Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 4:07 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

ja tak bardzo pragnę maleństwa, ze nie rozumiem jak ktoś może go nie chceć:D, wiem wiem, różni ludzie, różne czynniki, ale mimo wszystko... wiecie co jest niesprawiedliwe? tyle kobiet chce zajść w ciaże i nie może, a większość tych co nie chce zachodzi... cóż za okrutny los!Ale będzie dobrze, tzymam kciuki za wszystkie przyszłe i obecne mamy i za siebie też :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a mnie według tego kalendarzyko wyszło,ze dni płodne mam od 3 stycznia do 1 lutego hehe :D

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

paulina861 pisze:
Czesc Dziewczyny :)

Mam pewne pytanie do was ktore powstalo na skutek roznych informacji. Chodzi mi o dni plodne. Nie ktore kobiety mowia ze dni plodne okresla sie liczac od ilosci dni trwania cyklu trzeba odjac 14 dni wtedy wychodzi dzien owulacji i cztery dni do przodu oraz do tylu i wychodza dni plodne. Sa tez kalkulatory

http://www.milosc.god.pl/kalendarz.htm

http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/0,55280,2089979.html

ktore wskazuja dni plodne i nieplodne. Nie ktore kobiety pisza ze 4 dni po miesiaczce to sa 100% dni nieplodne. A trudno mi sie z nimi zgodzic gdy z wyliczen dni plodnych pierwsza metoda ktora napisalam wychodzi mi ze moje dni plodne wychodza dopiero 7 w dzien owulacji, a kalkulatorem ze juz dzis mam dzien plodny i w dodatku bardzo duzo szanse na zajscie w ciaze. Nie wiem jak jak mam to wszytsko traktowac? Ktora metoda jest najskuteczniejsza. Moj cykl trwa 25 dni w tym miesiaczka trwa 5 dni. A w dodatku 2 dni temu i wczoraj kochalam sie z narzeczonym i dokonczyl we mnie! ! ! ! ! ! ! ! ! :? Co ja mam myslec? mam sie zastanawiac teraz czy jestem w ciazy? czy moge spac spokojnie?

Prosze pomozcie mi bo totalnie zgupialam :/

Dziekuje

mnie wyszło na tym kalkulatorze ,ze ten dzień to 17dc,a śluz przejżysty miałam 8 i 9 dc :wink: wiec nie wiem jak inaczej to interpretować :roll:

chociaż usłyszałam od lekarza,ze jajeczkowanie może być każdego dnia cyklu i na śluzie nie ma polegać ... :? wiec nie wiem na czym :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie wiem czy w tym poscie powinnam pytac ale to na temat, jesli nie tu to napiszcie to skasuje. A chodzi mi o to czy sa jakies objawy dni plodnych, tzn np bolace nabrzmiale brodawki i bol podbrzusza, czesciej samego jajnika?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Podczas dni plodnych nie ma objawow jako takich lecz jedynym objawem jest sluz ktory jest rozciagliwy przezroczysty czesto ma sie uczucie mokrosci :lol: w majtuniach ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pytam bo mam takie objawy ale sluz jest bialy nie rozciagliwy a ostatnia @ mialam 10. 01 wiec do nastepnej jeszcze troszke mi zostalo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Paulo mnie sie wydaje ze to sa objawy owulki :) Mnie zawsze przy owulacji bolal prawy jajnik ze sie czasem z bolu zrywalam a piersi tez mialam nabrzmiale :)
Poczytaj tutaj na temat sluzu :)

http://embrion.pl/npr/sluz.htm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieki Paulinko za pomoc. Wiec jesli to owulacja, a ta wystepuje zawsze okolo 14 dni przed @ to kiedy ja mam dni plodne? Wszystko mi sie w tym organizmie pomieszalo przez ten przyjazd do Anglii i juz nic nie rozumie :oops: :oops: :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Paulo a ile masz dni cyklu? Jezeli 28 to owszem 14 dnia wystepuje ci owulka lecz musisz wiedziec o tym ze z roznych czynnikow np. stres wlasnie jak ty zmiana klimatu otoczenia wplynely na twoj organizm i twoja owulka mogla wystapic troszke wczesniej lub troszke pozniej :) A dni plodne liczy sie wlasnie od tego dnia owulki do tylu 4 dni i do przodu 4 dni od tego dnia owulki i wyjdzie ci przedzial dni plodnych :) Pamietaj ze dzien owulacji jest najbardziej plodny ;)

Jezeli masz inna liczbe cykli to od niej odejmij liczbe 14scie od tylu i wyjdzie ci dzien owulki :) liczba 14 jest przy kazdym liczba stala :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ech, nawet dziewczyny na forum pisały, że u nich jest inaczej z tą stałością. Choć ja się też uczyłam, że stała. Życie jednak pokazuje, że niekoniecznie. Kazdy organizm jest inny i trzeba się obserwować dokładnie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja sie w tym pogubiłam jeżeli miałam okres do 02.01.07 i jest on co 28 dni to kiedy powinnam mieć dni płodne?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wg mnie ok. 10 [znaczy pare w przod i tyl ;p]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Słuchajcie dziewczyny planujące ciążę i bardzo chcące dzidziusia.Czy próbowałyście testów owulacyjnych????? Powiem Wam super sprawa.Ja wypróbowałam i jestem bardzo zadowolona.W drugim miesiącu ich stosowania jestem w upragnionej ciąży.A wcześniej nie umiałam wyliczyć dni płodny bo mam strasznie nieregularne miesiączki.Także bardzo je polecam.Koszt to ok 35 zł i spokojnie strczy na 2 miesiące.Warto wypróbować.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aha zapomniałam dodać ze to też fajna sprawa przy naturalnej antykoncepcji.Bo pokazuje dokładna date owulacji.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

własnie koleżanka mi poradzila, zebym spróbowała testow owulacyjnych. Jej polecil to gin., gdyz przy jej schorzeniu miała małe szanse na zajscie w ciąze, ale zaszła :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kto mi poradzi :jakie testy owulacyjne są dobre?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zdradliwa weno ja uzywałam testów z firmy STORK i są pewne bo sprawdzone już na kilku moich znajmomych i na mnie też. Sprawdzają sie ja juz mam swojego didziusia w brzuszku dzięki tym testom.Buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wszyscy cały czas pytają o pierwsze dni cyklu... Ja chciałabym zapytać o ostatnie. Nie znalazłam dotychczas odpowiedzi na dręczące mnie pytanie a wyszukiwarka nie pomaga kiedy się nie wie czego się szuka :(

Kochałam się ostatniego dnia cyklu, już wystąpiło delikatne plamienie. Następnego dnia dostałam typową miesiączkę.
Przez ostatnie 3,5 roku brałam tabletki, ostatnie opakowanie skończyłam 4 dni przed zbliżeniem.
W kilku słowach... najpierw pieszczoty, potem on miał wytrysk na zewnątrz, nie było bezpośredniego kontaktu ale wiadomo jak to bywa podczas pieszczot. Na koniec prezerwatywa i pełna penetracja ;)

Wtedy wydawało mi się, że nic się nie może stać ale informacje... raczej miałam mętne, wcześniej gin okrążał temat dość szerokim łukiem ;

Wszystko to stało się wczoraj a dzisiaj naszły mnie potworne wątpliwości :(
Od kilku tygodni żyję w stresie, dzisiejszy dzień rozpoczęłam z dość silnym bólem podbrzusza i już sama nie wiem czemu to przypisać - poprzednie miesiączki z racji tabletek były prawie niezauważalne...

Dziś dzwonię do gina aby umówić wizytę i przy okazji zapytam o to wszystko... Ale chyba przydałyby mi się słowa otuchy bo na ciążę jeszcze gotowa nie jestem (głównie finansowo :( poza tym już bez partnera... :( )

No i po wizycie u gina :) I wszystko jest w porządku :)

Tabletki dają duuużą pewność (bo o 100% nawet producent nie mówi) że w czasie przerwy jest się bezpłodnym. Jeśli natomiast to nie przerwa a odstawienie to już chyba wiadomo - z każdym kolejnym dniem cyklu prawdopodobieństwo zapłodnienia rośnie. Jest to o tyle niedobre dla kobiet nie planujących, że rozregulowany organizm może nas wprowadzić w błąd.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie! Mam pytanie. Kochałam sie z moim chłopakiem bez zabezpieczenia 9 dnia cyklu. Moje cykle ostatnio trwają 28 - 30 dni. Z tego co zaobserwowałam nie miałam jeszcze owulacji w tym miesiącu (pewnie będę miała dzisiaj - 14 dzień cyklu). Czy jest możliwość, że zaszłam w ciążę? Czy plemniki są w stanie przeżyć tyle dni w drogach rodnych?

Bardzo proszę o pilną odpowiedź... :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Raz zanotowano przypadek,że przeżyły 7 dni. Ale to już supermeny. Normalnie moga przeżyć 2-3 dni, czasem do 5. Możesz zajść w ciążę, nie da się ukryć, ale prawdopodobieństwo nie jest duże.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]