Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 8:45 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Moze ktos bedzie w stanie mi pomoc ewentualnie cos podpowiedziec. Od niedawna jestem w dosc sporym stresie i mam problemy ze spaniem i to nie jest tak ze chce sie jakos zalic czy cos ale jednak mimo ze cora juz spi i niby moge spac przez noc to jednak organizm mi sie tak rozregulowal ze mimo wszystko nadal potrafie sie budzic w nocy. Wysypiac sie wysypiam ale widze ze mam problem z okolica oczu bo nie dosc ze zmarszczki mi sie robia ze zmeczenia to jeszcze sa one strasznie mocno opuchniete.. zrobily mi sie juz dosc mocne worki pod oczami. Zaczelam szukac czegos bardziej naturalnego bo jednak nie chce wsadzac w siebie chemie bo po karmieniu i tak jednak ten organizm jest wymeczony. Pozdrawiam serdecznie i czekam na pomoc oraz wasze spostrzezenia.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Mam. Jest na prawdę całkiem przydatny jeżeli masz problemy z workami. Sama szukałam czegoś na ten sam problem i jak na naturalny kosmetyk to jestem w dużym szoku że jakieś takie ekstrakty i roślinki są w stanie pomóc na skórę. Polecam się jak masz pytania :lol:

Offline Wyświetl profil  

Mnie kremy ani maseczki nie pomogły , zdecydowałam się na zabieg plastyki powiek w Łodzi :).

Offline Wyświetl profil  

Ja używam okładów z torebek po herbacie, zimne okłady, ogórki itd.. oprócz tego codziennie krem pod oczy, rano i wieczorem

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

U mnie najlepiej wplywa na worki pod oczami wysypianie sie. Nie ma w sumie lepszego sposobu :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Ogórki i torebki przechodziłam. Tak samo śpię przez te ok. 8 godzin dziennie, ale jednak mimo wszystko nadal jest taki a nie inny ze mną problem. Co do plastyki powiek to nie chce czegoś takiego, bo tu nie o powieki a o worki pod oczami chodzi :( Co do tego co mówi jedna z was o tym, ze go ma i są tam roślinne ekstrakty, ale właściwie to jakie i co one mają robić?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Tak na szybko wymieniając:
olej ze słodkich migdałów skwalan, niacynamid, witamina C, kofeina, ekstrakt z arniki, ekstrakt z drożdży, ekstrakt z ruszczyka kolczastego, ekstrakt z zielonej herbaty, ekstrakt z zielonej kawy,
komórki macierzyste z jeżówki wąskolistnej, olej śliwkowy, bioferment z aceroli, olej z ogórka, bisabolol , masło Shea, masło Cupuacu, a co do tego co one robią to nawilżają, pomagają zostawić wodę w organizmie, poprawiają stan naczynek i ukrwawienia, pomagają w produkcji nowego kolagenu,a przede wszystkim sprawia, że opuchniete powieki są mniej opuchnięte haha

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Nawet nie wiedzialam ze cos takiego tam jest bo po prostu u mnie dziala i jak dla mnie nic wiecej nie jest wazne hahahahaha. Najwazniejsze ze to dziala i jest dosc tresciwy wiec nie trzeba duzo by smyrnac cale okolice oczu hahaha.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Okay jeszcze nas wiecej i wiecej wiec ciesze sie niezmiernie, witam i zapraszam do dyskusji hahaha :) A mozecie jeszcze mi powiedziec bo mnie zastanowilo to jak to jest z konserwantem wtedy. Jest naturalny tez? No jak wszystko to wszystko powinno byc naturalne, prawda?

Offline Wyświetl profil  

WatermelonSugar pisze:
Okay jeszcze nas wiecej i wiecej wiec ciesze sie niezmiernie, witam i zapraszam do dyskusji hahaha :) A mozecie jeszcze mi powiedziec bo mnie zastanowilo to jak to jest z konserwantem wtedy. Jest naturalny tez? No jak wszystko to wszystko powinno byc naturalne, prawda?

w składzie masz chociaż dehydroacetic acid czyli ekologiczny konserwant. jest on zaakceptowany przez ECO-CERT, a jeżeli chodzi o okres zdatności do użycia to krem może byc stosowany do sześciu miesięcy po otwarciu :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

To się pochwalę, że zdecydowałam sie w końcu na to kupno i teraz poczekam do przelewu z pracy i kupie, bo juz serio mnie nosi bo nie moge się doczekać. Pewnie dam znać po czasie jakiś co i jak u mnie się sprawdza, czy wszystko jest ok, jakies plusy czy minusy. Trzymajcie kciuki za moje próby usuwania worków hahaha

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Hej, hej! Jestem tutaj i mam .... Dziękuję Wam bardzo bardzo bo widzą zmiany.. Nie jakieś wielkie i ogromne, bo to ok. 8 dni nakładania, ale jednak to już jest coś zupełnie dla mnie nowego tzn. to że krem na worki pod oczami działa hahaha. Zostaję przy nim i testuję dalej. Teraz jest już powoli lepiej :P Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Mnie kremy ani maseczki nie pomogły, kupowałam w rossmanie

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

No właśnie drogeryjne kosmetyki mi też nie pomagały i dlatego tutaj tez stworzyłam ten wątek, bo to co proponują te wszystkie znane i wielkie marki nie daje nic prócz słoiczka czy buteleczki, która ma nalepke z nazwą marki. Jak potrzebujesz kremu to sama kupiłam ...i od tamtej pory nie zmieniam zdania, że jest on dobry.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

NA WORKI POD OCZAMI TO AKURAT JA UZYWAM OD DLUZSZEGO CZASU I JESTEM Z NIEGO ZADOWOLONA JEZELI CHODZI O USUWANIE OBRZEKOW

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]