzymac zadnego posilku czy chociazby napoju w zoladku przez kilka dni. oczywiscie nie obylo sie bez sztucznego nawadniania. na szczescie te chwile sa juz tylko wspomnieniem i patrzac na to z perspektywy czasu wydaje mi sie, ze meczylam sie potwornie, ale warto bylo. coreczka rozwija sie prawidlowo i juz niedlugo opusci moj brzuszek.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tez dlugo mialam z tym problemy... niektore zapachy tak mnie draznily ze nie bylam w stanie dobiec do toalety... naszczescie szybko zapomnialam... a nudnosci zamienily sie na inne rownie "przyjemne" ciazowe dolegliwosci.... hihi trzymaj sie bedzie dobrze...

Acha!! kazda ciaza jest inna i zawsze lepiej zapytac sie swojego gina...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lila ja mialam "klopot" z mdlosciami od 7tc do 16tc, sama nie wiedzialam kiedy przejda a niby powinny ustac po pierwszym trymestrze. To nie regula... Moja kuzynka miala mdlosci do 5 miesiaca tym mnie pocieszyla, ale naszczescie moje przeszly szybciej... Przez jakis czas poczawszy od 15tc mialam zgage teraz toche ta dolegliwosc zmalala i nie pokazuje sie przez dluzszy czas... Wszystko przejdzie nawet nie bedziesz wiedziec kiedy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja pierwse mdlosci mialam dopiero w 4 m-cu.
I lekarz wcale sie tym nie przejmowal, kazdy moze inaczej przechodzic ciaze.
Ja bym sie tym nie martwila. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja mam mdłości od 5 tygodnia az do teraz. Raz są mniej uciążliwe raz bardziej ale cały czas są. Jestem z Tobą i trzymam kciuki żeby nam szybko przeszło. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no tak..mi tez nie przeszly a jestem w ciazy 18 tydz...co prawda czasami slabna...ale sa... :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mojej kolezance lekarz powiedzial ze mdlosci itp. przechodz o 3 m-cu, 6, lub trwaja przez calą ciąze tak jak u niej .. wiec to indywidualna sprawa ..

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

i mnie też męczą mdłości.... Od wczoraj też wymioty- pracuje w sklepie więc mam stresa czasem za ladą , ale jakoś się udaje :lol: Co więcej w pracy jeszcze nie wiedza bo nie czas. Moje mdłości czasem trwają 20h na 24 i nocą również ale umówiłam się z moja Perełką że ja będę się tak czuć a ona urodzi się zdrowa i silna! pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny ja w 6 miesiącu jestem i nadal mam mdłości .... ktoś mnie pocieszyl ze tak będzie do końca,już się przyzwyczaiłam...:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wiatam ja natomiast przy pierwszej ciazy nie mialam ani razu zadnych dolegliwosci poza zgaga pod koniec ciazy natomiast jestem teraz w 7 tyg ciazy i od 2 dni mam mdlosci narazie nie wymiotuje ale juz niewiele brakowalo poprostu zaraz po przebudzeniu zjadam kromke chleba i jest ok.POZDRAWIAM TRZYMAJCIE SIE CIEPLO

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to moja druga dzidzia...przy pierwszej mdlosci sie skonczyly wraz z 14 tc...dlatego myslalam ze teraz tez tak bedzie ale coz...gorzko w ustach mam caly czas...juz sie przyzwyczailam... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]